Reiser med inhold

Fra 14 norske turoperatører som brenner før opplevelser

Populære temareiser med Aller Travel

Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!.
Andrea Bocelli i Elbphilharmonie
Endelig kan vi tilby en unik konsert med stjernetenoren Andrea Bocelli - i den storslagene og spektakulære Elbphilharmonie i Hamburg. Her får vi oppleve tenorens fantastiske stemme i selveste storsalen, med gode plasser i kategori 2. Begrenset antall plasser – så bestill nå! Italienskfødte Andrea Bocelli ble blind i en alder av 12 år, men han har målbundet en hel verden med sin fantastiske tenorstemme. Hans konserter er stemningsfulle og nydelige, og det blir en ekstra dimensjon å oppleve dette i selveste Elbphilharmonie. Gled deg til å høre hans kjente og kjære repertoar av sanger som blant annet «Con te partirò» (Time to say goodbye») og «Ave Maria Piedas».   Du kan forvente deg et konserthus som er spektakulært og myteomspunnet. Elbphilharmonie ligger ved elven Elben, og er et av Europas fremste konserthus. «Elfie», som det blir kalt på folkemunne, ble åpnet i 2017. Siden har berømte kunstnere fra fjern og nær opptrådt for fullsatte saler i dette berømte og ikoniske konserthuset – med stor rift om billettene. Musikkopplevelsene her er enorme, og arkitekturen er bemerkelsesverdig. Storsalen, som vi skal i, er bygget som et 360-grader terrassert vinberg, hvor ingen publikumsplasser er lengre enn 30 meter fra dirigenten. Noen nevnte at det var som å sitte som høner på komfortable vagler. Vi kan ikke annet enn å glede oss til denne opplevelsen! På denne turen bor vi eksklusivt på The Westin Hamburg (*****) i Deluxe rom med utsikt mot byen. Vi spaserer fra hotellets lobby rett inn i Elbphilharmonie. Selvfølgelig skal vi også gjøre oss kjent med Hamburg, i selskap med en av Hamburgs dyktige lokalguider. Vi besøker Hamburger Kunsthalle som ble etablert i 1869 og kjent for Hamburgermalerier fra det 14.århundre samt nederlandske og flamske kunstnere fra 16. og 17. århundre.  Havnebyen byr også på gotisk arkitektur, gamle tømmerbygninger fra middelalderen, katedraler, flotte broer og grønne parker.  Ikke la denne unike muligheten gå fra deg! Påmeldingsfrist snarest!
1 reise 28 januar 2022
Sjarmerende Altea
Tjuvstart eller forleng sommeren og bli med til Middelhavets juvel, Altea, på Costa Blanca kysten av Spania! Denne lille spanske byen på Costa Blanca kysten regnes som en av verdens vakreste byer. En langstrakt strandpromenade, hvitkalkede hus med blomsterpotter, trange brosteinsbelagte gater, små kunst- og bruksbutikker, isbarer og uterestauranter – er bare noe av det Altea har å by på. Byen utstråler en vanvittig sjarm, og det er mye å se av attraksjoner og severdigheter. En stille og rolig landsby, med førsteklasses restauranter som tilbyr alt fra den lokale paella til et internasjonalt kjøkken. Skandinavisktalende reiseleder er med under hele oppholdet, og tar dere med på byvandring i Altea-slik at vi blir bedre kjent med området vi bor i, heldags utflukt til Guadalest, samt omvisning og innføring hos en lokal vinprodusent. Her får vi selvsagt smaksprøver og litt å spise. Utover dette vil reiseleder være behjelpelig med flere interessante utflukter, hvor man melder sin interesse for deltakelse under selve oppholdet. Vi bor godt på et fint hotell rett ved stranden, her kan du glede deg til å nyte livet og senke skuldrene.   
3 reiser neste tur 18 april 2022
Elvecruise til Donaudeltaet
Den populære elvecruisebåten Der Kleine Prinz tar denne gangen en spennende sving ut fra Bucuresti, ned mot Svartehavet og tilbake. Dette elvecruiset blir med en eksotisk snert når vi seiler i Donaudeltaet, besøker det noe ukjente landet Moldova og tar flotte dagsutflukter i natur og byliv langs elva. Med på turen er som alltid vår elvecruiseekspert Tone Mjøberg og det erfarne mannskapet på elvecruisebåten Der Kleine Prinz.  Vi skal seile på Donau gjennom Romania til Donaudeltaet, munningsområdet som går ut i Svartehavet. Deltaet ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1991 og regnes som det best bevarte i Europa. Det er tilholdssted for et fantastisk rikt fugleliv og hvor den store, karakteristiske, hvite pelikanen er blitt selve symbolet på området. Her deler elven seg i flere munningsarmer, og vi setter oss i mindre båter for å komme nærme naturen og fuglene denne dagen.  Å reise på elvecruise er en behagelig måte å feriere på. Etterhvert som vi stille reiser på elva, kan vi sitte på soldekk å skue over det vakre landskapet og livet som endrer seg langs elvebredden. Vi får servert fantastisk mat ombord og blir underholdt hver kveld. Vår båt er akkurat passe stor med hyggelig betjening og store lugarer med panoramavinduer.  På denne turen skal vi besøke både Romania, Bulgaria og Moldova. Det blir en spennende reise til ukjent kultur, inkludert både buss sightseeing og byvandring i Tsarens by blant palasser og klostre. Vi får smaksprøver av lokal vinproduksjon og besøker områder med uberørte naturperler.
1 reise 29 april 2022
Nyttårscruise med Hurtigruten
Bli med på et nyttårsseilas utenom det vanlige på selveste Hurtigruten. Vi skal ta den klassiske ruten hele veien fra Kirkens til Bergen med et flott, nyttårspyntet skip. Når vi ringer det nye året inn, blir det festmiddag og et lengre stopp i Tromsø med den beste utsikten over byen og nyttårsrakettene. Og på denne ferden sørover i vinternatten, får vi høyst sannsynlig følge av det vakre dansende nordlyset. Dette blir en fantastisk start på det nye året! Hurtigruten har knyttet kystsamfunnene våre sammen i mer enn 125 år. Fra arktisk villmark til sjarmerende byer – det å seile sørover med Hurtigruten er en helt unik opplevelse og omtalt som «verdens vakreste sjøreise»! Vi begynner i Kirkenes, som ligger i Barentsregionen og like ved den russiske grensen. Skipet seiler vestover, og deretter sørover – og underveis får vi se noen av verdens vakreste øyer, høye fjell, idylliske fiskevær og unik natur på vei mot mildere fjordlandskap og temperaturer.  Vi seiler langs Finnmarkskysten, nydelige Lofoten med de særegne taggete fjell, lune viker og de klassiske rorbuene. Vi skal krysse Polarsirkelen, reiser langs den majestetiske Helgelandskysten og vi seiler den brede Trondheimsfjorden før siste del av turen som går gjennom mangfoldig kystlandskap til Bergen.   
1 reise 29 desember
Julemarkedscruise langs Donau
Om bord på vår hyggelige elvecruisebåt, Der Kleine Prinz, får du julestemning og god forpleining. Vi får oppleve tre land og tre ulike hovedsteder, som alle har forskjellige julemarked og gir gode minner langs Donau. Inkludert i prisen er helpensjon på båten og levende musikk om bord på kveldene. Båten ble totalrenovert vinter 2016, så vi kan nyte av nytt inventar med høy standard. Reiseleder på turen er Tone Mjøberg. Hun er meget kunnskapsrik og er lokalkjent i området. Hun har vært reiseleder på elvecruise i over 15 år.
2 reiser neste tur 1 desember
Romantiske Gardasjøen
En storslått reise til et av Europas mest naturskjønne områder - Gardasjøen. Mot syd strekker vinmarker og olivenlunder seg ut til sjøen og mot nord reiser høye fjell seg som om man var i de norske fjordene, bare ispedd palmer, vakre blomster og hyggelige middelalderbyer. Den perfekte rammen er dannet for en uke med store opplevelser. Vi besøker de romantiske byene Casanovas Venezia og Romeo & Julies Verona, som med sine utallige severdigheter tilfredsstiller selv den mest kravstore reisende. På vår tur Gardasjøen rundt skal vi se noen av de vakre byene i området. Vi skal også oppleve et av de mest imponerende og majestetiske fjellområdene Dolomittene. Vi bor sentralt i den hyggelige og sjarmerende lille byen Garda.
1 reise 7 april 2022
Langtidsferie Albufeira
I feriebyen Albufeira får du garantert et trivelig langtidsopphold på vårt hyggelige resort. Vi bor flott på Vila Petra, et 4-stjerners leilighetshotell. Alle leiligheter er romslige, lyse og har oppholdsrom, separat kjøkken, soverom, bad og balkong. Resortet ligger sentralt i en rolig del av Albufeira, med kort vei til hovedgaten med byens små restauranter, butikker og barer. Et populært turistmål siden 70-tallet som fortsatt holder sin sjarm. Det er nydelig på Algarvekysten på vinterstid med en rolig stemning og stort sett godt vær med knallblå himmel. Hyggelige kystbyer, deilig sjømat og rik middelhavskultur venter deg. Det blir selvfølgelig flere utflukter i nærområdene til de pittoreske småbyer langs hele Algarve-kysten som er kjent for korkproduksjon, gode viner og behagelig stemning.   Det er gode turmuligheter og turstier i området hvor våre verter arrangerer flere utflukter til de nærliggende byene, langstrakte klippestrender og markedene rundt Albufeira. I løpet av det månedslange oppholdet er det mulig å bli med på opplevelsesrike turer til fantastiske Lisboa, badebyen Estoril, den sjarmerende gamlebyen i Faro eller fiskerlandsbyen Tavira. "Etter nordnorsk standard, er det alltid høysommer i Albufeira!" smiler en fornøyd May Brith, tidligere gjest på vår langtidsferie i Albufeira. Gode opplevelser Hos oss på «Det Gode Liv» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter som utflukter, vaffelstunder, fellesmiddager, turgåing, kurs, quiz, bingo, foredrag og andre sosiale aktiviteter. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen.
