Reiser med inhold

Fra 17 norske turoperatører som brenner før opplevelser

Populære temareiser med Discover Norway

Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!.
Vinterpakke på Hindsæter, Jotunheimen
Opplev Jotunheimen på ski og truger. Utforsk elementene - is, snø og vann.  Under oppholdet blir du introdusert for mange ulike aktiviteter. I tillegg til skiturer, er det guidede trugeturer, isjuving og aking. Det innholdsrike programmet er ment som en rolig og variert introduksjon til det ville Jotunheimen, men fungerer også bra for de som vil oppdage noe nytt i det som er kjent! Hindsæter er et historisk, lite tømmerhotell fra 1898, midt i naturen, ved porten til Jotunheimen. Nyt fjellet og panoramautsikten over Sjodalen og Jotunheimen. Finn ditt paradis i små naturreservater langs godt merkede turstier og løyper. Opplev stillheten og kanskje et møte med skogen konge, elgen. I februar og mars er det gode sjanser til å se den. Du kan oppgradere til nyrenovert sæter-suite, innredet med historiske bondemøbler, åkle, slind og ei gammel dør til en liten 'ostebu' som kan fylles til din ankomst. Ledige ettermiddager kan nytes i Hindsæters velværeområde med boblebad og badstuer. Hindsæter er kjent for sitt kreative og gode kjøkken. Her er de genuint opptatt av å bruke friske, sunne og bærekraftige råvarer. Hovedråvaren er reinsdyrkjøtt fra tamrein som beiter like ved Hindsæter store deler av året.
6 reiser neste tur 4 februar 2024
Trolløypa fra Rondane til Lillehammer
Trolløypa med bagasjetransport - 9 dager og ca. 165 kilometer. Dette er en flott skitur som går fra nord til sør gjennom fjellområdene øst for Gudbrandsdalen. Den går gjennom variert og relativt enkelt terreng, uten bratte fjell eller topper som må bestiges. Det meste av traseen går i høyfjellsterreng, over tre-grensa, og tilbyr flott utsikt mot toppene i området. Her følger du en sammenhengende merket løype fra Høvringen, ved Rondane Nasjonalpark, til OL-byen Lillehammer i enden av Gudbrandsdalen. Fra et imponerende høyfjellsterreng ved Rondane i nord, gjennom milevis av uberørt natur, kommer du etter hvert til et 'snillere' terreng i sør. Løype og ski Trolløypa består av daglige etapper på 18 til 35 km. På enkelte etapper blir løypa preparert daglig. På andre, bare når det er nødvendig. Været kan være røft, med snøfall og vind. Under slike forhold er det vanskelig å vedlikeholde sporene, og du må følge merking og bruke kart og kompass. Vi anbefaler gode fjellski med halve stålkanter. Det er muligheter for å leie skiutstyr på Høvringen. Leie vil normalt være på smørbare ski. De stabile snøforholdene gjør at smøring er relativt enkelt.  Med bagasjetransport - uten turleder Turen er lagt opp med bagasjetransport mellom overnattingsstedene alle dager unntatt dag 6 og 7, da du må bære det du trenger for overnatting på selvbetjent DNT-hytte, Vetåbua. Øvrige dager trenger du kun å ta med deg en dagstursekk med nødvendige klær og mat til dagens etappe. Turen er uten turleder. Du får tilsendt kart og turbeskrivelse før avreise. Du må være kjent med bruk av kart og kompass.
2 reiser neste tur 29 februar 2024
Jotunheimenløypa fra Lemonsjøen til Gjende
Jotunheimenløypa binder sammen området fra ‘Brimiland’ i øst, forbi Lemonsjøen og Randsverk, videre innover Sjodalen til Gjende i vest. Løypa er lett kupert og godt skjermet av dalsider og lett skog inntil du kommer over tregrensa ved Nedre Sjodalsvatnet. Er du heldig, kan du oppleve å se reinsdyrflokken til Vågå Tamreinlag og elg som stadig krysser skisporene. Ta deg tid til å nyte det trolske landskapet og lytte til stillheten. Tilgangen til vilt, som reinsdyr, elg, hjort og ørret bidra til kortreiste og spennende kulinarisk eventyr. Du bor for det meste på tradisjonelle familiedrevne fjellstuer med hyggelig vertskap. Der har du god tid til å utforske omgivelsene og nyte det gode liv på fjellstuene. Du tilbringer også to netter i hytte på Sjodalen Hyttetun. Her kan du oppgradere til en eller to netter i en unik eventyrhyttene. Her kan du også melde deg på hundekjøring torsdag. Med bagasjetransport - uten turleder Turen er lagt opp med bagasjetransport mellom overnattingsstedene. Turen er uten turleder. Du får tilsendt kart og turbeskrivelse før avreise. Du må være kjent med bruk av skisporet.no.
