Reiser med inhold

Fra 14 norske turoperatører som brenner før opplevelser

Populære temareiser med Discover Norway

Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!.
Peer Gynt løypa, fra Espedalen til Skeikampen
Sola skinner og YR har lovet meg en flott dag. Sekken er lett og kroppen uthvilt. Det haster på ingen måte å komme fram til neste hotell. Hva er vel bedre enn å ta en liten omvei, helst oppover til utsikten. Peer Gynt løypa starter i Espedalen. På vei til Fefor Høifjellshotell går jeg gjerne via Ruten, 1517 m.o.h. Ruten er utvilsomt et ruvende fjell, men den fantastiske utsikten fra toppen viser noe enda mektigere. I vest ligger toppene i Jotunheimen på rekke og rad, i øst kneiser Rondanemassivet og i nord skimtes Dovrefjell - WOW. De drøyt 100 ekstra høydemeterene minker raskt i artig nedkjøring på østsiden av toppen. Om litt har jeg hovedløypa i sikte. Herlig! Kvitfjell er bedre kjent blant alpinister enn langrennsløpere, men det anbetales å ta en nærmere kikk. Dagsetappen fra Kvitfjell til Skei starter med å gå opp den samme løypa som jeg kom ned i går. Da er det fristende å jukse litt. Været viser seg fremdeles fra sin beste side, så jeg velger å utforske selve Kvitfjellet 1044 m.o.h. Stolheisen går opp til nabotoppen på 1030 m.o.h. og her starter også langrensløypa. Med flott utsikt til Gudbrandsdalen og Rondane går løypa over toppen med det karakteristiske lyse berget. Så bærer det nedover til hovedløypa og en flott tur over Ålmannskardet mot Skei.  Fra Ålmannkardet kan de tøffeste bestige Prestkampen 1244 m.o.h. og Skeikampen 1124 m.oh., men det blir ikke meg denne gangen. Nå er jeg sulten på 3-retters middag og beinstrekk. Husk at disse omveiene er finværsturer. Klikk for mer informasjon om Peer Gynt løypa.
8 reiser neste tur 6 februar 2022
Trolløypa fra Rondane til Lillehammer
Trolløypa med bagasjetransport - 9 dager og ca. 156 kilometer. Dette er en flott skitur som går fra nord til sør gjennom fjellområdene øst for Gudbrandsdalen. Den går gjennom variert og relativt enkelt terreng, uten bratte fjell eller topper som må bestiges. Det meste av traseen går i høyfjellsterreng, over tre-grensa, og tilbyr flott utsikt mot toppene i området. Her følger du en sammenhengende merket løype fra Høvringen, ved Rondane Nasjonalpark, til OL-byen Lillehammer i enden av Gudbrandsdalen. Fra et imponerende høyfjellsterreng ved Rondane i nord, gjennom milevis av uberørt natur, kommer du etter hvert til et 'snillere' terreng i sør. Løype og ski Trolløypa består av daglige etapper på 18 til 35 km. På enkelte etapper blir løypa preparert daglig. På andre, bare når det er nødvendig. Været kan være røft, med snøfall og vind. Under slike forhold er det vanskelig å vedlikeholde sporene, og du må følge merking og bruke kart og kompass. Vi anbefaler gode fjellski med halve stålkanter. Det er muligheter for å leie skiutstyr på Høvringen. Leie vil normalt være på smørbare ski. De stabile snøforholdene gjør at smøring er relativt enkelt.  Med bagasjetransport - uten turleder Turen er lagt opp med bagasjetransport mellom overnattingsstedene alle dager unntatt dag 6 og 7, da du må bære det du trenger for overnatting på selvbetjent DNT-hytte, Vetåbua. Øvrige dager trenger du kun å ta med deg en dagstursekk med nødvendige klær og mat til dagens etappe. Turen er uten turleder. Du får tilsendt kart og turbeskrivelse før avreise. Du må være kjent med bruk av kart og kompass.