6 reiser neste tur 4 november
Langtidsferie Kypros
På vårt resort i Ayia Napa bor du sentralt midt i byen under din langtidsferie. De fantastiske hvite sandstrendene og gode fiskerestaurantene er heller ikke langt unna. Nytt for året er at vi tilbyr langtidsferie på 3 uker. Kypros er det stedet i Middelhavet som har flest soldager i løpet av et år. Vårt resort ligger midt i Ayia Napa, som er en hektisk by i sommermånedene, men svært rolig på vinteren. Leilighetshotellet vi bor på ligger sentralt i byen med kun 5-10 minutters gangavstand fra stranden. Området rundt er flatt slik at det er lett å ta seg rundt, også med sykkel. En tur mange velger, er å sykle til de mange små landsbyene i nærheten av Ayia Napa. Det er mange gode turmuligheter og turstier i området, og våre verter arrangerer flere utflukter. På Kypros er det absolutt mulig å holde formen ved like under din langtidsferie. Du kan også dra ut på egen hånd, rett utenfor resorten finner du en bussholdeplass med forbindelser til Larnaca. Herfra finner du bussforbindelser videre rundt på hele øya, og drar du til Paralimni kan du oppleve kypriotisk hverdagsliv, gode tavernaer og et godt utvalg av butikker. Ytterst i Ayia Napa ligger naturperlen Cape Greco, med en fabelaktig utsikt mot Middelhavet. "Her vil jeg komme igjen - varme i luften og et hyggelig, trygt og godt resort" - sier våre gjester som kommer tilbake år etter år. Gode opplevelser Hos oss på «Det Gode Liv» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept.  De er der for deg og arrangerer aktiviteter som utflukter, vaffelstunder, fellesmiddager, turgåing, kurs, quiz, bingo, foredrag og andre sosiale aktiviteter. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives. Derfor har alle våre steder eget fellesrom og et lite bibliotek med norske bøker, som bidrar til nærhet og kos, også om du reiser alene.
3 reiser neste tur 15 februar 2022
Langtidsferie Calpe
Liker du å være aktiv, gå turer, være sosial og møte andre mennesker som ønsker det samme, så er langtidsferie på Calpe stedet for deg. I Calpe bor du rett ved havet, nær byen og med flotte turmuligheter i nærmiljøet. Calpeklippen og gamlebyen byr på fine og spesielle opplevelser. Calpe er relativt flatt, så det er også et mekka for syklister, i tillegg til gode muligheter for å spille golf i området. Resortet har en flott beliggenhet ved havet, og rett utenfor finner du en nydelig strandpromenade. Alle leilighetene har balkong og du kan velge havutsikt om du ønsker.  "Fellesskapet er unikt på Calpe, her er det er rom for alle"  - forteller våre verter på Calpe. Enkeltrom uten tillegg Vi er veldig stolte av å kunne presentere at vi på Calpe har leiligheter uten enkeltromstillegg (begrenset antall). Dette gjør at Calpe også er en flott destinasjon for deg som reiser alene.  Hva er Det Gode Liv langtidsferie? Hos oss på «Det Gode Liv» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives.   
17 reiser neste tur 1 januar 2022
Langtidsferie Denia
Langtidsferie i Denia passer for deg som ønsker å kombinere opphold i rolige omgivelser med kort avstand til en autentisk, koselig, spansk havneby med godt utvalg av restauranter og butikker, stranden og ellers fine turmuligheter. Leilighetene har god standard og smakfullt interiør. Her kan du nyte roen og samtidig ha kort vei til folkelivet i byen Denia, nord på Costa Blanca kysten. Ønsker du å reise bort i julen? Bli med oss på langtidsferie og feir jul og nyttår med oss i Denia. Vi feirer med stas, lager en hyggelig julaften og julemiddagen er inkludert i prisen.  "Jeg setter mest pris på at Denia er en så genuin spansk og koselig by, hvor du kan få den nydeligste lokallagde paella. Dessuten er leilighetene veldige fine her." - sier en av våre gjester på Denia. Hva er Det Gode Liv langtidsferie? Hos oss på «Det Gode Liv» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives. 
10 reiser neste tur 3 november
Langtidsferie Club Marbella
Club Marbella passer for deg som ønsker en aktiv og sosial hverdag i varmere strøk. Leilighetene er romslige med 2 soverom og 2 bad. Her har vi et eget stort fellesrom hvor våre gjester kan møtes til sosiale aktiviteter daglig og du vil ha tilgang på oppvarmet svømmebasseng inne. Resortet passer godt for aktive da det er en del trapper på anlegget. Club Marbella ligger i et rolig og kupert boligområde i Calahonda, nær sjømannskirken. Noen få minutters gange til minimarked og et utvalg restauranter.Dette er vårt originale langtidsresort som vi startet med tilbake i sesongen 2014/15. "Siden leilighetene er store med 2 separate soverom, så delte vi to venninnene leilighet. Vi har kjent hverandre i 50 år og det fungerte utmerket"  – hilsen to glade damer fra Vestfold. Hva er Det Gode Liv langtidsferie? Hos oss på «Det Gode Liv» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives.   
22 reiser neste tur 5 november
Langtidsferie Elviria
På det flotte hotellet Ona Alanda i Elviria får du høy standard på leiligheten, et nydelig hageanlegg med basseng og områdets lengste strand med strandbarer og restauranter. Her skal det godt gjøres å ikke trives. Leilighetshotellet ligger sentralt plassert i Elviria på Costa del Sol, og har store, pene leiligheter med balkong eller veranda, velutstyrt kjøkkenkrok, stue og soverom. På hotellområdet finner du et nydelig hageanlegg med utebassenger, solplasser, palmer og planter. Elviria ligger mellom Marbella og Fuengirola på Costa del Sol, Spanias solkyst. Bare 500 meter fra leilighetshotellet har du tilgang til en lang sandstrand, som strekker seg kilometervis nordover og sørover, med en rekke koselige strandbarer og restauranter.  På Ona Alanda er det bare å lene seg tilbake og nyte gode dager under palmene i hotellets frodige hage. I tillegg til stort bassengområde med hyggelig soldekk, finner du en koselig restaurant, oppvarmet innendørsbasseng, jacuzzi og treningsstudio her.  Er du eventyrlysten er Ona Alanda et godt utgangspunkt. Elviria har gode bussforbindelser til Fuengirola og Marbella, hvor du kan oppleve flotte severdigheter, lange strender og store shoppingsentre. I tillegg går det tog til Malaga og lyntog videre til Sevilla, Barcelona og Madrid. "Dette er en av våre flotteste resort, både i forhold til beliggenhet og kvalitet på leilighetene!" - sier Jan fra Aller travel. Gode opplevelser  Hos oss på «Det Gode Liv» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter som utflukter, vaffelstunder, fellesmiddager, turgåing, kurs, quiz, bingo, foredrag og andre sosiale aktiviteter. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. Les mer under «Verter, aktiviteter og utflukter».
4 reiser neste tur 3 november
Langtidsferie Mallorca
Mallorca er en fantastisk øy med praktfull natur og mange severdigheter som du kan oppleve under din langtidsferie her. Reiser du alene slipper du også enkeltromstillegg. Resortet ligger i Torrenova, mellom Palma Nova og Magaluf, med kun fem minutters gangavstand til stranden. De to småbyene har en rolig og fin atmosfære vinterstid, og her finnes et godt utvalg av butikker, restauranter og kaféer, samt god forbindelse til øyas hovedstad Palma de Mallorca. Leilighetene har moderne innredning og består av et oppholdsrom med sovesofa, kjøkken, soverom, bad og balkong. «Mange turmuligheter og utsiktspunkter, utrolige grotter, slettelandskap med vinranker og mandeltrær. Øya imponerte meg enormt» - sier vår tidligere gjest, Anne Grethe Hesselberg. Spennende utflukter Som vinterreisemål er Mallorca en flott destinasjon med frodig og grønn natur. For alle som ønsker en aktiv høst eller vinter så er det mange opplevelser i vente, rundt omkring på øya og i Palma by.  Vi skal utforske de flotte vandremulighetene og reise på herlige utflukter til både markeder og steder med praktfull arkitektur og rik historie. Vi har blant annet utflukter til Formentor, som er Mallorcas nordligste punkt, Valdermossa med kultursenteret Costa Nord og karteuserklosteret, samt den vakre byen Sóller. Enkeltrom uten tillegg Mallorca er også en flott destinasjon for deg som reiser alene, fordi vi har et begrenset antall med leiligheter hvor det ikke er enkeltromstillegg. Gode opplevelser  Hos oss på «Det Gode Liv» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept.  De er der for deg og arrangerer aktiviteter som utflukter, vaffelstunder, fellesmiddager, turgåing, kurs, quiz, bingo, foredrag og andre sosiale aktiviteter. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen.
3 reiser neste tur 2 november
Langtidsferie Tenerife
Ønsker du stabilt godt klima og samtidig være litt aktiv, så er Tenerife stedet for deg. Vi tilbyr nå 3 ukers opphold og vår resort ligger helt i sør på øya med kort vei inn til Los Cristianos (kun 20 min med lokalbuss). Fine turmuligheter både rett i nærheten av resorten og ellers rundt på øya. Kanskje du i tillegg er glad i golf? Flere golfmuligheter i umiddelbar nærhet og ikke minst perfekte forhold for akkurat dette. Leilighetene har god standard og moderne interiør. Her kan du nyte roen og samtidig ha muligheten til å være både aktiv og sosial hvis du ønsker dette.  Spanias høyeste fjell Teide, som er verdens tredje største vulkan, ligger faktisk på Tenerife. Å spasere rundt i nasjonalparken som omgir fjellet kan minne om en spasertur på månen. Landskapet er spesielt og man kan beundre naturskulpturer som «Dronningens sko» og «Madonna», i tillegg til fantastisk utsikt over havet og de omkringliggende Kanariøyene. "Gled deg til å sitte på terrassen med et glass i hånden og se solen gå sake ned" - sier Monica som besøkte resortet sist år. Gode opplevelser  Hos oss på «Det Gode Liv» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept.  De er der for deg og arrangerer aktiviteter som utflukter, vaffelstunder, fellesmiddager, turgåing, kurs, quiz, bingo, foredrag og andre sosiale aktiviteter. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives. Derfor har alle våre steder eget fellesrom og et lite bibliotek med norske bøker, som bidrar til nærhet og kos, også om du reiser alene.
4 reiser neste tur 8 januar 2022
Elvecruise på Donau 2022
Vi kaster loss og  seiler på Donau gjennom Europa i vakre omgivelser helt fra Romania til Østerrike. I løpet av 11 innholdsrike dager opplever vi hele 7 ulike land og 5 hovedsteder, så vel som mange spennende småbyer. Vi seiler med den populære elvecruisebåten Kleine Prinz. Skipet er lite og intimt med god atmosfære og et usedvanlig dyktig og hyggelig mannskap. Inkludert i prisen er et stort og innholdsrikt utfluktsprogram, helpensjon med nydelig mat og levende musikk ombord på kveldene. Det er mange høydepunkter på turen, vi opplever og lærer mer om Europas spennende histore og ulike kulturer. Svært naturskjønn er seilasen gjennom Jernporten, området som har Europas lengste kløft hvor naturen er bevart med naturparker på begge sider av elven. Det her vi blant annet ser steinskulpturen av Kong Decebal mens vi nyter en deilig dag på soldekk. Vi seiler ca 1 335 km og nyter dagene med flotte utflukter i spennende byer, vi hygger oss på soldekket mens vi nyter utsikten, blir underholdt og bevertet. Båten er blant de minste elvecruisebåtene på Donau, noe som skaper en helt unik atmosfære om bord, man blir fort kjent med hverandre. Det er også en stor fordel både ved høy og lav vannstand.  Dette blir en seilas med mange uforglemmelige øyeblikk. Merk at det må påberegnes endel gåing på utfluktene og sightseeingene som foregår både til fots og i buss.
