Reiser med inhold

Fra 17 norske turoperatører som brenner før opplevelser

Populære temareiser med Discover Norway

Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!.
På sykkel i Lofoten
Lofoten tar pusten fra deg! Høye fjell, ikledd smaragdgrønt gress stuper ned i stille fjorder som speiler himmelens skiftende farger. Sjarmerende fiskevær kiler seg fast i fjellsidene langs vannkanten, og kritthvite sandstrender glitrer mot den barske naturen, en surrealistisk kontrast. En sykkelferie i Lofoten er en opplevelse for livet, der du kommer tett på den dramatiske naturen som forandrer seg med lyset. Her kan du velge å oppleve midnattssolen fra juni til midten av juli eller nordlyset fra slutten av august. Utforsk gamle kirker, museer eller gallerier som gir innsikt i øyrikets rike historie og kultur. Eller dra på fisketur, fottur eller kajakktur - mulighetene er mange. Denne innholdsrike sykkelturen starter i Svolvær, omgitt av majestetiske fjell og en yrende havn. Når du tråkker videre, åpner Lofotens ville landskap seg, og du står fritt til å ta pauser eller omveier når du måtte ønske. Det sjarmerende fiskeværet Henningsvær må oppleves. I Nusfjord får du et glimt av historien til områdets fiskevær. Ruten tar deg gjennom frodig natur, hvor sauene beiter og elver slynger seg gjennom landskapet. Kjenn lukten av sjø mens du sykler forbi rorbuer og fiskehjell. Turen avsluttes i Reine, Lofotens kanskje mest fotograferte fiskevær, omgitt av fjorder og spisser fjell. Her bor du i tradisjonelle rorbuer med nydelig utsikt til den spektakulære naturen. Dette er en tur uten guide, hvor du sykler fra sted til sted med en turbeskrivelse og digitale kart fra oss. Bagasjetransport fra hotell til hotell er inkludert. Dagsetappene er 20 – 60 km om dagen, så du bør være i middels god form for å gjennomføre turen. Sykler er ikke inkludert i prisen, men vi kan ordne med sykkel leie. Vær oppmerksom på at Lofoten er et veldig populært sted i noen få uker om sommeren. Vi kan derfor anbefale å gjøre sykkelturen litt utenfor hovedsesongen for å møte mindre trafikk på hovedveiene. Så langt det lar seg gjør har vi lagt ruta utenfor E10, men enkelte strekninger er ikke dette mulig. Deler av turen følger Nasjonale Turistveger Lofoten. Lofoten er et bærekraftmerket reisemål med forplikter til en mer bærekraftig utvikling med fokus på å ta godt vare på både miljøet, omgivelsene og sin særegne kultur. Ben Leedham syklet denne turen sammen sin familie i august 2022. Sjekk ut filmen han laget fra turen:
9 reiser neste tur 7 juni
Tour de Dovre
Denne rundturen, også kalt en av de vakreste sykkelturene i Gudbrandsdalen, tar deg gjennom noe av Norges mest imponerende landskap. Tråkk deg gjennom denne dramatiske naturen, der snøkledde topper møter frodige daler, og uberørte innsjøer speiler den klare blå himmelen. Rundt hver sving finner du postkort motiv. Ikke minst får du oppleve ikoniske fjell, idyllisk kulturlandskap og den vakre seterdalen Grimsdalen. Turen går på grensen mellom tre nasjonalparker: Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark strekker seg vestover med dype daler og spisse fjell, og mot øst med bølgende landskap. Omfatter blant annet det alpine fjellmassivet omkring Snøhetta. Du sirkler rundt Dovre Nasjonalpark , etablert så sent som i 2003 for å verne om uberørte områder for villreinen. Rondane Nasjonalpark er Norges eldste, opprettet i 1962. Den strekker seg fra Grimsdalen i nord til Venabygdsfjellet i sør, og er oppkalt etter det majestetiske Rondanemassivet. Dovrefjell er hjem for den mektige moskusen. Å se disse imponerende dyrene i deres naturlige habitat er en unik opplevelse. Vi anbefaler å bli med på en moskus safari på den ekstra dagen som tilbringes på Hjerkinn. Der kan vi nesten garantere at du får se moskus. Det er også mulig å bruke dagen til fottur på Snøhetta eller å besøke det kjente utsiktspunktet og Norsk Villreinsenter Viewpoint Snøhetta. Kombinasjonen av naturskjønne områder, kultur og en fysisk utfordring gir deg et uforglemmelig eventyr. Ikke gå glipp av muligheten til å oppleve dette magiske området fra sykkelsetet. NB!  Etter at du har bestilt sykkelpakken, vil du motta en ny e-post fra oss når all overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer og opp til 3 virkedager. Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en bekreftelse fra oss.
