Reiser med inhold

Fra 14 norske turoperatører som brenner før opplevelser

Populære temareiser med Peer Gynt Tours AS

Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!.
Langtidsferie Spania - Torremolinos - Hotel Melia
Er du lei av kulde og synes vinteren blir for lang? Da har du muligheten til å være med oss til Costa del Sol og Torremolinos , hvor solen skinner 320 dager i året. Både i november og i februar er temperaturen ofte rundt 20 varmegrader. Foruten varme, sollys og blomster vil man også kunne få oppleve Andalucias vakre natur. Hotel Melia Costa del Sol ligger perfekt til for en hyggelig ferie. Vi har en av våre populære norske reiseledere fra Peer Gynt Tours tilstede under hele oppholdet på Costa del Sol.
17 reiser neste tur 13 november
Langtidsferie Spania - Torremolinos - Hotel Gran Cervantes
Er du lei av kulde og synes vinteren blir for lang? Da har du muligheten til å være med oss til Costa del Sol og Torremolinos, hvor solen skinner 320 dager i året. Både i november og februar er temperaturen ofte rundt 20 varmegrader. Foruten varme, sollys og blomster vil man også kunne få oppleve Andalucias vakre natur. Hotel Gran Cervantes ligger i sentrum av Torremolinos, og du har hele Costa del Sol tilgjengelig med buss og tog. Stranden er også kun en kort tur fra hotellet. Vi har en av våre populære norske reiseledere fra Peer Gynt Tours tilstede under hele oppholdet på Costa del Sol.
13 reiser neste tur 29 januar 2022
Rørosmartnan 2022
med hotellopphold midt i smørøyet! Rørosmartnan kombinerer folkeliv, handel, kultur og tradisjoner på en måte som du ikke kan oppleve noe annet sted. Verdenskulturminnet Røros bergstad danner en unik ramme for folkefesten. Dette er først og fremst en handelsmartna, med ca. 250 utstillere i gata og i Martnashallen. Men martnan bugner også av kulturelle innslag hele uka og hele døgnet: Konserter, dans, spontane innslag i gata, revy, god mat og drikke, høy stemning på serveringsstedene, liv i bakgårdene, historieformidling, tivoli og kjøring med hest og slede. Med hest og slede kommer forbønder og lasskjørere fra Sverige, Østerdalen, Hedmark, Gudbrandsdalen, Gauldal, Selbu og Tydal. De losjerer i ferdasgårder i sentrum. Her, og i de andre gårdsrommene, kan vi få oss en opplevelse som gir følelsen av å trå inn i en annen tid.
1 reise 14 februar 2022
Svalbard – med magisk nordlys og vakre blåtoner
Februar på Svalbard må bare oppleves! Nordlysvinteren på Svalbard strekker seg fra oktober til februar, og i ukene før og etter polarnatten fra midten av november til slutten av januar, har himmelen et helt spesielt blålys. På denne turen kan du derfor oppleve det blafrende grønne nordlyset og uendelig vakre blåtoner over et vinterlandskap med snø, isbreer og et eksotisk dyreliv. Aller best opplever du dette ved å komme deg vekk fra lysene i Longyearbyen, og du trenger ikke langt unna for å få den ultimate opplevelsen. Vi tar deg med på sightseeing, nordlysaften på Camp Barentz med middag og nordlysforedrag, og mot tillegg kan du også delta på en opplevelsesrik snøscootersafari. Svalbard ligger midt mellom Nordpolen og fastlands-Norge. Golfstrømmen gjør at Svalbard har et overraskende mildt klima, men det er vinter og vi legger også vekt på innendørs hygge. Vi bor sentralt i Longyearbyen; på verdens nordligste fullservice hotell med fantastisk utsikt mot Hiorthfjellet. I hotellets lobby er det salonger hvor du kan kose deg foran peisen. Hotellet har også en velværeavdeling med badstue og boblebad som kan være deilig etter en dag ute i villmarken. Restaurant Nansen har samlet de beste smakene fra Arktis kombinert de med asiatiske råvarer, og hotellet har også sin egen Barentz Gastropub.
