Reiser med inhold

Fra 17 norske turoperatører som brenner før opplevelser

Populære temareiser med Aller travel

Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!.
Langtidsferie Calpe
Liker du å være aktiv, gå turer, være sosial og møte andre mennesker som ønsker det samme? Da er Det Gode Liv langtidsferie Calpe stedet for deg! Dette er en favoritt blant gjester som reiser alene, da tillegget for å ha egen leilighet er lavt. Her bor du i leilighet med balkong rett ved havet, nær byen og med flotte turmuligheter og en flott strandpromenade rett utenfor døren. Calpes gamle bydel byr på fine og spesielle opplevelser, og mange gode restauranter. Nærområdet er relativt flatt, så det er også et mekka for syklister, i tillegg er det gode muligheter for å spille golf i området. "Fellesskapet er unikt på Calpe, her er det er rom for alle"  - forteller våre verter på Calpe.
9 reiser neste tur 7 februar 2024
Langtidsferie Club Marbella
Det Gode Liv Club Marbella passer deg som ønsker en aktiv og sosial hverdag i varmere strøk. Her har vi et eget stort fellesrom, hvor våre gjester kan møtes til sosiale aktiviteter daglig. Resortet passer godt for aktive, da det er en del trapper på anlegget og gode turmuligheter rett ved. Club Marbella ligger i et rolig og kupert boligområde i Calahonda, nær sjømannskirken. Det er kort gangavstand til minimarked og et utvalg restauranter. På Club Marbella bor du i romslige leiligheter med 2 soverom og 2 bad. Dette er vårt originale langtidsresort som vi startet med tilbake i sesongen 2014/15. "Siden leilighetene er store med 2 separate soverom, så delte vi to venninnene leilighet. Vi har kjent hverandre i 50 år og det fungerte utmerket"  – hilsen to glade damer fra Vestfold. Trykk her, og du kan lese en fin artikkel om Club Marbella vårt originale langtidsresort.
24 reiser neste tur 5 januar 2024
Langtidsferie Elviria
Er du eventyrlysten er Det Gode Liv langtidsferie i Elviria et godt utgangspunkt. Det flotte leilighetshotellet Ona Alanda ligger sentralt plassert mellom Marbella og Fuengirola. Elviria har gode bussforbindelser til byene rundt, hvor du kan oppleve flotte severdigheter, lange strender og store shoppingsentre.  Her er det bare å lene seg tilbake og nyte gode dager under palmene i hotellets frodige hager. Leilighetene har høy standard og bare 500 meter fra hotellet har du tilgang til en lang sandstrand som strekker seg kilometervis nordover og sørover, med en rekke koselige strandbarer og restauranter. Her skal det godt gjøres å ikke trives. "Dette er en av våre flotteste resort, både i forhold til beliggenhet og kvalitet på leilighetene!" - sier Jan fra Aller travel.  
18 reiser neste tur 5 januar 2024
Langtidsferie Benalmádena
Det Gode Liv Benalmadena passer perfekt for deg som ønsker god standard på leilighetene og som vil bo midt i et bymiljø, rett ved den fine strandpromenaden og nært byens mange restauranter og butikker.  Byen har både et flott havneområde, et typisk andalusisk byliv og nydelige parker – og ligger bare 15 minutter fra flyplassen. Leilighetene er moderne innredet og du kan velge om du vil ha leilighet med 1 eller 2 soverom. Leilighetene ligger rundt et hyggelig bassengområde. På resortet finner du spa, restaurant og det er underholdning på kveldene.  "Her er det mye å finne på. Parken rett bak resortet, gamlebyen og sommerfuglparken er absolutt verdt flere besøk" - sier tidligere turister i Benalmadena.
23 reiser neste tur 4 januar 2024
Langtidsferie Mallorca
Det Gode Liv Mallorca er destinasjonen for deg som ønsker en aktiv høst eller vinter. På Mallorca er det mange opplevelser i vente, rundt omkring på øya og i Palma by. På leilighetshotellet VistaSol kommer våre gjester tilbake år etter år, og samholdet på vårt resort er supert. Reiser du alene er det også lavt tillegg for å benytte leiligheten alene. Resortet ligger på en høyde i Torrenova, mellom Palma Nova og Magaluf, med kun fem minutters gangavstand til to flotte strender. De to småbyene har en rolig og fin atmosfære vinterstid, og her finnes et godt utvalg av butikker, restauranter og kaféer, samt god forbindelse til øyas hovedstad Palma de Mallorca. «Mange turmuligheter og utsiktspunkter, utrolige grotter, slettelandskap med vinranker og mandeltrær. Øya imponerte meg enormt» - sier vår tidligere gjest, Anne Grethe Hesselberg.
3 reiser neste tur 8 februar 2024
Langtidsferie Estepona
Det Gode Liv Estapona er vårt nyeste tilskudd i langtidsfamilien på den spanske solkysten.  Dette er et resort for ro og fred i frodige og vakre omgivelser, noen få skritt fra en fantastisk sandstrand med strandpromenade og med kort vei til den lille landsbyen Cancelada. Resortet har en utmerket beliggenhet midt mellom Estepona og Marbella, med kort vei til Puerto Banus. Her venter flotte hager og hvitkalkede småhus med blomster, sitrontrær, palmer og fontener - som en liten andalusisk by. Flere utendørs basseng hvorav ett oppvarmet, restaurant og bar, samt muligheter for både tennis, spa, innendørs basseng og sauna. Ønsker du å leie bil er det gratis parkering. På den flotte strandpromenaden kan man gå så langt man orker i begge retninger. Leilighetene har høy standard og er smakfullt innredet. Noen leiligheter går over to plan og du får enten egen patio eller tilgang til takterrasse. Har du spesielle ønsker, vennligst spesifiser ved bestilling under tilleggsopplysninger.  "Dette er en nydelig oase med kort vei til stranden. Estepona har en fantastisk gamleby som vi også gleder oss til å utforske"  - vårt førsteinntrykk av resortet nær Estepona.
10 reiser neste tur 30 januar 2024
Vakre Sicilia
En reise til Sicilia byr på det beste av Italia - en herlig blanding av oldtid, vulkaner, sjarmerende landsbyer, myke strender, dramatiske landskap og en matkultur som slår det meste. På denne reisen bor vi godt ved stranden i den trivelige småbyen Giardini Naxos, på østsiden av øya. Her kombinerer vi siciliansk hverdagsliv og late dager i solen med spennende utflukter og hyggelige måltider. Vi ønsker et behagelig tempo og fokuserer derfor på østkystens høydepunkter. En av Giardini Naxos fordeler er nærheten til Taormina, Sicilias mest kjente turistmål. Den fantastiske beliggenheten på en klippe høyt over Naxosbukta gjør Taormina helt unik, og her skal vi rusle i de sjarmerende brosteinsgatene, eventuelt besøke det antikk-greske amfiteateret og nyte en iskrem eller god lunsj. I Agrigento og Siracusa møter vi antikkens Hellas og besøker lokal vinprodusent på vei ned fra vulkanen Etna. Europas høyeste aktive vulkan våker over oss mens vi er her, og er en fantastisk opplevelse. Gled deg til en busstur langs kysten hvor ferden går langs vakre kyster med krystallklart vann.
1 reise 21 mai 2024
Langtidsferie Tenerife
Det Gode Liv Tenerife er stedet for deg som ønsker stabilt godt klima, høy standard på leiligheten og et aktivt opphold. Det finnes fine turmuligheter både rett i nærheten av resortet og ellers rundt på øya. For deg som er glad i golf finnes dt en fin golfbane i umiddelbar nærhet.  Leilighetene har god standard og moderne interiør. Her kan du nyte roen og samtidig ha muligheten til å være både aktiv og sosial hvis du ønsker dette. «En varm takk for den flotte tiden sammen med dere og gruppen på Aller travels langtidsferie «Det Gode Liv». Perfekte verter som beriket oppholdet for oss alle med smittende godt humør, vennlighet og gode problemløsninger (hvis nødvendig). Det var spesielt betryggende for meg som reiste alene, med et nettverk å forholde seg til, og fint hvordan alle i gruppen var så inkluderende.  Alt klaffet mht. mine forventninger. Santa Barbara Golf and Ocean Club er et særdeles bra resort, både mht. proff service, moderne, fresh look og velutstyrte leiligheter.»  Gjest på Tenerife, februar 2023
3 reiser neste tur 27 januar 2024
Singeltur - Lisboa
Bli med på singeltur til en av Europas mest stemningsfulle byer, hvor vi blir godt kjent med byens indre sjarme og kultur sammen vår lokalkjent reiseleder. Dette er en singelreise hvor det ikke koster ekstra tillegg for enkeltrom, og vi samles over flere måltider og utflukter. Gled deg til å oppleve Lisboa - en liten storby med de karakteristiske gule trikkene og de svart/hvite mosaikk fortauene. Byen har en lang historie og spennende arkitektur å by på. Vi skal være med på en typisk portugisisk tradisjon, Fado - en musikksjanger med gitar og solosang, vi lover skikkelig stemning, og en spesiell opplevelse. Dessuten blir det å prøve søte kaker, møte lokale tradisjoner og komme under huden på den portugisiske kulturen. Om du liker Portugisisk vin, er det mulighet å bli med på en utflukt ut av byen til vindistriktet.  Vi bor på flott 4-stjerners hotell sentralt i Lisboa. Kort vei til butikker og sjarmerende fortausrestauranter. Vår portugisiske reiseleder er lokalguide og snakker flytende norsk – Diogo kjenner byen godt og viser oss sine favoritter. Du kommer garantert til å elske Lisboa etterpå! 
1 reise 6 mai 2024
Rovinj - Den kroatiske perlen
Bli med til vakre Kroatia og historiske Rovinj! Her skal vi nyte Adriaterhavets krystallklare vann, istrisk gjestfrihet og deilig, lokal mat og vin fra områdets vingårder. Vi bor godt på øya St. Andrea, en liten båttur fra Rovinj. Middelalderbyen Rovinj er en liten, fascinerende by med smale brosteinsbelagte gater og hus i venetiansk arkitektur. Her kan du gå i fred for biler, nyte utsikten, arkitekturen og sjarmerende, lokale restauranter. Med den lange historien og frodig, vakker natur er Rovinj et godt utgangspunkt for spennende og interessante utflukter.  Vår dyktige reiseleder Synnøve Langfeldt tar godt vare på hver og en. Hun tilbringer flere måneder av året her sammen med våre gjester, og hun vil tilpasse oppholdet til dine interesser og behov.  På vårt flotte hotell har du både frokost og middag inkludert. To utflukter er også inkludert, men det gis mulighet for flere. Slik oppsummerte en av våre gjester reisen: «Fantastiske omgivelser på en øy uten biler og støy. Fint hotell og nydelig utsikt fra rommet. Det var herlig med den rene sjøen. Jeg drømmer meg tilbake til restauranten på den lille naboøya, den var super.»  
22 reiser neste tur 23 april 2024
Jordan med Tone
Reiseleder Tone Mjøberg har sterke bånd til Jordan og lang erfaring med denne flotte destinasjonen;  "Bli med meg på en fantastisk rundtur for å oppleve eksotiske Jordan. På denne omfattende rundreisen opplever vi alt det flotte landet kan tilby fra natur til kultur. La deg forføre av den mystiske historien og de spennende kulturskattene, historie og bibelhistorie går hånd i hånd. Høyt opp og langt ned - reisen tar oss fra femtenhundre meter over havet til mer enn firehundre meter under havet "    Vi besøker hele tre steder på UNESCOs verdensarvliste: Bethany hvor Johannes Døperen virket og Jesus ble døpt, klippebyen Petra som er kåret til et av verdens syv nye underverk, og verdens vakreste ørken Wadi Rum.   Vi bor på flotte hotell og reiser på den beste tiden av året.   Dette blir en tur du sent vil glemme!  Norske Tone Mjøberg er svært interessert i historie og kultur, og er en meget erfaren reiseleder som har reist verden rundt. Midtøsten og regionens historie er hennes favorittfelt, Tone har besøkt Jordan mange ganger og reist med utallige grupper gjennom årene.   
1 reise 12 april 2024
Romantiske Gardasjøen
En storslått reise til et av Europas mest naturskjønne områder - Gardasjøen. Mot syd strekker vinmarker og olivenlunder seg ut til sjøen og mot nord reiser høye fjell seg som om man var i de norske fjordene, bare ispedd palmer, vakre blomster og hyggelige middelalderbyer. Den perfekte rammen er dannet for en uke med store opplevelser. Vi besøker de romantiske byene Casanovas Venezia og Romeo & Julies Verona, som med sine utallige severdigheter tilfredsstiller selv den mest kravstore reisende. På vår tur Gardasjøen rundt skal vi se noen av de vakre byene i området. Vi skal også oppleve et av de mest imponerende og majestetiske fjellområdene Dolomittene. Vi bor sentralt i den hyggelige og sjarmerende lille byen Garda. ** Aller travel har også vandreturer i dette naturskjønne landskapet. Dersom det kan friste med en litt mer aktiv tur, ta en titt her:  Vandringer Gardasjøen  
1 reise 2 april 2024
Sommerlige Villajoyosa
Gamlebyen i Villajoyosa gir deg bokstavelig talt en fargesterk opplevelse der husene i all sin praktfulle skjevhet lener seg kjærlig mot hverandre. Villajoyosa er en av de fineste og best bevarte byene på Costa Blanca-kysten av Spania, og vi skal bo rett ved strandpromenaden. En hel uke nyter vi klimaet og området i den sjarmerende Kardemomme by-lignende byen. Vi rusler i butikker og på strandpromenaden, et par utflukter har vi inkludert, og vi møtes til middag på hotellet på kveldene. Vår skandinavisktalende reiseleder er med under oppholdet, og tar dere med på både byvandring i Villajoyosa, utflukt til Guadalest, samt omvisning hos en lokal vinprodusent. Her får vi selvsagt smaksprøver på vinen og litt å spise. Utover dette vil det være mulighet for en ekstra utflukt til Valencia, som er den største byen på kunst og kultur på denne kysten av Spania. 