6 reiser neste tur 26 mai 2022
Flotte vandringer på Gran Canaria
Flotte vandringer på Gran Canaria - en aktiv uke med vandringer mellom vakre fjellbyer i grønnkledde daler og deilig temperatur. I januar vil du i tillegg få oppleve den vakre mandelblomstringen. Vi beveger oss i variert terreng og med fantastiske utsikter, og bor på et flott spa-hotell i fjellene, med tilgang til de beste løypene. Vandringene ligger på 4-6 timer og underveis spiser vi våre matpakke-lunsjer. Vær og vind bestemmer ofte hvilken løype som egner seg å gå, og således vil våre to dyktige og erfarne turguider tilrettelegge dagene deretter. Når vi ikke er på tur koser vi oss på det flotte Parador Cruz de Tejeda. Hotellet ligger på et av de høyeste punktene på Gran Canaria, omgitt av fjell og skog, og tilbyr et stort spa og rom med gratis Wifi og egen balkong. Her kan vi starte vandringene direkte fra hotellet eller med korte transportstrekninger, og vi kan slappe av og nyte det gode liv resten av tiden. Turen ligger på nivå 3. Det innebærer at man bør være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller. Terrenget er stedvis bratt og underlaget består stort sett av grus og stein med innslag av gamle steintrapper. Gode vandresko er viktig!  Les mer om våre nivåer  .
1 reise 26 januar 2022
Den Italienske Riviera
Pittoreske byer, fristende badeviker, avslappet italiensk sjarme, god mat og et herlig klima – dette er ferie på Rivieraen. Med base i den italienske kystbyen Diano Marina og vårt hyggelige hotell ved havet har vi satt sammen et variert program, med en god blanding av spennende utflukter og tid til å nyte det gode liv. På denne reisen skal vi blant annet besøke den sjarmerende middelalderbyen Dolceaqua, smake på vin og lokale delikatesser i dalen Val Nervia, besøke spennende San Remo og et olivenpresseri for å smake områdets fremragende olivenolje. Det blir dessuten mulighet for dagsturer til både italienske Genova og franske Monaco.  Vårt flotte hotell ligger direkte ved havet og her kan vi nyte både morgen- og ettermiddagssolen. Vil du oppleve området på egenhånd leier hotellet ut sykler slik at du enkelt kommer rundt til de nærliggende kystbyene. Opplevelsene venter på oss som perler på en snor! Med oss har vi vår dyktige reiseleder Erik Meling, som deler av sin kunnskap og samler gruppen. 
1 reise 30 april 2022
Førjulshelg med Tone
Bli med vår populære reiseleder Tone til hennes hjemtrakter. Lampeland Hotel utenfor Kongsberg har lange tradisjoner med å motta gjester etter mer enn 70 år i bransjen og hotellet er kjent for god og hjemmelaget mat og en hyggelig atmosfære. Her inviterer vi til flotte foredrag, tradisjonsrik og kortreist mat, hyggelige stunder, ølsmaking, levende musikk og inspirasjon.  Numedal kalles for Middelalderdalen på grunn av sin lange historie. I perioden fra jernalderen frem til sølvtiden har dalen forbundet øst og vest i Norge. Numedal strekker seg fra Hardangervidda, langs elva Numedalslågen og frem til sølvbyen Kongsberg, som var landets nest største by på slutten av 1700-tallet. Her finner vi noen av landets eldste bosetninger bygget i tre samt flere stavkirker.  Sølvgruvene og bergstaden ble grunnlagt av Kong Christian IV på begynnelsen av 1600-tallet og skapte velstående samfunn langs Numedalen og lågen. Det var bøndene i Numedal som fraktet tømmer til Bergstaden for oppbygging av boplasser, så vel som ved til sølvgruvene for utvinning av sølv. Sølvgruvene og inntektene derfra var med på å bygge opp København.  På Kongsberg finnes Norges Myntverk fra 1686 og frem til i dag, foruten mange museer og teknologi bedrifter samt Skandinavias største barokk kirke, Gamle Kongsberg Kirke. Rundt 20 minutters kjøring utenfor Kongsberg finner vil Lampeland og hotellet som har mottatt kongelige og andre reisende i flere generasjoner. Hotellet vant den gjeve Travelers Choice Award i 2019 og er dermed på topp 25 listen over best service i Norge. Her venter god og hjemmelaget mat med lokale råvarer fra produsenter i Numedal. I november kan det allerede være snø på Lampeland og nær hotellet finnes det fine skiløyper. Ønsker du ekstra tid til å utforske naturen og skiløpene er det mulig å forlenge oppholdet. Ta direkte kontakt med hotellet for gunstige priser og bestilling. 
1 reise 12 november
Frodige Madeira
Madeira er den blomsterrike og gjestfrie øya i Atlanterhavet du kan reise til hele året på grunn av det milde og behagelige klimaet.  Her kan du vandre i tropisk grønne skoger og bade i oppvarmede basseng, samt nyte fantastiske utsikter. Det finnes et hundretalls blomsterarter, urter, eukalyptustrær, vingårder og fruktåkre, og selv om blomstringen varierer etter årstid vil du alltid kunne nyte den frodige floraen. I tillegg har du Madeiras unike urskog som er på UNESCOs bevaringsliste, det 2.150 km lange nettet av vanningskanaler (levadas), som sørger for vann til gårdene, og den ville kysten med bratte klippevegger hvor skjønnhetsopplevelsen er nærmest total! På bakgrunn av sin skjønnhet og sitt varierte landskap, har denne skogen tidligere blitt kåret til én av de 7 naturlige underverker i Portugal. Øyas velkjente gjestfrihet har hundreårige tradisjoner, og service har blitt et av Madeiras varemerker. Livet i hovedstaden Funchal, og likeså i de små byene, er som solskinn for sjelen. Stress har ennå ikke funnet veien hit, så her tar man seg tid til å prate med hverandre - både om livets vesentligheter, om alt og om ingenting. Det er inkludert tre hovedmåltider hver dag med fri bar, rom med balkong og tre utflukter. Med unntak av lunsjen på heldagsutflukten til nordkysten inntas alle de inkluderte måltidene på hotellet. Utfluktene tar deg nesten øya rundt, og du velger selv hvilke du vil være med på. I tillegg til de tre som er inkludert, kan du også bestille ekstra utflukter av vår reiseleder - eller utforske på egen hånd (se program). Sydkysten har det beste klimaet, og det er nettopp her vi bor, på et 4-stjerners nyrenovert all inclusive hotell, sentralt beliggende ved Funchals havpromenade. Velkommen til Madeira!
5 reiser neste tur 9 november
Sykkeltur i Umbria
Fra sykkelsetet får du den beste utsikten over Italias duvende landskap og vinranker. Vi sykler på landeveier, gjennom middelalderbyer, forbi slott og klostre. Det blir lengre distanser, men terrenget er forholdsvis flatt og vi holder et behagelig tempo. Dessuten legger vi opp til flere stopp langs veien for å smake på områdets velkjente oliven, vin og mat.   Vi har valgt at bo på et herlig historisk hotell i den lille byen Trevi, i hjertet av Umbria. Byens historie daterer seg langt tilbake, fra før romerne kom hit, men de viktigste historiske severdigheter er fra middelalderen. I sjarmerende Trevi finnes et bredt utvalg av lokale vinbarer, restauranter, og også en del butikker. Umbria er en av Italias mindre kjente regioner, men med sin beliggenhet rett sør for Toscana har den fått mange tilnavn som f.eks «Italias grønne hjerte» og «Toscanas lillebror». Det førstnevnte er beskrivende, da regionen byr på vakre grønne landskaper. Det sistnevnte er litt misvisende, da Umbria riktignok på mange måter minner om Toscana, men det også har sin helt egen sjel og sine egne tradisjoner. Området har en lang historie, og Umbria byr på et enkelt, landlig og særdeles velsmakende kjøkken. Gled deg til å ta del i et lite lokalt matlagingskurs for å lære litt italienske mattradisjoner.  På vår reise legger vi hovedvekten på de naturskjønne omgivelsene, som vi opplever på nært hold under våre 5 sykkeldager. Du må være i normal god form og kunne sykle lengre distanser. Sykler og hjelmer leier vi i Umbria. I tillegg til å sykle, blir det herlige mat-opplevelser med områdets råvarer på både eget matlagingskurs og våre hyggelige middager på hotellet.  
1 reise 30 mai 2022
Toscanas hjerte
Denne delen av Italia tilbyr utallige kulturskatter, stemningsfulle middelalderbyer og karakteristiske oldtidsbyer – alt i et usedvanlig vakkert og bølgende landskap. En reise til Toscana er en fest for sansene! Den vakre regionen er verdenskjent for sine maleriske landskap, olivenlunder, vinranker og vakre kunstskatter. Vi har skreddersydd et turprogram der du vil oppleve høydepunktene i Toscana. Vi skal besøke den hyggelige middelalderbyen Siena, vakre Firenze, koselige Lucca og sjarmerende Pistoia. Et besøk til det skjeve tårnet i Pisa er også inkludert i prisen. Vi bor sentralt i den sjarmerende kurbyen Montecatini. Vi har med oss en av våre populære og meget dyktige skandinaviske reiseledere, som vil fortelle oss alt vi trenger å vite underveis.  Dette blir en reise full av opplevelser og italienske eventyr!
2 reiser neste tur 19 april 2022
Vandringer Gardasjøen
Bli med på en aktiv uke, krydret med masse god mat og vin, i fantastiske omgivelser! Gardasjøen har gjennom mange år vært et yndet feriested for hele Europa. Dette med god grunn! Med sin sentrale beliggenhet er det lett å komme hit, og vel fremme møtes man av et mildt middelhavsklima som er unikt for beliggenheten ved Alpenes sydlige fot. Ved den ene enden av sjøen er det fantastisk frodig med mengder av frukt, oliven og vin. Den andre enden er mer dramatisk med fjell som på mange måter minner om en norsk fjord med omliggende fjell. I denne enden er det i tillegg et hav av fargerike og velduftende blomster og trær, og mange gamle og romantiske middelalderbyer. Utover den skjønne naturen byr Gardasjøen også på en flere tusen år gammel historie, og ikke minst gastronomiske opplevelser i særklasse. Under våre daglige vandringer ser vi vidunderlige utsikter over sjø og fjell, gamle vannmøller og det hele krydres med gode lunsjer og vinsmaking. Vi bor sentralt og sjarmerende i sentrum av Garda, som er en av områdets hyggeligste byer. Vi skal også ta båttur og taubane, og kort sagt oppleve mye på disse syv dagene! Vandringene ligger på et middels nivå der du bør ha normalt god helse og være vant med å gå/vandre i terreng, uten å være veldig topptrent! Vi går til tider bratt, men med riktig innstilling kommer vi langt. Vandreturen ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivå inndeling klikk  her.