1 reise 4 februar 2022
Fottur i Dolomittene
- Italias vakreste fjellområde. Bli med til naturskjønne Dolomittene i Nord-Italia! Området er variert og kjent for sine spisse tinder og frodige alpeenger. Vi bor i Castello di Fiemme, 3 km fra Cavalese som er kjent for å ha mållinjen i skirennet Marcialonga. Vi er omkranset av karakteristiske fjell, og tar spennende dagsturer i Val di Fiemme og Val di Fassa. Vår lokalguide er sertifisert fjellguide og kjenner området godt. Hver morgen går vi gjennom dagens etappe. Det tilbys ofte også en enklere rute enn hovedruten for de som ønsker det. Uansett rute, kan vi love vandringer i ett av verdens vakreste fjellområder. Vanskelighetsgrad: 4 (av 5) Rabatt     Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling   mer enn 95 dager før avreise!
3 reiser neste tur 8 juni 2022
Madeira - En seniorfavoritt
Klimaet på Madeira er subtropisk. Ofte karakteriserer vi klimaet som en "evig vår" og Madeira som "den grønne øya". Temperaturen er stabil og behagelig med en gjennomsnittstemperatur i Funchal på 18-21 grader i vinterhalvåret. Det blomstrer og er frodig stort sett hele året. På disse turene bor vi på flotte hoteller i nærheten av hovedstaden.  Her skal vi nyte deilige dager i rolig tempo. Funchal har en hyggelig gamleby med trange brosteinsgater, spennende arkitektur og historiske monumenter. Vi skal også til botanisk hage og på øytur for å oppleve den fantastiske naturen som øya byr på.      Rabatt Rabatt kr. 500,- pr. person  ved bestilling mer enn 95 dager før avreise.   
2 reiser neste tur 29 mars 2022
Blomsterfestival på Madeira
Madeira ønsker våren velkommen med en stor blomsterfestival. Dette er ett av årets høydepunkter på den portugisiske Atlanterhavsperlen. Hovedfeiringen finner sted den første helgen i mai, og vi får med oss både barnetoget og den store blomsterparaden. Funchals gater blir fortryllet med vakre blomstertepper, konserter, fargerike kostymer og folklore. Dette er den beste tiden for å oppdage Madeiras skjønnhet. Vi kombinerer blomsterfestivalen med sightseeing i vakre Funchal, besøk i botanisk - og tropisk hage, samt utflukt til fjellene i nordøst, vakkert og frodig landskap, til små landsbyer og Ponta de São Lourenço som har et unikt «månelandskap» som er helt annerledes enn den grønne øya ellers.
1 reise 3 mai 2022
Elvecruise i Italia
Bli med på vårt elvecruise fra herlige Venezia til renessansebyen Mantova. I den venezianske lagunen og på elven Po kan du nyte et unikt cruise gjennom hjertet av hele tre italienske regioner, - Veneto med den berømte Markusplassen og Doge-palasset i Venezia, Lombardia med sine fantastiske og varierte panoramaer – samt til slutt Emilia-Romagna med sitt tradisjonelle kjøkken. Gå ikke glipp av en prøvesmak på parmaskinke og gode oster! Vi bor og spiser godt på vår elvebåt « MS MICHELANGELO » (4*), og betjeningen varter også opp med underholdning på turen. 3 utflukter er inkludert i prisen! Rabatt Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling   mer enn 125 dager før avreise!
1 reise 12 juli 2022
Julemarked i München
Bli med Peer Gynt Tours til julemarkedet i München i syd-Tyskland. En tur som vil få deg i julestemning! Reisen vil gå med direktefly mellom Oslo og München, og etter en kort busstur fra flyplassen i München så er vi framme i Bayerns flotte hovedstad. Her bor vi sentralt på godt hotell under hele opphodlet, og har byen for våre føtter. München er en av de større julemarkedsbyene i Tyskland, og her har vært arrangert julemarked helt tilbake til middelalderen. Det største julemarkedet i München ligger på den sentrale Marienplatz, som ligger kun en rusletur unna hotellet vårt.
