Reiser med inhold

Fra 17 norske turoperatører som brenner før opplevelser

Populære temareiser med Oliven Reiser AS

Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!.
Chile
Chile har vokst seg til et velstående land, og regnes som regionen mest stabile, tryggeste og minst korrupte. Sett deg på sykkelsetet og opplev det chilenske liv på nært hold. Velkommen til sagnomsuste Santiago. Til det gjestfrie folket. Til en stjernehimmel så klar at den kan ta pusten fra deg. Til vinen. Til gleden. Til Olivenopplevelsen. Følg med!   ► Les også vårt blogginnlegg , om; Gode utsikter for post-pandemi turisme i Chile ► Les også vårt blogginnlegg , om; Vår mann i Santiago - Intervju med Hector Pizarro
1 reise 8 november
Puglia
Hva har Puglia, spør du kanskje? Alt, svarer vi. Alt det Italia har å by på av fristende mat, utsøkt vin, fascinerende historie og sydende kultur, der hvor solen skinner mest i hele det vakre landet. Dette er en av våre mest populære sykkelturer i europa! ✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
1 reise 8 oktober
Vietnam & Kambodsja
Et streif av storbyene Hanoi, Saigon og Phnom Penh, samt det unike tempelområdet Angkor Wat og den tilhørende hyggelige byen Siem Reap.  Vi sykler ute på landsbygda i Vietnam og Kambodsja og møter gjestfrie, vennlige mennesker. Vi kjenner på dagliglivet til disse hardt prøvede folkene, opplever kulturforskjeller og får et innblikk i landenes sjel og historie.  
1 reise 13 januar 2024
Sørlige Chile og Argentina
Vakre innsjøer, strie elver og mektige vulkaner På sydspissen av Sør-Amerika, på begge sider av den chilensk-argentinske grensen langs Andesfjellene, finnes det en region preget av praktfulle innsjøer, imponerende fjell, uberørt natur og vidstrakte landskap. Sykling er den beste måten å utforske alt dette på og derfor har vi valgt den beste ruten bestående av 9 sykkeldager langs 14 innsjøer, med 5 vulkaner og utallige elver som bakteppe. Reisen starter i kosmopolitiske Santiago. En kort flytur og transfer i naturskjønt landskap neste dag tar oss til en region med fantastisk natur kalt "Elvenes provins", kjent for sine vannløp, smaragdgrønne innsjøer og brusende fossefall. Sykling her lar deg senke farten og ta inn det storslåtte landskapet. Etter 4 sykkeldager på chilensk side tråkker vi oss over landegrensen, for 5 sykkeldager i Argentina, hvor bestemmelsesstedet vårt er Bariloche, kjent for sin sjokolade og ølbryggerier. Fra Bariloche flyr vi til Buenos Aires, hvor vi runder av med tangokveld før hjemreisen morgenen etter.
1 reise 27 februar 2024
Roma weekend
Nyt en kulinarisk dag gjennom Roma med lokal guide og smaksprøver på typiske retter med god vin. Neste dag er vi på sykkel i Roma – og underveis på to hjul ser og lukter vi byen med åpne sanser! Velkommen til opplevelsesrike dager! Her blir dere kjent med Romas severdigheter på en morsom, ny og annerledes måte.
1 reise 16 mai 2024
Costa de La Luz
Her er ingen trengsel. Her er en lokal sherry under stjernene.  Her er spanske smil og vennlighet. Her er Andalucia. Her er lyskysten, Costa del la Luz. Her er det autentiske Spania. Her er kanskje du?   ✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato. ► Les også vårt blogginnlegg; Andalucia - der kunne jeg bodd, der
1 reise 20 oktober
Brasil
Med stor fryd ønsker vi våre kunder igjen velkommen til Brasil - landet vi har arrangert sykkelturer til siden 2007. Og sammen med vår bunnsolide partner har vi klokkertro på at Rio, Niteroi og Costa do Sol også kan friste Oliven-folket på sein høst- og vinterstid i 2023. Her får du ei kystrute med stadige små omveier innaskjærs, for hver ettermiddag å rulle ut til deilige hoteller nær strandkanten og middag i solnedgang.  Vi tar deg gjennom bynær regnskog, langs Ipanema- og Copacabana-strendene. Du ferdes på sykkelstier rundt frodige laguner, inntar piknik-og tavernalunsjer på små strender, i irrgrønne hager og idylliske bukter. Du forserer små interessante, levende lokalsamfunn og uberørte fiskerlandsbyer, for så å avslutte med de to siste nettene i velpleide og smellvakre Buzios. Hele opplevelsen innen delstaten Rio de Janeiro, sammen med gode lokale sykkelvenner, bossa nova-rytmer, caipirinha, havet, smilet og vennligheten.
1 reise 29 februar 2024
Cinque Terre & Toscana Kombinert
Hva med å kombinere sykling og vandring i det mange mener er blant Italias beste områder? Cinque Terres fem sjarmerende landsbyer ligger som perler på en snor langs Middelhavet, med hver sine særtrekk. Myriader av terrasser i bratte åssider med druer, oliven og sitrusfrukter er et vakkert skue som gjør dette til en minneverdig opplevelse.   Toscana er kjent for vakkert landskap, milelange strender, enestående kulturminner, god mat og vin. Det typisk toscanske, med vingårder, bondegårder, sypresser og grønne åser som bakteppe til havet, byr på et vennlig og småbølget sykkellandskap.   
1 reise 30 mai 2024