1 reise 14 april 2022
Jordan med Tone
Reiseleder Tone Mjøberg har sterke bånd til Jordan og lang erfaring med denne flotte destinasjonen;  "Bli med meg på en fantastisk rundtur for å oppleve eksotiske Jordan. På denne omfattende rundreisen opplever vi alt det flotte landet kan tilby fra natur til kultur. La deg forføre av den mystiske historien og de spennende kulturskattene, historie og bibelhistorie går hånd i hånd. Høyt opp og langt ned - reisen tar oss fra femtenhundre meter over havet til mer enn firehundre meter under havet "    Vi besøker hele tre steder på Unescos verdensarvliste: Bethany hvor Johannes Døperen virket og Jesus ble døpt, klippebyen Petra som er kåret til et av verdens syv nye underverk, og verdens vakreste ørken Wadi Rum.   Vi bor på flotte hotell og reiser på den beste tiden av året.   Dette blir en tur du sent vil glemme!  Norske Tone Mjøberg er svært interessert i historie og kultur, og er en meget erfaren reiseleder som har reist verden rundt. Midtøsten og regionens historie er hennes favorittfelt, Tone har besøkt Jordan mange ganger og reist med utallige grupper gjennom årene.   
1 reise 25 mars 2022
Levadavandring på Madeira
Madeira er turgåernes Mekka, og den aller beste måten å bli kjent med øyas vakre og ville natur er å vandre langs levadaene. På denne turen er det duket for flotte turer i vakkert landskap, på øya med sommer og blomstring året rundt. Vi bor sentralt i Funchal og det blir god tid til å nyte den vakre øya. Reiseleder samler gruppen og legger opp til felles måltider og ekstra aktiviteter når det ikke er program. Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler og de første ble bygget på 1400-tallet for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes og disse stiene er i dag populære turveier. Det finnes nå rundt 200 levadaer som tilsammen utgjør mer enn 1500 kilometer og mange går gjennom vakker natur i områder det ikke hadde vært mulig å komme til ellers. Naturen er dramatisk og storslagen, så man bør ikke ha høydeskrekk. Fotturene er lagt opp slik at man med normalt god helse, kondisjon og gode vandresko skal klare seg bra. Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her.
3 reiser neste tur 4 januar 2022
Singeltur til Kypros
Vi nordmenn elsker Kypros, og det er ikke uten grunn. Her kan vi bade i fantastisk rent vann og nyte storslått natur, variert kultur, et velsmakende kjøkken og stor gjestfrihet. Øya innehar dessuten en av Europas eldste kulturer og tilbyr mange vel bevarte arkeologiske steder. I løpet av vårt opphold får vi med oss gylne strender, vakre fjell, bortgjemte landsbyer og middelalderborger. Vi bor på Mediterranean Beach Hotel, et godt 4-stjerners hotell, bare 2 minutters gange fra stranden i Limassol. Herfra legger vi opp til daglige utflukter, men det gis mulighet til å ta pauser og nyte late dager ved stranden for de som ønsker det. Med oss har vi en norsk reiseleder som tar godt vare på gruppen, i tillegg til en skandinavisk guide på utfluktene.
1 reise 19 mars 2022
Singeltur - Levadavandring Madeira
Madeira er turgåernes Mekka, og den aller beste måten å bli kjent med øyas vakre og ville natur på er å vandre langs levadaene. På denne turen er det duket for flotte turer i vakkert landskap med sommer og blomstring året rundt. Vi bor godt i utkanten av Funchal og det blir god tid til å nyte den vakre øya. Vår populære reiseleder samler gruppen og legger opp til felles måltider og ekstra aktiviteter   når det ikke er program. Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler og de første ble bygget på 1400-tallet for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes, og disse stiene er i dag populære turveier. Det finnes nå rundt 200 levadaer som tilsammen utgjør mer enn 1500 kilometer. Mange går gjennom vakker natur i områder det ikke hadde vært mulig å komme til ellers.  Fotturene er lagt opp slik at man med normalt god helse, kondisjon og gode vandresko skal klare seg bra. Naturen er dog dramatisk, så man bør ikke ha høydeskrekk!   Her reiser du med en liten, eksklusiv gruppe på maks 25 personer! Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her.
4 reiser neste tur 16 november
Påsken på Svalbard
Navnet Svalbard betyr «landet av den kalde kyst», og øyene på Svalbard tilbyr stor, vill natur, et unikt dyreliv og gamle gruver. I april er det ofte sol og snø døgnet rundt på Svalbard! Lyset er tilbake for fullt og den verste kulda har gitt seg. Vi kan dra på tur hele døgnet, og nyte den vanvittig vakre naturen, de snøkledde fjellene og hvite viddene. Kanskje har Tempelfjorden fryst, så vi kan kjøre snøscooter helt inn til Von Postbrefronten? Hundekjøring vil gi oss enorm mestringsfølelse, når vi styrer åtte ivrige polarhunder ut i ødemarken. Og kanskje virker det litt rart å forlate lyset for å tre ned i et underjordisk “winter wonderland,” men isgrotten bare må besøkes for den slutter aldri å imponere. På dette solvinter-eventyret skal vi oppleve både kulturen og naturen. Vi får et kulturhistorisk møte med Longyearbyen, vi skal på hundesledetur, vi får være med på villmarksaften i Camp Barentz og det vil bli mulighet for både besøk i isgrotten samt snøscootersafari.
1 reise 11 april 2022
Tones Kreta
La vår dyktige og populære reiseleder Tone vise deg sine favoritter på vakre Kreta!  Tone har selv bodd her og har en forkjærlighet for øya som hun kjenner så godt.  Visste du at Kreta er Europas første høykultur? Øyas historie strekker seg tusenvis av år tilbake i tid. Vi skal oppleve den minoiske kulturen, fantastisk natur, spise godt og smake gode viner.  I april får vi også oppleve den greske påsken, som er en stor opplevelse. Vi går på historisk grunn, opplever det minoiske palasset Knossos og det flotte arkeologiske museet i Heraklion. Har du lest Viktoria Hislops roman Øya? Vi besøker naturligvis øya Spinalonga som er fremmet til Unesco sin verdensarvliste sammen med de minoiske palassene. Det er svært spesielt å vandre rundt på Spinalonga og tenke på alle skjebnene som har bodd der. Vi besøker også vakre Rethymnon og klosteret Arkadi, vi bor og utforsker Chania, ofte kalt for Hellas vakreste by med de venetianske kvarterene. Kreta er den største av de greske øyene, med vakker og variert natur. Ikke uten grunn at Kreta blir kalt for gudenes øy. Guden Zevs ble født her og vi finner mange av de greske mytologienes sagn og historier nettopp her. Livet er deilig på vakre Kreta, sola varmer og øya er frodig med høye fjell og dype daler. Nydelige strender inviterer til sol og bad, det blir vandring i stemningsfulle gater og trange smug som gir gode minner fra den kretiske kulturen og det lokale folkelivet på nært hold. Tone tar godt vare på alle og viser gjerne sine kjente og kjære favoritter litt utenfor allfarvei.
1 reise 19 april 2022
Umbria & Toscana - for livsnyteren
Bli med på et kulturelt eventyr i hjertet av Italia! Vi kombinerer Umbrias vakre middelalderbyer med Toscanas bølgende landskap, samt kunst og vin i den ypperste verdensklasse.  Vi bor fast på et godt hotell i Chianciano Terme, som ligger 550 meter over havet og tilbyr et fantastisk klima. Byen er opprinnelig en kurlandsby og regnes som et av verdens fineste helsesteder, med sitt spesielle vann, sine enorme parker og sin sentrale beliggenhet. Herfra tar vi daglige utflukter og skal oppleve blant annet pavebyen Pienza, vakre Assisi, sjarmerende Orvieto og middelalderbyen Siena – alt toppet med vinsmakinger og lunsjer på vingårder i både Montepulciano, Montefalco og Montalcino. Ikke la denne muligheten gå fra deg!
2 reiser neste tur 2 mai 2022
Sorrentos perler
Opplev Sorrento-halvøyas vakre perler med oss! Få områder byr på så flotte og varierte opplevelser som Sorrento-halvøya i det sørlige Italia. Nyt både olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter, for ikke å glemme de vakre appelsin- og sitronplantasjene som ligger i terrasser oppover fjellveggene. Vi bor sentralt i Sorrento og herfra tar vi spennende utflukter i dette naturskjønne og historiske området. Fra bussen får vi vakre utsikter og besøker historiske perler, og de viktigste kulturelle høydepunktene i området. I løpet av oppholdet besøker vi både Amalfi, som ligger på UNESCOS verdensarvliste, Ravello med sin fantastiske utsikt over Amalfi-kysten, Salerno-bukten og Napoli, og sist men ikke minst vulkanen Vesuv og Pompeii - et av verdens mest interessante utgravningsområder.   Bli med oss på dette eventyret fra antikken!
1 reise 31 mars 2022
Seniortrening med Yngvar
Yngvar Andersen og hans Naardic-team inviterer alle godt voksne til energiske dager på flotte Vestlia Resort på Geilo. Her skal vi bevege oss i naturskjønne omgivelser, trene, høre inspirerende foredrag og nyte fine dager på fjellet. Disse dagene vil passe alle - enten du er nybegynner eller godt trent. Yngvar, med hans velkjente smil og "berre gjer da" motto skal sørge for at vi alle drar hjem motivert med stort utbytte og glede av disse dagene.   Har du lyst til å finne treningsglede, bli inspirert til å komme i form eller ta din trening til et høyere nivå? Kom alene eller ta med deg partner, venninne eller venn og bli med på herlige og aktive vårdager på Geilo.  Hver morgen og ettermiddag ønsker Yngvar og Annema deg velkommen til å være med på det du måtte ønske av ulike aktiviteter. Med sitt brennende engasjement, ønsker Yngvar og Annema å få folk til å oppleve glede ved å bevege seg – uansett alder.  Du vil få inspirasjon, verktøy og trygge alternativer til å bli den beste versjonen av deg selv og til å ta vare på din egen helse. Yngvar og Annema ser deg som individ og gir deg motivasjonen til å opprettholde en god treningsrutine eller tipsene du trenger for å komme i gang. Du kan starte morgenen med en tur eller en trimøkt og på ettermiddagen vil det stå nye treningsøkter på programmet. Du er med på det du måtte ønske. I løpet av dagen kan du slappe av og nyte hotellets deilige spaavdeling, eller oppleve den fantastiske naturen som er rett utenfor hotelldøren. Vi håper og tror at du skal finne akkurat det du trenger for å få ny inspirasjon og motivasjon, ha det gøy og føle deg bra.   Vestlia Resort er et lunt og koselig lodgehotell midt i smørøyet av Geilos vakre fjellnatur. Hotellet er nydelig innredet av den kjente interiørarkitekten Helene Hennie, og byr på en avslappet atmosfære. Hotellet har flotte rom, et eksklusivt spa og en hyggelig restaurant og bar.  
