Reiser med inhold

Fra 16 norske turoperatører som brenner før opplevelser

Populære temareiser med Discover Norway

Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!.
Rondaneturen fra fjellstue til fjellstue
På Høvringen, ved Rondane Nasjonalpark, kan du gå mellom fjellstuene Øigardseter Fjellstue, Smuksjøseter Fjellstue og Putten Seter, og få bagasjen fraktet. Turen passer utmerket for barnefamilier, besteforeldre med barnebarn og for alle som søker roen i fjellet uten altfor lange, slitsomme dagsetapper. Se 'avganger og priser' lenger ned på siden, for mer informasjon om 'familepakke'. Rondane og Rondane-massivet er et kjent og kjært vandreområde og mange oppdager kjærligheten til fjellet nettopp her. Denne turen kan være en ypperlig anledning til å introdusere barn og "nybegynnere" for fjellet. Her skapes varige minner gjennom felles opplevelser og verdifull kunnskapsformidling. Dagetappene er fra 6 til 12 kilometer. Synes dere dagetappene er for korte, er det mange muligheter til å forlenge turene. Vertskapet på fjellstuene er lommekjent i området og gir deg de beste turalternativene tilpasset værforholdene og dine ønsker. Bagasjen blir fraktet fra sted til sted, slik at du bare trenger å bære en lett dagstursekk. Etter endt dagsetappe ankommer dere fjellstua og et hyggelig vertskap som ønsker velkommen til oppredde senger og en smakfull tre retters middag, basert på lokale råvarer. Overnatting i familie- eller dobbeltrom, med dusj/WC. Høvringen byr på mange flotte fotturer, så legg gjerne inn en ekstra overnatting. NB!  Når du har bestilt pakken, vil du motta en ny e-post fra oss når all overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager, avhengig av leverandør(er). Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en e-postbekreftelse fra oss.
10 reiser neste tur 4 september
Jærruta - på elsykkel fra Sola Strand til Egersund
Opplev Jæren - høy himmel, vid horisont og endeløst hav. Observer livet som går sin gang - landskapet, folket og dyrene. Du har ikke sett hele Norge dersom du ikke har sett Jæren. Jærruta går fra Sola til Egersund gjennom et landskap som preges av Norges største matfat - aktivt landbruk, langstrakte marker, karakteristiske steingarder, lyng- og grasheier.  Når du sykler langs Jærkysten kommer du tett på Nordsjøen og en tur ned til strendene på Jæren er en opplevelse uansett vær. Sving gjerne innom noen av museene og de godt bevarte fyrene som ligger langs ruta. Turen er ikke spesielt krevende, men vinden og og de kupperte turveiene kan være en utfordring, så vi har inkludert leie av elsykkel. Vi har lagt inn ekstra dager med anledning til å utforske Stavangerregionen,  ta en fottur til Preikestolen eller Trollpikken eller ta en dagstur langs Nordsjøvegen fra Egersund til Sogndalstrand/Jøssingfjord.   Nasjonal Turistveg Jæren:  Rv507 fra Bore til Obrestad og Fv44 fra Obrestad til Brusand/Ogna. I landskapet på Jæren, er veien en viktig del av helheten der den skjærer gjennom kulturlandskapet, ofte rammet inn av gamle steingjerder som ikke bare er kulturminner, men også er tydelige bånd tilbake til en tid som ikke lenger finns. Den Vestlandske Hovedvei: Gamle Vestlandske hovedvei går mellom Ogna i Hå kommune og Hegrestad ved Hellvik i Eigersund kommune. Den ble påbegynt i 1789 og ferdig i 1840, Strekningen er 7,2 km lang og går i et spennende kupert fjellandskap med enkelte bratte bakker. Dette var den første veien som ble bygd med tanke på hjulredskaper i Rogaland. Den er i dag en del av sykkelruta, Nordsjøruta og Kystpilegrimsleia, og du finner informasjonstavler langs veien. Den Gamle Jærbanen Ikke langt fra der Den Vestlandske Hovedvei slutter, begynner Den gamle Jærbanen mellom Hellvik og Maurholen. Veien følger for det meste den gamle traseen til Jærbanen og er tilrettelagt som tur-/sykkelvei. Den bukter seg mellom og gjennom knauser og berg og avslører hvilket imponerende steinarbeid som er lagt ned i den gamle linjen.
