Reiser med inhold

Fra 17 norske turoperatører som brenner før opplevelser

Populære temareiser med Discover Norway

Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!.
Jotunheimenløypa fra Lemonsjøen til Gjende
Jotunheimenløypa binder sammen området fra ‘Brimiland’ i øst, forbi Lemonsjøen og Randsverk, videre innover Sjodalen til Gjende i vest. Løypa er lett kupert og godt skjermet av dalsider og lett skog inntil du kommer over tregrensa ved Nedre Sjodalsvatnet. Er du heldig, kan du oppleve å se reinsdyrflokken til Vågå Tamreinlag og elg som stadig krysser skisporene. Ta deg tid til å nyte det trolske landskapet og lytte til stillheten. Tilgangen til vilt, som reinsdyr, elg, hjort og ørret bidra til kortreiste og spennende kulinarisk eventyr. Du bor for det meste på tradisjonelle familiedrevne fjellstuer med hyggelig vertskap. Der har du god tid til å utforske omgivelsene og nyte det gode liv på fjellstuene. Du tilbringer også to netter i hytte på Sjodalen Hyttetun. Her kan du oppgradere til en eller to netter i en unik eventyrhyttene. Her kan du også melde deg på hundekjøring torsdag. Med bagasjetransport - uten turleder Turen er lagt opp med bagasjetransport mellom overnattingsstedene. Turen er uten turleder. Du får tilsendt kart og turbeskrivelse før avreise. Du må være kjent med bruk av skisporet.no.
8 reiser neste tur 5 februar 2023
Vinterpakke på Hindsæter, Jotunheimen
Opplev Jotunheimen på ski og truger. Utforsk elementene - is, snø og vann.  Under oppholdet blir du introdusert for mange ulike aktiviteter. I tillegg til skiturer, er det guidede trugeturer, isjuving og aking. Det innholdsrike programmet er ment som en rolig og variert introduksjon til det ville Jotunheimen, men fungerer også bra for de som vil oppdage noe nytt i det som er kjent! Hindsæter er et historisk, lite tømmerhotell fra 1898, midt i naturen, ved porten til Jotunheimen. Nyt fjellet og panoramautsikten over Sjodalen og Jotunheimen. Finn ditt paradis i små naturreservater langs godt merkede turstier og løyper. Opplev stillheten og kanskje et møte med skogen konge, elgen. I februar og mars er det gode sjanser til å se den. Du kan oppgradere til nyrenovert sæter-suite, innredet med historiske bondemøbler, åkle, slind og ei gammel dør til en liten 'ostebu' som kan fylles til din ankomst. Ledige ettermiddager kan nytes i Hindsæters velværeområde med boblebad og badstuer. Hindsæter er kjent for sitt kreative og gode kjøkken. Her er de genuint opptatt av å bruke friske, sunne og bærekraftige råvarer. Hovedråvaren er reinsdyrkjøtt fra tamrein som beiter like ved Hindsæter store deler av året.
7 reiser neste tur 5 februar 2023
Peer Gynt løypa fra Espedalen til Skei
Sola skinner og YR har lovet meg en flott dag. Sekken er lett og kroppen uthvilt. Det haster på ingen måte å komme fram til neste hotell. Hva er vel bedre enn å ta en liten omvei, helst oppover til utsikten. Peer Gynt løypa starter i Espedalen. På vei til Fefor Høifjellshotell går jeg gjerne via Ruten, 1517 m.o.h. Ruten er utvilsomt et ruvende fjell, men den fantastiske utsikten fra toppen viser noe enda mektigere. I vest ligger toppene i Jotunheimen på rekke og rad, i øst kneiser Rondanemassivet og i nord skimtes Dovrefjell - WOW. De drøyt 100 ekstra høydemeterene minker raskt i artig nedkjøring på østsiden av toppen. Om litt har jeg hovedløypa i sikte. Herlig! Kvitfjell er bedre kjent blant alpinister enn langrennsløpere, men det anbetales å ta en nærmere kikk. Dagsetappen fra Kvitfjell til Skei starter med å gå opp den samme løypa som jeg kom ned i går. Da er det fristende å jukse litt. Været viser seg fremdeles fra sin beste side, så jeg velger å utforske selve Kvitfjellet 1044 m.o.h. Stolheisen går opp til nabotoppen på 1030 m.o.h. og her starter også langrensløypa. Med flott utsikt til Gudbrandsdalen og Rondane går løypa over toppen med det karakteristiske lyse berget. Så bærer det nedover til hovedløypa og en flott tur over Ålmannskardet mot Skei.  Fra Ålmannkardet kan de tøffeste bestige Prestkampen 1244 m.o.h. og Skeikampen 1124 m.oh., men det blir ikke meg denne gangen. Nå er jeg sulten på 3-retters middag og beinstrekk. Husk at disse omveiene er finværsturer. Klikk for mer informasjon om Peer Gynt løypa.
5 reiser neste tur 5 februar 2023
Trolløypa fra Rondane til Lillehammer