1 reise 8 mai 2022
Julemarked i Lübeck
Vi fortsetter suksessen fra tidligere år. Bli med på et førjulseventyr til hansabyen Lübeck! Her finner vi et av Europas mest kjente og tradisjonsrike julemarkeder – et av førjulstidens høydepunkter i hansabyen. Lübeck pyntes fra topp til tå med lys og fakler, handelsmenn i tidsriktige kostymer tilbyr sine produkter og duften av ristede kastanjer og gløgg ligger som et teppe i den klare vinterluften. Byen står på UNESCOS verdensarvliste og er en av de best bevarte hansabyene. Vi seiler med Color Line til Kiel og tar buss videre til Lübeck. Her bor vi på et godt og sentralt hotell og har god tid til å hygge oss på markedet. På veien hjem blir det julebord på skipet. Vår dyktige og lokalkjente reiseleder Elbjørg Haugsdal tar godt vare på alle og enhver!
1 reise 21 november
Pasjonsspillene i Oberammergau
Bli med oss og opplev det verdensberømte pasjonsspillet i Oberammergau, som i 2022 oppføres for 42. gang. Her er Jesu lidelseshistorie levendegjort i det unike spillet, som bare oppføres hvert 10. år. I den lille alpelandsbyen Oberammergau foregår det en begivenhet hvert 10 år med lange historiske røtter. Under 30-årskrigen i 1631 brøt det ut en svartedauden-pest i Bayern. By etter by ble rammet og svært mange døde. I Oberammergau prøvde de å stenge pesten ute, men en natt greide den unge gutten Martin Schisler å komme seg inn i hjembyen. Han var smittet, og sykdommen bredte seg raskt. Da samlet byens ledere seg i kirken. De gav et løfte til Gud. Dersom pesten stanset skulle landsbyen og kirken sette opp et spill om Jesu lidelseshistorie hvert 10 år i all framtid. Byen ble spart og løftet har de holdt i 386 år når de neste år er i gang med enda et nytt pasjonsspill. Spillet går 5 dager i uken fra 16. mai til 4. oktober. Spillet starter kl. 14.30 og varer til kl. 22.30, med en tre timers pause hvor det serveres middag rundt om i byen. Over 2000 av landsbyens beboere deltar som skuespillere, musikere, sangere og medhjelpere. I teatersalen er det plass til ca. 5000 personer og vi har billetter kategori 1. Få med deg dette fantastiske pasjonsspillet sammen med opplevelser i Bayern og Salzburg.  Bindende påmelding - våre ordinære betingelser gjelder på bestillinger til Oberammergau. Ønsker du å oppleve Wien samtidig? Se vår andre tur:   Pasjonsspillene Oberammergau med Wien  
2 reiser neste tur 18 mai 2022
Vakre Sicilia
En reise til Sicilia byr på det beste av Italia - en herlig blanding av oldtid, vulkaner, sjarmerende landsbyer, myke strender, dramatiske landskap og en matkultur som slår det meste. På denne reisen bor vi godt ved stranden i den trivelige småbyen Giardini Naxos, på østsiden av øya. Her kombinerer vi siciliansk hverdagsliv og late dager i solen med spennende utflukter og hyggelige måltider. Vi ønsker et behagelig tempo og fokuserer derfor på østkystens høydepunkter. En av Giardini Naxos fordeler er nærheten til Taormina, Sicilias mest kjente turistmål. Den fantastiske beliggenheten på en klippe høyt over Naxosbukta gjør Taormina helt unik, og her skal vi rusle i de sjarmerende brosteinsgatene, besøke det antikk-greske amfiteateret og nyte en iskrem eller god lunsj. I Agrigento og Siracusa møter vi antikkens Hellas og i Piazza Armerina tar de fortryllende mosaikkene oss med tilbake til Romerriket. Vi nyter en åpen busstur langs kysten og vi ferdes fra vakre kyster med krystallklart vann til Etnas svarte lava. Europas høyeste aktive vulkan våker over oss mens vi er her, og er en fantastisk opplevelse.  Med oss har vi dyktige Karl-Gunnar Fjellestad som reiseleder og kjentmann.
1 reise 2 april 2022
Vandringer sør for Roma
Bli med på et italiensk eventyr hvor vi skal vandre i de vakre områdene sør for Roma samt besøke den italienske hovedstaden. Vi skal ta turen til Nemi- og Albanosjøen, områder som kan lokke med små hyggelige middelalderbyer, vakre grønne landskaper og et godt romersk kjøkken. Hit drar også romerne selv for sine søndagsutflukter når de vil unnslippe den travle storbyen. Vi har valgt å bo i Castel Gandolfo, hvor også Paven har sin sommerresidens. Dette er en veldig hyggelig by som ligger vakkert til med utsikt over Albanosjøen. Herfra skal vi ha et par vandredager samt ha tid til å bli kjent med denne hyggelige byen. Vi tar også toget til Roma. Kanskje for å oppleve byen på nytt for noen, mens for andre for å få et lite førsteinntrykk. Her skal vi få oppleve blant annet Piazza Navona, Pantheon, Trevifontenen og Spansketrappen.  Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her. Denne turen passer for alle med normal kondisjon. Vanskelighetsgraden kan variere i løpet av uken, og underlaget kan være ujevnt, men fokus skal være å komme til unike steder til fots, nye opplevelser og kultur.
1 reise 15 mars 2022
Pasjonsspillene i Oberammergau med Wien
Bli med oss og opplev det verdensberømte pasjonsspillet i Oberammergau, som i 2020 oppføres for 42. gang. Her er Jesu lidelseshistorie levendegjort i det unike spillet, som bare oppføres hvert 10. år. I den lille alpelandsbyen Oberammergau foregår det en begivenhet hvert 10 år med lange historiske røtter. Under 30-årskrigen i 1631 brøt det ut en svartedauden-pest i Bayern. By etter by ble rammet og svært mange døde. I Oberammergau prøvde de å stenge pesten ute, men en natt greide den unge gutten Martin Schisler å komme seg inn i hjembyen. Han var smittet, og sykdommen bredte seg raskt. Da samlet byens ledere seg i kirken. De gav et løfte til Gud. Dersom pesten stanset skulle landsbyen og kirken sette opp et spill om Jesu lidelseshistorie hvert 10 år i all framtid. Byen ble spart, og løftet har de holdt i 386 år når de neste år er i gang med enda et nytt pasjonsspill. Spillet går 5 dager i uken fra 16. mai til 4. oktober. Spillet starter kl. 14.30 og varer til kl. 22.30, med en tre timers pause hvor det serveres middag rundt om i byen. Over 2000 av landsbyens beboere deltar som skuespillere, musikere, sangere og medhjelpere. I teatersalen er det plass til ca. 5000 personer og vi har billetter kategori 1. Få med deg dette fantastiske pasjonsspillet sammen med opplevelser i Wien, Salzburg og Bayern.  Bindende påmelding - våre ordinære betingelser gjelder på bestillinger til Oberammergau. Ønsker du å oppleve Salzburg samtidig? Se vår andre tur:   Pasjonsspillene i Oberammergau med Salzburg  
1 reise 26 juli 2022
Langtidsferie Benalmádena
Nyhet i vår langtidsfamilie på den spanske solkysten – Sahara Sunset Club. Et flott resort midt i bymiljøet i Benalmádena, rett ved den fine strandpromenaden og nært byens mange restauranter og butikker. Byen har både et flott havneområde, et typisk andalusisk byliv og nydelige parker – og ligger bare 15 minutter fra flyplassen. Leilighetene er moderne innredet og ligger rundt et hyggelig bassengområde. På resortet finner du spa, restaurant og det er underholdning på kveldene. Du kan velge om du vil ha leilighet med 1 eller 2 soverom.  "Her er det mye å finne på. Parken rett bak resortet, gamlebyen og sommerfuglparken er absolutt verdt flere besøk" - sier tidligere turister i Benalmadena. Hva er Det Gode Liv langtidsferie? Hos oss på «Det Gode Liv» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives. 
5 reiser neste tur 8 november
Langtidsferie Estepona
Nyhet i vår langtidsfamilie på den spanske solkysten – Villacana Resort, Estepona. Dette er et langtidsresort for ro og fred i vakre omgivelser, noen få skritt fra en fantastisk sandstrand. Flotte hager og hvitkalkede småhus med blomster, sitrontrær, palmer og fontener, som en liten Andalusisk by. Flere basseng og muligheter for både tennis, spa og sauna. Leilighetene er smakfullt innredet, de fleste over to plan og med eget uteområde. Resortet har en utmerket beliggenhet midt mellom Estapona og Marbella, samt kort vei til Puerto Banus. "Dette er en nydelig oase med kort vei til stranden. Estepona har en fantastisk gamleby som vi også gleder oss til å utforske"  - vårt førsteinntrykk av resortet i Estepona. Hva er Det Gode Liv langtidsferie? Hos oss på «Det Gode Liv» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives. 
3 reiser neste tur 11 januar 2022
Singeltur - Julestemning i vakre Budapest
Ta en pause fra julestria og bli med på en opplevelsesrik tur til en av Europas vakreste storbyer. Budapest har mye å tilby, med sine flotte bygninger, gode atmosfære, glitrende jule-lys, god mat og ikke minst lave priser. I Budapest finner du også Europas største og mest kjente julemarked. Vi skal i løpet av våre dager her bli kjent med byen, besøke noen av de flotte julemarkedene, oppleve en klassisk konsert, spise tradisjonell ungarsk mat, smake ungarsk vin, lære å lage den ungarske julekaken honningkake samt ha et stemningsfullt kveldscruise med middag på Donau. Vi bor godt og sentralt på 4 stjerners Hotel Mercure Budapest City Center som ligger rett ved gågata Vaci. Vår norske reiseleder Elbjørg Haugsdal skal ta godt vare på gruppen og sørge for at dette blir en hyggelig og sosial tur.