1 reise 26 november
Lofoten
En eventyrlig øyverden Også i år kan du bli med Peer Gynt Tours til ett av Norges vakreste reisemål, Lofoten.  Etter en fin flytur til Evenes, kjører vi via Lofotens fastlandsforbindelse Lofast til Svolvær – der et 4 døgns hotellopphold venter.  Herfra skal vi sammen med en lokal guide og vår reiseleder utforske eventyrriket Lofoten med sine maleriske fiskevær og sine staute fjelltopper. Flere spennende museer og lokale kunstnere besøkes. Bl.a. kan vi nevne Lofotr - vikingmuseet på Borg, "Smeden i Sund", Norsk Fiskeværsmuseum på Å, samt idylliske Kabelvåg og fascinerende Henningsvær. Mange opplevelser venter! Rabatt   Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling   mer enn 95 dager før avreise!
1 reise 27 juli 2022
Øyvandring Paros - Hellas
Vi flyr til Athen , og har første natt i den greske hovedstaden før vi tar ferge til Paros neste dag. Gresk øyferie utenom sesongen betyr tursko, vandringer langs gamle eseltråkk og genuin gresk stemning i de pittoreske fiskerlandsbyene. Paros har alt vi kan ønske oss i den greske øyverden; historie, kultur, vakker natur, turkisblått hav og hyggelige tavernaer med fersk fisk og greske spesialiteter. På dagsetappene på 7-22 kilometer kommer vi til arkeologiske steder, marmorbrudd, vindmøller, grotter, bortgjemte strender, kirker og klostre. Vi bor i Parikia hvor vi kan spasere i trange smug mellom hvite hus med blå detaljer, og fra hotellet er det kort vei til stranden. Under oppholdet besøker vi også den lille, vakre naboøya Antiparos.   Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)   Rabatt Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise. 
2 reiser neste tur 1 juni 2022
Roma, Sorrento og Capri
Sorrento ligger idyllisk til på kalkesteinsklippene helt i den sørlige enden av Napolibukten. I mai og september bor vi i byen Sant´Agata på toppen av Sorrento og i oktober i Sant´Agnello rett ved Sorrento. Begge stedene er et fint utgangspunkt for å oppleve den vakre Amalfikysten. Før kystveien ble etablert, var bratte stier eller sjøveien eneste mulighet for å komme seg mellom de små klippebyene. Hver landsby har derfor sitt eget særpreg. Veiene slynger seg oppover de bratte fjellene med fantastisk utsikt mot det turkise havet, og gjennom åser med dufter fra sitron- og olivenlunder. Vi følger fotsporene til Ibsen og mange andre kunstnere som kom hit for å finne inspirasjon, og vi besøker også naturskjønne Capri og den arkeologiske byen Pompeii. Vi begynner eller avslutter med to netter i Roma - som byr på iskrem og Campari under parasoller på hyggelige piazzaer, historiske attraksjoner, spennende arkitektur, stil og mote. Her vandrer vi gjennom smale brosteinsgater med fascinerende severdigheter uansett hvor vi går. Byen har et mangfoldig byliv, og er et museum i seg selv. Vi tar deg med på en tur hvor synsinntrykkene og opplevelsene er mange.
2 reiser neste tur 3 juni 2022
Vandringer og stølsliv i Valdres
På Vaset i Valdres finnes vide fjellvidder med store sammenhengende stølsområder som fortsatt har aktiv drift. Her skal vi på fotturer i fjellet, stølsbesøk og få nyte kortreiste matopplevelser. Med lokalguide og reiseleder nyter vi den friske fjelluften og det sosiale fellesskapet på en tur som har relativt lette vandringer i godt terreng. Vi bor på Gomobu, en familieeid fjellstue på Vaset. Den ligger på ca. 1000 moh., med turstier rett utenfor døra og med Vasetvannet like ved. Alle rom er nyoppusset og her serveres god tradisjonsrik mat. Velkommen til lun fjellstemning og fine vandringer! Vanskelighetsgrad 2 (av 5)
2 reiser neste tur 27 juni 2022
Vandretur Madeira (8 dager)
Den frodige Atlanterhavsperlen byr på fantastiske naturopplevelser. Madeira har et mildt klima, en vakker blomsterprakt, en eventyrlig laurbærskog, grønne daler, fossefall, bratte klipper og majestetiske fjell. Øya er enhver vandrers paradis. For å kunne livberge seg på øya har bønder gjennom flere hundre år satset stort på transport av vann til de tørre områdene i sør. Vanningsanlegget er særegent for Madeira, og vi vandrer langs levadaene (vanningskanalene). Du kan også glede deg til et godt hotell med bademuligheter, spa, deilig mat og portugisisk vin. Vanskelighetsgrad: 3 (av 5) Rabatt   Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling   mer enn 95 dager før avreise!