10 reiser neste tur 16 juni
Rondaneturen fra fjellstue til fjellstue
På Høvringen, ved Rondane Nasjonalpark, kan du gå mellom fjellstuene Høvringen Fjellstue, Smuksjøseter Fjellstue og Putten Seter, og få bagasjen fraktet. Turen passer utmerket for barnefamilier, besteforeldre med barnebarn og for alle som søker roen i fjellet uten altfor lange, slitsomme dagsetapper. Se 'avganger og priser' lenger ned på siden, for mer informasjon om 'familepakke'. Rondane og Rondane-massivet er et kjent og kjært vandreområde og mange oppdager kjærligheten til fjellet nettopp her. Denne turen kan være en ypperlig anledning til å introdusere barn og "nybegynnere" for fjellet. Her skapes varige minner gjennom felles opplevelser og verdifull kunnskapsformidling. Dagetappene er fra 6 til 12 kilometer. Synes dere dagetappene er for korte, er det mange muligheter til å forlenge turene. Vertskapet på fjellstuene er lommekjent i området og gir deg de beste turalternativene tilpasset værforholdene og dine ønsker. Bagasjen blir fraktet fra sted til sted, slik at du bare trenger å bære en lett dagstursekk. Etter endt dagsetappe ankommer dere fjellstua og et hyggelig vertskap som ønsker velkommen til oppredde senger og en smakfull tre retters middag, basert på lokale råvarer. Overnatting i familie- eller dobbeltrom, med dusj/WC. Høvringen byr på mange flotte fotturer, så legg gjerne inn en ekstra overnatting. NB!  Når du har bestilt pakken, vil du motta en ny e-post fra oss når all overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager. Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en e-post bekreftelse fra oss.
27 reiser neste tur 25 juni
Ishavskysten fra Tromsø til Svolvær
En opplevelsesreise i Nord-Norge, med mektige natur og lukt av ramsalt sjø.  Ishavskysten fra Tromsø til Svolvær er et eventyr for deg som liker en litt utfordrende sykkelferie. Trekk pusten og fyll lungene med frisk sjøluft før du med vind i håret legger ut på en sykkeltur i et spennende og vakkert øylandskap. Syklingen starter i Tromsø og du møter storhavet når du kommer til Sommarøy. Derfra følger du yttersida av Senja, hvor mektig fjell som minner om troll som har blitt til stein under midnattssola. Andøya byr på kontraster med bratte fjell og store myrområder. Siste etappe, fra Sortland til Svolvær, kan du ta Hurtigruten gjennom Raftsundet og oppleve den kjente Trollfjorden. Turen avsluttes med overnatting i Svolvær. Totalt ca 350 km. Det er mulig å forlenge turen med vår sykkeltur i Lofoten , som starter i Svolvær fredag  og avsluttes i Reine neste fredag.  Deler av turen følger Nasjonale Turistveger, Senja og Andøya.