1 reise 25 april 2024
Levadavandring på Madeira
Madeira er turgåernes Mekka, og den aller beste måten å bli kjent med øyas vakre og ville natur er å vandre langs levadaene. På denne reisen er det duket for flotte turer i vakkert landskap, på øya med sommer og blomstring året rundt. Vi bor sentralt i Funchal og det blir god tid til å nyte den vakre øya. Reiseleder samler gruppen og legger opp til felles måltider og ekstra aktiviteter når det ikke er program. Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler og de første ble bygget på 1400-tallet for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes og disse stiene er i dag populære turveier. Det finnes nå rundt 200 levadaer som tilsammen utgjør mer enn 1500 kilometer. Mange går gjennom vakker natur i områder det ikke hadde vært mulig å komme til ellers. Naturen er dramatisk og storslagen, så man bør ikke ha høydeskrekk. Fotturene er lagt opp slik at man med normalt god helse, kondisjon og gode vandresko skal klare seg bra. Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her. Reiser du alene? Vi har også singelavganger, les mer her.
4 reiser neste tur 16 januar 2024
Frodige Madeira
Madeira er den blomsterrike og gjestfrie øya i Atlanterhavet du kan reise til hele året på grunn av det milde og behagelige klimaet.  Her kan du vandre i tropisk grønne skoger og bade i oppvarmede basseng, samt nyte fantastiske utsikter. Det finnes et hundretalls blomsterarter, urter, eukalyptustrær, vingårder og fruktåkre, og selv om blomstringen varierer etter årstid vil du alltid kunne nyte den frodige floraen. I tillegg har du Madeiras unike urskog som er på UNESCOs bevaringsliste, det 2.150 km lange nettet av vanningskanaler (levadas), som sørger for vann til gårdene, og den ville kysten med bratte klippevegger hvor skjønnhetsopplevelsen er nærmest total! På bakgrunn av sin skjønnhet og sitt varierte landskap, har denne skogen tidligere blitt kåret til én av de 7 naturlige underverker i Portugal. Øyas velkjente gjestfrihet har hundreårige tradisjoner, og service har blitt et av Madeiras varemerker. Livet i hovedstaden Funchal, og likeså i de små byene, er som solskinn for sjelen. Stress har ennå ikke funnet veien hit, så her tar man seg tid til å prate med hverandre - både om livets vesentligheter, om alt og om ingenting. Det er inkludert tre hovedmåltider hver dag med fri bar, rom med balkong og tre utflukter. Med unntak av lunsjen på heldagsutflukten til nordkysten inntas alle de inkluderte måltidene på hotellet. Utfluktene tar deg nesten øya rundt, og du velger selv hvilke du vil være med på. I tillegg til de tre som er inkludert, kan du også bestille ekstra utflukter av vår reiseleder - eller utforske på egen hånd (se program). Sydkysten har det beste klimaet, og det er nettopp her vi bor, på et 4-stjerners nyrenovert all inclusive hotell, sentralt beliggende ved Funchals havpromenade. Velkommen til Madeira!
4 reiser neste tur 6 februar 2024
Seniortrening på Gran Canaria
Har du lyst til å komme i bedre form? Eller kanskje er du allerede godt i gang, men trenger nye utfordringer? Bli med oss på en aktiv og morsom treningsuke til Puerto Mogan! Vi som reiser med deg er et team med mange års erfaring innen fysioterapi, idrettsmedisin, kosthold, seniortrening og senior treningsreiser. Vi har energien og kunnskapen til å hjelpe deg med å forbedre styrke, kondisjon, balanse og bevegelighet. Treningen er lagt opp til å passe alle, uansett nivå og utfordringer. Har du problemer med helsen bør ikke dette stoppe deg fra å bli med. Treningen er svært variert og foregår utendørs på forskjellige underlag. Om kveldene møtes vi til refleksjon, foredrag og teori om trening, kosthold og helse, samt litt skjemt og moro. På turen vil det også være med lege. Det blir individuelle samtaler og veiledning for de som ønsker det. Dette blir en herlig, sosial og aktiv uke, hvor vi skal komme hjem med overskudd, nye vennskap og mer motivasjon til å fortsette den gode treningen. 
1 reise 15 mars 2024
Egypt og Nilencruise
Bli med vår dyktige reiseleder Tone og la henne vise deg sitt eventyrlige Egypt! Her opplever vi historie og kultur i verdensklasse og vi fordøyer inntrykk på flotte hoteller og om bord på et av Nilens beste skip. Vår ferd starter i Luxor med en ukes flott elvecruise på Nilen. Vi fortsetter til Kairo og besøker de fantastiske pyramidene i Giza, Sfinxen og det Egyptiske museet med noen av verdens mest kjente kulturskatter så vel som Tutankhamons gullskatter. Det blir også muligheter til å besøke oldtidens hovedstad Alexandria med sitt berømte bibliotek. Opplevelsene står i kø; vi besøker de fantastiske faraogravene i Kongenes Dal, det kjente tempelområdet Karnak og Luxor-tempelet, opplever vakker natur, rikt fugleliv og nyter god mat og godt drikke ombord.  Reiseleder Tone Mjøberg har bodd mange år i Egypt og er lokalkjent. Her viser hun deg sine favoritter i landet hun er så glad i. "Luxortempelet i mørket var magisk, båtturen i Aswan var flott, besøket i den Nubiske landsbyen en opplevelse og cruiset på Nilen helt uforglemmelig. Alt i alt en fantastisk eventyrreise for de som er interessert i historie og kultur. Reiseleder, Tone, er meget profesjonell og kunnskapsrik." Gjest fra reise mars 2022 Denne reisen får 9,6 av 10 poeng fra våre gjester!
2 reiser neste tur 18 januar 2024
Singeltur - Levadavandring Madeira
Madeira er turgåernes Mekka, og den aller beste måten å bli kjent med øyas vakre og ville natur på er å vandre langs levadaene. På denne turen er det duket for flotte turer i vakkert landskap med sommer og blomstring året rundt. Vi bor godt i utkanten av Funchal og det blir god tid til å nyte den vakre øya. Vår populære reiseleder samler gruppen og legger opp til felles måltider og ekstra aktiviteter   når det ikke er program. Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler og de første ble bygget på 1400-tallet for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes, og disse stiene er i dag populære turveier. Det finnes nå rundt 200 levadaer som tilsammen utgjør mer enn 1500 kilometer. Mange går gjennom vakker natur i områder det ikke hadde vært mulig å komme til ellers.  Fotturene er lagt opp slik at man med normalt god helse, kondisjon og gode vandresko skal klare seg bra. Naturen er dog dramatisk, så man bør ikke ha høydeskrekk!   Her reiser du med en liten, eksklusiv gruppe på maks 25 personer! Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her.
1 reise 30 januar 2024
Julemarkedscruise langs Donau
Julemarkedscruise er blitt en fantastisk opplevelsesrik tradisjon, fordi en mer stemningsfull førjulstid skal du lete lenge etter! Vårt femdagers elvecruise langs Donau tar deg med til tre land og tre ulike hovedsteder, hvor du finner Europas flotteste og mest anerkjente julemarkeder. Om bord på våre utvalgte elvecruisebåter får du underholdning og topp forpleining.   Vi har med omhu valgt ut to ulike skip som skal ta oss med på rundturen. Begge skip har tre dekk, god standard, flink besetning og helpensjon med god mat om bord. Vi skal seile på elven Donau, med avgang og ankomst i historiske Wien i Østerrike. Turen går via spektakulære Budapest i Ungarn og kroningsbyen Bratislava i Slovakia.  Våre reiseledere Tone Mjøberg og Marie Svanstrøm, har hver sin avgang og båt dette året. Begge er meget godt kjent langs ruten og tar oss med på utfluktene. Sammen skal vi oppleve de tre byene, alle med ulike markeder med hver sin sjarm og særpreg - fra de største og mest kjente i Wien til mer lokale og sjarmerende i Bratislava.  Gled deg til å få den første lukten av julegløgg og bakst, oppleve de lokale håndverkstradisjoner, og det blir selvfølgelig anledning til å gjøre noen gode julegaveinnkjøp. Vel tilbake på ettermiddagene til en julepyntet båt, skal vi bare lene oss tilbake, og nyte god mat sammen med resten av vårt hyggelige reisefølge.  Julemarkedscruiset for magisk julestemning og Europas vakreste julemarkeder!
1 reise 8 desember
Langtidsferie Algarve
Lagos er perfekt for deg som ønsker nærhet til nydelig strand og en kort spasertur inn til et hyggelig historisk sentrum med butikker og restauranter. Velkommen til vårt nyeste tilskudd i vår langtidsfamilie på Algarvekysten. Lagos ligger ca. 60 minutter fra flyplassen i Faro, og er et perfekt utgangspunkt for å komme seg til kystens mange andre småbyer og opplevelser. Algarvekysten er en av Europas vakreste kystlinjer, her er gylne sandstrender flankert av høye, dramatiske klipper og koselige idylliske havnebyer. Langs kysten og ikke langt fra hotellet har du mange vakre turmuligheter. På leilighetshotellet bor du i rolige omgivelser i en leilighet med enten balkong eller terrasse. En kort spasertur unna hotellet finner sandstranden Praia Dona Ana og går du litt til kommer du til sentrum av den hyggelige og pulserende byen Lagos hvor du finner du hyggelige småbutikker, en rekke restauranter og barer som serveres alt fra tradisjonell portugisisk mat til internasjonale retter.  Det er trivelig å sette seg ned på en av de mange uterestaurantene i gamlebyen for å se på folkelivet og kose seg med noe godt i glasset og en liten matbit. 
1 reise 10 februar 2024
Langtidsferie Torremolinos
Velkommen til vårt nyeste tilskudd i langtidsfamilien på solkysten! Vårt resort i Torremolinos er stedet for deg som ønsker å bo et steinkast fra en fantastisk sandstrand og i kort avstand til det populære havneområdet i Benalmadena. Her tilbys et stort fellesskap med masse aktivitet, området er flatt og det er flotte turmuligheter langs strandpromenaden. Hotellet er omgitt av hager og grøntområder og ligger rett ut mot den flotte sandstranden. Alle leilighetene har balkong og rundt det store, deilige utebassenget kan du nyte fine solrike dager. Her ligger alt til rette for en innholdsrik og hyggelig langtidsferie.
4 reiser neste tur 18 januar 2024
Jul i Calpe - Det Gode Liv
Vårt juleopphold i Calpe passer for deg som ønsker å reise til mildere strøk over julen. Her bor vi nær en by og nyter hyggelige og sosiale dager sammen med andre. Hotellet pyntes staselig til høytiden og vi samles for feiring og hyggelig festmiddag på julaften. Resortet har en flott beliggenhet ved havet, og rett utenfor finner du en nydelig strandpromenade. Leilighetene har balkonger og er et av våre mest populære langtidsresort mye pågrunn av beliggenhet og det sosiale fellesskapet.  Byen Calpe som ligger ca. 15 minutters gange fra hotellet er en moderne by med mange tilbud, og den har også en sjarmerende gammel bydel. For de som ønsker å holde seg aktive, er det flotte turmuligheter i nærmiljøet, både for den som vil oppover i Calpe-klippen, men også for de som trives bedre med flatt terreng. Calpe er et mekka for syklister, og det er også muligheter for golf. Hos oss på Det Gode Liv langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives.
1 reise 13 desember
Fottur Sorrento
Få områder i Europa har så flott natur som Sorrento-halvøya. Olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter blir våre faste følgesvenner under våre vandringer, for ikke å glemme den fantastiske utsikten over både Sorrento, Amalfikysten og Positano, men også helt til Capri, Napoli og Vesuv. Vi skal vandre på vakre Sorrento-halvøya og ta båttur i Napolibukta for å besøke øya Capri. Vi skal oppleve Pompeii og Vesuv og kose oss med god mat der selve pizzaen ble til. Vi skal også kose oss med deilig italiensk mat. Hotellets kokk inviterer oss til å se en demonstrasjon i å lage hjemmelaget gnocchi, den italienske måten å servere poteter på. Vandringene er tilrettelagt slik at alle som er vant til å gå turer kan være med. For å få den beste utsikten skal vi opp på noen høyder, så det vil bli noen opp- og nedstigninger, men på de fleste turene vil terrenget være overkommelig kupert. Under alle våre vandringer har vi i tillegg til vår skandinavisktalende reiseleder også selskap av en lokal autorisert naturguide. Han/hun vil berike oss ytterligere med informasjon om området og dets natur og flora. Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her.
1 reise 12 april 2024
Julen på Beitostølen
Glem mas og tjas og kom til ferdigpyntet jul i eventyrlige vinteromgivelser på Beitostølen.  Vi stresser ned, lar andre lage julematen, rydde og ta oppvasken - mens vi koser oss i hyggelig lag med koselige aktiviteter.  Det blir felles aktiviteter og vi går til dekket bord til frokost, lunsj og julebuffet. Selveste julenissen kommer også på besøk.   Det vil bli mulighet til å bli med på kanefart (ikke inkludert). Vi bor godt på Radisson Blu Mountain Resort med tilgang til lobbybar, svømmebasseng og badstu.  Enten du kommer alene eller sammen med noen – vår dyktige reiseleder tar godt vare på alle og enhver! Det er ingen grunn til å sitte alene i julen! 