1 reise 6 desember
Jul på Madeira
Velkommen til en stemningsfull julefeiring sammen med oss på Madeira. I behagelig temperatur på den gjestfrie Atlanterhavsøya blir det, om ikke helt tradisjonell, både julestemning og julemiddag. I tillegg kan du bli med på et innholdsrikt program for å se øyas mange skatter sammen med vår dyktige norsktalende reiseleder Alina.  Det er høysesong på Madeira rundt juletider. Den lille hovedstaden Funchal er pyntet til fest, kirkeklokkene ringer stadig til julemesser og markedene bugner av jule-godter. Det kjennes som det alltid er vår på Madeira, og i desember er temperaturene på behagelige 15-20 grader. Kanskje det føles litt uvant, men både sommersko og nisselue kan gå i kofferten på denne turen. Øyas velkjente gjestfrihet har hundreårige tradisjoner, og service har blitt et av Madeiras varemerker. Livet i hovedstaden Funchal, og likeså i de små byene, er som solskinn for sjelen. Stress har ennå ikke funnet veien hit, så her tar man seg tid til å prate med hverandre - både om livets vesentligheter, om alt og om ingenting. På programmet står byvandring i Funchal og de vakre utsiktene på nordsiden. Dessuten blir det vinsmaking og vi skal få se hvordan den lokale likøren Poncha lages. For de som vil, blir det mulighet til en liten levadavandring og enkel fjelltur. Dette blir en reise for å få en litt utradisjonell jul, med høy stemning og hyggelige medreisende.  Gled deg til å senke skuldrene, oppleve tropiske grønne skoger, eksotisk julestemning og ikke minst, kunne bade i hotellets oppvarmede basseng.   
1 reise 21 desember
Tones Egypt
Bli med vår dyktige reiseleder Tone og la henne vise deg sitt eventyrlige Egypt! Her opplever vi historie og kultur i verdensklasse og vi fordøyer inntrykk på flotte hoteller og ombord på et av Nilens beste skip. Vår ferd starter i Luxor med en ukes flott elvecruise på Nilen. Vi fortsetter til Kairo og besøker de fantastiske pyramidene i Giza, Sfinxen og det Egyptiske museet med noen av verdens mest kjente kulturskatter så vel som Tutankhamons gullskatter. Det blir også muligheter til å besøke oldtidens hovedstad Alexandria med sitt berømte bibliotek og det verdenskjente Abu Simbel som ble flyttet i en storstilt operasjon på 1960-tallet. Abu Simbel er noe av det mest unike vi finner i Egypt og helt ulikt alt annet vi opplever. Opplevelsene står i kø; vi besøker de fantastiske faraogravene i Kongenes Dal, det kjente tempelområdet Karnak og Luxor-tempelet, opplever vakker natur, rikt fugleliv og nyter god mat og godt drikke ombord.  Reiseleder Tone Mjøberg har bodd mange år i Egypt og er lokalkjent. Her viser hun deg sine favoritter i landet hun er så glad i.
2 reiser neste tur 12 februar 2022
Andrea Bocelli i Warszawa
Bli med til Polens hovedstad - Warszawa og opplev den verdensberømte tenoren på PGE Narodowy Arena sammen med oss! Gamlebyen- Stare Miasto – er Warszawas hjerte. Her finner du sjarmerende brosteinsbelagte gater, vakre og fargerike restaurerte bygninger, koselige restauranter og et yrende folkeliv. Området her gir oss et inntrykk av å være satt flere hundre år tilbake i tid, men sannheten er at bydelen ikke mer enn litt over 40 år gammel. Vi skal på sightseeing i Warszawa både med buss og til fots der vi blant annet skal se det kongelige slott, St. Annes kirke og Wilanow parken. Vi besøker Chopin-museet der vi får en guidet omvisning som vil gi oss et variert og innholdsrikt innblikk om polens kjente klaverkomponist, og selvsagt skal vi også i løpet av våre dager oppleve en pianokonsert med stykker av Chopin. Det vil bli tid til å oppleve byen på egenhånd eller kanskje man heller vil bli med på en frivillig utflukt der vi vil få et innblikk i jødenes historie i Warszawa med bl.a. besøk på POLIN-museet. Vi bor fint og sentralt på 5-stjerners hotell i Warszawa med gangavstand til Warszawas gamleby. Reiseleder vil samle gruppen der det ikke er program og ta godt vare på hver og en. Bli med og få gode og autentiske opplevelser samt en fantastisk musikkopplevelse.
1 reise 18 august 2022
Singeltur - Umbria & Toscana
Bli med på et kulturelt eventyr i hjertet av Italia! Vi kombinerer Umbrias vakre middelalderbyer med Toscanas bølgende landskap, samt kunst og vin i den ypperste verdensklasse.  Vi bor fast på et godt hotell i Chianciano Terme, som ligger 550 meter over havet og tilbyr et fantastisk klima. Byen er opprinnelig en kurlandsby og regnes som et av verdens fineste helsesteder, med sitt spesielle vann, sine enorme parker og sin sentrale beliggenhet. Herfra tar vi daglige utflukter og skal oppleve blant annet pavebyen Pienza, vakre Assisi, sjarmerende Orvieto og middelalderbyen Siena – alt toppet med vinsmakinger og lunsjer på vingårder i både Montepulciano, Montefalco og Montalcino.  Ta med gode gå-sko for her skal vi se oss rundt i historiske middelalderbyer, vi skal utforske brosteinsbelagte gater og vi får høre mange interessante historier. Vår dyktige reiseleder og lokalguide Katarina Sångberg har spesialisert seg på Toscana, og er svært interessert i historie og kunst, noe som passer helt perfekt for denne turen! Ikke la denne muligheten gå fra deg!
1 reise 4 april 2022
Julen på Beitostølen
Glem mas og tjas og kom til ferdigpyntet jul i eventyrlige vinteromgivelser på Beitostølen.  Vi stresser ned, lar andre lage julematen, rydde og ta oppvasken - mens vi koser oss i hyggelig lag med koselige aktiviteter. Det blir kanefart og julegrøt, quiz og et glass ved peisen. Vi går til dekket bord til frokost, lunsj og julebuffet – og selve julenissen kommer på besøk. Vi bor godt på Radisson Blu høyfjellshotell med tilgang til lobbybar, SPA-avdeling, svømmebasseng og treningssenter. Enten du kommer alene eller sammen med noen – vår dyktige vert tar godt vare på alle og enhver! Det er ingen grunn til å sitte alene i julen!
1 reise 23 desember
Adventstur til Savalen
Savalen er stedet hvor du virkelig kan kjenne på førjulsstemningen. Varmen og gjestfriheten møter deg i døra og det brenner i peisen når du kommer inn fra kulda.  Her skal vi kose oss med deilig mat, et lite julemarked på hotellet, dagsutflukt til Bergstaden Røros samt kanefart og besøk på Julenissens hus.  Det familiære fjellhotellet gir deg en hjemmekoselig atmosfære og tilbyr også en velværeavdeling og innendørs basseng med flott utsikt over innsjøen Savalen. Om været og muligheten byr seg kan du spasere en tur i skumringstimen, eller den «blå timen», som mange kjenner igjen fra Gudny Hagens «Jul i Blåfjell».   Når snøen henger på greinene og det knirker under sålene, da vet du at det nærmer seg jul.  
1 reise 14 desember
Singeltur - Nyttår i Riga
Feir nyttår med oss i Baltikums Paris og Latvias hovedstad! Dette er femte året vi tilbyr denne flotte turen og våre gjester kan ikke få skrytt nok av både opplegget og vår dyktige reiseleder Inguna. Den gamle hansabyen har mange fine og vel bevarte bygninger, og Riga sentrum står på UNESCOs verdensarvliste for sin flotte jugendstil-arkitektur. Med sitt hyggelige prisnivå og en liten og oversiktlig bykjerne har Riga blitt et populært reisemål året rundt. Vi bor sentralt og godt nær gamlebyen og feirer nyttår på staselig vis på hotellet. Vår dyktige reiseleder Inguna har lang erfaring med norske grupper og er lommekjent i byen, og hun vil ta oss med på flere utflukter, og viser oss Latvias vakre hovedstad.
1 reise 30 desember
Nyttårsfeiring i Berlin
Bli med oss til en av Europas beste nyttårsbyer Berlin og møt det nye året med brask og bram! Berlin er en by som har utrolig mye å by på. Her finner du alt du måtte ønske deg både når det gjelder kunst og kultur, historie, god mat og drikke, samt shopping. Vi skal i løpet av oppholdet bli kjent med byen, oppleve en stemningsfull klassisk konsert i Berliner Dom, besøke noen av de hyggelige julemarkedene som faktisk fortsatt holder åpent fram til 31. desember, feire nyttårsaften med stil, samt ha litt tid til å utforske byen på egenhånd. Vi skal også ha en liten båttur på Spree og det vil være mulighet for å bli med på en middag med klassisk konsert på Schloss Charlottenburg. Vår dyktige reiseleder Elbjørg Haugsdal vil ta godt vare på alle og enhver og sørge for at dette blir en sosial og hyggelig tur!
1 reise 29 desember
Piemonte med Morten og Ole
Opplev Piemonte og området rundt med Alba og Barolo - et kjent paradis for mat- og vinelskere! Reiselederne på denne turen er to av våre mest erfarne reiseledere, Morten Bille og Ole Dyck-Madsen. Fra Piemonte kommer noen av verdens beste viner som Barolo og Barbaresco, men også mange andre spennende viner. Området bugner av fantastiske matprodukter og lokalbefolkningen har stor respekt for bordets gleder. De rike kjøkkentradisjonene i denne regionen tilbyr noe helt utenom det vanlige. Her har den gode italienske mattradisjonen fått en snert av fransk eleganse. På denne reisen vil vi guide deg gjennom herlige smaksopplevelser. Vi skal smake, lære og nyte blant Barolo-viner, trøfler fra Alba, oksekjøtt, pølser, oster, grappa, og hasselnøtter - for ikke å snakke om Italias beste sjokolade! Vi bor sentralt i hjertet av området, i den lille byen Barolo. Reiselederne på denne turen er Morten Bille og Ole Dyck-Madsen. Tilsammen har de over 45 års erfaring som reiseledere. De har også erfaring innenfor det kulinariske, Morten som utdannet kokk og Ole som kelner og importør av mat og vin. I tillegg har de en brennende interesse for alt som smaker godt. Begge kjenner området og vil krydre turen med all sin viten samt en god del humor og humør!