7 reiser neste tur 8 juni
Dovrefjell langs Pilegrimsleden
Pilegrimsleden over Dovrefjell har vært brukt som ferdselsvei helt fra middelalderen, og er den eldste forbindelsen mellom Oslo og Trondheim. Her krysser du gjennom imponerende fjellterreng, og du vil oppleve majestetiske topper, utstrakte platåer og spektakulære utsiktspunkter. I vest ruver den imponerende fjellrekka Snøhetta. Mange historiske hendelser og kulturminner knyttes til dette området. Turen starter ved Budsjord Pilegrimsgård på Dovre. Et fredet gårdstun med 18 hus, som er restaurert og godt bevart. Her omgis du av frodige enger, sildrende bekker og naturens stillhet. Du starter med en stigning de første kilometerne før du kommer over åskammen og terrenget flater ut. Gjennom en frodig seterdal går turen i variert høyfjellsterreng ca 900 - 1288 moh.   Pilegrimsleden og den gamle Kongeveien er ikke bare kjent for sin rike historie, men området er også kjent for et uvanlig rikt dyre- og planteliv, til tross for de utfordrende klimatiske forholdene. Vegetasjonen endres med høyden, og du vil oppleve variasjoner fra lavvokst lyng og einer i lavere områder til mer alpine forhold høyere opp i fjellet. Mens du vandrer, kan du være heldig og se reinsdyr som beiter i fjellsidene. Dette området er også hjem for moskusokser, og du kan oppleve å se disse majestetiske dyrene på avstand. Når du nærmer deg Hjerkinn, et sted med lange tradisjoner, møtes du av mektig natur. Turen avsluttes på Kongsvold, som har ønsket reisende velkommen i århundrer. Underveis bor du komfortabelt på tradisjonsrike fjellstuer, mens vi frakter bagasjen din fra sted til sted. Dagstappene er 12-20 km, så dette er en tur for de fjellvante. Du vandrer på egenhånd uten guide, og kan gå i eget tempo og ta pauser når du måtte ønske. Det er viktig at du er forberedt på vekslende værforhold.
12 reiser neste tur 24 juni
Kyst og fjordlandskap sør for Bergen
Opplev imponerende kyst og fjordlandskap på denne sykkelturen i Sunnhordland, øyriket sør for Bergen. Turen tar deg gjennom et nydelig landskap og byr på en god blanding av aktivitet, natur og kulinariske gleder. Flere ferge- og båtturer underveis gjør dette til en variert tur. Vi gir deg flere forslag for avstikkere og severdigheter underveis. Du starter turen med en overnatting i Bergen, før Hardangerfjordekspressen tar deg til Rosendal. Her finner du blant annet Folgefonnsenteret, Steinparken, Baroniet og Salmon Eye, i tillegg til et godt utvalg fotturer. Fra billedskjønne Rosendal, starter sykkelturen langs fjorden. Ta inn omgivelsene med fjord, fjell og frodige åser mens du tråkker mot Tysnesøy. Her tilbringer du natten på historiske Haaheim Gaard med egen hage, lysthus og en vidstrakt utsikt. Forbered deg på en eksklusiv smaksopplevelse når du serveres middag av lokale og sesongbaserte råvarer. Du sykler videre gjennom sjarmerende tettsteder, og ankommer Stord hvor du kan lade batteriene i hotellets helt nye velvære avdeling. Neste dag går turen langs kystveier med panoramautsikt til skjærgården. I livlige Bekkjarvik bor du på gjestgiveriet hvor vi kan love deg en ekstraordinær matopplevelse med prisvinnende kokker som serverer de herligste måltider, inspirert av sine omgivelser. Rundturen avsluttes i Bergen etter nok en båttur. Denne sykkelturen er den ultimate reisen i kulinariske opplevelser i enestående natur med en rik kultur. Sunnhordland er et bærekraftmerket reisemål  som forplikter til en mer bærekraftig utvikling med fokus på å ta godt vare på både miljøet, omgivelsene, sin særegne kultur – og deg!