1 reise 19 september
Dovrefjell langs Pilegrimsleden
Vandring gjennom et av Norges fineste fjellområder. Mange historiske hendelser og kulturminner knyttes til dette området. Pilegrimsleden over Dovrefjell har vært brukt som ferdselsvei helt fra middelalderen og er den eldste forbindelsen mellom Oslo og Trondheim. Turen starter ved Budsjord Pilegrimsgård på Dovre. Et fredet gårdstun med 18 hus, som er restaurert og godt bevart. Derfra er det stigning de første kilometrene før du kommer over åskammen og terrenget flater ut. Gjennom en frodig seterdal går turen videre i lett vekslende høyfjellsterreng ca 900 - 1288 moh. Turen er en vandring gjennom norsk historie ispedd fantastiske naturopplevelser. Pilegrimsleden og den gamle Kongeveien er ikke bare kjent for sin rike historie. Du vandrer gjennom storslagen natur, kjent for et uvanlig rikt dyre- og planteliv. Er du heldig kan du få øye på et reinsdyr eller to. I vest ser du steile fjell der Snøhetta ruver høyest. Det er også vill, mektig og fasinerende natur som møter deg rundt ved Hjerkinn eller Kongsvold, hvor turen avsluttes. NB!  Når du har bestilt pakken, vil du motta en ny e-post fra oss når all overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager, avhengig av leverandør(er). Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en e-postbekreftelse fra oss.
2 reiser neste tur 5 september
Jotunheimenløypa fra Lemonsjøen til Gjende
Jotunheimenløypa binder sammen området fra ‘Brimiland’ i øst, forbi Lemonsjøen og Randsverk, videre innover Sjodalen til Gjende i vest. Løypa er lett kupert og godt skjermet av dalsider og lett skog inntil du kommer over tregrensa ved Nedre Sjodalsvatnet. Er du heldig, kan du oppleve å se reinsdyrflokken til Vågå Tamreinlag og elg som stadig krysser skisporene. Ta deg tid til å nyte det trolske landskapet og lytte til stillheten. Tilgangen til vilt, som reinsdyr, elg, hjort og ørret bidra til kortreiste og spennende kulinarisk eventyr. Du bor for det meste på tradisjonelle familiedrevne fjellstuer med hyggelig vertskap. Der har du god tid til å utforske omgivelsene og nyte det gode liv på fjellstuene. Du tilbringer også to netter i hytte på Sjodalen Hyttetun. Her kan du oppgradere til en eller to netter i en unik eventyrhyttene. Her kan du også melde deg på hundekjøring torsdag. Med bagasjetransport - uten turleder Turen er lagt opp med bagasjetransport mellom overnattingsstedene. Turen er uten turleder. Du får tilsendt kart og turbeskrivelse før avreise. Du må være kjent med bruk av skisporet.no.
8 reiser neste tur 5 februar 2023
Vinterpakke på Hindsæter, Jotunheimen
Opplev Jotunheimen på ski og truger - elg, is, snø og vann.  Under oppholdet blir du introdusert for mange ulike aktiviteter. I tillegg til skiturer, er det guidede trugeturer, isjuving og aking. Det innholdsrike programmet er ment som en rolig og variert introduksjon til det ville Jotunheimen, men fungerer også bra for de som vil oppdage noe nytt i det som er kjent! Hindsæter er et historisk, lite tømmerhotell fra 1898, midt i naturen, ved porten til Jotunheimen. Nyt fjellet og panoramautsikten over Sjodalen og Jotunheimen. Finn ditt paradis i små naturreservater langs godt merkede turstier og løyper. Opplev stillheten og kanskje et møte med skogen konge, elgen. I februar og mars er det gode sjanser til å se den. Du bor i en unik nyrenovert sæter-suite, innredet med historiske bondemøbler, åkle, slind og ei gammel dør til en liten 'ostebu' som kan fylles til din ankomst. Ledige ettermiddager kan nytes i Hindsæters velværeområde med boblebad og badstuer. Hindsæter er kjent for sitt kreative og gode kjøkken. Her er de genuint opptatt av å bruke friske, sunne og bærekraftige råvarer. Hovedråvaren er reinsdyrkjøtt fra tamrein som beiter like ved Hindsæter store deler av året.