1 reise 23 desember
Jul på Madeira
Velkommen til en stemningsfull julefeiring sammen med oss på Madeira. I behagelig temperatur på den gjestfrie Atlanterhavsøya blir det, om ikke helt tradisjonell, både julestemning og julemiddag. I tillegg kan du bli med på et innholdsrikt program for å se øyas mange skatter sammen med vår dyktige norsktalende reiseleder Alina.  Det er høysesong på Madeira rundt juletider. Den lille hovedstaden Funchal er pyntet til fest, kirkeklokkene ringer stadig til julemesser og markedene bugner av jule-godter. Det kjennes som det alltid er vår på Madeira, og i desember er temperaturene på behagelige 15-20 grader. Kanskje det føles litt uvant, men både sommersko og nisselue kan gå i kofferten på denne turen. Øyas velkjente gjestfrihet har hundreårige tradisjoner, og service har blitt et av Madeiras varemerker. Livet i hovedstaden Funchal, og likeså i de små byene, er som solskinn for sjelen. Stress har ennå ikke funnet veien hit, så her tar man seg tid til å prate med hverandre - både om livets vesentligheter, om alt og om ingenting. På programmet står byvandring i Funchal og de vakre utsiktene på nordsiden. Dessuten blir det vinsmaking og vi skal få se hvordan den lokale likøren Poncha lages. For de som vil, blir det mulighet til en liten levadavandring og enkel fjelltur. Dette blir en reise for å få en litt utradisjonell jul, med høy stemning og hyggelige medreisende.  Gled deg til å senke skuldrene, oppleve tropiske grønne skoger, eksotisk julestemning og ikke minst, kunne bade i hotellets oppvarmede basseng.   
1 reise 19 desember
Sorrentos perler
Opplev Sorrento-halvøyas vakre perler med oss! Få områder byr på så flotte og varierte opplevelser som Sorrento-halvøya i det sørlige Italia. Nyt både olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter, for ikke å glemme de vakre appelsin- og sitronplantasjene som ligger i terrasser oppover fjellveggene. Vi bor sentralt i Sorrento og herfra tar vi spennende utflukter i dette naturskjønne og historiske området. Fra bussen får vi vakre utsikter og besøker historiske perler, og de viktigste kulturelle høydepunktene i området. I løpet av oppholdet besøker vi både Amalfi, som ligger på UNESCOs verdensarvliste, Ravello med sin fantastiske utsikt over Amalfi-kysten, Salerno-bukten og Napoli, og sist men ikke minst vulkanen Vesuv og Pompeii - et av verdens mest interessante utgravningsområder.   Bli med oss på dette eventyret fra antikken! ** Aller travel har også vandreturer i dette fantastisk vakre landskapet. Dersom det kan friste med en litt mer aktiv tur, ta en titt her:  F ottur Sorrento
2 reiser neste tur 29 mars 2024
Rørosmartnan
Vi har gleden av å invitere deg til den tradisjonsrike Rørosmartnan - en tradisjon helt tilbake fra tiden med bergverksdrift. Bergverkssamfunnet på Røros var avhengig av tilførsel av matvarer og andre forsyninger. Folk kom fra alle kanter for å selge korn, erter, tørrfisk, småsei, salta og røkt kjøtt, sild, smør, tobakk, brennevin og hester. Samfunnet var i starten veiløst, så man var helt avhengig av sledeføre for å frakte varer til byen. I februar var det tradisjonelt godt vinterføre. Denne spesielle stemningen skal vi gjenoppleve når byen gjøres om til en eneste stor handelsplass med både lokale og tilreisende kjøpmenn. Med sine fargerike trehus, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små, danner verdensarven Røros den perfekte rammen.   «Fra 1854 av skal der i Røros avholdes et marked der begynder næst siste tirsdag i februar Måned og varer til den påfølgende fredag.»  Oscar I (1844-1859)
2 reiser neste tur 19 februar 2024
Det blå lyset på Svalbard
Navnet Svalbard betyr «landet av den kalde kyst», og øyene på Svalbard tilbyr stor og vill natur, med et unikt dyreliv og gamle gruver. I februar er det fortsatt mørketid på Svalbard.  Stemningen blir litt trolsk i dette landskapet med det «blå» lyset og solen du aner bak horisonten. Det knirker i den kalde snøen når vi vandrer bortover Hilmar Rekstens vei og snøen flyter som et teppe med vinden.  På klare kvelder blafrer nordlyset over himmelen og viser de mest fantastiske farger og formasjoner. I dette vintereventyret skal vi oppleve både kulturen og naturen. Vi får et kulturhistorisk møte med Longyearbyen, vi får være med på nordlysaften i Camp Barentz og vi skal ned i gruvene. En dag skal vi på hundekjøring med eget hundespann og opplever stor mestringsfølelse når vi styrer åtte ivrige polarhunder ut i ødemarken. 
1 reise 19 februar 2024
Singeltur - Nyttår i Riga
Feir nyttår med oss i Baltikums Paris og Latvias hovedstad! Dette er sjette året vi tilbyr denne flotte turen og våre gjester kan ikke få skrytt nok av både opplegget og vår dyktige reiseleder Inguna. Den gamle hansabyen har mange fine og vel bevarte bygninger, og Riga sentrum står på UNESCOs verdensarvliste for sin flotte jugendstil-arkitektur. Med sitt hyggelige prisnivå og en liten og oversiktlig bykjerne har Riga blitt et populært reisemål året rundt. Vi bor sentralt og godt nær gamlebyen og feirer nyttår på staselig vis på hotellet. Vår dyktige reiseleder Inguna har lang erfaring med norske grupper og er lommekjent i byen, og hun vil ta oss med på flere utflukter, og viser oss Latvias vakre hovedstad.
1 reise 30 desember
Musikkfest i Dublin
Da har vi gleden av å igjen invitere til en reise i irsk folkemusikk og til hyggelige Dublin i full feststemning! Det er duket for både musikalske, kulturelle og sosialt hyggelige stunder, og med oss har vi vår dyktige reiseleder Elbjørg Haugsdal. Festivalen «TradFest» er en årlig begivenhet som byr på konserter og musikalske opplevelser i fem hele dager til ende. Alt foregår i hjertet av Dublin og konserter arrangeres i hele byen, inkludert Dublin Slott, Rådhuset, St.Patrick`s Cathedral og mer intime historiske steder.  Vi legger opp til tre konserter, sightseeingtur med besøk på Trinity College, The Old Library og Book of Kells, byvandring med besøk på Dublinia museum og levende musikk, show og middag på populære Merry Ploughboys. Vårt hotell ligger bare 10 minutters gange fra Temple Bar-området - perfekt for oss som skal på Tradfest!
1 reise 26 januar 2024
Vandringer på Azorene
De 9 grønnkledde øyene som danner Azorene, ligger omtrent en tredjedels vei ut i Atlanterhavet fra Portugal mot Amerika. Vilt og vakkert, med et behagelig klima og et gjestfritt folk. Øygruppa har få turister og fremstår nærmest som et siste uberørt øyparadis. Vi reiser hit med turskoene i bagasjen - vår populære reiseleder Alina viser vei. Bare smak på ordet: «Azorene» … det minner litt om ananas, noe tropisk og grønt – slik er det også, og det ligger faktisk i Europa! Naturen er slående vakker. Det vulkanske øyriket er i virkeligheten toppen av verdens høyeste, undersjøiske fjellkjede. Vi vandrer gjennom et svært frodig og spektakulært landskap med mange blomster og alle sjatteringer av grønt. Vi har valgt å bo på den største av disse portugisiske atlanterhavsøyene, São Miguel. Sammen tar vi fine utflukter til fots for å se og oppdage. På våre forholdsvis lette vandringer utenfor byen, finner vi spennende naturfenomen som irrgrønne innsjøer, sunkne vulkaner og vakre utsikter. På vår vei går vi blant annet innom koselige landsbyer for å få lunsj på lokalt vis, kokt i de varme kildene. Vi rusler også gjennom Europas eneste te-plantasjer.  Turene ligger på vårt vandringsnivå 2-3. Se våre vandringsnivå her. Denne turen passer for alle med normal kondisjon. Underlaget kan være ujevnt, og på enkelte partier kan det være bratt og høyt. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer. Azorene ligger i Golfstrømmen med et subtropisk klima, så været kan skifte raskt mellom sol og regn. Både regntøy og badetøy, samt behagelige og stødige joggesko med god demping, gjerne med ankelstøtte bør være med.  En aktiv reise med spektakulære naturopplevelser!
1 reise 27 mai 2024
Puglia - Italias hæl
Reis til Puglia - en vakker uke i varmen. Helt i den sørøstlige delen av Italia, og på hælen av Italias støvel finner du Puglia. Regionen har alt hva en forventer av sjarme og severdigheter i Italia, kanskje bare hakket mer dramatisk og variert.  På en uke skal vi oppleve, smake og se alle de vakreste stedene i Puglia. Vin- og oljesmaking i Alberobello, som også er kjent for en stor ansamling av de karakteristiske trulli-husene. Vi skal da selvfølgelig samtidig få høre den fascinerende historien om opprinnelsen til disse spesielle kjegleformede sten-boligene. Dessuten besøker vi barokkbyen Lecce, og byen som til sigende lager Italias beste brød, Altamura. Vi besøker fantastiske grotte- og middelalderbyer, kirker og katedraler, den ene etter den andre av UNESCO-listede severdigheter. Gled deg, dette blir en tur med store opplevelser, inkludert mye italiensk sjarme og smaker.   Puglia er for mange litt ukjent, men den har kanskje Italias flotteste klippeformasjoner og grottebyer, og dette i en kombinasjon med et flatt jordbrukslandskap. Både finkornede sandstrender og deilige Adriaterhavet, men også enorme olivenlunder og vinranker. Klimaet er tørt og varmt, og vi finner her derfor Italias største produsenter av vin, olivenolje og korn. 
2 reiser neste tur 13 april 2024
Elvecruise på Rhinen
Vi sitter tilbakelent i en dekkstol, mens båten glir gjennom vakker natur, variert landskap, koselige landsbyer og flotte byer. Dette blir et herlige elvecruise på Rhinen med vår i blikket.  Elven Rhinen er 1230 km lang og renner gjennom Europa, fra Alpene i Sveits, via Frankrike, Tyskland og Nederland og ender i Nordsjøen. Den har alt en reisende kan drømme om; slott, klostre, vingårder, landsbyer og katedraler – og ikke minst mye historie og vakkert landskap.  Vår seilas starter i hyggelige Amsterdam hvor vi besøker blomsterhavet i Keukenhof. Den verdensberømte parken er åpen knapt 8 uker hvert år, og vi er så heldige å være der akkurat da. Her bugner det i farger og lukter fra over sju millioner blomster, hvorav 800 ulike tulipaner, i tillegg til liljer, urter og hyasinter – et helt fantastisk anlegg som du ikke kan gå glipp av.  Så går vår ferd videre til sjarmerende Köln, den koselige småbyen Rüdesheim og middelalderbyen Heidelberg. Hele veien blir vi bevertet med god mat og drikke om bord vårt fine elvecruiseskip.  Gled deg til båttur på kanalene i Amsterdam, tulipanene i Keukenhof, samt det vakre landskapet og de typiske små landsbyene med bindingsverkshus langs elven. Dette blir en fin våropplevelse - bli med oss på elvecruise på Rhinen!
1 reise 24 april 2024
Vandringer på Nord-Kypros
Bli med oss til den nordlige og uoppdagede delen av Kypros. En perle rett og slett! Her kan du ha strender, fjell og landsbyer nesten for deg selv.  Øya Kypros er den tredje største i Middelhavet. Nord-Kypros er virkelig det søvnige middelhavsområdet slik det var for 40 år siden. Her finner du kilometervis av gylne strender, tallrike slott, kirker og klostre som fremdeles er uoppdaget av masseturismen. På ettermiddagene kan du på egen hånd spasere til havna i den sjarmerende kystbyen Kyrenia, hvor vi bor godt på Oscar Resort Hotel som ligger rett ved stranda. Vi vandrer på en øy som har historie tilbake over 10 000 år, og når du går til fots kommer vi til steder som turister vanligvis ikke får se. Det kypriotiske kjøkkenet er en unik og eksotisk blanding av kultur og mat fra alle nabolandene, som omkranser denne fascinerende øya. Innbyggere på Nord-Kypros er berømt for sin sjenerøse gjestfrihet. Med gjennomsnittlig 300 soldager i året har Kypros et behagelig klima. Prisnivået er gunstig, uten kjøpepress. Bli med oss på vandring og opplev Nord-Kypros.  Vandreturen ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivå inndeling klikk  her.
2 reiser neste tur 16 mars 2024
Svalbard i påsken
Har du opplevd lyset på Svalbard i mars glemmer du det aldri!  Navnet Svalbard betyr «landet av den kalde kyst», og øyene på Svalbard tilbyr stor, vill natur og et unikt dyreliv. Mars er tradisjonelt sett en kald måned, ofte med mye klart vær og flotte lysforhold. Om dagen får vi nyte det pastellfargede arktiske lyset, og om kvelden er sjansen for å oppleve nordlyset stor. På dette påske-eventyret skal vi oppleve både kulturen og naturen. Vi får et kulturhistorisk møte med Longyearbyen, vi får være med på villmarksaften i Camp Barentz og det blir hundesledetur og gruvebesøk. Bli med oss til denne vakre arktiske ørkenen og få en opplevelse for livet. Reiseleder på turen, Per Egil Engan, har vært flere ganger på Svalbard og vil ta godt vare på gruppen.
1 reise 25 mars 2024
Langtidsferie Leila Playa
Det Gode Liv Leila Playa er vårt nyeste tilskudd i langtidsfamilien på den spanske solkysten. Leila Playa Resort er en fin perle med ideell beliggenhet på stranden mellom de sjarmerende byene Fuengirola og Marbella. Resortet ligger i umiddelbar nærhet til en flott strandpromenade, et variert utvalg av butikker, deilige strender, livlige barer og restauranter i Calahonda.  Her finnes også utmerkede lokale transportforbindelser. Resortet har et autentisk spansk preg med hvitkalkede to etasjes bygninger. Leilighetene er sentrert rundt et grønt og frodig bassengområde, som rammer inn den uforstyrrede utsikten over Middelhavet. Spaser langs strandpromenaden eller nyt drinker på terrassen og lytt til bølgene ruller inn. Dette reisemålet er godt egnet for deg som liker å være aktiv, med flotte turmuligheter langs strandpromenaden og i nasjonalparken. Det er lett å ta seg rundt med buss til andre små byer i nærheten.  «Svært fornøyd med plasseringen av hotellet! Det var lett å gå turer i nærområdet, både langs strandpromenaden og i nasjonalparken. Hotellet var passe stort, og leiligheten lå rolig til.»  Arne som var gjest i oktober 2023.