7 reiser neste tur 2 juni
Opplev Hardangerfjorden med sykkel
Aktiv ferie med sykling i nasjonalromantisk natur. Tidemand og Gudes Brudeferd i Hardanger viser et forskjønnet stykke Norge. Kan noe så vakkert være virkelig? Se selv! Her kan du sykle Hardangerfjorden på kryss og tvers og opplev noen av de flotteste stedene Hardanger har å by på. Fra sykkelsetet kan du nyte alle synsinntrykkene i sakte film, og stoppe hvor og når du vil. Du sykler blant bugnende frukthager, og i sesongen kan avlingene kjøpes fra små boder i veikanten. Turen går over høydedrag og langs fjordarmer, avbrutt av fergestrekninger som byr på velfortjente pustepauser og naturen fra et annet perspektiv. Den nye, flotte Hardangerfjordbrua er lagt godt til rette for sykling og er en spennende overfart. Sykkelturen starter med en togtur fra Bergen til Voss og avsluttes med overnatting i Rosendal, før Hardangerfjord Expressen byr på en flott sjøreise tilbake til Bergen. Deler av turen følger Nasjonal Turistveg  Hardanger.
5 reiser neste tur 29 mai
På sykkeltur i vakre Vesterålen
I Vesterålen kan du slappe av og nyte stillheten mens du beveger deg gjennom variert, vakker og spennende natur. Sykkelturen tar deg med på en flott rundreise i øyriket rett nord for Lofoten. For det meste lett sykling langs stille fjorder og foten av imponerende tinder, over fargesprakende myrer og frodig kulturlandskap. Til tider preges landskapet av det frådende storhavet i vest. Underveis får du blant annet oppleve det tidligere fraflyttede, men nå gjenoppreiste fiskeværet Nyksund. Dette har nå blitt et levende lokalsamfunn og et helt unikt reisemål. Du kan korte ned sykkelturen med en spennende båttur mellom øyene i Øksnes Vestbygd før du beveger deg videre til Bø i Vesterålen, som med sin mangfoldige natur ofte karakteriseres som Vesterålens perle. I vår sykkelpakke har vi lagt inn et par ekstra dager med tid til en rundtur på sykkel eller en fottur på flotte stier. I Nyksund kan du blant annet gå Dronningruta.  Ruta er oppkalt etter Dronning Sonja, som gikk turen for første gang i 1994. Den ble kåret til Norges fineste fottur i 2012. Det er mulig å kombinere turen med vår  sykkeltur i Lofoten , som starter i Svolvær fredag  og avsluttes i Reine neste fredag.  Vesterålen er et bærekraftmerket reisemål med forplikter til en mer bærekraftig utvikling med fokus på å ta godt vare på både miljøet, omgivelsene, sin særegne kultur – og deg!
5 reiser neste tur 20 juni
Øyhopping på Helgelandskysten
Kystkultur og imponerende natur i Helgeland - de tusen øyers rike. Med sykkel har du tid til å sanse lukten av tang og tare, lyden av brenningene og synet av steile kystfjell, åpent hav, lune viker og dusinvis av øyer. Turen starter i Brønnøysund og fortsetter til verdensarvområdet, Vega, før du får oppleve vakre Herøy og Dønna. Fra Seløy får du bli med på en to timers RIB safari ut til Sandsundvær, før du blir med ferga inn til Sandnessjøen. Derfra går sykkelturen tilbake mot Brønnøysund via det 200 år gamle handelstedet Forvik.   Ferger og hurtigbåter frakter deg mellom øyene og gir behagelige pustepauser. Underveis har du kjente landemerker som De Syv Søstre og Dønnamannen i synsranden. Flere dager byr på alternative sykkelruter. Da kan du selv velge hvilke øyer du vil besøke og hvor langt du vil sykle. En 5-retters middag på Vega Havhotell er inkludert og på Havkanten Gjestehus og Handelsstedet Forvik serveres en 2-retters middag. Leie av helt nye kvalitetssykler er inkludert i pakken. Du kan velge elsykkel mot et tillegg i prisen (begrenset antall). Bagasjen blir fraktet av vår reiseleder som aldri er langt unna om du har spørsmål eller trenger hjelp til noe. Du sykler på egenhånd, i eget tempo og tar pauser eller omveier der du selv ønsker. Når sykkelpakken er bestilt og betalt får du tilsendt et detaljert turprogram med tips til hva du kan se og gjøre underveis på turen. Turen har korte dagsetapper, men turbeskrivelsen gir tips til fine omveier og avstikkere.  NB!  Du vil motta en ny e-post fra oss når alle overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager.  Vennligst vent med innbetalinger og ikke bestill relatert transport før du har mottatt denne bekreftelsen fra oss.