7 reiser neste tur 5 februar 2023
Peer Gynt løypa fra Espedalen til Skei
Sola skinner og YR har lovet meg en flott dag. Sekken er lett og kroppen uthvilt. Det haster på ingen måte å komme fram til neste hotell. Hva er vel bedre enn å ta en liten omvei, helst oppover til utsikten. Peer Gynt løypa starter i Espedalen. På vei til Fefor Høifjellshotell går jeg gjerne via Ruten, 1517 m.o.h. Ruten er utvilsomt et ruvende fjell, men den fantastiske utsikten fra toppen viser noe enda mektigere. I vest ligger toppene i Jotunheimen på rekke og rad, i øst kneiser Rondanemassivet og i nord skimtes Dovrefjell - WOW. De drøyt 100 ekstra høydemeterene minker raskt i artig nedkjøring på østsiden av toppen. Om litt har jeg hovedløypa i sikte. Herlig! Kvitfjell er bedre kjent blant alpinister enn langrennsløpere, men det anbetales å ta en nærmere kikk. Dagsetappen fra Kvitfjell til Skei starter med å gå opp den samme løypa som jeg kom ned i går. Da er det fristende å jukse litt. Været viser seg fremdeles fra sin beste side, så jeg velger å utforske selve Kvitfjellet 1044 m.o.h. Stolheisen går opp til nabotoppen på 1030 m.o.h. og her starter også langrensløypa. Med flott utsikt til Gudbrandsdalen og Rondane går løypa over toppen med det karakteristiske lyse berget. Så bærer det nedover til hovedløypa og en flott tur over Ålmannskardet mot Skei.  Fra Ålmannkardet kan de tøffeste bestige Prestkampen 1244 m.o.h. og Skeikampen 1124 m.oh., men det blir ikke meg denne gangen. Nå er jeg sulten på 3-retters middag og beinstrekk. Husk at disse omveiene er finværsturer. Klikk for mer informasjon om Peer Gynt løypa.
6 reiser neste tur 5 februar 2023
Trolløypa fra Rondane til Lillehammer
Trolløypa med bagasjetransport - 9 dager og ca. 165 kilometer. Dette er en flott skitur som går fra nord til sør gjennom fjellområdene øst for Gudbrandsdalen. Den går gjennom variert og relativt enkelt terreng, uten bratte fjell eller topper som må bestiges. Det meste av traseen går i høyfjellsterreng, over tre-grensa, og tilbyr flott utsikt mot toppene i området. Her følger du en sammenhengende merket løype fra Høvringen, ved Rondane Nasjonalpark, til OL-byen Lillehammer i enden av Gudbrandsdalen. Fra et imponerende høyfjellsterreng ved Rondane i nord, gjennom milevis av uberørt natur, kommer du etter hvert til et 'snillere' terreng i sør. Løype og ski Trolløypa består av daglige etapper på 18 til 35 km. På enkelte etapper blir løypa preparert daglig. På andre, bare når det er nødvendig. Været kan være røft, med snøfall og vind. Under slike forhold er det vanskelig å vedlikeholde sporene, og du må følge merking og bruke kart og kompass. Vi anbefaler gode fjellski med halve stålkanter. Det er muligheter for å leie skiutstyr på Høvringen. Leie vil normalt være på smørbare ski. De stabile snøforholdene gjør at smøring er relativt enkelt.  Med bagasjetransport - uten turleder Turen er lagt opp med bagasjetransport mellom overnattingsstedene alle dager unntatt dag 6 og 7, da du må bære det du trenger for overnatting på selvbetjent DNT-hytte, Vetåbua. Øvrige dager trenger du kun å ta med deg en dagstursekk med nødvendige klær og mat til dagens etappe. Turen er uten turleder. Du får tilsendt kart og turbeskrivelse før avreise. Du må være kjent med bruk av kart og kompass.
3 reiser neste tur 4 mars 2023
Høstfargetur til Høvringen og Rondane
Fjelltur med kjentmann, ølsmaking, god mat og godt selskap Om høsten står fjellet i brann - rødt, oransje, gult og brunt. Det må bare oppleves! Vi har gleden av å invitere til en innholdsrik helg  16 - 18 september 2022  med vakre høstfarger, god atmosfære og spennende program. Vi bor på Høvringen Fjellstue, der vertinne, Elin Lyftingsmo, tar varmt imot oss. Fjellstua skaper en god ramme for trivelige dager i selskap med andre fjellfolk. Høvringen ligger 1000 meter over havet og du behøver ikke å lete etter verken høstfarger eller turterreng. De bare er der. Lørdag bestiger vi Formokampen (1424 moh.), 14 km på gode stier i lett terreng. På toppen venter en fantastisk utsikt til Rondane, Gudbrandsdalen, Jotunheimen og Dovrefjell. Dag Solhjell er med som kjentmann. Med fortid innen kartlegging og registrering av fortidsminner på Høvringen, har han mye kunnskap å dele. Han viser oss rester etter fangstanlegg og fangstgraver og forteller om Høvringens historie gjennom tidene. De som ikke ønsker å være med til Formokampen, finner rikelig med alternativer ut fra Høvringen.  Vel tilbake på fjellstua inviteres det til ølsmaking og nye fortellinger. Lom Bryggeri presenterer sin merkevare, Lomb og forteller om bryggeriets historie. Lørdagen avsluttes med utsøkt viltbuffé og dessert. Søndag er det mange stier å velge mellom om man ønsker en kort fottur før avreise. Discover Norway deltar med lokalkjent turleder.
1 reise 16 september
- Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!
Systersajter
Top