Reiser med inhold

Fra 16 norske turoperatører som brenner før opplevelser

Populære temareiser med Peer Gynt Tours AS

Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!.
Madeira - En seniorfavoritt
Klimaet på Madeira er subtropisk. Ofte karakteriserer vi klimaet som en "evig vår" og Madeira som "den grønne øya". Temperaturen er stabil og behagelig med en gjennomsnittstemperatur i Funchal på 18-21 grader i vinterhalvåret. Det blomstrer og er frodig stort sett hele året. På disse turene bor vi på flotte hoteller i nærheten av hovedstaden.  Her skal vi nyte deilige dager i rolig tempo. Funchal har en hyggelig gamleby med trange brosteinsgater, spennende arkitektur og historiske monumenter. I desember er Funchal spesielt fin med vakre julelys og dekorasjoner. Vi skal også til botanisk hage og på øytur for å oppleve den fantastiske naturen som øya byr på.      Rabatt Rabatt kr. 500,- pr. person  ved bestilling mer enn 95 dager før avreise.   
1 reise 29 november
Blomsterfestival på Madeira
Madeira ønsker våren velkommen med en stor blomsterfestival. Dette er ett av årets høydepunkter på den portugisiske Atlanterhavsperlen. Hovedfeiringen finner sted den første helgen i mai, og vi får med oss både barnetoget og den store blomsterparaden. Funchals gater blir fortryllet med vakre blomstertepper, konserter, fargerike kostymer og folklore. Dette er den beste tiden for å oppdage Madeiras skjønnhet. Vi kombinerer blomsterfestivalen med sightseeing i vakre Funchal, besøk i botanisk - og tropisk hage, samt utflukt til fjellene i nordøst, vakkert og frodig landskap, til små landsbyer og Ponta de São Lourenço som har et unikt «månelandskap» som er helt annerledes enn den grønne øya ellers.
1 reise 25 april 2023
Øyvandring Paros - Hellas
Vi flyr til Athen , og har første natt i den greske hovedstaden før vi tar ferge til Paros neste dag. Gresk øyferie utenom sesongen betyr tursko, vandringer langs gamle eseltråkk og genuin gresk stemning i de pittoreske fiskerlandsbyene. Paros har alt vi kan ønske oss i den greske øyverden; historie, kultur, vakker natur, turkisblått hav og hyggelige tavernaer med fersk fisk og greske spesialiteter. På dagsetappene på 7-22 kilometer kommer vi til arkeologiske steder, marmorbrudd, vindmøller, grotter, bortgjemte strender, kirker og klostre. Vi bor i Parikia hvor vi kan spasere i trange smug mellom hvite hus med blå detaljer, og fra hotellet er det kort vei til stranden. Under oppholdet besøker vi også den lille, vakre naboøya Antiparos.   Vanskelighetsgrad: 3 (av 5)   Rabatt Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise. 
1 reise 12 oktober
Roma, Sorrento og Capri
Sorrento ligger idyllisk til på kalkesteinsklippene helt i den sørlige enden av Napolibukten. I mai og september bor vi i byen Sant´Agata på toppen av Sorrento og i oktober i Sant´Agnello rett ved Sorrento. Begge stedene er et fint utgangspunkt for å oppleve den vakre Amalfikysten. Før kystveien ble etablert, var bratte stier eller sjøveien eneste mulighet for å komme seg mellom de små klippebyene. Hver landsby har derfor sitt eget særpreg. Veiene slynger seg oppover de bratte fjellene med fantastisk utsikt mot det turkise havet, og gjennom åser med dufter fra sitron- og olivenlunder. Vi følger fotsporene til Ibsen og mange andre kunstnere som kom hit for å finne inspirasjon, og vi besøker også naturskjønne Capri og den arkeologiske byen Pompeii. Vi begynner eller avslutter med to netter i Roma - som byr på iskrem og Campari under parasoller på hyggelige piazzaer, historiske attraksjoner, spennende arkitektur, stil og mote. Her vandrer vi gjennom smale brosteinsgater med fascinerende severdigheter uansett hvor vi går. Byen har et mangfoldig byliv, og er et museum i seg selv. Vi tar deg med på en tur hvor synsinntrykkene og opplevelsene er mange.