3 reiser neste tur 12 februar 2024
Sommerlig i Albir
Drømmer du om et par uker med fred, ro og vakre omgivelser? Bytt ut kjølige nord med avkobling og rolig strandliv på den spanske kysten sammen med oss. I den hyggelige kystbyen Albir nyter vi vårt hyggelig spa-hotell, og krydrer tilværelsen med litt kultur, historie, vin og tapas. Dette er turen for deg som ønsker rolige omgivelser, men som likevel vil ha sjøen, stranden og utfluktsmulighetene tilgjengelig. Her er god lokal mat og deilig drikke. Vi skal på vingårdsbesøk for gårdsomvisning og vinsmaking. I tillegg blir det en dagsutflukt til Alicante med besøk til slottet «Castillo de Santa» og gamlebyen «El Barrio». På veien dit blir det stopp i den fargerike kystbyen Villajoyosa. Vil du oppleve hyggelige Altea, anbefaler vi at du melder deg på vår ekstrautflukt "Tanias Altea". Her vil vår lokale guide vise deg sine "skjulte skatter".  Området rundt Albir kan by på fine naturvandringer, det finnes flere golfbaner og et stort utvalg av kafeer og restauranter, mange av dem med et herlig lokalt preg. Vil du ha liv og røre ligger storbyen Benidorm bare 6 km unna. Vår norske representant er tilgjengelig på hotellet et par timer hver dag, og tilbyr morgenturer og et sosialt arrangement i løpet av oppholdet. Opplev smaken av DET GODE LIV på Costa Blanca-kysten med oss!
1 reise 28 april 2024
Elvecruise på Seinen
Bli med til Frankrike og et vakkert elvecruise på Seinen, fra Paris til Honfleur. Langs elven skal vi stoppe for å oppleve stedene som har inspirert kunstnere og preget historien av franske storheter og helgener. Gled deg til å nyte godt av servicen, det franske kjøkkenet om bord og den behagelige reisen på elva. Seinen strekker seg fra vindistriktet Côte-d'Or og videre nordover ut i Den engelske kanal ved byen Le Havre. Vår reise starter og avsluttes i selveste Paris hvor vi får oppleve et uforglemmelig kveldsseilas gjennom byen. Det blir opplevelsesrike dager, men god tid til å nyte fasilitetene om bord.  I Normandie og byen Rouen føler vi at historien ligger i husveggene. Dette var både vikingenes hovedstad og stedet der Jeanne D’arc ble fengslet og brent på bålet. Vår reise fører oss videre til pittoreske Honfleur, på sørbredden av elveutløpet, med sin ikoniske trekirke og som tidligere hjemsted for store impresjonistiske kunstnere som Monet og Courbet. Om bord på MS Seine Princess nyter vi utsikten fra soldekk, fra restauranten eller fra din egen utvendige lugar. Inkludert er helpensjon og et spennende utfluktsprogram. Med oss er vår dyktige reiseleder Nils Krister Larsen.  
1 reise 15 april 2024
Sør-England
Det er ikke rart at det sørlige England omtales som en sann juvel. Området har utallige skatter å vise frem og på denne reisen gir vi deg en perlerekke av enestående opplevelser.  Vi skal vandre i koselige gater, besøke staselige slott, få omvisninger, historier, drikke «Afternoon tea» og prøvesmake lokal øl. Dette blir en reise i fotsporene til selveste William Shakespeare og hans hjemlige trakter.  Vi bor sentralt i Stratford-upon-Avon, kort vei til serverdigheter, restauranter og butikker. Vi skal til Shakespeares fødehjem, flotte Oxford samt enestående Cotswolds med sine vakre landskap.  Rundt oss har vi det erkeengelske landskapet med grønne enger og blomstrende hager, landsbyidyller med torvtekte hus og vindskjeve puber – det er bare å la seg sjarmere i senk!
1 reise 23 mai 2024
Elvecruise på Donau
Vi kaster loss og seiler gjennom Europa i vakre omgivelser på elven Donau. I løpet av 11 dager opplever vi sju ulike land og fem hovedsteder med den populære elvecruisebåten MS Fidelio. Inkludert i prisen er et stort utfluktsprogram, helpensjon og levende musikk om bord på kveldene. Det er mange høydepunkter på turen med spennende historie og ulike kulturer. Svært naturskjønt er seilasen gjennom Jernporten, hvor vi blant annet ser steinskulpturen av Kong Decebal. Vi hygger oss på soldekket, blir underholdt og bevertet. Dette blir et elvecruise med mange uforglemmelige øyeblikk.  
4 reiser neste tur 31 mai 2024
Singeltur til Marokko
På reise til Marokko med lokalkjente Anne Marthe kan du glede deg til å oppleve fargerike Marrakech, den hvite byen Essaouira og badebyen Agadir. Dette er en reise med et turprogram som blir både spennende og smaksrikt – dessuten er det ikke tillegg i prisen for enkeltrom! Marrakech er en magisk blanding av ørken og yrende byliv med spennende markeder. Et fantastisk sted å reise sammen for å gå på oppdagelse inne i de myldrende soukene og de labyrintlignende medinaene. Her kan du fråtse i velduftende krydder og spennende arkitektur. Er du glad i å handle, får du alltid sjansen til et godt kjøp. Det er bare å suge inn inntrykkene fra det fargerike livet i gatene, den enestående spansk-mauriske arkitekturen og den eksotiske naturen. Hvis du er interessert i kunst og håndverk, kan du besøke keramikkverksteder der du kan se de dyktige håndverkerne i arbeid og kjøpe vakre keramikk- og flisprodukter. Marrakech er også kjent for sine skinnvarer, som vesker, belter og sko. På en rundreise i Marokko må man også til byen Essaouira som står på UNESCOs verdensarvliste. Sammenlignet med storbylivet i Marrakech er Essaouira en fredelig fiskerlandsby. Her skal vi nyte den hyggelige atmosfæren. Vi avslutter turen med et par herlige dager på hotell ved stranden i Agadir. Det er «vinter» i Marokko på denne tiden av året og som regel lite nedbør. På dagtid er temperaturen vanligvis behagelig med godt over 20 grader.
1 reise 9 mars 2024
Vandringer i Kemer
Bli med på opplevelsesrike vandreturer i Kemer. Byen omgis av skogkledde åser, der de mektige Taurusfjellene møter det asurblå havet.  Dette historiske området på halvøya Anatolia byr på en varm atmosfære og en gjestfrihet uten sidestykke. Vandreturene er nøye utvalgt og underveis møter vi på romerske ruiner, så fascinerende at vi rent glemmer tid og sted. Naturen er frodig, og flere ganger ser vi det asurblå havet under oss. En dag utforsker vi gamlebyen i Antalya. Vår vandreguide gir oss innblikk i oldtidens historie og dagens samfunn. Kemer er en vakker by med mange grønne lommer. På hver side av havnen ligger byens strender. Den ene har rullestein og krystallklart vann, den andre er nærmest en langgrunn lagune med silkemyk sand. Vårt hyggelige hotell blir vår base under hele oppholdet. Vår populære reiseleder Kjell Magne Nordvi er med fra Norge. Turen har nivå 2-3, uten store utfordringer. Se våre vandringsnivå her! Du bør være vant til å gå 10 - 12 km. daglig.
1 reise 2 mars 2024
Elvecruise på Douro
La deg rive med av den portugisiske sjarmen på dette flotte elvecruiset på Douro. Vi seiler fra vakre Porto mot den spanske grensen.  Vi besøker fargerike Porto med sin vakre gamleby som finnes på UNESCOs verdensarvliste. Vi lærer om den berømte portvinen og naturligvis smaker vi på ulike varianter. Det blir utflukt til den historiske byen Guimarães, også kjent for skoproduksjon, Lamego med sin berømte pilegrimkirke, Vila Real og de vakre småbyene i Duoro-dalen. Det blir heldagsutflukt til den vakre middelalderbyen Salamanca i Spania.  Douro-elven bukter seg gjennom hjertet av Portugals vindistrikt, av mange omtalt som Europas aller vakreste, faktisk så spektakulært at dalen står på UNESCOs liste over spesielt naturskjønne områder i verden. Om bord på 4-stjerners skipet MS Infante Don Henrique seiler vi langs den majestetiske elven til Nord-Portugals unike vinregion. Det er her druene til den berømte portvinen dyrkes. Her er dype kløfter omgitt av terrasser med nesten uendelige vingårder. Underveis opplever vi historiske landsbyer, smaker på den lokale vinen, og det blir også tid for en avstikker inn i Spania, hvor vi opplever universitetsbyen Salamanca. Elvecruiset starter og slutter i portvinhovedstaden Porto, som fremstår som både elegant og idyllisk med sine bratte gater og fargerike hus.  
1 reise 17 juni 2024
Balatonsjøen - en oase av kultur
Balatonsjøen, Ungarns og Sentral-Europas største innsjø, ligger 13 mil utenfor Budapest. En deilig oase av turkist vann omringet av strender, vingårder og vakre vulkanske fjell venter på oss.  Vi skal utforske historiske klostre og vakre slott, smake nærproduserte viner, besøke varme kilder og oppleve hovedstaden Budapests mest kjente severdigheter. En ettermiddag blir det elvecruise på Donau.  I Balaton skal vi bli kjent med en over 2000 år gammel kulturell og arkitektonisk arv. Vi får et innblikk i den fascinerende barokkstilen både i benediktinerklosteret på Tihany-halvøya fra 1100-tallet og det enorme slottet i Kesztheley med hele 101 rom.     Vi gleder oss til å vise fram Ungarns mange hundre år gamle kurbadstradisjoner. Vi drar til de helsebringende kildene i Hévíz, kun 6 km fra Balaton. Dette er verdens største biologiske aktive termiske sjø, enormt rik på mineraler og som aldri blir kaldere enn 22 grader på vinterstid. Området ligger beskyttet med et eget mikromiljø som innehar både uvanlige og beskyttede arter av rik flora og fauna. Det er bare å skue utover sjøen med de nydelige, røde vannliljene.   Vår dyktige reiseleder er fra Ungarn, snakker flytende svensk, og er engasjert og entusisastisk når hun forteller om historie og hverdagsliv fra sitt hjemland.  Denne turen har et innholdsrikt program, dyktige guider og smaksprøver av lokale spesialiteter. Du vil bli overrasket, og du vil elske Balatonsjøen!
2 reiser neste tur 29 april 2024
Azorene - vilt og vakkert
Denne spektakulære øygruppen midt i Atlanteren består av totalt ni frodige og grønne vulkanøyer. Storslagen natur, spennende utflukter og behaglige temperatur venter oss! Azorene er fortsatt uoppdaget og turismen er regulert. Her lever mennesker og natur i harmoni. Det er kulturlandskap i en skjønn blanding med ustyrlig natur; tett jungel, høye krater med stille sjøer, en boblende vulkansk aktivitet, bugnende flora og hvite landsbyer. Vi bor fast på hovedøya São Miguel og hovedstaden Ponta Delgada, med mange severdigheter og muligheter for flotte opplevelser. Hele øya er som en stor velholdt botanisk hage, og vi sitter med en følelse av å oppleve noe unikt, vilt og vakkert. Vi reiser mens Azorene feirer Santo Cristo dos Milagres, som har vært den største religiøse feiringen på Azorene siden slutten av 1500-tallet. Tradisjonelt finner den sted den 5. søndagen etter påske og gatene pyntes til fest med fargerike blomster før paraden. Dette underlige og isolerte øyriket hilser deg "Bem-vindo".  
1 reise 2 mai 2024
Vandringer Gardasjøen
Bli med på en aktiv uke, krydret med masse god mat og vin, i fantastiske omgivelser! Gardasjøen har gjennom mange år vært et yndet feriested for hele Europa. Dette med god grunn! Med sin sentrale beliggenhet er det lett å komme hit, og vel fremme møtes man av et mildt middelhavsklima som er unikt for beliggenheten ved Alpenes sydlige fot. Ved den ene enden av sjøen er det fantastisk frodig med mengder av frukt, oliven og vin. Den andre enden er mer dramatisk med fjell som på mange måter minner om en norsk fjord med omliggende fjell. I denne enden er det i tillegg et hav av fargerike og velduftende blomster og trær, og mange gamle og romantiske middelalderbyer. Utover den skjønne naturen byr Gardasjøen også på en flere tusen år gammel historie, og ikke minst gastronomiske opplevelser i særklasse. Under våre vandringer ser vi vidunderlige utsikter over sjø og fjell, gamle vannmøller og det hele krydres med gode lunsjer og vinsmaking. Vi bor sentralt og sjarmerende i sentrum av Garda, som er en av områdets hyggeligste byer. Vi skal også ta båttur og taubane, og kort sagt oppleve mye på disse syv dagene! "En fantastik reiseleder som var påkobla fra start til slutt! Kunnskapsrik, behagelig, så alle deltakerne, sto på 100%, og ga gode svar på alle spørsmål. Monica skapte et flott felleskap for gruppen og hele reisen gir jeg terningkast seks."   Fra reisende april 2023. Vandringene ligger på et middels nivå der du bør ha normalt god helse og være vant med å gå/vandre i terreng, uten å være veldig topptrent! Vi går til tider bratt, men med riktig innstilling kommer vi langt. Vandreturen ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivå inndeling klikk  her.