Sri Lanka
Vi tar dere med utenfor turistveiene og møter lokalbefolkningen.  Ayubowan!  Denne perleformede øya forhekser oss med sine endeløse palmekledde strender, rike og eksotiske dyreliv, svale te-plantasjer, smaksrik mat og vennlige mennesker som ønsker deg velkommen. Sri Lanka byr også på en gammel kulturarv som har overlevd århundrer.
1 reise 7 februar 2024
Alpene til Amarone
Vi tar dere fra sør-tyrolsk alpeland i Trentino, via Gardasjøen og til bejublede amaronske vinmarker i Veneto. Når vi etter en begivenhetsrik uke parkerer syklene, er det på et sagnomsust vinslott som går godt med nordmenns sans for Amaronevin.   ✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
1 reise 8 juni 2024
Chile
Chile har vokst seg til et velstående land, og regnes som regionen mest stabile, tryggeste og minst korrupte. Sett deg på sykkelsetet og opplev det chilenske liv på nært hold. Velkommen til sagnomsuste Santiago. Til det gjestfrie folket. Til en stjernehimmel så klar at den kan ta pusten fra deg. Til vinen. Til gleden. Til Olivenopplevelsen. Følg med!   ► Les også vårt blogginnlegg , om; Gode utsikter for post-pandemi turisme i Chile ► Les også vårt blogginnlegg , om; Vår mann i Santiago - Intervju med Hector Pizarro
1 reise 20 mars 2024
Peloponnes - essensen av Hellas
For 20 år siden arrangerte vi vår første sykkeltur til Peloponnes. Den gang den østlige og sentrale delen av halvøya. Nå kommer vi tilbake, og vil ta dere med rundt den vestligste delen- Messinia-provinsen, langs det Joniske hav og i områder vi alltid finner oss vel i; gjennom olivenlundene og langs blått hav. I landskap, havner og stedsnavn som bærer i seg opprinnelsen til den latinske kulturen mange av oss elsker å gjenkjenne i Italia, Frankrike og Spania. Det var her det begynte. Ikke noe annet sted i Hellas er så mettet på historie og mytologisk tradisjon som Peloponnes. Den klassiske dannelsesreisen starter så definitivt her. Vi synes det er best å ta den fra sykkelsete; rullende gjennom småbyer, tettsteder og billedvakkert landskap, til daglige dukkerter, pikniker ved havet og vakre bosteder i vannkanten.
1 reise 17 april 2024
Marokko
Marokko, navnet klinger som et eventyr – og det er nettopp det det er! Så annerledes, så sjarmerende, så spennende og så uendelig vakkert. Vi skal oppleve både de stolte og prektige Atlasfjellene, små berberlandsbyer, vakre kystbyer – og for ikke å glemme eventyrlige Marrakech. Med sin souk hvor man finner alt fra lokalt håndverk til krydderbasarer og slangetemmere. Lukten, stemningen, atmosfæren - dette kan vanskelig beskrives, men bør oppleves. Vi tilbyr en reise med store kontraster, og en opplevelse du forhåpentligvis vil bære med deg for alltid. 
1 reise 2 mars 2024
Sicilia Kyst på egen hånd med fly 21.10-28.10.2023
Sicilia Kyst på egen hånd med fly, 21.10-28.10.2023 Opplev det ekte Sicilia på sykkel sammen med oss – i god avstand fra masseturismen. Inn i det vakre innlandet med vinmarker og olivenlunder, for så å vende ut mot kysten med de vakreste strendene og småhavnene.  ► Les også vårt blogginnlegg; Sykkeltur på egen hånd - Ja, hvordan fungerer det egentlig?
1 reise 21 oktober
Sicilia
Sammen med tre av våre eminente guider i Italiateamet har vi jobbet fram ei ny Sicilialøype. Sykling langs havet kombinert med et par dager i kremen av siciliansk vinproduksjon i områdene rundt vinhovedstaden Randazzo. Langs foten av Etna og ut til det Joniske hav og Giardino Naxos, Acireale, Aci Trezza og ned til barokkvakre og upolerte Catania. En blanding av gårdshotell (agriturismo) og byhotell, frodig og variert natur, og ikke minst det ekte syd-italienske i all sin vennlighet og smakfullhet.
1 reise 10 oktober
Vandretur Spania til Frankrike
Vi skal vandre i hjertet av et usedvanlig vakkert område, og lar oss oppdage historien og livet til artistene Picasso, Dalí, Matisse og mange andre kunstnere som ble tiltrukket av disse landskapene og den spanske levemåten. De følte seg tiltrukket av landet av en god grunn.......den vakre naturen og den gode atmosfæren! Vi lander i Barcelona og kjører direkte til Roses, hvor vandreturen starter dagen etter. Derfra vandrer vi langs den spektakulære kysten på Cap Creus – til foten av Pyreneene og videre til den vakre kystlandsbyen Collioure i Frankrike der turen avsluttes.
1 reise 16 mai 2024
Gardasjøen-Verona weekend
MAT OG VINREISE I VERONA OG PÅ SYKKEL VED GARDASJØEN Fra sagnomsuste vakre Verona og dens gamleby til områder rundt Gardasjøen og de vakre byene der. Med sin romerske arv, sine vintradisjoner, sitronlunder og ikke minst mangfoldet i naturen. Vinproduksjoner som Valpolicella, Soave, Bardolino, Amarone eller Custoza klinger godt på tungen. Underveis på to hjul vil du se, smake, lukte og kan finne dine egne favoritter. Velkommen til opplevelsesrike dager!
1 reise 15 juni 2024
- Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!
Systersajter
Top