1 reise 21 oktober
Vandretur Madeira
Den frodige Atlanterhavsperlen byr på fantastiske naturopplevelser. Madeira har et mildt klima, en vakker blomsterprakt, en eventyrlig laurbærskog, grønne daler, fossefall, bratte klipper og majestetiske fjell. Øya er enhver vandrers paradis. For å kunne livberge seg på øya har bønder gjennom flere hundre år satset stort på transport av vann til de tørre områdene i sør. Vanningsanlegget er særegent for Madeira, og vi vandrer langs levadaene (vanningskanalene). Du kan også glede deg til et godt hotell med bademuligheter, spa, deilig mat og portugisisk vin. Vanskelighetsgrad: 3 (av 5) Rabatt   Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling   mer enn 95 dager før avreise!
2 reiser neste tur 1 november
Vandringer og moskus på Dovrefjell
Bli med oss på en flott tur til Dovrefjell Nasjonalpark! I dette barske fjellterrenget troner ikoniske Snøhetta høyest av alle fjell og her holder selveste Moskusoksen til, sammen med villrein, jerv og fjellrev. Vi skal gå en del av «Pilegrimsruten» og vi skal vandre i det mektige fjellterrenget. Om man ikke velger å klyve helt til topps på Snøhetta, kan man nyte panoramautsikten fra «Viewpoint Snøhetta». Vi bor godt og spiser godt på Kongsvold Fjeldstue, som fra gammelt av var en skysstasjon. De eldste bygningene er fra 1720 og både Pilegrimsleden og Kongeveien går gjennom tunet. En kveld blir det også foredrag om historiske hendelser på Dovrefjell. Vanskelighetsgrad 2/4 (av 5)
1 reise 28 august
Costa Brava - En seniorfavoritt
Costa Brava gir deg en autentiske Spaniaopplevelse. På den vakre kyststrekningen mellom Barcelona og Frankrike, blir vi møtt av arkitektur fra middelalderen og små, koselige fortausrestauranter med klatreroser rundt vinduene, fascinerende natur og duften av pinjekjerner, uberørte sanddyner og fiskebåter i vakre viker som er avgrenset av store klippeformasjoner. Stemningen er god og avslappet. Vi bor på Aqua Hotel Silhouette & SPA nordøst på Costa Brava. Dette er et førsteklasses hotell kun for voksne. Hotellet har en deilig hage med bassenger og solstoler, restaurant med middelhavsmat og bar hvor man hver kveld blir underholdt med et flott show. Videre har den koselige kystbyen en sjarmerende gamleby, strender som strekker seg over 4,5 kilometer og trivelige parker. Rabatt  Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling  mer enn 95 dager før avreise!
1 reise 16 oktober
Vandretur Andalucía
Vandring i spektakulære landskap På denne turen bor vi i historiske Antequera – en liten by i hjertet av Andalucía. Byen er omringet av fruktbare sletter med asparges, korn, oliven og strålende gule solsikker. Andalucía byr på flotte landskaper å vandre i. Caminito del Rey var en av verdens farligste turstier, men er i dag en sikker rute langs loddrette fjellvegger og via en hengebru. Under oss baner den turkise Guadalhorce -elven seg vei gjennom kløften. Naturreservatet El Torcal er et geologiske vidunder med unike klippeformasjoner. Landsbyen Ronda ligger dramatisk til på begge sider av en stor kløft, og fra Puente Nuevo er utsikten spektakulær. Vandringer i vakre Andalucía kombineres med det sosiale, vinsmaking og tapas. Vanskelighetsgrad: 3 (av 5) Rabatt Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise.   