5 reiser neste tur 29 juli
Jotunheimen og Sognefjorden
Opplev det vakre landskapet mens du utforsker noen av de beste turstiene i området. Med fem overnattinger i Jotunheimen, vil du ha god tid til å utforske og nyte det nasjonalparken har å by på. Turen er uten guide så her går du i eget tempo og tar pauser og omveier når du selv ønsker. Etter en overnatting i Oslo venter en busstur til Bygdin Høifjellhotell, hvor du tilbringer to netter. Hotellet har en nydelig beliggenhet ved vannet, omringet av grønnkledde fjell og med flere muligheter for korte eller lengre fotturer i nærheten.  Videre går turen med båt innover idylliske Bygdin med de omkringliggende fjellene som speiler seg i vannet. Etter en fottur innover Svartdalen med god utsikt til flere 2000 meter topper ankommer du Gjendebu. Dette er den eldste hytta til Den Norske Turistforening med en beliggenhet midt mellom skog og høyfjell på 995 moh, kjent for sin gode lokalmat. Omgivelsene byr på en rik flora og fauna, tinder og breer, og det irrgrønne Gjendevatnet rett ved. Med to netter her har du mulighet for å gå den kjente Gjendetunga med nydelig utsikt over hytta, vannet og fjellmassivet du befinner deg i. Fra Gjendebu går du videre mellom vannene Bygdin og Gjende, gjennom Veslådalen til historiske Eidsbugarden. Her bor du på DNT hytta Fondsbu som er godt kjent for sin service, gode atmosfære og smakfulle lokalmat. Fra Eidsbugarden tar du buss til Flåm. Selve inngangsporten til Fjord Norge. Herfra har vi inkludert en båttur utover Sognefjorden med ankomst i sentrale Bergen. I løpet av den 5 timer lange båtturen kan du slappe av og nyte naturen fra soldekk eller fra salongen som har store panorama vinduer. Turen avsluttes med en overnatting rett ved kaien i Bergen og du kan utforske Bryggen, Fløyen og andre severdigheter byen har å by på.  Hele denne turen er selv-guidet som betyr at vi har laget programmet og lagt alt til rette for deg, slik at du kan nyte naturopplevelsene i eget tempo underveis. Turen kan bestilles av deg som reiser alene eller flere sammen, og dato for avreise er fleksibelt.  NB!  Når du har bestilt pakken, vil du motta en ny e-post fra oss når all overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager. Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en bekreftelse fra oss.
9 reiser neste tur 3 juli
Rundt Oslofjorden på sykkel
Denne sykkelturen starter og ender i Oslo , Norges pulserende hovedstad. Ta en spasertur langs havnen og utforsk alt fra nyskapende arkitektur og museer i verdensklasse til hippe barer og førsteklasses restauranter. Deretter legger du ut på vår mest urbane tur, en sykkeltur rundt Oslofjorden. Du tilbringer noen netter i kjente, historiske kystbyer , fulle av aktivitet døgnet rundt. Her kan du nyte god mat og drikke ved trivelige havnepromenader. I tillegg sykler du gjennom et dusin sjarmerende kystsamfunn. Du sykler på små, lite trafikkerte veier gjennom rike jordbrukslandskap og langs strender og glatte svaberg. Fra Sandefjord til Strømstad krysser du fjorden gjennom idyllisk skjærgård. Fjorden byr på en rik historie og spennende kystkultur. Langs fjorden er det mange attraksjoner og severdigheter, og noen fornminner forteller om bosetninger allerede for 8000 år siden. I Tønsberg , Norges eldste by, kan du se et ekte vikingskip bli bygget. Nå jobbes det med en kopi av Gokstadskipet. I havna ligger allerede en kopi av det kjente Osebergskipet. I landskapet sør for Fredrikstad finnes landets største konsentrasjon av helleristninger. Sykkelruta går rett forbi noen av dem. Deler av sykkelturen følger  Nasjonal sykkelrute 1, Kystruta. Edvard Munch hadde en livslang kjærlighet til naturen, spesielt for kysten og Oslofjorden. Skjærgården, som tema eller bakteppe, går igjen i mange av hans mest kjente verker.  I det nye Munchmuseet i Oslo kan du utforske den unike arven etter Edvard Munch. Det lille, gule trehuset like ved sjøen i Åsgårdstrand  er det best bevarte Munch-huset som står den dag i dag. Her malte kunstneren flere av sine kjente motiver og du kan tar en tur ut på brygga der han møtte 'pikene på broen'. I Fredrikstad kan du også vandre i Munchs fotspor og besøke seks steder han hadde en spesiell tilknytning til. Munch fant inspirasjon fra omgivelsene da han tilbrakte flere år på Jeløya i Moss. På Ramme i Hvitsten kan du vandre i hans fotspor og se Edvard Munchs sommerbolig.