1 reise 8 februar 2022
Vandring og vin i Portugal
Portugal har tidligere stått litt i skyggen av Spania, Italia og Frankrike som både feriested og vinnasjon. Det er det ingen grunn til! ”Hengende” på vestbredden av det europeiske kontinentet, har landet sin særegenhet, historie og sjel. Portugiserne deler gjerne sine tradisjoner med oss, og ikke minst sine matspesialiteter og utsøkte vin. Idylliske fiskerlandsbyer, grønne daler, eventyrslott og en vakker kyst er perfekte kulisser for vår vandretur. Vi vandrer i flotte nasjonalparker, til lokale vingårder og sjarmerende landsbyer med hvitkalkede hus og brosteinsgater. Vi bruker god tid på vandringene og nyter de spektakulære omgivelsene og god vin underveis. Og vi skal selvfølgelig på sightseeing i sjarmerende Lisboa! Vanskelighetsgrad: 3   (av 5)
1 reise 6 april 2022
Vandringer og moskus på Dovrefjell
Bli med oss på en flott tur til Dovrefjell Nasjonalpark! I dette barske fjellterrenget troner ikoniske Snøhetta høyest av alle fjell og her holder selveste Moskusoksen til, sammen med villrein, jerv og fjellrev. Vi skal gå en del av «Pilegrimsruten» og vi skal vandre i det mektige fjellterrenget. Om man ikke velger å klyve helt til topps på Snøhetta, kan man nyte panoramautsikten fra «Viewpoint Snøhetta». Vi bor godt og spiser godt på Kongsvold Fjeldstue, som fra gammelt av var en skysstasjon. De eldste bygningene er fra 1720 og både Pilegrimsleden og Kongeveien går gjennom tunet. En kveld blir det også foredrag om historiske hendelser på Dovrefjell. Vanskelighetsgrad 2/4 (av 5)
2 reiser neste tur 19 juni 2022
Costa Brava - En seniorfavoritt
Costa Brava gir deg en autentiske Spaniaopplevelse. På den vakre kyststrekningen mellom Barcelona og Frankrike, blir vi møtt av arkitektur fra middelalderen og små, koselige fortausrestauranter med klatreroser rundt vinduene, fascinerende natur og duften av pinjekjerner, uberørte sanddyner og fiskebåter i vakre viker som er avgrenset av store klippeformasjoner. Stemningen er god og avslappet. Vi bor på Aqua Hotel Silhouette & SPA nordøst på Costa Brava. Dette er et førsteklasses hotell kun for voksne. Hotellet har en deilig hage med bassenger og solstoler, restaurant med middelhavsmat og bar hvor man hver kveld blir underholdt med et flott show. Videre har den koselige kystbyen en sjarmerende gamleby, strender som strekker seg over 4,5 kilometer og trivelige parker. Rabatt  Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling  mer enn 95 dager før avreise!
2 reiser neste tur 19 september 2022
Loen - en seniorfavoritt
Opphold på flotte Hotel Alexandra Loen i indre Nordfjord byr på noe av det mest storslagne landskap i Europa; vakre fjordarmer, glitrende fjellvann, brusende fosser, grønne brearmer og mektige tinder. Her ligger det familiedrevne Hotel Alexandra. Hotellet er kjent for sin særegne og personlige atmosfære, der gode tradisjoner møter moderne hotelldrift med øyne for stil og komfort. Velkommen til et opphold som inkluderer: Superior rom på minimum 25 kvadratmeter! Fri inngang Alexandra Bad Hotellets velrennomerte buffet eller 3-retters middag Fine utflukter i mektig natur!   Rabatt  Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling  mer enn 95 dager før avreise!