1 reise 20 oktober
Langtidsferie Madeira
Mildt klima for øyrundturer og deilige dager. Madeira har et mildt klima for deilige dager og rundturer på øya. Det blomstrer og er frodig stort sett hele året. Temperaturen er stabil og behagelig med en middeltemperatur i Funchal på 19 grader i november og januar. På vår 3 ukers langtidsferie bor vi på Hotel Alto Lido (4*) som ligger 2,5 km fra hovedstaden, Funchal. Hovedstaden har mye å by på, og vi skal på sightseeing for å gjøre oss kjent med byen. Under oppholdet er det også inkludert to heldagsutflukter med buss til sørvestkysten og til fjellene i nordøst.  Trefftider på hotellet med skandinavisktalende guide - og mulighet til å delta på andre utflukter og levadavandringer mot tillegg.  Rabatt    Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling  mer enn 125 dager før avreise!
2 reiser neste tur 8 november
Yogatur til Kypros
Velkommen med på yogatur til vakre Kypros - med tilstedeværelse og egenpleie for kropp, sinn og sjel. Få ro og hent ny inspirasjon i varme og energigivende omgivelser. Vi bor på flott hotell på stranden i Pafos på sørvestsiden av øya. Turen passer for alle, og du kan delta på yoga med erfaren yogainstruktør hver dag. Yogatimene varierer alltid og tilpasses deltakerne. Målet er å finne indre balanse gjennom å trene den fysiske kroppen. Myke fysiske bevegelser kombineres med pusteøvelser og meditasjon for å oppnå fysisk og psykisk velvære.  I tillegg til å praktisere yoga, spise god mat, bade og nyte ferien, skal vi utforske øya på vandringer med sosiale og hyggelige pikniker. Hotellet har også eget spa og treningsrom. Yogaundervisningen i oktober ledes av instruktør Mette Solberg. Mette er en erfaren yogalærer innen flere yogaformer. Hovedtyngden har hun innen Virya Yoga og terapeutisk yoga. Hun er også utdannet samtaleterapeut ved Norsk Gestaltinstitutt Høyskole med videreutdannelse innen traumeterapi.     Rabatt Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise!
1 reise 22 oktober
Vandretur i magiske Jordan
Jordan er et vakkert og gjestfritt land - og utvilsomt et minne for livet! Landet byr på myteomsuste severdigheter, fantastiske ørkenopplevelser, saltvannsbad i Dødehavet , bortgjemte canyons og frodige daler. Vi får med oss all den variasjonen som lille Jordan har. Midt i den arabiske kulturen, tar historien oss også innom det gamle testamentet – og hver vandredag er et nytt eventyr! Vi vandrer langs høydepunkter på Jordan Trail ; en av verdens mest spektakulære vandreruter, overnatter i beduinleir og drar på jeepsafari i sanddynene. Ute i ørkenen har vi alle himmelens stjerner som tak og opplevelsene er ubeskrivelige. Et høydepunkt på turen er Petra. Med sitt imponerende gravkammer, hogd ut i den røde fjellveggen, er dette et imponerende syn. Vi avslutter turen rolig ved Rødehavet. Jalla! La oss dra! Vanskelighetsgrad: 3 (av 5) Rabatt Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling   mer enn 125 dager før avreise!
1 reise 10 oktober
Yogatur til Kroatia
Velkommen med på yogatur til vakre Kroatia - med fokus på tilstedeværelse og egenpleie for kropp, sinn og sjel. Vi drar til Pelješac-halvøya for å hente ny inspirasjon i varme, energigivende omgivelser. Her bor vi på et godt 4* hotell i rolige omgivelser ved stranden, 10 minutter fra koselige Orebić.  Yogaøvelsene tilpasses alle aldre og kroppsfasonger – og hver klasse inneholder avspenningsøvelser for hele kroppen, samt pusteteknikker og meditasjon. I juni kan du delta på yin- og mediyoga timer med Maria Andersen som er en erfaren kursholder. Dette er terapeutiske yogaformer som fokuserer på pust og tilstedeværelse med vekt på forebygging og rehabilitering. Du vil også lære verktøy som kan brukes i hverdagen for å få en bedre energiflyt og bli mer fleksibel i kroppen. Maria Andersen er også akupressør, stress-, massasje- og bindevevsterapeut. Bli bedre kjent med Maria ved å klikke her!  På lenken kan du også ta kontakt og få en prøvetime før du bestiller tur!    Yogaundervisningen i oktober ledes av Julia Skurdauskiene. Julia har praktisert ulike retninger av Yoga, Qigong og Pranayama siden 2000, samt Vipassana-meditasjon og lyd healing. Hun er internasjonalt sertifisert Hatha Yoga instruktør. Hatha Yoga er den mest kjente formen av yoga, og de fleste andre yogastiler stammer fra denne.     Rabatt Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling mer enn 95 dager før avreise!