1 reise 9 april 2024
Kulinariske høydepunkter i Piemonte
Opplev Piemonte og området rundt med Alba og Barolo - et kjent paradis for mat- og vinelskere!  Fra Piemonte kommer noen av verdens beste viner som Barolo og Barbaresco, men også mange andre spennende viner. Området bugner av fantastiske matprodukter og lokalbefolkningen har stor respekt for bordets gleder. De rike kjøkkentradisjonene i denne regionen tilbyr noe helt utenom det vanlige. Her har den gode italienske mattradisjonen fått en snert av fransk eleganse. På denne reisen vil vi guide deg gjennom herlige smaksopplevelser. Vi skal smake, lære og nyte blant Barolo-viner, trøfler fra Alba, oksekjøtt, pølser, oster, grappa, og hasselnøtter - for ikke å snakke om Italias beste sjokolade! Vi bor sentralt i hjertet av området, i den lille byen Barolo. "Høydepunkter var trøffeljakt i Roddi, søndagsbesøk i Neive, matkurs i Marrone og ikke minst åtte retters middag i Ristorante Bovio der vi også fikk smakt hvit trøffel og drakk noen helt overjordiske gode viner." - Harald, etter turen september -23 «Er man litt glad i god mat og drikke, så har denne turen alt hva hjertet kan begjære. Takket være kunnskapsrike guider og reiseleder, lærte vi også mye nyttig som vi kan ta med oss neste gang vi skal velge noe godt å drikke til maten!» - Githa Kristensen etter turen mars-22
2 reiser neste tur 9 mai 2024
Kroatias beste
Den kroatiske Dalmatiakysten går for å være en av Europas vakreste kyststrekninger. Bli med oss på denne spennende reisen til Kroatias virkelige høydepunkter, hvor vi også får med oss historiske Mostar i Bosnia Hercegovina.  Vi bor først noen netter i koselige Trogir. Herfra besøker vi Split med sin spennende kombinasjon av gammelt og nytt, samt byene Sibenik og Priomosten. Turen avsluttes i Dubrovnik, kjent for sin flotte bymur, nydelige strender og fantastiske fiskerestauranter. På vei til Dubrovnik kjører vi inn i Bosnia-Hercegovina og får oppleve den kjente broen i Mostar. En dag blir det utflukt til fiskerlandsbyen Cavtat. Denne reisen er spekket med historie og opplevelser – mange av stedene vi besøker er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Sammen med vår dyktige reiseleder skal vi vandre i gamle byer og trange smug, vi skal oppleve vakker natur og krystallklart vann, blandet med historiske byggverk og god mat. Bli med på en sosial, hyggelig og lærerik tur til vakre Kroatia!  
1 reise 23 april 2024
Vandringer langs Algarvekysten
Velkommen til Algarve, Portugals sørligste sjarmerende region. Vi inviterer deg til å bli med på en vandringsreise på forholdsvis lette stier, men med nok av hyggelige overraskelser - og andre hyggelig turgåere. Vår lommekjente spreke reiseleder, Viveka, tar oss med på fine vandreturer hit i april. Da er våren langt på vei og har forvandlet landskapet til en blomstrende oase av skjønnhet. Vi bor sentralt i Lagos og tar vandreturer for å utforske nærområdet og deler av det som blir kalt «fisherman’s trail». Vi går langs vakre strender, kyststier og klipper, og videre langs elvebredden til øya Rosario. Gled deg til å utforske Lagos’ gamle, mauriske bymur og vandre rundt Silves, den gamle hovedstaden i Algarve. Dessuten skal vi besøke en sitrusproduksjon og ta en båttur langs den vakre kysten med spennende grottebesøk. Programmet er spennende og variert. Det blir også tid til å bruke hotellets fasiliteter og gjøre egne oppdagelser.  Denne turen ligger på nivå 1 på vår skala (en dag nivå 2) Les mer om våre nivåer her. Vandringene på denne turen passer alle med normal kondisjon, og blir en god introduksjon til Portugals vakre kyst - samt det å være på en aktiv reise sammen med andre glade turgåere. Det passer i det hele tatt perfekt for deg som ønsker å oppleve Algarve i et aktivt, men rolig tempo med fokus på natur, fugleliv og kulturell rikdom. Vi ser landskapet våkne til liv i april, og du kan la deg fortrylle av alt denne regionen har å tilby.
1 reise 9 april 2024
Musikkreise til Dresden
Vi inviterer til en musikalsk vårreise til kulturbyen Dresden der høydepunkter som «Tryllefløyten» og «Den 8. Symphoniekonzert» venter. Høydepunktet på vår reise til Dresden blir Wolfgang Amadeus Mozarts mesterverk «Tryllefløyten» fremført i Semperoper. Men det stopper ikke der - vi skal også være til stede under fremførelsen av «Den 8. Symphoniekonzert» med Sächsischer Staatsopernchor Dresden, dirigert av den anerkjente Herbert Blomstedt.  Det er ikke bare musikken som vil imponere deg i Dresden. Vi skal utforske denne majestetiske byen til fots for å bli nærmere kjent med kulturen, historien og dagliglivet. Vi besøker også det berømte kunstgalleriet «Alte Meister». Det er også satt av tid til å rusle rundt i byen på egen hånd, eller man kan gå sammen med vår dyktige reiseleder dersom man heller ønsker det. Bli med til byen som har utviklet seg til en spennende, kulturell destinasjon!
1 reise 21 mars 2024
Svanesjøen og La Boheme
Opplev to land, to hovedsteder og to klassiske musikalske opplevelser. Høydepunktene på vår reise blir Tsjajkovskij «Svanesjøen» på Det kroatiske nasjonalteater i Zagreb og Puccinis mesterverk «La Boheme» på Opera Balet Ljubljana. Det blir hvitt og vakkert med to akter av den klassiske balletten over alle - Svanesjøen, til Tsjajkovskijs enestående musikk. Puccinis sans for musikalske detaljer, illustrasjon og uttrykk gjør at La Boheme betraktes som en av de mest berømte operakomposisjoner gjennom tidene. Kroatias hovedstad Zagreb er full av kultur og skjønnhet. I den romantiske gamlebyen går vektere fremdeles runden ved solnedgang og tenner gatens gasslykter. Slovenias hovedstad Ljubljana er som en sjarmerende landsby med små og fargerike hus, blomsterkasser med fargerike blomster og arkitekturstiler som gir et innblikk i byens lange historie. Vår erfarne reiseleder Sonja Kotur Lovrekovic tar oss med på flotte og autentiske opplevelser.
1 reise 18 april 2024
Fotturer i Rovinj
Vakker utsikt, det krystallklare Adriaterhavet, små øyer, gode temperaturer og velsmakende mat. Bli med på vandringer ved middelalderbyen Rovinj, med sine smale brosteinsbelagte gater og hus i venetiansk arkitektur. Vi bor godt i frodige omgivelser ved havet og nyter daglige vandringer, historie og kultur sammen med vår dyktige, lokale reiseleder og vandreguide. Underveis legger vi opp til hyggelige besøk og lunsjer, og på kveldstid nyter vi middagene sammen på vårt flotte hotell. Vandringene er på 3-4 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i terreng og har normalt god helse og kondisjon kan være med. Turene ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivåinndeling se her. Om du reiser alene eller sammen med noen – bli med oss på dette aktive eventyret!
4 reiser neste tur 5 mai 2024
Normandie - en kulturhistorisk reise
Hyggelige byer med fransk småbysjarm, kunst, matopplevelser, kultur og ikke minst krigshistorie. Normandie var et sentrum for våre forfedre og vakre historiske Rouen var vikingenes hovedstad. Vi skal bo sentralt i Rouen, byen der Olav den Hellige ble døpt og Jeanne d`Arc ble brent på bålet. I løpet av våre dager besøker vi den pittoreske havnebyen Honfleur, klippebyen Étretat, «fredsbyen» Caen, invasjonsstrendene i Arromanches og Monets hage i Giverny. Vi får høre om vikingenes vågale ferd, blir konfrontert med dramatisk krigshistorie og vil se steder der impresjonistene hentet sin inspirasjon. Vår erfarne reiseleder Nils Krister Larsen snakker flytende fransk og har selv bodd i Rouen. Han brenner for historie, kunst og kultur og gir oss en helt unik innsikt på denne kulturhistoriske reisen!
1 reise 5 mai 2024
Vandring på Finnskogen
Vi inviterer til en helt spesiell vandretur på Finnskogen, i mystikkens grenseland. Finnskogene er et skogsområde i den østlige delen av Solør som ligger mellom Elverum og Kongsvinger i et belte på 25–30 kilometers bredde langs riksgrensen mot Sverige. Turen passer for deg som er vant med å gå litt lengre turer på skogsstier og i terreng. Fotturene går gjennom vakkert terreng og kulturlandskap med Kjell Magne Nordvi som veiviser, kjentmann og historieforteller. Dette blir vandringer med flotte opplevelser, møte med lokalbefolkningen, vakker utsikt over grenseområdet og Finnskogens sjarme og mystikk. Forfatteren Åsta Holt bodde på Svullrya og skrev romaner om sitt folk – skogfinnene – som bosatte seg i dette vakre skogsområdet. Hun etablerte også «Republikken Finnskogen» en tre-dagers feiring av finnekulturen, avholdt i forbindelse med Finnskogdagene. På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med lette vandresko med god ankelstøtte.  T uren ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer   her.
2 reiser neste tur 27 mai 2024
Singeltur - Porec, Kroatia
Kroatia lokker med krystallklart vann, sjarmerende byer, et mildt klima, en rik kulturarv og en skjærgård med mer enn tusen øyer og skjær.   Denne reisen tar oss til vakre Porec, hvor vi får muligheten til å nyte late dager på stranden. Men, vi får også oppleve historien, kulturen og gjestfriheten med bysightseeing til fots i Porec, besøk til fjellandsbyen Motovun, båttur til Rovinj og trøffeljakt. Det er bare å glede seg! Reiseleder samler gruppen og legger opp til felles måltider og ekstra aktiviteter   når det ikke er program. Prisen er basert på at man bor i enkeltrom, og reisen er for alle som ønsker å dele opplevelser med andre. 
1 reise 27 april 2024
Tones Kreta
La vår dyktige og populære reiseleder Tone vise deg sine favoritter på vakre Kreta! Tone har selv bodd her og har en forkjærlighet for øya som hun kjenner så godt.  Visste du at Kreta er Europas første høykultur? Øyas historie strekker seg tusenvis av år tilbake i tid. Vi skal oppleve den minoiske kulturen, fantastisk natur, spise godt og smake gode viner.  Vi går på historisk grunn, opplever det minoiske palasset Knossos og det flotte arkeologiske museet i Heraklion. Har du lest Viktoria Hislops roman Øya? Vi besøker naturligvis øya Spinalonga som er fremmet til UNESCOs verdensarvliste sammen med de minoiske palassene. Det er svært spesielt å vandre rundt på Spinalonga og tenke på alle skjebnene som har bodd der. Vi besøker også vakre Rethymnon og klosteret Arkadi, vi bor og utforsker Chania, ofte kalt for Hellas vakreste by med de venetianske kvarterene. Tone tar godt vare på alle og viser gjerne sine kjente og kjære favoritter litt utenfor allfarvei.
1 reise 7 mai 2024
Møt våren i Roma
Spektakulære bygninger, spennende historie og en sjarmerende atmosfære er det som møter deg i Italias hovedstad. På kort tid får vi med oss alle storhetene i Roma! Roma er ikke bare en spennende by, men en kulturskatt og en opplevelse du sent vil glemme! Den beste måten å se byen på er å tusle gatelangs. Selv den minste lille gårdsplass har ofte en liten, betydningsfull detalj; et dekorert fortau, et fresko-maleri eller en fontene. På denne turen må derfor gode sko på – her blir det mye gåing! Vår guide tar oss med på en reise gjennom historien med vakre monumenter og flotte bygninger.  Har du ikke vært i Roma før vil du nå få sjansen til å lære denne byen å kjenne på en unik måte. For deg som allerede er en Roma-elsker, vil du garantert få øynene opp for noe nytt ved byen.
1 reise 7 april 2024
Sommerlige Nord-Kypros
Bli med til den nordlige og uoppdagede delen av Kypros. En uoppdaget perle, hvor vi nyter late dager kombinert med håndplukkede utflukter. Vi bor på flotte Oscar Resort Hotel i nærheten av den gamle havnen i Kyrenia. Hotellet ligger ned mot vannet med en egen badestrand. En dag drar vi på utflukt til hovedstaden Nicosia, en annen dag skal vi til universitetsbyen og havnebyen Famagusta og de fantastiske Salamis ruiner fra romertiden – et imponerende byggverk med blant annet datidens spa. Vi gjør også et stopp i spøkelsesbyen Varosha, på grensen mellom nord og sør og som først ble åpnet i 2020 etter å ha vært hermetisk lukket etter krigen i 1974.    Vår norske reiseleder har fast «kontortid» hvor du kan få nyttig informasjon, hjelp til praktiske ting eller bare slå av en prat. Flere dager inviterer reiseleder til felles morgentur.  Gled deg også til det kypriotiske kjøkken, en eksotisk blanding fra landene som omgir denne fascinerende øya. Og med gjennomsnittlig 300 soldager i året ligger alt til rette for å gi oss en smak av det gode liv. 
3 reiser neste tur 13 april 2024
Opatija - Kroatias riviera
Bli med til Kroatias riviera! Den vakre byen Opatija byr på deilig klima, storslagen, historisk arkitektur og helsebringende kurbadtradisjoner.  Det er lett å finne roen i Opatija, enten du vil benytte deg av velværebehandlinger på hotellet, slappe av på stranden, bade i det krystallblå havet eller rusle rundt i byen. Vi bor i den historiske delen av Opatija, på ærverdige Imperial Hotel. Dette er et 4-stjerners hotell med privat strand, svømmebasseng og egen spa- og velværeavdeling. Alle frokoster og middager er inkludert, og nytes i den flotte spisesalen. Beliggenheten nord-øst på Istra-halvøya er optimal for flotte utflukter. Vi drar blant annet på båttur til byen Lovran og til vingården Nada, hvor vi får lære om vinproduksjon og smake på de gode, lokale vinene. Du kan også melde deg på flere valgfrie utflukter sammen med reiseleder.  Mellom byen og vannet snor det seg en vakker strandpromenade som byr på flotte turmuligheter forbi noen av de storslagne, historiske bygningene som finnes her. At Opatija har så mye vakker arkitektur skyldes at byen var et yndet feriested for adelen tidlig på 1900-tallet.