5 reiser neste tur 5 mars 2022
Jotunheimenløypa fra Lemonsjøen til Gjende
Jotunheimenløypa binder sammen området fra ‘Brimiland’ i øst, forbi Lemonsjøen og Randsverk, videre innover Sjodalen til Gjende i vest. Løypa er lett kupert og godt skjermet av dalsider og furu- og bjørkeskog inntil du kommer over tregrensa ved Nedre Sjodalsvatnet. Er du heldig, kan du oppleve å se reinsdyrflokken til Vågå Tamreinlag og elg som stadig krysser skisporene. Ta deg tid til å nyte det trolske landskapet og lytte til stillheten. Underveis bor du på tradisjonelle familiedrevne fjellstuer, hvorav tre netter i nyinnredede sæter-suiter på Hindsæter Hotell. Du bor flere netter på hvert sted og har god tid til å utforske omgivelsene og nyte det gode liv på fjellstuene. Turen byr også på ekstraordinære matopplevelser. Med tilgang til vilt, som reinsdyr, elg, hjort og ørret, kan vi love deg flere kortreiste og spennende kulinarisk eventyr. Med bagasjetransport - uten turleder Turen er lagt opp med bagasjetransport mellom overnattingsstedene. Turen er uten turleder. Du får tilsendt kart og turbeskrivelse før avreise. Du må være kjent med bruk av kart.
3 reiser neste tur 6 februar 2022
Jotunheimenløypa med overnatting i unik Eventyrhytte
Jotunheimenløypa binder sammen området fra ‘Brimiland’ i øst, forbi Lemonsjøen og Randsverk, videre innover Sjodalen til Gjende i vest. Løypa er lett kupert og godt skjermet av dalsider og lett skog inntil du kommer over tregrensa ved Nedre Sjodalsvatnet. Er du heldig, kan du oppleve å se reinsdyrflokken til Vågå Tamreinlag og elg som stadig krysser skisporene. Ta deg tid til å nyte det trolske landskapet og lytte til stillheten. Du bor for det meste på tradisjonelle familiedrevne fjellstuer. Der har du god tid til å utforske omgivelsene og nyte det gode liv på fjellstuene. Underveis tilbringer du også en natt i en unik eventyrhyttene på Sjodalen Hyttetun - en helt spesiell opplevelse! I tillegg vil tilgangen til vilt, som reinsdyr, elg, hjort og ørret bidra til kortreiste og spennende kulinarisk eventyr. Med bagasjetransport - uten turleder Turen er lagt opp med bagasjetransport mellom overnattingsstedene. Turen er uten turleder. Du får tilsendt kart og turbeskrivelse før avreise. Du må være kjent med bruk av skisporet.no.
2 reiser neste tur 6 mars 2022
Tour de Dovre
I løpet av bare et par år, har 'Tour de Dovre' rukket å bli en klassikker. Ikke uten grunn blir dette kalt Gudbrandsdalens flotteste sykkeltur. Underveis får du med deg ikoniske fjell, idyllisk kulturlandskap og og sykling gjennom Norges vakreste seterdal.  Turen går i grenselandet mot hele tre nasjonalparker. - Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark strekker seg vestover og dekker et stort område som blant annet omfatter det alpine fjellmassivet omkring Snøhetta.  - Dovre Nasjonalpark, mellom Folldalen og Grimsdalen, ble opprettet så sent som i 2003, for blant annet å verne om uberørte områder for villreinen.  - Rondane Nasjonalpark er Norges eldste og ble opprettet i 1962. Den strekker seg fra Grimsdalen i nord til Venabygdsfjellet i sør og har navn etter det majestetiske Rondanemassivet. I vår sykkelpakke har vi lagt inn en ekstra dag på Hjerkinn med tid til å utforske Dovrefjell. Her er du på toppen av fjellovergangen mellom Innlandet og Trøndelag. Hjerkinn er selve porten til Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark med det ikoniske fjellmassivet - Snøhetta, sine unike moskuser og det nå verdensberømte byggverket - Viewpoint SNØHETTA. NB!  Etter at du har bestilt sykkelpakken, vil du motta en ny e-post fra oss når alle overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager, avhengig av leverandør(er). Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en e-postbekreftelse fra oss.
10 reiser neste tur 19 juni 2022
På sykkel i Lofoten
Lofoten er spektakulær, med hvite strender, åpent hav, mektige fjell, lys og mørke, stillhet og storm. Været kan være uforutsigbart og barskt, men også vennlig og mildt. I nord er dagene er lange og lette om sommeren. I juni og juli kan du glede deg over å sykle i lyset av den glødende midnattssola. Sykkelturen starter i Svolvær og går på kryss og tvers gjennom øyriket før den avsluttes i Reine. Med sykkel kommer du tett på naturen med sine steile fjell og idylliske fiskevær. Dagsetappene gir rom for mange stopp og spennende omveier. La deg gjerne friste til besøk i noen av de mange severdighetene, museene og galleriene langs ruta. Det hele krydres med smaken av Lofoten i form av tradisjonsrike overnattingssteder og god mat. En sykkelferie i Lofoten er som en drøm, og blir et minne for livet. Du sykler på egen hånd uten guide.  Du må regne med noe trafikk på enkelte strekninger. Så langt det er mulig, har vi unngått å legge ruta langs E10, men på en del strekninger finnes det ikke alternativer. Vi har redusert vårt program i juli for unngå den travleste turistsesongen i Lofoten. Tilbakemeldinger fra våre gjester sier at biltrafikken i Lofoten ikke er altfor sjenerende, men juli kan være litt utfordrende. Dette er en tur uten guide. Du sykler på egenhånd og finner veien ved hjelp av detaljert turbeskrivelse og kart. Mens du sykler sørger vi for at bagasjen blir fraktet til neste overnattingssted. Du sykler 20 - 60 km hver dag og bør være i middels god form for denne turen. Deler av turen følger Nasjonale Turistveger Lofoten. Lofoten er et bærekraftmerket reisemål med forplikter til en mer bærekraftig utviklin med fokus på å ta godt vare på både miljøet, omgivelsene, sin særegne kultur.