1 reise 11 oktober
Elvecruise Rhonedalen
Bli med på et uforglemmelig elvecruise i Rhônedalen.  Vi starter og slutter i den UNESCO-beskyttede gourmetbyen Lyon – en av Frankrikes største byer. Underveis besøkes bl.a. historiske byer som den romerske byen Arles og den gamle pavebyen Avignon. Turen går med premium-skipet MS ”Van Gogh", og på vårt 5 dagers cruise har man god tid til å nyte omgivelsene.  Eget panoramadekk med solstoler. Full pensjon og drikkevarer er inkludert om bord – derav en gallamiddag. En trivelig ferie venter! All inclusive drikke om bord, samt to utflukter inkludert!   Rabatt Rabatt kr 500,- pr. person ved bestilling  mer enn 95 dager før avreise.   
1 reise 19 oktober
Mallorca - En seniorfavoritt
Mallorca er en gammel feriefavoritt, men er fortsatt like populær! Øya er vakker med sine grønne åser, idylliske landsbyer, lange sandstrender og turkise viker. Et annet trumfkort er gjennomsnittstemperaturen på 20 grader kombinert med 300 soldager i året. Vi bor på spahotell i C´an Pastilla som har strand, en koselig havn og et hyggelig miljø med kaffebarer og butikker - og Palma ligger bare 15 km unna. Under oppholdet har vi to utflukter inkludert. Den ene går til sjarmerende Valldemossa og besøk på vingård hvor vi får smake både vin og lokale spesialiteter. En annen dag besøker vi koselige Palma. Mot tillegg arrangeres også utflukt til den autentiske fjellandsbyen Fornalutx og sjarmerende Sóller med havnebyen Port de Sóller. Rabatt Rabatt kr. 500,- pr. person  ved bestilling mer enn 95 dager før avreise. 
1 reise 18 oktober
Rørosmartnan 2023
med hotellopphold midt i smørøyet! Rørosmartnan kombinerer folkeliv, handel, kultur og tradisjoner på en måte som du ikke kan oppleve noe annet sted. Verdenskulturminnet Røros bergstad danner en unik ramme for folkefesten. Dette er først og fremst en handelsmartna, med ca. 250 utstillere i gata og i Martnashallen. Men martnan bugner også av kulturelle innslag hele uka og hele døgnet: Konserter, dans, spontane innslag i gata, revy, god mat og drikke, høy stemning på serveringsstedene, liv i bakgårdene, historieformidling, tivoli og kjøring med hest og slede. Med hest og slede kommer forbønder og lasskjørere fra Sverige, Østerdalen, Hedmark, Gudbrandsdalen, Gauldal, Selbu og Tydal. De losjerer i ferdasgårder i sentrum. Her, og i de andre gårdsrommene, kan vi få oss en opplevelse som gir følelsen av å trå inn i en annen tid. Røros har mottatt merket for Bærekraftig reisemål.  Les mer her!