2 reiser neste tur 17 april 2024
Vandreturer i Cinque Terre
Liguria, med en av Europas vakreste kystlinjer, er spesielt kjent for de de praktfulle, fargerike fiskelandsbyene i Cinque Terre og Portovenere. Har du ennå ikke opplevd regionen er denne turen en perfekt start!  Vår skandinavisktalende reiseleder er lommekjent og tar oss med på fire, flotte vandringseventyr – skreddersydd for oss. Vi går på fine kyststier blant oliventrær, vinranker, viltvoksende basilikum, bratte klipper og fargerike hus som klamrer seg fast i fjellveggene. Underveis koser vi oss med italiensk mat og vin, anbefalt av reiseleder. En dag besøker vi «den vakre havnen» - Portofino. Med sin nærhet til havet er Liguria kjent for sin deilige sjømat. I tillegg fristes vi av friske og lette hvitviner, elegant olivenolje og selvfølgelig basilikum - en viktig ingrediens i pesto. Alt dette danner et perfekt grunnlag for vårt opphold.  Vi bor i Sestri Levante, en av våre yndlingsbyer, og det er ikke så rart. I denne perlen av en by finner vi mange gode restauranter, byen ligger meget sentralt for utfluktene våre, og ikke minst, den har en helt spesiell sjarme. Reiseleder er lokalkjent og tar oss med rett inn i Ligurias hjerte.  Liguria har et fantastisk landskap å vandre i. Alle de fire rutene vi skal gå er på mellom 2-3 timer, ligger langs havet og har fantastisk utsikt. En naturguide vil gå først og reiseleder sist, og sammen passer de på at alle kommer vel frem og at tempoet er behagelig. Det vil være stort fokus på å nyte naturen underveis. Vi går på gamle og flotte naturstier mellom byene. Disse kan være utfordrende med bratte stigninger, trapper og smale passasjer. Her har de lokale vandret i 1000 år. Gode sko og vandrestaver anbefales.   Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her. «Vi var veldig fornøyd med informasjonen og kunnskapen til vår reiseleder. Hotellet og beliggenheten var fantastisk, og vandringene til koselige små steder var en stor opplevelse» Reisende, april 2023
2 reiser neste tur 23 april 2024
Cinque Terre og Ligurias perler
Liguria byr på en av Europas flotteste kyststrekninger. Cinque Terre - de fem, små fiskelandsbyene - er koblet sammen av en vakker kyststi, hver av dem med sin unike sjarm. Vi skal innom flere av dem og får oppleve alt fra de fargerike husene i Vernazza til den idylliske havnen i Monterosso. Men, Liguria er mer enn Cinque Terre. Vi bor i den sjarmerende byen Sestri Levante og får også med oss eksklusive Portofino og Ligurias elegante hovedstad, Genova. Vår reiseleder er lokalkjent og tar oss med lokaltog- og båt til sine favorittsteder, anbefaler de beste restaurantene for unike mat- og vinopplevelser og sørger for at vi får Italia under huden. Naturen er enestående, med bratte klipper, blått hav og grønne daler som danner en storslått kulisse. Liguria er kjent for havets delikatesser, sine friske og lette hvitviner, elegante olivenolje - og selvfølgelig basilikum, den viktigste ingrediensen i pesto. Underveis blir det muligheter for gode mat- og vinopplevelser, der det meste står i havets tegn. Vår lommekjente reiseleder kommer med anbefalinger til de som ønsker råd fra en som virkelig kjenner området fra innsiden. Vi bor i Sestri Levante fordi byen ligger sentralt i forhold til våre utflukter, og ikke minst på grunn av byens og vårt hyggelige hotells sjarme. ** Aller travel har også vandreturer i dette fantastisk vakre landskapet. Dersom det kan friste med en litt mer aktiv tur, ta en titt her:  Vandretur i Cinque Terre «Reiseleder øste av sin kunnskap om Italia og deres levesett, og vi traff så mange interessante mennesker. Hotellet var en drøm, ikke at det var luksuriøst, men for en praktfull villa med hage i slike omgivelser.» Reisende, mai 2023
2 reiser neste tur 16 april 2024
Tre sjøer i Nord-Italia
De norditalienske sjøene har alltid fascinert og lokket besøkende fra hele verden. Det er ikke så rart, med den naturlige skjønnheten, klare og rene vann, og en rekke små, koselige byer med røtter som strekker seg tilbake til middelalderen.  På denne reisen besøker vi ikke mindre enn tre av disse sjøene. De to berømte og ganske eksklusive Maggiore- og Como-sjøene, men også den lille, uoppdagede perlen, Orta-sjøen, der vi skal bo. Orta by overrasker med sitt svært koselige historiske sentrum, men også med sin vakre beliggenhet på en liten odde ut i sjøen. Rett utenfor Orta ligger øya San Giulio. Fra terrassen på vårt hyggelige hotell kan vi nyte en storslått utsikt over både byen, sjøen og øya.  
2 reiser neste tur 26 mai 2024
Et sør-afrikansk eventyr
Vakre Sør-Afrika er eventyrlig og kalles gjerne "hele verden i ett land". Landet byr på store kontraster - sterk historie, vakker natur, kule storbyer, fantastiske strender og spennende safariopplevelser.  Med høy kvalitet på hotell, service, mat og drikke er Sør-Afrika et reisemål som oppfyller de fleste krav. Naturen varierer fra høye fjell til langstrakte hvite strender, villmark med rikt dyre- og planteliv, store plantasjer, vill jungel, karrige ørkenområder og livlige storbyer. Sør-Afrika er et vakkert og mangfoldig land. Vår tur inneholder mange høydepunkter -  Cape Town "The Mother City", også ofte kalt verdens vakreste by, der den ligger ved havet med det majestetiske fjellet Table Mountain som bakteppe. Vi bor rett ved berømte Waterfront med alle sine hyggelige restauranter og barer, og fantastiske shopping-muligheter. Vi skal ha et par dager i The Winelands, hvor landets store produksjon av vin foregår og her har det blitt laget vin i mange hundre år. Vintrikken er et morsomt innslag, den går rundt om i området og man kan stoppe på vingårder underveis og få smaksprøver.  Safari står nok på listen til mange som noe man bør oppleve en gang i livet, og det skal vi selvsagt på denne turen. Vi flyr fra Cape Town til Johannesburg og kjører videre til den flotte safarilodgen Mabula Game Lodge, hvor det blir safari aktiviteter og mulighet til å se "The Big Five".
1 reise 17 april 2024
Toscanas hjerte
Denne delen av Italia tilbyr utallige kulturskatter, stemningsfulle middelalderbyer og karakteristiske oldtidsbyer – alt i et usedvanlig vakkert og bølgende landskap. En reise til Toscana er en fest for sansene! Den vakre regionen er verdenskjent for sine maleriske landskap, olivenlunder, vinranker og vakre kunstskatter. Vi har skreddersydd et turprogram der du får oppleve høydepunktene i Toscana. Vi skal besøke den hyggelige middelalderbyen Siena, vakre Firenze, koselige Lucca og sjarmerende Pistoia. Et besøk til det skjeve tårnet i Pisa er også inkludert i prisen. Vi bor sentralt i den sjarmerende kurbyen Montecatini. Vi har med oss en av våre populære og meget dyktige skandinaviske reiseledere, som vil fortelle oss alt vi trenger å vite underveis.  Dette blir en reise full av opplevelser og italienske eventyr!
4 reiser neste tur 30 april 2024
Bocelli i Toscana
Dessverre er denne avreisen utsolgt, men vi har fått ekstra billetter og satt opp ny tur, se mer HER   Nok en gang ønsker vi velkommen med til årets store musikkopplevelse. Til sommeren inviterer Andrea Bocelli til en storslått jubileumskonsert, hvor vi feirer hans karriere som strekker seg over 30 år. Bli med på denne enestående forestillingen, i tenorens hjemby Lajatico, i Toscana.  Den storslagne oppsetningen foregår i Teatro del Silenzio, arenaen Bocelli forærte som gave til befolkningen i landsbyen han kommer fra. Kulissene kan ikke bli bedre, her er man omgitt av det bølgende toskanske landskapet med sypresser og vinranker - som skaper en magisk stemning for forestillingen. Teatro del Silenzio er et naturlig amfiteater som ligger på en høyde utenfor Lajatico med utsikt over åsene rundt. En gang i året forvandles området til en fantastisk scene med en imponerende teknisk kvalitet – og etter forestillingen fjernes alt, og stedet vender tilbake til naturen og blir et sted for meditasjon og stillhet – derav navnet Teatro del Silenzio. Andrea Bocelli er en av verdens mest populære operettesangere og viden kjent. Bocelli kalles også den blinde tenoren, han ble født med grønn stær og mistet synet allerede som 12-åring, men da hadde han alt lært seg å spille både piano og tverrfløyte. Han er først og fremst kjent for sitt enorme sangtalent, og det var som tenor på 90-tallet han fikk sitt store gjennombrudd. I løpet av de seks dagene vi får i vakre Toscana, er selvsagt konserten høydepunktet, men vi skal også utforske andre deler av denne vakre regionen, som er verdenskjent for sine maleriske landskap, olivenlunder, vinranker og pittoreske landsbyer fra middelalderen. Vi bor sentralt i den sjarmerende kurbyen Montecatini, i hjertet av Toscana, et godt utgangpunkt for å oppleve Firenze og Lucca som også står på programmet. Vi har gode konsertbilletter, og med på reisen har vi en dyktig reiseleder som har god kunnskap om området.
1 reise 14 juli 2024
Lipica Open, Slovenia
Da er det klart for en ny tur til LipicaOpen 2024 og her kommer programmet for løpene i dette spennende og varierte terrenget laget etter samme «lest» som tidligere. Det var vellykket å bo i Trieste sist år, så vi kommer også i 2024 til å bo på NH Hotel Trieste,  som ligger svært sentralt.   Reisetiden til løpene er mellom 20. og 30.minutter. Terrenget er som vanlig variert og setter tidvis betydelige krav til orientering. Mens andre løpsområder inviterer til fart, selv om det kanskje ikke er så lurt. Som vanlig blir det en felles pizza aften og vi forsøker å få til en frivillig utflukt i løpet av oppholdet. Kanskje treffer vi på noen av de vakre lipizzaner hestene, som området er så kjent for.  Det var Karl II av Østerrike som avlet fram disse flotte hestene på starten av 15-hundre tallet. Nå for tiden opplever vi dem som de «dansende hestene» på den Spanske Rideskolen. Ved å bo i en større by som Trieste, ca.200.000 innbyggere, er det flere muligheter til variert restaurant besøk, samt mulig å gjøre seg bedre kjent med Italias østligste by. Foto bannerbilde:  Ola Brox.   Arrangørens hjemmeside: Lipica Open. REISEFAKTA: Avreise : 08. mars Varighet : 6 dager PÅMELDINGSFRIST:  03.januar 2024
1 reise 8 mars 2024
Baskerland
Dette er reisen for deg som vil oppleve det lidenskapelige Baskerland! Deilig mat og vin, et stolt folk, kultur, musikk med innlevelse og lange tradisjoner kjennetegner dette området.  Vår dyktige reiseleder Jakob Aarsheim bor i området og tar oss med til sine favorittsteder. Vi skal på trivelige spaserturer, nyte flott utsikt og vakker natur og ikke minst høre spennende historie og se anerkjent arkitektur. Det blir også mulighet for en dag i vindistriktet Rioja, med vinsmaking og lunsj. Vi starter i San Sebastian – en drøm for alle som er opptatt av gode matopplevelser, yrende folkeliv og spansk sjarm. Videre til Bilbao, hvor vi selvfølgelig besøker det spektakulære Guggenheim-museet. Baskernes hjemland er et historisk område som består av syv provinser fordelt mellom nordlige Spania og Frankrike. Landområdet ligger i den vestlige delen av fjellkjeden Pyreneene på grensen av Frankrike og Spania langs kysten av Atlanterhavet, innerst i Biscayabukta.
1 reise 24 august 2024
Singeltur til Italia
Utforsk Italia på en spennende 8-dagers reise i Emilia-Romagna-regionen. Vi skal smake oss igjennom områdets oster, skinke og viner med dette skreddersydde programmet for vår gruppe. Gled deg til å besøke selve Parma by, smake deilig italiensk Prosciutto-skinke, samt herlig Parmigiano-ost! Vi skal begynne turen i vakre Bologna, hjemstedet til Europas eldste universitet og en storslått gotisk basilika. Vi skal i løpet av turen oppdage sjarmerende lokale markeder, smake autentiske kulinariske delikatesser og utforske historiske skatter i Modena og Parma. Et besøk på Ferrari Gallery hører til, samt å ha en balsamicoeddik-smaking og beundre regionens praktfulle katedraler og monumenter i Ravenna. I Rimini blir det roligere dager hvor du kan velge å utforske byen i ditt eget tempo eller slappe av på stranden. Denne reisen gir deg muligheten til å utforske Italia i selskap med andre reiselystne – uten ekstra kostnader for enkeltrom.  Vi lover at du kommer hjem og kan uttale både «Parma», «Prosciutto» og «Parmigiano» – på ekte italiensk vis!