7 reiser neste tur 4 februar 2024
Peer Gynt løypa fra Espedalen til Skei
Sola skinner og YR har lovet meg en flott dag. Sekken er lett og kroppen uthvilt. Det haster på ingen måte å komme fram til neste hotell. Hva er vel bedre enn å ta en liten omvei, helst oppover til utsikten. Peer Gynt løypa starter i Espedalen. På vei til Fefor Høifjellshotell går jeg gjerne via Ruten, 1517 m.o.h. Ruten er utvilsomt et ruvende fjell, men den fantastiske utsikten fra toppen viser noe enda mektigere. I vest ligger toppene i Jotunheimen på rekke og rad, i øst kneiser Rondanemassivet og i nord skimtes Dovrefjell - WOW. De drøyt 100 ekstra høydemeterene minker raskt i artig nedkjøring på østsiden av toppen. Om litt har jeg hovedløypa i sikte. Herlig! Kvitfjell er bedre kjent blant alpinister enn langrennsløpere, men det anbetales å ta en nærmere kikk. Dagsetappen fra Kvitfjell til Skei starter med å gå opp den samme løypa som jeg kom ned i går. Da er det fristende å jukse litt. Været viser seg fremdeles fra sin beste side, så jeg velger å utforske selve Kvitfjellet 1044 m.o.h. Stolheisen går opp til nabotoppen på 1030 m.o.h. og her starter også langrensløypa. Med flott utsikt til Gudbrandsdalen og Rondane går løypa over toppen med det karakteristiske lyse berget. Så bærer det nedover til hovedløypa og en flott tur over Ålmannskardet mot Skei.  Fra Ålmannkardet kan de tøffeste bestige Prestkampen 1244 m.o.h. og Skeikampen 1124 m.oh., men det blir ikke meg denne gangen. Nå er jeg sulten på 3-retters middag og beinstrekk. Husk at disse omveiene er finværsturer. Klikk for mer informasjon om Peer Gynt løypa.
6 reiser neste tur 3 februar 2024
På sykkel i Lofoten
Lofoten er spektakulær, med hvite strender, åpent hav, mektige fjell, lys og mørke, stillhet og storm. Været kan være uforutsigbart og barskt, men også vennlig og mildt. I nord er dagene lange og lette om sommeren. I juni og juli kan du glede deg over å sykle i lyset av den glødende midnattssola. Sykkelturen starter i Svolvær og går på kryss og tvers gjennom øyriket før den avsluttes i Reine. Med sykkel kommer du tett på naturen med sine steile fjell og idylliske fiskevær. Dagsetappene gir rom for mange stopp og spennende omveier. La deg gjerne friste til besøk i noen av de mange severdighetene, museene og galleriene langs ruta. Det hele krydres med smaken av Lofoten i form av tradisjonsrike overnattingssteder og god mat. En sykkelferie i Lofoten er som en drøm, og blir et minne for livet. Du sykler på egen hånd uten guide.  Du må regne med noe trafikk på enkelte strekninger. Så langt det er mulig, har vi unngått å legge ruta langs E10, men på en del strekninger finnes det ikke alternativer. Vi har redusert vårt program i juli for å unngå den travleste turistsesongen i Lofoten. Tilbakemeldinger fra våre gjester sier at biltrafikken i Lofoten ikke er altfor sjenerende, men juli kan være litt utfordrende. Dette er en tur uten guide. Du sykler på egenhånd og finner veien ved hjelp av en detaljert turbeskrivelse og digitale kart. Mens du sykler sørger vi for at bagasjen blir fraktet til neste overnattingssted. Du sykler 20 - 60 km hver dag og bør være i middels god form for denne turen. Deler av turen følger Nasjonale Turistveger Lofoten. Lofoten er et bærekraftmerket reisemål med forplikter til en mer bærekraftig utvikling med fokus på å ta godt vare på både miljøet, omgivelsene og sin særegne kultur. Ben Leedham syklet denne turen sammen sin familie i august 2022. Sjekk ut filmen han laget fra turen:
9 reiser neste tur 7 juni 2024
Tour de Dovre
Denne rundturen, også kalt en av de vakreste sykkelturene i Gudbrandsdalen, tar deg gjennom noe av Norges mest imponerende landskap. Tråkk deg gjennom denne dramatiske naturen, der snøkledde topper møter frodige daler, og uberørte innsjøer speiler den klare blå himmelen. Rundt hver sving finner du postkort motiv. Ikke minst får du oppleve ikoniske fjell, idyllisk kulturlandskap og den vakre seterdalen Grimsdalen. Turen går på grensen mellom tre nasjonalparker: Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark strekker seg vestover med dype daler og spisse fjell, og mot øst med bølgende landskap. Omfatter blant annet det alpine fjellmassivet omkring Snøhetta. Du sirkler rundt Dovre Nasjonalpark , etablert så sent som i 2003 for å verne om uberørte områder for villreinen. Rondane Nasjonalpark er Norges eldste, opprettet i 1962. Den strekker seg fra Grimsdalen i nord til Venabygdsfjellet i sør, og er oppkalt etter det majestetiske Rondanemassivet. Dovrefjell er hjem for den mektige moskusen. Å se disse imponerende dyrene i deres naturlige habitat er en unik opplevelse. Vi anbefaler å bli med på en moskus safari på den ekstra dagen som tilbringes på Hjerkinn. Der kan vi nesten garantere at du får se moskus. Det er også mulig å bruke dagen til fottur på Snøhetta eller å besøke det kjente utsiktspunktet og Norsk Villreinsenter Viewpoint Snøhetta. Kombinasjonen av naturskjønne områder, kultur og en fysisk utfordring gir deg et uforglemmelig eventyr. Ikke gå glipp av muligheten til å oppleve dette magiske området fra sykkelsetet. NB!  Etter at du har bestilt sykkelpakken, vil du motta en ny e-post fra oss når all overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer og opp til 3 virkedager. Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en bekreftelse fra oss.
10 reiser neste tur 16 juni 2024
Rondaneturen fra fjellstue til fjellstue
På Høvringen, ved Rondane Nasjonalpark, kan du gå mellom fjellstuene Øigardseter Fjellstue, Smuksjøseter Fjellstue og Putten Seter, og få bagasjen fraktet. Turen passer utmerket for barnefamilier, besteforeldre med barnebarn og for alle som søker roen i fjellet uten altfor lange, slitsomme dagsetapper. Se 'avganger og priser' lenger ned på siden, for mer informasjon om 'familepakke'. Rondane og Rondane-massivet er et kjent og kjært vandreområde og mange oppdager kjærligheten til fjellet nettopp her. Denne turen kan være en ypperlig anledning til å introdusere barn og "nybegynnere" for fjellet. Her skapes varige minner gjennom felles opplevelser og verdifull kunnskapsformidling. Dagetappene er fra 6 til 12 kilometer. Synes dere dagetappene er for korte, er det mange muligheter til å forlenge turene. Vertskapet på fjellstuene er lommekjent i området og gir deg de beste turalternativene tilpasset værforholdene og dine ønsker. Bagasjen blir fraktet fra sted til sted, slik at du bare trenger å bære en lett dagstursekk. Etter endt dagsetappe ankommer dere fjellstua og et hyggelig vertskap som ønsker velkommen til oppredde senger og en smakfull tre retters middag, basert på lokale råvarer. Overnatting i familie- eller dobbeltrom, med dusj/WC. Høvringen byr på mange flotte fotturer, så legg gjerne inn en ekstra overnatting. NB!  Når du har bestilt pakken, vil du motta en ny e-post fra oss når all overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager. Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en e-post bekreftelse fra oss.