3 reiser neste tur 8 mai 2022
Uforglemmelige Finnmark
- med Nordkapp   Finnmark er vill og vakker, naturen skifter fra et barskt kystlandskap til milelange vidder. I Kirkenes får vi vite mer om byens fargerike historie, og en tur til den russiske grensen blir det også. På turen besøker vi selvsagt også samenes hovedstad Karasjok, Honningsvåg, Nordkapp, Hammerfest og Alta! På ferden får vi oppleve kjente fjorder, og vi legger også turen innom Finland på vei mot Karasjok. På Nordkapp er man «på slutten av verden». Det er 76 år siden tyskerne la Finnmark i ruiner, og et besøk på Gjenreisingsmuséet i Hammerfest hører selvsagt med, før rundturen gjennom Finnmark avsluttes i Alta.  På tide å oppleve Finnmark, ikke bare drømme om det! Rabatt   Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling   mer enn 95 dager før avreise!  
1 reise 19 juli 2022
Kystkultur på Nord-Vestlandet
Bli med på en tur fylt med flotte kultur og naturopplevelser! Et Norge i miniatyr, med kort avstand mellom høyfjell og storhav, mellom lune grender og levende kystkultur. Her har det bodd folk i mer enn ti tusen år, og stedene vi besøker har interessante historier som skal formidles. La oss friste med opplevelser som -    Jugendbyen Ålesund -    Historiske Ergan Kystfort og dagens fangst i Bud -    Unike Atlanterhavsveien -    Klippfiskhistorie og bacalao i Kristiansund
2 reiser neste tur 21 juli 2022
Elvecruise - Donau
Opplev Wien, Budapest, Bratislava og vakre Wachaudalen        Turen starter med flyvning til München. I løpet av vårt fem døgns cruise med vår elvebåt  MS «Amethyst» har vi god tid til å nyte omgivelsene som ”flyter” sakte forbi. Blant vakre vinmarker og uberørt natur ligger barokklandsbyer og historiske borger, samt de flotte hovedstedene Wien , Budapest og Bratislava. I alle tre byene er sightseeing inkludert. Elvebåtcruiset starter og slutter i Passau. Full pensjon ombord er inkludert, og MS «Amethyst» byr ellers på romslige utvendige lugarer, panorama-restaurant, bar, café/bibliotek samt en liten velværeavdeling og soldekk. Her kan du nyte ferien både til lands og til vanns! Rabatt   Rabatt kr. 500,- pr.person ved bestilling   mer enn 125 dager før avreise!
2 reiser neste tur 25 mai 2022
Langtidsferie Madeira
Mildt klima for øyrundturer og deilige dager. Madeira har et mildt klima for deilige dager og rundturer på øya. Det blomstrer og er frodig stort sett hele året. Temperaturen er stabil og behagelig med en middeltemperatur i Funchal på 19 grader i november og januar. På vår 3 ukers langtidsferie bor vi på Hotel Alto Lido (4*) som ligger 2,5 km fra hovedstaden, Funchal. Hovedstaden har mye å by på, og vi skal på sightseeing for å gjøre oss kjent med byen. Under oppholdet er det også inkludert to heldagsutflukter med buss til sørvestkysten og til fjellene i nordøst.  Trefftider på hotellet med skandinavisktalende guide, og mulighet til å delta på andre utflukter og levada-vandringer på egen regning.  Rabatt    Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling  mer enn 95 dager før avreise!