6 reiser neste tur 9 juni
Jotunheimen og Valdres - Vandreopphold med turleder
Velkommen til Grønolen Fjellgard, et fristed i naturskjønne omgivelser. Her står frisk fjelluft og vandreturer med lokalkjente turledere på menyen, når velkjente turmål som Knutshø, Bitihorn og Besseggen bestiges. Dette er et opphold for deg som liker å gå i fjellet, men ikke ønsker å gå på egen hånd. Vertskapet, Øyvind og Tor Erik har laget et innholdsrikt program med alt fra toppturer i Jotunheimen, til seterbesøk og rømmegrøt på familiens egen seter. Grønolen er kjent for sin gjestfrihet og nydelige mat. Med ankomst søndag og avreise fredag har du rikelig med tid til å finne roen og nyte gode naturopplevelser i hjemmekoselige omgivelser. Et opphold her passer like godt for deg som reiser alene, som for dere som reiser sammen.
3 reiser neste tur 14 juli
På hjul i Gudbrandsdalen
I fjellområdene mellom Lillehammer og Vinstra, ligger Peer Gynts Rike. Her finner du naturskjønne områder og gamle kulturlandskap. Her fant Peer Gynt ro og inspirasjon til mange av sine fantasifulle fortellinger og mange finner fremdeles både ro og glede i å ferdes i disse fjellområdene både sommer og vinter. Vår sykkeltur starter i Øyer/Lillehammer og fortsetter gjennom kulturlandskapet i Gausdal før du kommer til fjellområdene ved Skeikampen. Derfra følger du Peer Gynt vegen via Espedalen til Skåbu. Området byr på et variert terreng, du sykler i åpent høyfjellsterreng og gjennom gammel og ny løv- og furuskog. Under nesten hele turen har du Jotunheimen, Dovrefjell og Rondane i synsranden. Fra Skåbu er det enkel sykling ned til Gudbrandsdalen. Resten av turen følger dalen sørover til Øyer/Lillehammer. Denne turen er inspirere av Matrute Gudbrandsdal og det er lagt vekt på gode matopplevelser. Hver kveld kan du nyte en velsmakende middag mens du lar dagens opplevelser synke inn. Matrute Gudbrandsdal er et samarbeid mellom flere produsenter og organisasjoner og har som formål å videreutvikle gode lokale mat- og drikkeopplevelser i Gudbrandsdalen. Den friske lufta og det rene vannet gir grobunn for ekte og rene smaker av fjell og vidde. Identitet, kultur og bærekraftig produksjon er viktig og naturlig. Slik har man gjort det i generasjoner.  NB!  Etter at du har bestilt sykkelpakken, vil du motta en ny e-post fra oss når all overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager, avhengig av leverandør(er). Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en e-postbekreftelse fra oss.
8 reiser neste tur 23 juni
- Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!
Systersajter
Top