Reiser med inhold

Fra 17 norske turoperatører som brenner før opplevelser

Populære temareiser med Oliven Reiser AS

Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!.
Vietnam & Kambodsja
Et streif av storbyene Hanoi, Saigon og Phnom Penh, samt det unike tempelområdet Angkor Wat og den tilhørende hyggelige byen Siem Reap.  Vi sykler ute på landsbygda i Vietnam og Kambodsja og møter gjestfrie, vennlige mennesker. Vi kjenner på dagliglivet til disse hardt prøvede folkene, opplever kulturforskjeller og får et innblikk i landenes sjel og historie.  
2 reiser neste tur 13 januar 2024
Roma weekend
Nyt en kulinarisk dag gjennom Roma med lokal guide og smaksprøver på typiske retter med god vin. Neste dag er vi på sykkel i Roma – og underveis på to hjul ser og lukter vi byen med åpne sanser! Velkommen til opplevelsesrike dager! Her blir dere kjent med Romas severdigheter på en morsom, ny og annerledes måte.
1 reise 16 mai 2024
Cinque Terre & Toscana Kombinert
Hva med å kombinere sykling og vandring i det mange mener er blant Italias beste områder? Cinque Terres fem sjarmerende landsbyer ligger som perler på en snor langs Middelhavet, med hver sine særtrekk. Myriader av terrasser i bratte åssider med druer, oliven og sitrusfrukter er et vakkert skue som gjør dette til en minneverdig opplevelse.   Toscana er kjent for vakkert landskap, milelange strender, enestående kulturminner, god mat og vin. Det typisk toscanske, med vingårder, bondegårder, sypresser og grønne åser som bakteppe til havet, byr på et vennlig og småbølget sykkellandskap.   
2 reiser neste tur 30 mai 2024
Roma & Amalfikysten kombinert
Vandreturer i vakre områder ved Amalfikysten og sykling til eventyrlige Roma. Perfekt kombinasjon av historie, arkitektur, kultur og natur gjør denne turen til en svært god og minnerik opplevelse.     ✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato. ► Les også vårt blogginnlegg; Skidardamene i Italia
1 reise 14 april 2024
Peloponnes - essensen av Hellas
For 20 år siden arrangerte vi vår første sykkeltur til Peloponnes. Den gang den østlige og sentrale delen av halvøya. Nå kommer vi tilbake, og vil ta dere med rundt den vestligste delen- Messinia-provinsen, langs det Joniske hav og i områder vi alltid finner oss vel i; gjennom olivenlundene og langs blått hav. I landskap, havner og stedsnavn som bærer i seg opprinnelsen til den latinske kulturen mange av oss elsker å gjenkjenne i Italia, Frankrike og Spania. Det var her det begynte. Ikke noe annet sted i Hellas er så mettet på historie og mytologisk tradisjon som Peloponnes. Den klassiske dannelsesreisen starter så definitivt her. Vi synes det er best å ta den fra sykkelsete; rullende gjennom småbyer, tettsteder og billedvakkert landskap, til daglige dukkerter, pikniker ved havet og vakre bosteder i vannkanten.
2 reiser neste tur 17 april 2024
Italias hjerte - Toscana & Umbria
Litt nostalgiske er vi når vi vender tilbake til kombinasjonen Umbria-Toscana, to regioner vi har storslåtte sykkelminner fra.  Denne gangen med nye rutekombinasjoner, andre byer, de beste piknik-opplevelser og det nittende året på hjul i dette hjertet av favorittlandet vårt.  Du vil få seine ettermiddager og lune kvelder i velkjente vakre italienske byer som Perugia, Montepulciano, Arezzo og Siena.   ✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
1 reise 1 september 2024
Matera & Puglia
Vi har lenge ønsket å ha Matera som destinasjon, og nå kombinerer vi nydelige Puglia med denne unike byen. Når vi spør våre Italienske venner om hvor de helst vil reise, svarer de ofte at helen på Italia er den aller beste! Her lar vi oss sjarmere av den historiske miksen, kulturen, tradisjonene, det azurblåe havet, de vakre småbyene, strendene - og så klart, den gode maten.
2 reiser neste tur 21 mai 2024
Vandretur Spania til Frankrike
Vi skal vandre i hjertet av et usedvanlig vakkert område, og lar oss oppdage historien og livet til artistene Picasso, Dalí, Matisse og mange andre kunstnere som ble tiltrukket av disse landskapene og den spanske levemåten. De følte seg tiltrukket av landet av en god grunn.......den vakre naturen og den gode atmosfæren! Vi lander i Barcelona og kjører direkte til Roses, hvor vandreturen starter dagen etter. Derfra vandrer vi langs den spektakulære kysten på Cap Creus – til foten av Pyreneene og videre til den vakre kystlandsbyen Collioure i Frankrike der turen avsluttes.
1 reise 16 mai 2024
Gardasjøen-Verona weekend
MAT OG VINREISE I VERONA OG PÅ SYKKEL VED GARDASJØEN Fra sagnomsuste vakre Verona og dens gamleby til områder rundt Gardasjøen og de vakre byene der. Med sin romerske arv, sine vintradisjoner, sitronlunder og ikke minst mangfoldet i naturen. Vinproduksjoner som Valpolicella, Soave, Bardolino, Amarone eller Custoza klinger godt på tungen. Underveis på to hjul vil du se, smake, lukte og kan finne dine egne favoritter. Velkommen til opplevelsesrike dager!