4 reiser neste tur 6 juni 2024
Fotturer på Mallorca
Bli med oss til vakre Mallorca hvor vi skal oppleve vandringer gjennom små landsbyer, hager med appelsintrær, eikeskoger, langs kysten og opp i fjellene. Det blir til og med mulighet for bading for de som liker det. Vi bor på et godt hotell rett ved Can Pastilla-stranden utenfor Palma by. Herfra drar vi på fire vandringer med vår dyktige og erfarne turguide Christian Eik. Underveis legger vi opp til hyggelige lunsjer, og på kveldstid er det rom for å innta den lille storbyen Palma og alt den har å tilby. Palma er en flott og stolt by med eleganse, historiske monumenter og severdigheter, yrende folkeliv og slentrende ro.  Vandringene er på 4-5 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i fjellet og som har normalt god helse kan være med. Turene egner seg ikke for de som har problemer med rygg, hofter eller knær eller for de med høydeskrekk. Vi går til tider bratt og med ulendt underlag, og man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser. Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her. Reiseleder Christian sier følgende: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»
1 reise 7 mai 2024
Vandreparadiset Andorra
Har du noen gang vært på fottur i et 468 km2 fyrstedømme, i hjertet av Pyreneene? Hvis ikke, så er det på tide nå! Bli med dyktige Christian Eik på dette vandringseventyret i Andorra! Her legger vi opp til fem fotturer i variert fjellandskap, samtidig som vi skal utforske skjulte perler, fantastiske geologiske skatter og utmerket gastronomi. Inneklemt mellom Spania og Frankrike ligger dette fjellrike fyrstedømmet. Mer enn 80 % av det vakre landet er ren og uberørt natur, med et bredt utvalg av vandrestier og hele tre naturparker. Andorra er dessuten rikt på kultur og historie, med en interessant sammensmelting av kulturer og språk, et biosfærereservat i Ordino og UNESCO-listede steder som den vakre dalen Madriu-Perafita-Claror. Vår faste base blir den gjestfrie landsbyen Arinsal og flotte Hotel Yomo Patagonia. Vi går daglig mellom 5-14 km. og med oss har vi en lokal vandreguide. Tempoet er behagelig og underveis stopper vi for piknik eller lunsj på lokale restauranter. Denne type vandring krever god allmennkondisjon og fjellstøvler som støtter ankelen.  Vandrenivået på turene ligger på nivå 4 på vår skala. Ikke gå glipp av denne unike muligheten!
2 reiser neste tur 4 juni 2024
Verdi møter Kendlinger
Bli med på en reise i musikkens tegn med konsert i moderne Isarphilarmonien i München. Klassisk musikk kan knapt være mer rørende enn når Verdis «Patria oppressa» møter samtidskomponisten Kendlingers «Höre Mensch». Vi har sikret oss gode billetter og inviterer deg med på en fantastisk konsertopplevelse i den flotte Isarphilarmonien. Sammen med vår lokalguide skal vi også gå i fotsporene til kjente komponister som Mozart, Wagner og Richard Strauss, men ganske overraskende også Michael Jackson og Freddy Mercury. Kanskje får vi høre musikalske klassikere, populære hits eller lokale hymner i Herkulessaal, så vel som på det åpne torget ved Odeonsplatz eller på Olympiastadion. Du vil bli overrasket over hvor mye musikk det er i München! Vår svært musikkinteresserte reiseleder, Nils Krister Larsen, sørger for en sosial og hyggelig reiseopplevelse for alle!
1 reise 28 april 2024
Opplevelsestur i Alpene
Bli med på et eventyr til de østerrikske Alpene! Den sjarmerende landsbyen Maria Alm i Hochkönigområdet i Salzburger Land, ligger omgitt av vakre fjell og grønne daler. Her skal vi oppleve fantastisk natur, spennende historie og vi skal nyte den varme gjestfriheten og Alpenes skjønnhet.  Vi bor midt i bykjernen på flotte Hotel Eder. Her har vi tilgang til spa og basseng og vi nyter daglig frokost og middag på hotellets gode restaurant.  Med oss på turen har vi vår populære reiseleder Nils Krister Larsen, som lang erfaring som reiseleder i inn- og utland. 
1 reise 7 juli 2024
Sommerlige Kemer
Når det fortsatt kan snø i Norge er det gode temperaturer og skyfri himmel i vakre Kemer. Gled deg til herlige strender, trivelig småhusbebyggelse, maritim atmosfære, gjestfrihet og sjarme. Vi skal nyte avslappende dager på Hotel Viking, kanskje ta et tyrkisk bad eller dyppe oss i det turkisblåe Middelhavet. Vår norske reiseleder har fast  "kontortid" på hotellet, men vil også invitere til morgenturer og andre hyggelige aktiviteter i nærområdet. En dag blir det utflukt til Antalya med lunsj i gamlebyen. Kemer er omgitt av skogkledde åser, der de mektige Taurusfjellene møter det klare blå havet. Det er en vennlig atmosfære og gjestfrihet her, i et historisk område på den tyrkiske halvøya Anatolia, tidligere ble kalt Lilleasia. Kemer oppleves som velstelt og vakkert, med mange flotte parker og grønne lunger. Det er kort vei til det meste, så du blir raskt kjent med byen og menneskene. I marinaen ligger lystbåtene side om side og er en populær småbåthavn med barer og restauranter. På hver side av havnen ligger byens strender. Den ene stranden består av rullestein med uvanlig klart og friskt vann, mens den andre danner nærmest en langgrunn lagune med finkornet sand. Kemer er perfekt for deg som liker sol og bad blandet med litt aktivitet og kultur.
6 reiser neste tur 16 mars 2024
Singeltur til Kypros
Vi nordmenn elsker Kypros, og det er ikke uten grunn. Her kan vi bade i fantastisk rent vann og nyte storslått natur, variert kultur, et velsmakende kjøkken og stor gjestfrihet. I løpet av vårt opphold får vi med oss gylne strender, vakre fjell, bortgjemte landsbyer og middelalderborger. Øya innehar dessuten en av Europas eldste kulturer og tilbyr mange godt bevarte arkeologiske steder. Vi bor på Mediterranean Beach Hotel, et godt 4-stjerners hotell, bare to minutters gange fra stranden i Limassol. Herfra legger vi opp til daglige utflukter, men det gis mulighet til å ta pauser og nyte late dager ved stranden for de som ønsker det.  Med oss har vi en norsktalende reiseleder som tar godt vare på gruppen, i tillegg til en skandinavisk guide på utfluktene.
1 reise 6 april 2024
Sykkelturer i Umbria
Fra sykkelsetet får du den beste utsikten over Italias duvende landskap og vinranker. Vi sykler på landeveier, gjennom middelalderbyer, forbi slott og klostre. Det blir lengre distanser, men terrenget er forholdsvis flatt og vi holder et behagelig tempo. Dessuten legger vi opp til flere stopp langs veien for å smake på områdets velkjente olivenolje, vin og mat.   Vi bor på et herlig historisk hotell i den lille byen Trevi, i hjertet av Umbria. Byens historie daterer seg langt tilbake, fra før romerne kom hit, men de viktigste historiske severdigheter er fra middelalderen. I sjarmerende Trevi finnes et bredt utvalg av lokale vinbarer, restauranter, og også en del butikker. Umbria er en av Italias mindre kjente regioner, men byr på vakkert, grønt landskap og har sin helt særegne sjel og tradisjoner. Maten er enkel, landlig og særdeles velsmakende. Gled deg til et lite, lokalt matlagingskurs, lunsj på en vingård og hyggelige middager på hotellet.  På vår reise opplever vi de naturskjønne omgivelsene på nært hold under våre fem sykkeldager. Du må være i normal god form og kunne sykle lengre distanser.   
2 reiser neste tur 2 april 2024
Placido Domingo
Arena di Verona var verdens tredje største romerske amfiteater og er nesten 2000 år gammel. Stemningen er magisk når tonene fyller teateret som kan huse nesten 15.000 tilskuere. Ikke mindre unikt blir atmosfæren når selveste «King of opera»,en av verdens mest kjente og kjære operasangere, Plácido Domingo, entrer scenen. Han inviterer oss denne kvelden til en «Spansk aften» med flere andre operasangere. * Vi skal bo sentralt i den stemningsfulle byen Verona, byen til Shakespeares «Romeo og Julie», hvor vi straks blir kjent med byens flotte bygninger, romerske monumenter, gammel historie og et vell av gode restauranter og hyggelige vinbarer. I tillegg skal vi få oppleve operaforestillingen Aida av Giuseppe Verdi på samme ærverdige operascene.  Det blir også mulighet til en ekstra utflukt til Gardasjøen, med storslått vinlunsj på et 500 år gammelt palass i Bardolino og båttur til Sirmione, Gardasjøens mest eksklusive by.  Velkommen til en komplett operareise for både operakjennere og andre som vil oppleve magisk stemning i Italia.  * Programmet er ennå ikke satt, men det skal være «Spansk aften» med Placido Domingo og hans gjester. La oss tro og håpe at han drar frem sitt spanske «zarzuela» repertoar - den spanske musikalske teaterformen som oppsto på 1600-tallet. Det kombinerer elementer fra opera, operette og teater og inkluderer både sang og dialog. Plácido Domingo far var en zarzuela-baryton, og hans mor, Pepita Embil Echániz, var en operasangerinne og zarzuela-skuespillerinne. Plácido selv har ofte inkludert zarzuela elementer i sine konserter, som en hyllest til sin kulturelle arv. Han har sunget mange av de mest kjente ariene fra zarzuela på scener over hele verden og har bidratt til å få sjangeren har blitt internasjonalt kjent. 
1 reise 20 august 2024
Opera i Verona
For mange operaelskere står Arena di Verona som en av de aller største opplevelsene. På denne turen får du to flotte forestillinger under åpen sommerhimmel, masse tid til å utforske Romeo & Julies romantiske Verona og best av alt - vi bor midt i sentrum bare et steinkast fra arenaen.  Det å sitte på den nesten to tusen år gamle romerske arenaen sammen med flere tusen andre operaelskere er helt unikt. Dette er verdens største operascene og tradisjonene går helt tilbake til 1913. Oppføringene er meget imponerende og atmosfæren utrolig. Flere hundre talentfulle sangere og levende hester er bare noen av innslagene. At det hele foregår i fantastiske Verona gjør opplevelsen ekstra stor. Verona er en særdeles flott by, som ble grunnlagt før romerne kom hit. På 1200- og 1300-tallet opplevde Verona en blomstring som stadig i dag sees på hvert gatehjørne, i form av flotte bygninger, imponerende festningsanlegg og historiske monumenter. Verona er i tillegg en kulinarisk by hvor det vrimler av gode restauranter og hyggelige vinbarer. Du får også mulighet til en ekstra utflukt til Gardasjøen, med storslått vinlunsj på et 500 år gammelt palass i Bardolino og båttur til Sirmione, Gardasjøens mest eksklusive by.  
1 reise 15 august 2024
Portugal - orientering POM 2024
Vi har i 2024 valgt å lage en ny tur til Portugal og de tidlige vårløpene. I år går løpene ved den stjerneformede gamle festningsbyen Almeida og ved landsbyen Amoreira sydøst for Porto. Kjell Magne Nordvi er reiseleder på turen og han har besøkt disse løpene flere ganger opp gjennom årene. Under oppholdet skal vi bo på Colmeal Countryside Hotel i Quinta do Colmeal som ligger ca 25 km nord for Almeida og ca 45 km nord for Amoreira. Vi tror dette blir en hyggelig tur til den nord østlige delen av Portugal, med spennende løp i ukjente terreng og mange hyggelige sosiale stunder. Velkommen på tur til Potugal.
1 reise 8 februar 2024
Vandring i Rondane
Bli med på vandring i Rondane - i vakker natur og flott turterreng sammen med vår vandreguide Kjell Magne Nordvi. Turen starter ved Ringebufjellet, fortsetter i majestetiske Rondane og avsluttes ved Folldalsfjellet, Savalen og Jutulhogget. Dette er en vandringsreise som passer for deg som er vant til å gå i noe krevende fjellterreng. Vi nyter utsikten og vandrer over hengebruer, i steintrapper og på fjellstier. Om kveldene tar vi inn på gode fjellhotell for avslapning, mat og hygge. På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med vandresko med god ankelstøtte. Turen ligger på nivå 3. Les mer om våre nivåer   her. Første vers av Åsmund Olavsson Vinjes kjente dikt «Ved Rondane» gir oss en liten forsmak av hva vi har i vente: No ser eg atter slike fjell og dalar som dei eg i min fyrste ungdom såg, og same vind den heite panna svalar; og gullet ligg på snjo som før det låg. Det er eit barnemål som til meg talar, og gjer meg tankefull, men endå fjåg. Med ungdomsminne er den tala blanda: det strøymer på meg, so eg knapt kan anda.
2 reiser neste tur 24 juni 2024
Vandring i Femundsmarka
Bli med å vandre gjennom storfuruskogen med mange hundre år gamle kjemper og se det blinke i et stille tjern med snaufjell som bakgrunn. Hør bare lyden av skogen og stillheten, bare avbrutt av lavskrikas og ørnens skrik – da er du i Femundsmarka. Vi inviterer til en vandretur der hver dag byr på forskjellig landskap og villskap som Johan Falkberget og Mikjel Fønhus har beskrevet i flere av sine romaner. Vi bor sentralt i bergstaden Røros og drar hver dag ut for å vandre i Femundsmarka.   Vandreguide Kjell Magne Nordvi tar oss med på sine stier som hans forfedre har tråkket opp og viser og forteller om den sjeldne ulvelaven og planter som kan lege sår og helbrede sykdom. Vi finner sportegn etter dyr mens vi vandrer i fantastiske omgivelser som er beskyttet som verdensarv, landskapsvern og nasjonalpark på grunn sin unike natur og kulturhistorie. Vi bor i historiske omgivelser i bergstaden Røros, noe som er en opplevelse i seg selv. «Stor takk til vår spreke og kunnskapsrike turleder Kjell Magne Nordvi, vi hadde en alle tiders fin tur. Vi ble raskt en sammensveiset gruppe med hyggelige bekjentskaper.  Vi takker for flotte opplevelser og håper å være med på ny norgestur til neste år.» - Marit og Morten fra sommerturen 2021  På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med lette vandresko med god ankelstøtte. Turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her.