Trolløypa med bagasjetransport - 9 dager og ca. 165 kilometer. Dette er en flott skitur som går fra nord til sør gjennom fjellområdene øst for Gudbrandsdalen. Den går gjennom variert og relativt enkelt terreng, uten bratte fjell eller topper som må bestiges. Det meste av traseen går i høyfjellsterreng, over tre-grensa, og tilbyr flott utsikt mot toppene i området. Her følger du en sammenhengende merket løype fra Høvringen, ved Rondane Nasjonalpark, til OL-byen Lillehammer i enden av Gudbrandsdalen. Fra et imponerende høyfjellsterreng ved Rondane i nord, gjennom milevis av uberørt natur, kommer du etter hvert til et 'snillere' terreng i sør. Løype og ski Trolløypa består av daglige etapper på 18 til 35 km. På enkelte etapper blir løypa preparert daglig. På andre, bare når det er nødvendig. Været kan være røft, med snøfall og vind. Under slike forhold er det vanskelig å vedlikeholde sporene, og du må følge merking og bruke kart og kompass. Vi anbefaler gode fjellski med halve stålkanter. Det er muligheter for å leie skiutstyr på Høvringen. Leie vil normalt være på smørbare ski. De stabile snøforholdene gjør at smøring er relativt enkelt.  Med bagasjetransport - uten turleder Turen er lagt opp med bagasjetransport mellom overnattingsstedene alle dager unntatt dag 6 og 7, da du må bære det du trenger for overnatting på selvbetjent DNT-hytte, Vetåbua. Øvrige dager trenger du kun å ta med deg en dagstursekk med nødvendige klær og mat til dagens etappe. Turen er uten turleder. Du får tilsendt kart og turbeskrivelse før avreise. Du må være kjent med bruk av kart og kompass.
3 reiser neste tur 4 mars 2023
Tour de Arctic Coast - elsykkel og guide
Kanskje verdens fineste sykkeltur når været viser seg fra sin beste side og du bare kan nyte å være ute hele dagen. Turen starter i den livlige byen Tromsø hvor vi setter kursen mot Kvaløya og møter havet på Sommarøy. Derfra går turen til eventyrøya, Senja og den dramatiske yttersida. Veien snor seg gjennom mektig landskap - langs fjordarmer, gjennom tuneller, bakke opp og bakke ned. Andøya byr på flott og variert natur og store kontraster med hvite strender og bratte fjell. Siste etappe, fra Sortland til Svolvær, gir en vakker inngang til selve Lofoten og avsluttes med en overnatting i Svolvær og middag på en av de flotte restaurantene på bryggekanten. Fra sykkelsetet kommer du tett på naturen. Turleder bidrar med kunnskap, trygghet og gode historier. Som bonus, byr en gruppetur på gode turvenner og mye sosialt samvær.  Turen passer de fleste da elsyklene gjør mye av jobben og bagasjen fraktes fra ett hotell til det neste.  NB! Etter at du har bestilt sykkelpakken, vil du motta en ny e-post fra oss når plassen er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 2 virkedager. Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en e-postbekreftelse fra oss.
1 reise 11 juli 2023
Øyhopping på Helgelandskysten
Aktiv ferie med sykling og båtturer i Helgeland - de tusen øyers rike. På denne sykkelturen er det ikke bakkene som tar pusten fra deg, men synsinntrykkene og naturopplevelsene. Med sykkel har du tid til å sanse lukten av tang og tare, lyden av brenningene og synet av steile kystfjell, åpent hav, lune viker og dusinvis av øyer. Turen starter i Brønnøysund og fortsetter til verdensarvområdet, Vega, før du får oppleve vakre Herøy og Dønna. Fra Seløy får du bli med på en to timers RIB safari ut til Sandsundvær, før du blir med ferga inn til Sandnessjøen. Derfra går sykkelturen tilbake mot Brønnøysund via det 200 år gamle handelstedet Forvik.   Ferger og hurtigbåter frakter deg mellom øyene og gir behagelige pustepauser. Underveis har du kjente landemerker som De Syv Søstre og Dønnamannen i synsranden. Flere dager byr på alternative sykkelruter. Da kan du selv velge hvilke øyer du vil besøke og hvor langt du vil sykle. En 5-retters middag på Vega Havhotell er inkludert og på Handelsstedet Forvik serveres en 2-retters middag. Leie av helt nye kvalitetssykler er inkludert i pakken. Du kan velge elsykkel mot et tillegg i prisen (begrenset antall). Bagasjen blir fraktet av vår reiseleder som aldri er langt unna om du har spørsmål eller trenger hjelp til noe. Du sykler på egenhånd, i eget tempo og tar pauser eller omveier der du selv ønsker. Når sykkelpakken er bestilt og betalt får du tilsendt et detaljert turprogram med tips til hva du kan se og gjøre underveis på turen. Turen har korte dagsetapper, men turbeskrivelsen gir tips til fine omveier og avstikkere.  NB!  Du vil motta en ny e-post fra oss når alle overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager, avhengig av leverandør(er).  Vennligst vent med innbetalinger og ikke bestill relatert transport før du har mottatt denne bekreftelsen fra oss.
13 reiser neste tur 29 mai 2023
- Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!
Systersajter
Top