29 reiser neste tur 23 juni 2024
Ishavskysten fra Tromsø til Svolvær
En opplevelsesreise i Nord-Norge, med mektige natur og lukt av ramsalt sjø!  Ishavskysten fra Tromsø til Svolvær er et eventyr for deg som liker en litt utfordrende sykkelferie. Trekk pusten og fyll lungene med frisk sjøluft før du med vind i håret legger ut på en sykkeltur i et spennende og vakkert øylandskap. Syklingen starter i Tromsø og du møter storhavet når du kommer til Sommarøy. Derfra følger du yttersida av Senja, hvor mektig fjell minner om troll som har blitt til stein under midnattssola. Andøya byr på kontraster med myke daler, myrområder og bratte fjell. Siste etappe, fra Sortland til Svolvær, kan du ta Hurtigruten gjennom Raftsundet og oppleve den kjente Trollfjorden. Turen avsluttes med overnatting i Svolvær. Totalt ca 350 km. Det er mulig å forlenge turen med vår sykkeltur i Lofoten , som starter i Svolvær fredag  og avsluttes i Reine neste fredag.  Deler av turen følger Nasjonale Turistveger, Senja og Andøya.
7 reiser neste tur 8 juni 2024
Rondaneturen fra Fjellstue til fjellstue - 7 dager
Skituren passer utmerket for barnefamilier, besteforeldre på tur med barnebarna og for alle som søker roen i fjellet uten altfor lange, slitsomme dagsetapper.  Rondane og Rondane-massivet er et kjent og kjært vandreområde og mange oppdager kjærligheten til fjellet nettopp her. Denne turen kan være en ypperlig anledning til å introdusere barn og "nybegynnere" for fjellet. Her skapes varige minner gjennom felles opplevelser og verdifull kunnskapsformidling. Dagetappene er fra 6 til 12 kilometer og følger godt preparerte løyper. Synes dere dagetappene er for korte, er det mange muligheter til å forlenge turene. Vertskapet på fjellstuene er lommekjent i området og gir deg de beste turalternativene tilpasset værforholdene og dine ønsker. Bagasjen blir fraktet fra sted til sted, slik at du bare trenger å bære en lett dagstursekk. Etter endt dagsetappe ankommer dere fjellstua og et hyggelig vertskap, som ønsker velkommen til oppredde senger og en smakfull tre retters middag, basert på lokale råvarer. Overnatting i familie- eller dobbeltrom, med dusj/WC.
4 reiser neste tur 2 mars 2024
Dovrefjell langs Pilegrimsleden
Pilegrimsleden over Dovrefjell har vært brukt som ferdselsvei helt fra middelalderen og er den eldste forbindelsen mellom Oslo og Trondheim. Mange historiske hendelser og kulturminner knyttes til dette området. Her får du en tur gjennom et av Norges fineste fjellområder, gjennom norsk historie ispedd fantastiske naturopplevelser. Turen starter ved Budsjord Pilegrimsgård på Dovre. Et fredet gårdstun med 18 hus, som er restaurert og godt bevart. Her omgis du av frodige enger, sildrende bekker og naturens stillhet. Du starter med en stigning de første kilometrene før du kommer over åskammen og terrenget flater ut. Gjennom en frodig seterdal går turen i variert høyfjellsterreng ca 900 - 1288 moh.   Pilegrimsleden og den gamle Kongeveien er ikke bare kjent for sin rike historie, men området er også kjent for et uvanlig rikt dyre- og planteliv. I vest ruver den imponerende fjellrekka Snøhetta. Når du nærmer deg Hjerkinn, et sted med lange tradisjoner, møtes du av mektig natur. Turen avsluttes på Kongsvold, som har ønsket reisende velkommen i århundrer. Underveis bor du komfortabelt på tradisjonsrike fjellstuer, mens vi frakter bagasjen din fra sted til sted. Dagstappene er 12-20 km, så dette er en tur for de fjellvante. Du vandrer på egenhånd uten guide, og kan gå i eget tempo og ta pauser når du måtte ønske. Du bør være forbredt på all slags vær.
12 reiser neste tur 24 juni 2024
- Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!
Systersajter
Top