1 reise 15 juni 2024
Adriaterhavet NYHET!
Langs Adriaterhavet fra Urbino i Marche til Casalbordino i Abruzzo. Sydover 270 km i de to sentrale kystregionene, stort sett ukjente for de fleste, men desto mer overraskende for mange. I historisk tunge Urbino og Macerata drar vi litt opp fra havriket for å ta inn den italienske renessansearkitekturen, kunsten og det klassisk italienske. Ellers holder vi oss nær strender, palmer, havneidyll, småbyliv og bordets havgleder.  Dette er regioner og områder italienerne sjøl elsker å reise til. Her får de sitt genuine Italia, fremdeles mye av det Italia som lokket den første turistbølgen til landet. Du vil bli slått av de fargerike og fruktbare åsene som strekker seg direkte fra strandkanten oppover mot fjellkjeden Apenninene som deler landet i to. Pikniklunsjer ved vannkanten eller en liten omvei inn i havnære vinmarker. Havbrisen og de daglige dukkertene blir dine følgesvenner på turen. For ikke å glemme linguine con vongole og den lokale Verdicchio- og Trebbianodrua i glasset!
2 reiser neste tur 13 juni 2024
Japan - NYHET
Gjør deg klar – Japan på to hjul venter på deg! En av verdens mest gjenkjennelige kulturer er fortsatt en av de mest mystiske. På sykkel gjennom gamle byer, forbi tusen års gamle helligdommer og mellom rismarker. Slik opplever du Japans rike historie og kultur på nært hold. Vi tar deg med til Kyotos travle gater, den avsidesliggende Noto-halvøya og Hida Furukawa i de japanske alper, bor på tradisjonelle Ryokans og besøker herlige Onsen (varme kilder). Et besøk i Japan er en reiseopplevelse av en helt annen verden.
1 reise 16 mai 2024
Abruzzo - turen for Olivenvenner
Oliven Reiser har venner langs ruta. Francesco og Luigi tar oss innenfor dørene der, for dagens middag, vingårdsbesøk eller smak av ost og olivenolje.
1 reise 15 juli 2024
Chile
Chile har vokst seg til et velstående land, og regnes som regionen mest stabile, tryggeste og minst korrupte. Sett deg på sykkelsetet og opplev det chilenske liv på nært hold. Velkommen til sagnomsuste Santiago. Til det gjestfrie folket. Til en stjernehimmel så klar at den kan ta pusten fra deg. Til vinen. Til gleden. Til Olivenopplevelsen. Følg med!   ► Les også vårt blogginnlegg , om; Gode utsikter for post-pandemi turisme i Chile ► Les også vårt blogginnlegg , om; Vår mann i Santiago - Intervju med Hector Pizarro
2 reiser neste tur 20 mars 2024
Vandretur Amalfikysten
Bli med å vandre på «Gudestien». Kast deg i Middelhavets bølger etter en dag på sjarmerende stier og trapper, pittoreske landsbyer, praktfull natur og piknik i det fri. Vi fyller selvsagt bordet med herligheter fra lokale produsenter. Mozzarella, oliven, tomater, prosciutto, og det nydelige napolitanske brødet. Ja, og vin selvsagt.   ✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
1 reise 11 oktober 2024
Emilia Romagna
Emilia Romagna – en region som må utforskes på to hjul Alt vi elsker ved Italia kommer fra Emilia-Romagna-regionen mellom fjellkjeden Apenninene og Adriaterhavskysten: Verdis opera, Ferrari biler, saftig Mortadella og deilig Parmaskinke, ostenes konge Parmigiano og god Balsamico. Dette er en sanselig region med et mangfoldig landskap. Unike og karakteristiske byer ligger som perler på en snor: Ferrara ("fyrstens residens"), Ravennas kulturelle rikdom ("mosaikkbyen"), antikke Faenza ("fajansebyen") og kulinariske Bologna ("den feite"). Hver av disse byene er en pulserende verden i seg selv, full av særegenheter innen mat, kunst og vinkjellere.
2 reiser neste tur 5 mai 2024
Provence til Carmague på egen hånd
Pittoreske Provence – denne historiske provinsen sørøst i Frankrike – byr på alt fra overdådig natur til middelalderarkitektur, spennende kunst, kultur og gastronomiske opplevelser. Velkjent er også provinsens dufter av lavendel, urter og blomster. ► Les også vårt blogginnlegg; Sykkeltur på egen hånd - Ja, hvordan fungerer det egentlig?
1 reise 17 mai 2024
Vandretur Montenegro
Hvis du liker å vandre i vakkert landskap, være på båttur, snakke med de lokale om deres liv og tradisjoner og komme tett innpå deres kultur – da er dette turen for deg!   
1 reise 1 juni 2024
La Rioja
La Rioja er uvanlig vakkert, full av historie og vintradisjoner. Bølgende, mykt, fruktbart landskap, gode landeveier og lite trafikk gjør området også svært sykkelvennlig. ✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
1 reise 7 september 2024
- Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!
Systersajter
Top