3 reiser neste tur 17 mars 2022
Holland i blomstring
Bli med og opplev den fargerike eksplosjonen av tulipaner i Keukenhof, vårstemning i byene Delft og Haag, samt nyt et deilig kanalcruise rundt i Amsterdam by. Når det i april fortsatt er litt ruskete vær her hjemme i Norge, har som regel Nederland hatt herlig vårstemning en god stund. Fortauskafeene er åpne, og vårblomster finnes på hvert gatehjørne. Når tulipanene springer ut, åpner også dørene inn til «Europas hage» og parken Keukenhof. Her bugner det i farger og lukter fra over sju millioner blomster, hvorav 800 ulike tulipaner, i tillegg til liljer, urter og hyasinter.  Keukenhof er et helt fantastisk anlegg, og selv om man ikke har spesielt grønne fingre så er dette en opplevelse man ikke kan gå glipp av. Vi er også så heldige å få oppleve selve blomsterparaden når vi er i parken, som er helt fantastisk. Vi bor i "Prinsebyen" Delft, kjent for sine koboltblå keramikkfigurer som fortsatt produseres her. Her skal vi gjøre oss kjent og besøke fabrikken som produserer denne kjente keramikken og kanskje kjøper du med deg et par hjem? Foruten utflukten til blomsterparken Keukenhof, tar vi også turen til byen Haag, hovedsete for kongehuset, gotiske ridderborger, parlamentet og flere internasjonale domstoler. Vi skal også oppleve travle, men svært koselige Amsterdam langs de mange kanalene som denne byen er så kjent for. Med oss på turen har vi en av våre meget dyktige og rutinerte reiseledere med lang erfaring fra turer i inn- og utland, Elbjørg Haugsdal. 
1 reise 21 april 2022
Bad Gastein - Vandring i Alpene
Alpene gir deg de mest storslagne utsikter, fantastisk mat og utrolige vandringer. Dette blir en uforglemmelig naturopplevelse! Vi befinner oss høyt i fjellene i alpenes største nasjonalpark Hohe Tauern, i en av Østerrikes med sjarmerende alpebyer Bad Gastein. Vi skal nyte fantastiske dufter fra almkrydder, den friske fjelluften og bruset fra bekkene. Bad Gastein ligger midt i nasjonalparken Hohe Tauern, og er av mange betraktet som Østerrikes vakreste naturområde. Grønne daler og høye fjellmassiver gir dramatiske skiftninger i naturen og innbyr til mange slags flotte fotturer. Gasteinerdalen utmerker seg dessuten ved at det aldri er langt til en hyggelig fjellstue for en liten rast med god mat og godt drikke. Luften er krystallklar og myggfri, noe som hever kvaliteten på vandringene ytterligere. Takket være sine varme kilder ble Bad Gastein allerede på 1700-tallet et verdensberømt kursted, der datidens største kjendiser og kongeligheter kom på besøk for å nyte ren alpeluft, god mat, kurbad og den unike atmosfæren. Våre alpinvandringer ligger på et middels nivå, der vi noen ganger tar oss opp på fjellet med skiheisen og noen ganger til fots. Tempoet er behagelig og vi stopper ofte for å nyte utsikten. Som regel vil gruppen deles i to ulike nivåer, slik at en kan velge hvor strabasiøs man vil ha det.  Vi går dog daglig mellom 5-12 km, og stigning mellom 200 til 800 høydemeter. Denne type vandring krever god allmennkondisjon og fjellstøvler som støtter ankelen.  Disse turene ligger mellom nivå 3-4 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her. Med oss fra ankomst har vi en erfaren skandinavisktalende guide og reiseleder fra STS Alpresor. Dette er en tur i samarbeid med magasinet 
7 reiser neste tur 2 juni 2022
Historiske Krakow
Krakow er en smeltedigel av gammel og ny historie, et arkitektonisk mesterverk og hjertet av polsk kultur og historie. Her ligger historien om 2. verdenskrig, kjente og ukjente synagoger, den vel bevarte historiske arkitekturen bak den gamle bymuren og de imponerende saltgruvene i Wieliczka som står på UNESCOS verdensarvliste. På samme liste står også konsentrasjonsleirene Auschwitz-Birkenau, en mektig opplevelse som du vil ha med deg resten av livet. Vi bor på et førsteklasses hotell midt i sentrum, der vi har tilgang til byens severdigheter, og med oss har vi dyktige Nils Krister Larsen som reiseleder. Opplev fortryllende Krakow med oss på denne kulturreisen! Dyktige Nils Krister Larsen er med som reiseleder.
1 reise 6 april 2022
Antalya O-Festival
Gjennom en årrekke har orienteringsmiljøet i Antalya arrangert Antalya O-festival.  Et flott arrangement som har vært populært blant norske o-løpere. Vi har tidligere vært i områdene rundt Antalya, men nå går turen lenger øst og til Alanya – en by med snaut 300.000 innbyggere. På grunn av sin strategiske posisjon på en liten halvøy, har dette historisk sett vært en viktig by helt tilbake til Romerriket. I middelalderen ble noen av byens kjente landemerker som «Det røde tårnet» og borgen «Alanya Kalesi» bygget. Det er i disse områdene vi inviterer vi til 6 løp inkl. nattløp og sprint.  På denne tiden er det normalt fortsatt god sommertemperatur med mulighet for et bad i Middelhavet. Gjennomsnittstemperaturen på dagtid ligger på litt i overkant av 20 grader.
1 reise 30 oktober
Herlige Costa Brava
Costa Brava betyr «den ville kysten» på spansk. Navnet kommer fra det dramatiske landskapet av flotte strender, klipper og knallblåe hav. Kysten strekker seg på nord-østsiden av Spania, fra Barcelona i sør og nordover mot den franske grensen. Her har vi funnet vår spanske perle, i byen Lloret de Mar som er en livlig middelalderby med nydelige strender, hyggelige butikker og mye spansk sjarme. Vi skal nyte stedet, få med oss høydepunktene langs kysten og vi legger opp til flere valgfrie utflukter for at du kan krydre dagene som du vil.  Det er ikke vanskelig å trives i Lloret de Mar. Byen innehar en rekke artige oppdagelser som middelalderslott, frodige parker og for ikke å glemme den nydelige gotiske kirken midt i byen. Den første dagen tar vi en felles byvandring for å bli kjent. Vi bor godt på vårt nyåpnede hotell som ligger med gangavstand til stranden og sentrum. Vi vil få flere anledninger til å nyte hotellets fasiliteter i løpet av reisen. På programmet står selvfølgelig den katalanske hovedstaden, Barcelona. Storbyen med flere kjente landemerker på UNESCOs verdensarvliste. Her skal vi få med oss den ikoniske basilikaen la Sagrada Família som ble påbegynt i 1883, men som fremdeles ikke er ferdigbygd, samt flere av byens andre severdigheter. Vi skal også ta en dagsutflukt til Salvador Dalís by, som er en vakker fiskelandsby ved navn Cadaqués. Costa Brava byr på flere sjarmerende byer og bygninger, en mengde gode viner og et vakkert landskap med flotte fjell og grotter. Vi legger derfor opp til valgfrie utflukter for at du kan få med deg dette på reisen til «den ville kysten» av Spania.    De valgfrie utfluktene er: - Vingårdsbesøk i Empordá - Rundtur i gamlebyen i Girona - Oppleve naturparken Montserrat og klosterbesøk 
2 reiser neste tur 30 april 2022
Cinque Terre og Ligurias perler
Liguria byr uten tvil på en av Europas flotteste kyststrekninger. Ikke minst i den delen av regionen som ligger øst for hovedstaden Genova, der du finner de praktfulle fargerike fiskelandsbyene i Cinque Terre og det frodige landskapet rundt Portofino og Santa Margherita. På denne turen vil vi bruke flotte tog- og båtturer for å oppleve mye av det kulturelle denne flotte regionen har å tilby. Liguria er kjent for havets delikatesser, sine friske og lette hvitviner, elegante olivenolje - og selvfølgelig basilikum, den viktigste ingrediensen i pesto. Underveis vil det bli muligheter for gode mat- og vinopplevelser, der det meste står i havets tegn. Vi har valgt å bo i Sestri Levante fordi byen ligger sentralt i forhold til våre utflukter, og ikke minst på grunn av byens og vårt hyggelige hotells sjarme. Vi har også en vandretur i Liguria - den kan du lese mer om her.
1 reise 25 april 2022
Langs kysten av Portugal
Bli med på en meget innholdsrik «roadtrip» fra Portugals koselige hovedstad Lisboa. Vi kjører langs Atlanterhavet via pittoreske byer, palasser, vindistrikt og til slutt ankommer vi Porto – kulturbyen ved elva Douro. Det er omtrent 30 mil mellom byene. Vi bruker god tid på vår ferd nordover hvor vi overnatter på gode hotell i hyggelige fiskelandsbyer. Starten går ved den fasjonable portugisiske riviera rundt Estoril, Sintra og Cascais. Her lærer vi at de kongelige, den portugisiske fiffen, rike diamanthandlere og spioner under krigen har hatt sitt tilholdssted. I Lisboa svinger vi innom både den store shoppinggaten og gamlebyen med de ikoniske gule trikkene. Overalt i hovedstaden blir vi minnet om Portugals store sjøfarere og sin fortid som stolt koloninasjon rundt 1200-tallet. Vi drar videre i et landskap bestående av lange strender, flotte kirker og hvitkalkede middelalderbyer. Her er livet stille og rolig, hvor hvert gatehjørne har en liten butikk som virker som en sosial forsamlingsplass for skravlende damer. Sett deg ned på en fortauskafe, bestill en kruttsterk kaffe med en hjemmelagd småkake og å gli inn i det lokale.  Vel fremme Porto, skal vi selvfølgelig få en smak på likøren med samme navn som byen og en båttur på Douro-elva. Porto er unik, man bare må beundre arkitekturen på de mange kirker, plasser og bygninger som er dekket både inne som ute med fliser og mosaikk.  Portugal er et deilig land å feriere i. Det er en avslappet stemning, rimelige priser og spennende historie og natur. Bli med for å besøke både store og små steder, lære kulturen å kjenne og smake på det beste – sammen med vår reiseleder.   
1 reise 28 april 2022
Aostadalen med Ole
Bli med på denne unike Italia-turen med vår populære reiseleder og Italia-spesialist Ole Dyck-Madsen! Vi skal til Italias minste region og Europas høyest beliggende område, Valle d’Aosta. Her skal vi smake oss gjennom deilige oster, skinker og viner mens vi skuer over de majestetiske fjelltoppene rundt Mont Blanc, Monte Rosa og Matterhorn. Vi skal også på noen «toppturer» - på den behagelige måten - med taubane. Dessuten skal vi besøke de hyggelige skistedene Champoluc og Courmayeur, som viser seg fra sin beste side på sommerstid.  Vi bor sentralt på et hyggelig hotell i regions- og provinshovedstaden Aosta. En meget spennende by med aner helt tilbake til romerne, og hvor byens navn stammer fra grunnleggeren, keiser Augustus. I dag overgås Aosta kun av Roma og Verona i mengden av romerske monumenter og utgravninger. I tillegg har byen en helt unik middelalderarkitektur. Vi skal bli godt kjent med dette vakre området og Ole viser vei til et utvalg av de lokale småstedene. Aostadalen ligger på den nordlige grensen til Sveits og Frankrike. Landskapet er dramatisk og det spesielle mikroklimaet gir unike druer, og ikke minst fantastiske oster, skinker og pølser – et sant paradis for vin- og matelskere. Det er også noe med at smakene blir som forsterket når vi står midt i området hvor råvarene stammer fra og har det majestetiske fjellandskapet som et uvirkelig lerret foran oss.  Dette er en reise med et velsydd program for å oppleve det kjente fjellområdet, den vakre naturen, nyte smakene og det sjarmerende fjellandsbylivet i Aostadalen – på «Europas tak», som det også blir kalt. 