1 reise 20 februar 2023
Nordlysjakt og samisk kultur i Alta
Visste du at verdens første nordlysobservatorium ble bygget her på slutten av 1800-tallet? Dette har gitt Alta navnet «Nordlysbyen» og på senhøst og vinter kan man ofte se nordlyset danse over himmelen, noe som samene fra gammelt av så på som et ondt varsel. Og både nordlyset og den samiske kulturen er noe vi får høre mer om på denne turen med høydepunkter som; Nordlysjakt Sami Siida Gourmet-måltid i Sorrisniva Alta museum og Nordlyskatedralen Storkorsnes og møte med kongekrabben
2 reiser neste tur 14 november
Seniordans Kypros
Med over 300 soldager i året er Kypros den perfekte øya å besøke utenfor den mest travle turistsesongen. Dagtemperaturene ligger på behagelige 27 - 22 grader i oktober/november og det er fortsatt god badetemperatur. Pafos ligger på sørvestkysten av Kypros, og har en rolig og behagelig atmosfære. Byen er rik på historie og kultur – og er utnevnt til en av Europas kulturbyer i 2017.  Øya er frodig og vakker, og landskapet rundt Pafos har enda mer av det opprinnelige Kypros å by på. Her dominerer små fjellandsbyer, vingårder og gresk-kypriotiske kirker. Vi bor på fullservice hotellet Athena Beach Hotel (4*), som ligger rett på strandpromenaden. Vi spiser frokost og middag på hotellet hver dag. Seniordans på avtalte dager, som ledes av det erfarne instruktørparet Magne og Borghild Sørøy. Reiseleder er Solveig Englund.
1 reise 19 november
Høstweekend i Oslo med musikalen CHESS
Oslo er den lille, levende storbyen. På en og samme dag kan du vandre langs en av verdens fineste havnepromenader, ta en hvilepause i en av de unike skulpturparkene, beundre byens ikoniske bygg eller gå fra øst til vest gjennom koselige bydeler.  Fredag kveld står musikalen CHESS på programmet!
1 reise 7 oktober
Vandring og vin i Portugal
Portugal har tidligere stått litt i skyggen av Spania, Italia og Frankrike som både feriested og vinnasjon. Det er det ingen grunn til! ”Hengende” på vestbredden av det europeiske kontinentet, har landet sin særegenhet, historie og sjel. Portugiserne deler gjerne sine tradisjoner med oss, og ikke minst sine matspesialiteter og utsøkte vin. Idylliske fiskerlandsbyer, grønne daler, eventyrslott og en vakker kyst er perfekte kulisser for vår vandretur. Vi vandrer i flotte nasjonalparker, til lokale vingårder og sjarmerende landsbyer med hvitkalkede hus og brosteinsgater. Vi bruker god tid på vandringene og nyter de spektakulære omgivelsene og god vin underveis. Og vi skal selvfølgelig på sightseeing i sjarmerende Lisboa! Vanskelighetsgrad: 3   (av 5)
1 reise 22 oktober
Langtidsferie Spania - Torremolinos - Hotel Gran Cervantes
Langtidsferie på Costa del Sol i Spania kan gjøre godt for både kropp og sjel. Våre turer går til Torremolinos som er et av landets eldste og mest kjente reisemål. På denne tiden av året er tempoet lavere, det er ikke så mange turister som på sommeren  - ja, det passer fint for oss med et lengre opphold. Den lange brede stranden, restaurant- og servicetilbudet, og ikke minst det deilige klimaet passer perfekt. Ta det med ro og nyt livet, vandre langs stranden, gjør utflukter i Andalucia, eller bare les en god bok i solen. Hotel Gran Cervantes ligger i sentrum av Torremolinos, og du har hele Costa del Sol tilgjengelig med buss og tog. Stranden er også kun en kort tur fra hotellet. Vi har en av våre populære norske reiseledere fra Peer Gynt Tours tilstede i Torremolinos under hele oppholdet.
13 reiser neste tur 21 oktober
Langtidsferie Spania - Torremolinos - Hotel Melia
Langtidsferie på Costa del Sol i Spania kan gjøre godt for både kropp og sjel. Våre turer går til Torremolinos som er et av landets eldste og mest kjente reisemål. På denne tiden av året er tempoet lavere, det er ikke så mange turister som på sommeren  - ja, det passer fint for oss med et lengre opphold. Den lange brede stranden, restaurant- og servicetilbudet, og ikke minst det deilige klimaet passer perfekt. Ta det med ro og nyt livet, bli med på hyggelige utflukter, eller bare les en god bok i solen. Vårt Hotel Melia Costa del Sol ligger perfekt til for en hyggelig ferie, og har et godt servicetilbud til våre gjester. Vi har en av våre populære norske reiseledere fra Peer Gynt Tours tilstede i Torremolinos under hele oppholdet.