1 reise 4 januar 2022
Vandring & vin i Toscana
Toscana har bølgende åslandskap med sypresser, olivenlunder og vinranker. Vi vandrer i et lett kupert terreng, og følger flere "vinruter". Noen av høydepunktene er besøk på vingårder som Fattoria il Poggio for å smake kjent og god vin. Toscana byr på en rekke små landsbyer med italiensk sjarm, og mot tillegg kan du også være med på en utflukt til vakre Firenze som har flott arkitektur og mange skjulte kunstskatter. Ønsker du en sosial vandretur i vakkert landskap kombinert med vinsmaking på pittoreske vingårder, er dette turen for deg! Vanskelighetsgrad: 2 (av 5) Rabatt    Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling  mer enn 95 dager før avreise!
2 reiser neste tur 3 mai 2022
Gardasjøen & Tyrol
Bli med til Italias største innsjø og naturskjønne Tyrol! Ved Gardasjøen bor vi nær billedskjønne Sirmione, som ligger på en smal halvøy i den sørlige delen av Gardasjøen. Området rundt byr på fjell, vingårder, sitrus- og oliventrær. Vi nyter avslappende dager, og drar den ene dagen til sjarmerende Malcesine med buss og båt. Mot tillegg kan du også bli med til romantiske Verona for å overvære en flott operaforestilling i byens berømte amfiteater. I år er det den kjente operaforestillingen «Carmen» som står på programmet. Deretter tar vi turen over de praktfulle Dolomittene, og ankommer Seefeld i Tyrol. Her bor vi bra, og kan oppleve mye av den fantastiske naturen og miljøet som Alpene har å by på.
1 reise 23 juni 2022
Seniordans Kypros
På Kypros opplever man Middelshavsidyll med over 300 soldager i året! Her kan du nyte turkisblått hav, lese en god bok i solstolen og kose deg med gresk-kypriotisk mat. Kysten med sine bratte klipper som stuper ned i havet er en stor kontrast til uberørte strender og bukter med gyllen sand, og innlandet er frodig med et fredfullt landsbyliv og små kirker. Vi bor i byen Pafos som opprinnelig var en liten fiskelandsby. I dag har byen mange hoteller, restauranter og butikker, samt en strand og en liten havn. Byen ligger på sørvestkysten av Kypros, ca. 1,5 timer med buss fra flyplassen i Larnaca. Vi bor på fullservice hotellet Athena Beach Hotel (4*), som ligger rett ved Middelhavet og strandpromenaden. Vi spiser frokost og middag på hotellet hver dag. Seniordans på avtalte dager, som ledes av det erfarne instruktørparet Magne og Borghild Sørøy. Reiseleder er Solveig Englund.
1 reise 29 mars 2022
Vandretur Andalucía
Vandring i spektakulære landskap På denne turen bor vi i historiske Antequera – en liten by i hjertet av Andalucía. Byen er omringet av fruktbare sletter med asparges, korn, oliven og strålende gule solsikker. Andalucía byr på flotte landskaper å vandre i. Caminito del Rey var en av verdens farligste turstier, men er i dag en sikker rute langs loddrette fjellvegger og via en hengebru. Under oss baner den turkise Guadalhorce -elven seg vei gjennom kløften. Naturreservatet El Torcal er et geologiske vidunder med unike klippeformasjoner. Landsbyen Ronda ligger dramatisk til på begge sider av en stor kløft, og fra Puente Nuevo er utsikten spektakulær. Vandringer i vakre Andalucía kombineres med det sosiale, vinsmaking og tapas. Vanskelighetsgrad: 3 (av 5) Rabatt Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise.   
1 reise 28 mai 2022
Portoroz - en seniorfavoritt
Bli med til Slovenia – det lille vakre landet som ligger mellom Italia og Kroatia! Feriebyen Portoroz ligger flott til ved den slovenske Adriaterhavskysten, og her skal vi nyte ferien på 5-stjerners hotell. Det er både gode spa-tilbud og bademuligheter på hotellet, og på den private stranden er både solstoler og parasoll inkludert. En kort rusletur unna ligger den sjarmerende nabobyen Piran, som en gang tilhørte Venezia. Under oppholdet blir det heldagstur til hovedstaden Ljubljana og en flott båttur langs kysten. Ljubljana har en nydelig gamleby med brosteinsgater, og her arrangeres det et fantastisk matmarked den dagen vi besøker byen.
1 reise 17 august 2022
- Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!
Systersajter
Top