1 reise 10 juni 2024
Vandring i Falkbergets rike
Velkommen med på lette vandringer, både langs Femunden med transport med MS Fæmund II, samt på Rørosvidda i Johan Falkbergets rike. Vår populære vandreguide Kjell Magne Nordvi viser vei. Her får vi oppleve naturen, kulturen og historien i dette verdensarvområdet med besøk til Femundshytten, Ratvolden, Olavsgruva og gruvene Chistianus Sextus, kjent fra Falkbergets romantrilogi, og Muggruva. Her blir det mye historie fra livet ved og i kobbergruvene og den barske naturen. Vandreguide Kjell Magne Nordvi tar oss med til sine forfedres trakter, og vi vandrer i fantastiske omgivelser med vakker natur, flott utsikt og skiftende terreng. Hans forfedre har innehatt forskjellige stillinger gjennom 333 år ved Røros Kobberverk. Å bo i historiske omgivelser i bergstaden Røros er en opplevelse i seg selv. Denne turen går i varierte områder og terreng, og er lett til middels krevende. Vandreturene ligger på nivå 2-3 på vår skala. Les mer om våre nivå her.   Turen passer også for de som har vært med Kjell Magne på tur i Femundsmarka tidligere.
1 reise 5 august 2024
Elvecruise - 3 elver i Bordeaux
Bli med på et elvecruise i Bordeaux-regionen som har forført vinelskere i generasjoner. Elvenes sang og vinrankenes dans skaper en symfoni av smaker og opplevelser.  Vi skal oppleve denne vakre regionen på en helt unik måte, nemlig på et elvecruise på de tre elvene Garonne, Gironde og Dordogne. Eventyret begynner i det vi stiger om bord og seiler inn i hjertet av en av verdens mest anerkjente vindestinasjoner. Vi gjør stopp underveis for å utforske de mange skattene langs elvebredden. Vårt store utfluktsprogram er skreddersydd og kun for vår gruppe. Vi besøker vinmarkene i Médoc, Vi skal også smake på utsøkte viner og franske delikatesser og ikke minst, nyte skipets service og komfort.  Reisen avsluttes i den spennende og vakre byen Bordeaux der gamlebyen er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her får vi også tid på egen hånd til å oppdage arkitektoniske perler, trange brosteinsgater, brede boulevarder med luksusbutikker og vakre katedraler.  
1 reise 7 juli 2024
Bad Gastein - Vandring i Alpene
Alpene gir deg de mest storslagne utsikter, fantastisk mat og utrolige vandringer. Dette blir en uforglemmelig naturopplevelse! Vi befinner oss høyt i fjellene i alpenes største nasjonalpark Hohe Tauern, i en av Østerrikes med sjarmerende alpebyer Bad Gastein. Vi skal nyte fantastiske dufter fra almkrydder, den friske fjelluften og bruset fra bekkene. Bad Gastein ligger midt i nasjonalparken Hohe Tauern, og er av mange betraktet som Østerrikes vakreste naturområde. Grønne daler og høye fjellmassiver gir dramatiske skiftninger i naturen og innbyr til mange slags flotte fotturer. Gasteinerdalen utmerker seg dessuten ved at det aldri er langt til en hyggelig fjellstue for en liten rast med god mat og godt drikke. Luften er krystallklar og myggfri, noe som hever kvaliteten på vandringene ytterligere. Takket være sine varme kilder ble Bad Gastein allerede på 1700-tallet et verdensberømt kursted, der datidens største kjendiser og kongeligheter kom på besøk for å nyte ren alpeluft, god mat, kurbad og den unike atmosfæren. Våre alpinvandringer ligger på et middels til høyt nivå, der vi noen ganger tar oss opp på fjellet med skiheisen og noen ganger til fots. Tempoet er behagelig og vi stopper ofte for å nyte utsikten. Er vi nok i gruppen, så deler vi oss i to på vandringene, slik at du kan velge litt ulikt nivå.  Vi går dog daglig mellom 5-12 km, og stigning mellom 200 til 800 høydemeter. Denne type vandring krever god allmennkondisjon og fjellstøvler som støtter ankelen.  Disse turene ligger mellom nivå 3-4 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her. Ved ankomst er det en erfaren skandinavisktalende guide og reiseleder fra STS Alpresor som møter oss.
13 reiser neste tur 27 mai 2024
Nyttårsfeiring i Berlin
Bli med oss til en av Europas beste nyttårsbyer Berlin og møt det nye året med brask og bram! Berlin er en by som har utrolig mye å by på. Her finner du alt du måtte ønske deg både når det gjelder kunst og kultur, historie, god mat og drikke og shopping. Vi skal i løpet av våre dager her bli kjent med byen, oppleve et forrykende nyttårsshow på Fridichstadt Palast Teater, besøke noen av de hyggelige julemarkedene som faktisk fortsatt holder åpent fram til 31. desember, feire nyttårsaften med stil samt ha litt tid til å utforske byen på egen hånd. Vår dyktige reiseleder Elbjørg Haugsdal vil ta godt vare på alle og enhver og sørge for at dette blir en sosial og hyggelig tur!
1 reise 29 desember
Den portugisiske Pilegrimsveien
Det finnes en lang rekke pilegrimsveier gjennom Europa som fører til Santiago de Compostela, og denne gangen skal vi følge den portugisiske veien fra Porto.  På vår vei skal vi krysse Douroelven, spise på lokale restauranter, stoppe ved vakre katedraler og nyte flott natur i mildt klima.  Den portugisiske pilegrimsruten starter i Porto, kjent for sin portvin og flere steder på UNESCOs kulturarvliste. Vi gjør vår pilegrimstur litt enklere og tar de lange strekningene med buss. Vi skal hygge oss på veien, og har kun en dagssekk å bære på. Underlaget varierer mellom stier, brostein og asfalt.  Vandringene ligger på nivå 2 på vår skala; passer for alle med normal kondisjon, man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer og enkelte partier kan være bratt og høyt. Les mer om våre nivåer her.  
1 reise 19 april 2024
Bocelli i Toscana - ekstra avgang
Vi har sikret oss noen flere billetter til denne store begivenheten og kan nå tilby en ekstra avgang til årets store musikkopplevelse. Andrea Bocelli inviterer til en storslått jubileumskonsert, hvor vi feirer hans karriere som strekker seg over 30 år. Bli med på denne enestående forestillingen, i tenorens hjemby Lajatico, i Toscana.  Denne storslagne oppsetningen foregår i Teatro del Silenzio, arenaen Bocelli forærte som gave til befolkningen i landsbyen han kommer fra. Kulissene kan ikke bli bedre, her er man omgitt av det bølgende toskanske landskapet med sypresser og vinranker - som skaper en magisk stemning for forestillingen. Teatro del Silenzio er et naturlig amfiteater som ligger på en høyde utenfor Lajatico med utsikt over åsene rundt. En gang i året forvandles området til en fantastisk scene med en imponerende teknisk kvalitet – og etter forestillingen fjernes alt, og stedet vender tilbake til naturen og blir et sted for meditasjon og stillhet – derav navnet Teatro del Silenzio. Andrea Bocelli er en av verdens mest populære operettesangere og viden kjent. Bocelli kalles også den blinde tenoren, han ble født med grønn stær og mistet synet allerede som 12-åring, men da hadde han alt lært seg å spille både piano og tverrfløyte. Han er først og fremst kjent for sitt enorme sangtalent, og det var som tenor på 90-tallet han fikk sitt store gjennombrudd. I løpet av de fem dagene vi får i vakre Toscana, er selvsagt konserten høydepunktet, men vi skal også utforske andre deler av denne vakre regionen, som er verdenskjent for sine maleriske landskap, olivenlunder, vinranker og pittoreske landsbyer fra middelalderen. Vi bor i Lucca, et godt utgangspunkt for å oppleve Toscana og en av de mest pittoreske byene i denne regionen. Vi har gode konsertbilletter, og med på reisen har vi en dyktig reiseleder som har god kunnskap om området - så alt er tilrettelagt for en uforglemmelig reise med gode opplevelser! MERK: Vi har også fått billetter til ekstrakonserten to dager senere med avreise direkte fra Bergen. Les mer HER
1 reise 14 juli 2024
Bocelli i Toscana - ekstra jubileumskonsert
Vi har gleden av å tilby denne unike turen, med avreise direkte fra Bergen til Firenze, for å være med på årets store musikkopplevelse. Andrea Bocelli inviterer til en storslått jubileumskonsert - for å feire hans karriere som strekker seg over 30 år. Bli med på denne enestående forestillingen, i tenorens hjemby Lajatico, i Toscana. Vi har også satt opp avreise fra Tromsø. Ønsker du avreise fra andre byer i Norge, ta kontakt! Denne storslagne oppsetningen foregår i Teatro del Silenzio, arenaen Bocelli forærte som gave til befolkningen i landsbyen han kommer fra. Kulissene kan ikke bli bedre, her er man omgitt av det bølgende toskanske landskapet med sypresser og vinranker - som skaper en magisk stemning for forestillingen. Teatro del Silenzio er et naturlig amfiteater som ligger på en høyde utenfor Lajatico med utsikt over åsene rundt. En gang i året forvandles området til en fantastisk scene med en imponerende teknisk kvalitet – og etter forestillingen fjernes alt, og stedet vender tilbake til naturen og blir et sted for meditasjon og stillhet – derav navnet Teatro del Silenzio. Andrea Bocelli er en av verdens mest populære operettesangere og viden kjent. Bocelli kalles også den blinde tenoren, han ble født med grønn stær og mistet synet allerede som 12-åring, men da hadde han alt lært seg å spille både piano og tverrfløyte. Han er først og fremst kjent for sitt enorme sangtalent, og det var som tenor på 90-tallet han fikk sitt store gjennombrudd. I løpet av de seks dagene vi får i vakre Toscana, er selvsagt konserten høydepunktet, men vi skal også utforske andre deler av denne vakre regionen, som er verdenskjent for sine maleriske landskap, olivenlunder, vinranker og pittoreske landsbyer fra middelalderen. Vi skal bo i sjarmerende Pistoia, et godt utgangspunkt for å oppleve Toscana og en av de hyggeligste byene i denne regionen. Vi har gode konsertbilletter, og med på reisen har vi en reiseleder fra Aller travel som har god kunnskap om området - så alt er tilrettelagt for en uforglemmelig reise med gode opplevelser!  
2 reiser neste tur 17 juli 2024
Langtidsferie Thailand
Det Gode Liv Thailand er stedet for deg som ønsker en litt annerledes langtidsferie hvor du møter lokalbefolkningen og kan utfordre deg selv med nye opplevelser og smaker. På Resortet vårt i Sam Roi Yot, får du rolige dager og god tid til å ligge under palmene rundt bassenget med en god bok.  På vårt hyggelige resort, The Beach Village, bor vi i flotte og moderne leiligheter, alle på bakkeplan og med alle fasiliteter. Nærmeste sandstrand ligger en kort gåtur unna. Stranden er langgrunn med gyllenmyk sand og deilig badetemperaturer året rundt.  "Trygg og rolig resort med verdens hyggeligste betjening. Det vi likte best var maten og det å nyte livet ved bassengkanten" - hilsen noen av våre gjester i 2019.
2 reiser neste tur 9 januar 2024
Strikketur til Irland
Velkommen til Strikketur til Irland! Endelig kan vi tilby en fantastisk tur til grønne, vakre og vennlige Irland, med et fullspekket og spennende program for alle håndverks og strikkeglade folk. Våren er kanskje den vakreste tiden av året på Irland, og vi reiser til Dublin, og videre til den hyggelige middelalderbyen Galway. Det er herfra vi skal oppleve en av turens store høydepunkt, nemlig Aran-øyene! Disse vakre forblåste øyene, som er siste stopp før Amerika, er kjent for sine Aran-gensere strikket i flotte flettemønster, dette skal vi få hele historien bak, og det blir også workshop og opplæring i denne strikketeknikken. Vi er i sjarmerende Galway i tre netter og bor sentralt i byen. Herfra blir det utflukter til sauefarm og steder hvor det produseres garn, og til andre severdigheter som f eks Kylemore Abbey, et kloster med en gotisk kirke. Det blir hyggelige publunsjer og felles middager, men også tid til å utforske på egenhånd. Reisen avslutter vi i Dublin, hvor vi skal bli enda bedre kjent med byen, folket og den irske kulturen – også her besøker vi håndverkssenter og rundturen på Irland avsluttes med irsk middag og show siste kvelden.
1 reise 21 april 2024
Singeltur - Roma
Den italienske hovedstaden er en by som vil ta pusten fra deg! Her har vi satt sammen våre favoritter og på kort tid får du oppleve alle storhetene i selveste Roma. Den beste måten å se byen på er å rusle gatelangs. Selv den minste lille gårdsplass har ofte en liten, betydningsfull detalj; et dekorert fortau, et fresko-maleri eller en fontene. På denne turen må derfor gode gå-sko på, og vår dyktige reiseleder tar oss med på en magisk reise gjennom historien, den rike kulturen, vakre monumenter og ærverdige bygninger. På spaserturene gjennom byen kommer vi forbi byens spennende historiske skatter, som Spansketrappen, Pantheon, Piazza Navona, det imponerende Colosseum og gamle Romas politiske og religiøse sentrum, Forum Romanum. Vi besøker det imponerende Vatikanmuseet, der pavene gjennom århundrer har samlet all verdens mesterverker, og Peterskirken, den katolske kirkens sentrum. Turen er planlagt slik at det er god tid til egne eventyr, lange lunsjer og middager i stemningsfulle omgivelser.  Vi bor godt og sentralt, med gangavstand til de fleste store severdigheter. Har du ikke vært i Roma før vil du nå få sjansen til å lære denne byen å kjenne på en unik måte. For deg som allerede er en Roma-elsker vil du garantert få øynene opp for noe nytt ved byen. Roma er en spennende by og en kulturskatt. Dette blir en opplevelse du sent vil glemme!
1 reise 21 august 2024
- Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!
Systersajter
Top