13 reiser neste tur 21 oktober
Vandring & vin i Toscana
Toscana har bølgende åslandskap med sypresser, olivenlunder og vinranker. Vi vandrer i et lett kupert terreng, og følger flere "vinruter". Noen av høydepunktene er besøk på vingårder som Fattoria il Poggio for å smake kjent og god vin. Toscana byr på en rekke små landsbyer med italiensk sjarm, og mot tillegg kan du også være med på en utflukt til vakre Firenze som har flott arkitektur og mange skjulte kunstskatter. Ønsker du en sosial vandretur i vakkert landskap kombinert med vinsmaking på pittoreske vingårder, er dette turen for deg! Vanskelighetsgrad: 2 (av 5) Rabatt    Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling  mer enn 95 dager før avreise!
1 reise 22 oktober
Weekendtur til Ljubljana - Slovenia
Charterfly fra Kvernberget 30. september – 2. oktober 2022 Bli med på en trivelig weekendtur til Slovenias sjarmerende hovedstad Ljubljana, som med sine ca. 250 000 innbyggere sies å være like flott som Praha, men i mindre format. Allerede etter knappe 3 timers flytur fra Kristiansund lander vi i Ljubljana, og her venter et 2 døgns opphold på et trivelig og sentralt beliggende 3* hotell - som ligger midt i smørøyet. Mange severdigheter, en rekke uterestauranter, gode spiserestauranter, staselige jugendhus og et mangfoldig shoppingtilbud m.m. venter også. Slovenia ligger i det sydlige Sentral-Europa, og grenser til Italia i vest, Adriaterhavet i sydvest, Kroatia i syd og i øst, Ungarn i nordøst og Østerrike i nord. Ljubljana er en by hvor øst og vest møtes, - og det gamle og det nye harmonisk er smeltet sammen. Dette reisemålet har vært en suksess på våre tidligere charterturer!
1 reise 30 september
Jæren, Stavanger og Flor & Fjære
Bli med til Sør-Vestlandet og opplev fantastiske Flor & Fjære på Sør-Hidle, båttur på Lysefjorden og den sjarmerende bydelen "Gamle Stavanger" med sine mange, fine trehus. I Sørlandets ytterkant ligger Farsund med alle sine vakre nærområder. Her finner du det klassiske Sørland, men også en natur som er forunderlig røff og innbydene på samme tid. Stavanger, den internasjonale byen, med sin egen "småbysjarm"! Sentrum er lite og kompakt, med trange bilfrie gater, åpne torg og den sentrale Byparken med innsjøen Breiavatnet. Gamle Stavanger, også kalt Straen, har Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse. Rett utenfor byen ligger fascinerende Jæren med de kjente Jærstrendene. Men områdets største turistattraksjon er kanskje Flor & Fjære, på øya Sør-Hidle, hvor man får oppleve en helt utrolig blomstrende hage med tropiske palmer og eksotiske planter.
1 reise 24 august
Fottur i Dolomittene
- Italias vakreste fjellområde. Bli med til naturskjønne Dolomittene i Nord-Italia! Området er variert og kjent for sine spisse tinder og frodige alpeenger. Vi bor i Castello di Fiemme, 3 km fra Cavalese som er kjent for å ha mållinjen i skirennet Marcialonga. Vi er omkranset av karakteristiske fjell, og tar spennende dagsturer i Val di Fiemme og Val di Fassa. Vår lokalguide er sertifisert fjellguide og kjenner området godt. Hver morgen går vi gjennom dagens etappe. Det tilbys ofte også en enklere rute enn hovedruten for de som ønsker det. Uansett rute, kan vi love vandringer i ett av verdens vakreste fjellområder. Vanskelighetsgrad: 4 (av 5) Rabatt     Rabatt kr. 500,- pr. person ved bestilling   mer enn 95 dager før avreise!
1 reise 7 september
- Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!
Systersajter
Top