9 reiser neste tur 10 juni 2022
Ishavskysten fra Tromsø til Svolvær
En opplevelsesreise i Nord-Norge, med mektige natur og lukt av ramsalt sjø!  Ishavskysten fra Tromsø til Svolvær er et eventyr for deg som liker en litt utfordrende sykkelferie. Trekk pusten og fyll lungene med frisk sjøluft før du med vind i håret legger ut på en sykkeltur i et spennende og vakkert øylandskap. Syklingen starter i Tromsø og du møter storhavet når du kommer til Sommarøy. Derfra følger du yttersida av Senja, hvor mektig fjell minner om troll som har blitt til stein under midnattssola. Andøya byr på kontraster med myke daler, myrområder og bratte fjell. Siste etappe, fra Sortland til Svolvær, kan du ta Hurtigruten gjennom Raftsundet og oppleve den kjente Trollfjorden. Turen avsluttes med overnatting i Svolvær. Totalt ca 350 km. Det er mulig å forlenge turen med vår sykkeltur i Lofoten , som starter i Svolvær fredag  og avsluttes i Reine neste fredag.  Deler av turen følger Nasjonale Turistveger, Senja og Andøya.
9 reiser neste tur 17 juni 2022
Sykkelferie på magiske Senja
Opplev et lite stykke Nord-Norge på nært hold. Fra den livlige byen Tromsø går sykkelturen vestover gjennom flott og variert natur, og møter havet på Sommarøy. Derfra går turen til Senja og den dramatiske yttersida. Veien snor seg gjennom mektig landskap - langs fjordarmer, gjennom tuneller, bakke opp og bakke ned. Du bor to netter på idylliske Hamn i Senja, som har et vidt spekter av aktiviteter. Siste etappe viser kontrastenes Senja, fra barske fjell på yttersida til rolige åser, sakteflytende elver og fossende bekker på innersida. Fra Finnsnes går turen med Hurtigruten eller hurtigbåt tilbake til Tromsø. Hyggelige og svært ulike overnattingssteder, god mat og flotte naturopplevelser gjør dette til en helt spesiell tur. Turen har forholdsvis korte dagsetapper. Når det er fint vær gir dette tid til spennende omveier og stopp for å bade, gå tur eller bare ta en pust i bakken. Er det ruskevær og vind, er dagsetappene lange nok.
8 reiser neste tur 17 juni 2022
Kyst og fjordlandskap sør for Bergen
Hardangerfjordekspressen tar deg fra Bergen til Rosendal gjennom en eventyrlig natur, i overgangen mellom fjell og fjord. Fra Rosendal venter lett og variert sykling i et variert og kupert landskap. Underveis er det overnatting i Skånevik, Stord og Bekkjarvik. Du kan sykle langt eller kort. Vi gir deg forslag til flotte omveier både langs fjorden og i øyriket.    Du får oppleve et lite stykke Norge i miniatyr, med fjell, fjord, små og store øyer, og frodige bygder. I øst skimter du det mektige breplatået, Folgefonna. Dagsetappene krydres av korte og lange båtturer og avsluttes i koselige tettsteder, hvor du får et møte med den ekte kyst og fjordkulturen. På Bekkjarvik lover vi deg en matopplevelse utenom det vanlige, når prisbelønnede kokker byr på kortreist mat i verdensklasse. Alt fra et matfat som bærer preg av sine omgivelser - friskt, vilt og vakkert. Sykkelpakken inkluderer overnatting i Bergen før og etter turen i Sunnhordland. Sunnhordland er et bærekraftmerket reisemål med forplikter til en mer bærekraftig utviklin med fokus på å ta godt vare på både miljøet, omgivelsene, sin særegne kultur – og deg!
14 reiser neste tur 12 juni 2022
- Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!
Systersajter
Top