1 reise 26 juni 2022
Puglia - Italias hæl
Helt i den sørøstlige delen av Italia, og på hælen av Italias støvel finner du Puglia. Regionen har alt hva en forventer av sjarme og severdigheter i Italia, kanskje bare hakket mer dramatisk og variert.  På en uke skal vi oppleve, smake og se alle de vakreste stedene i Puglia. Vin- og oljesmaking i Alberobello, som også er kjent for en stor ansamling av de karakteristiske Trulli-husene. Vi skal da selvfølgelig samtidig få høre den fascinerende historien om opprinnelsen til disse spesielle kjegleformede sten-boligene. Dessuten besøker vi barokk byen Lecce, og byen som til sigende lager Italias beste brød, Altamura. Vi besøker fantastiske grotte- og middelalderbyer, kirker og katedraler, den ene etter den andre av UNESCO- listede severdigheter. Gled deg, dette blir en tur med store opplevelser, inkludert mye italiensk sjarme og smaker.   Puglia er for mange litt ukjent, men den har kanskje Italias flotteste klippeformasjoner og grottebyer, og dette i en kombinasjon med et flatt jordbrukslandskap. Både finkornede sandstrender og deilige Adriaterhavet, men også enorme olivenlunder og vinranker. Klimaet er tørt og varmt, og vi finner her derfor Italias største produsenter av vin, olivenolje og korn.  Vi bor godt og lekkert til på stranden i den sørlige delen, Salento. Hotellet har badebasseng og egen strand, og her blir vi servert både frokost og middag. Det blir tid til å nyte hotellets fasiliteter, men denne uken har et godt gjennomtenkt program som må oppleves.   
1 reise 4 april 2022
Balatonsjøen - en oase av kultur
Balatonsjøen ligger 13 mil utenfor Budapest og er Ungarns, og Sentral-Europas største innsjø. Det er en deilig oase av turkist vann omringet av strender, vingårder og vakre vulkanske fjell.  Vi inviterer deg med hit for å bli kjent med områdets historiske klostre og vakre slott, smake nærproduserte viner, besøke varme kilder, få oppleve hovedstaden Budapests mest kjente severdigheter og et ettermiddagscruise på elven Donau.  Balaton skal vise oss den mer enn 2000 år gammel kulturelle og arkitektoniske arven som ligger her. Vi får et innblikk i den fascinerende barokkstilen både i Benediktinerklosteret på Tihany-halvøyen fra 1100-tallet og det enorme slottet i Kesztheley med hele 101 rom.     Et annen høydepunkt på vår tur hit er å bli kjent med Ungarns mange hundre år gamle kurbadstradisjoner. Vi drar til de helsebringende kildene i Herviz, kun 6 km fra Balaton. Dette er verdens største biologiske aktive termiske sjø, enormt rik på mineraler og blir aldri kaldere enn 22 grader på vinterstid. Området ligger beskyttet med et eget mikromiljø som innehar både uvanlige og beskyttede arter av rik flora og fauna. Det er bare å skue utover sjøen hvor du ser de nydelig røde vannliljene.   Denne turen har mye inkludert med et rikt program, dyktige guider, smaksprøver av lokale spesialiteter og halvpensjon på hotellet. Du vil bli overrasket, og du vil elske Balatonsjøen!  
2 reiser neste tur 25 april 2022
Møt våren i Roma
Spektakulære bygninger, spennende historie og en sjarmerende atmosfære er det som møter deg i Italias hovedstad. Dette er en godt planlagt tur hvor vi på kort tid får med oss alle storhetene i Roma! Roma er ikke bare en spennende by, men en kulturskatt og en opplevelse du sent vil glemme! Den beste måten å se byen på er å tusle gatelangs. Selv den minste lille gårdsplass har ofte en liten, betydningsfull detalj; et dekorert fortau, et fresko-maleri eller en fontene. På denne turen må derfor gode gåsko på - her blir det mye gåing! Vår guide tar oss med på en reise gjennom historien, vakre monumenter og flotte bygninger.  Har du ikke vært i Roma før vil du nå få sjansen til å lære denne byen å kjenne på en unik måte. For deg som allerede er en Romaelsker, vil du garantert få øynene opp for noe nytt ved byen. Vi bor godt og sentralt ved Villa Borghese-parken.
1 reise 23 mars 2022
Fottur Sorrento
Få områder i Europa har så flott natur som Sorrento-halvøya. Olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter blir våre faste følgesvenner under våre vandringer, for ikke å glemme den fantastiske utsikten over både Sorrento, Amalfikysten og Positano, men også helt til Capri, Napoli og Vesuv. Vi skal vandre på vakre Sorrento-halvøya og ta båttur i Napolibukta for å besøke øya Capri. Vi skal oppleve Pompeii og Vesuv og kose oss med god mat der selve pizzaen ble til. Vi skal også kose oss med deilig italiensk mat. Hotellets kokk inviterer oss til å se en demonstrasjon i å lage hjemmelaget gnocchi, den italienske måten å servere poteter på. Vandringene er tilrettelagt slik at alle som er vant til å gå turer kan være med. For å få den beste utsikten skal vi opp på noen høyder, så det vil bli noen opp- og nedstigninger, men på de fleste turene vil terrenget være overkommelig kupert. Under alle våre vandringer har vi i tillegg til vår skandinavisktalende reiseleder også selskap av en lokal autorisert naturguide. Han/hun vil berike oss ytterligere med informasjon om området og dets natur og flora. Denne turen ligger på nivå 2-3 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her.
1 reise 7 april 2022
Førjulstur til Røros
Vi har gleden av å invitere deg med på en stemningsfull førjulstur til bergstaden Røros - en av Europas eldste bevarte trebyer, med over 100 fredede bygninger. Mer passende omgivelser for julestemning skal du lete lenge etter. Det starter allerede på den behagelige togturen opp til Røros. Vel fremme blir vi møtt av den sjarmerende trebyen, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små. Gled deg til et stemningsfullt opphold med kanefart i byens sjarmerende gater og omvisning i vakre Røros kirke. For de som har lyst, blir det tid til et besøk i Olavsgruva. Vi bor på tradisjonsrike Bergstaden hotell og får servert lekker julemat med lokale råvarer. Med oss som reiseleder har vi dyktige Elbjørg Haugsdal som har lang erfaring med reiser i Norge. I skumringen når vinden snor rund hushjørnene og snøen fyker gjennom førjulskvelden, er det nesten så vi kan fornemme Falkbergets Ann-Magritt, som sliten vandrer krumbøyd mot vinden på vei hjem. De fargerike Rørosgatene er kjent for sitt levende kunst- og kunsthåndverksmiljø, verkstedsutsalg, gallerier og særegne små butikker så vel som sjarmerende små kaféer, restauranter og bakgårder som byr på regionens fantastiske lokalmat. Byen er i førjulsstemning, så vi benytter muligheten til å vandre litt på egenhånd og kanskje handle litt julegaver og nyte noen av de små kafeene.  Fra 01. desember arrangeres det julemarked i byen, så på avgangen 6. desember får vi god tid til å oppleve julemagien her. 
1 reise 29 november
Lette vandringer i Portugal
Hyggelige landsbyer og vakkert landskap spekket med vingårder og olivenmarker, gjør Portugal til en perle for naturelskere. Vi bor i Estoril, en eksklusiv forstad til Lisboa og kun 15 minutters gangavstand til den kjente fiskelandsbyen Cascais. Denne vennlige feriebyen har flere fine, små strender, gågater og hyggelige omgivelser. Bli med på en kombinasjon av lette vandringer og kulturelle gåturer, hvor vi lærer å kjenne dette vakre området og dets vell av historiske kulturskatter. Her får du mye for pengene, da det meste er inkludert. På programmet står slående utsikter, eventyrslottet Pena Palace, romantiske Sintra, vinsmaking i en gammel vinkjeller, byvandring i den storslåtte hovedstaden Lisboa og hyggelige måltider hvor vi fordøyer dagens opplevelser. Vandreturene er på 3 til 4 timer, noen i flatt og enkelt terreng, mens andre er noe brattere og med steinete underlag. Reiseleder tilpasser tempo til gruppen og det viktigste på denne turen er at vi koser oss ute og nyter dagene. I tillegg til vandringene besøker vi også Lisboa, den sjarmerende hovedstaden med trikker, smale gater og trivelige kafeer. Vi besøker også vakre Sintra, byen som er på UNESCOS liste over verdens kulturarv og Cabo da Roca - Europas vestligste punkt, Denne turen ligger mellom nivå 1-2 på vår skala. Les mer om våre nivåer   her.
1 reise 7 mai 2022
Den portugisiske Pilegrimsveien
Det finnes en lang rekke pilegrimsveier gjennom Europa som fører til Santiago de Compostela, og denne gangen skal vi følge den portugisiske veien fra Porto.  På vår vei skal vi krysse Douroelven, spise på lokale restauranter, stoppe ved vakre katedraler og nyte flott natur i mildt klima.  Den portugisiske pilegrimsruten starter i Porto, kjent for sin portvin og flere steder på UNESCOs kulturarvliste. Vi gjør vår pilegrimstur litt enklere og tar de lange strekningene med buss. Vi skal hygge oss på veien, og har kun en dagssekk å bære på. Underlaget varierer mellom stier, brostein og asfalt.  Vandringene ligger på nivå 2 på vår skala; passer for alle med normal kondisjon, man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer og enkelte partier kan være bratt og høyt. Les mer om våre nivåer her. Reiseleder er Eva Hauge, som har lang erfaring som guide på våre Pilegrimsvandringer.
1 reise 26 april 2022
Alta
Vinteren i nord er en magisk tid, og i Alta får vi oppleve naturen og kulturen på en unik måte. Nordlysbyen er det perfekte reisemål for store naturopplevelser, som nordlys, huskytur, isfiske og korte arktiske dager. I tillegg skal vi kjenne på de nære ting, som samenes kultur, reindrift og joik, og vi skal nyte hverandres hyggelige lag og gode måltider tuftet på områdets råvarer. Været på Finnmarksvidda kan variere fra litt over null til ekstremt lave temperaturer. Vi kan ikke garantere vindstille dager og klar himmel, men uansett hva været gjør, er platålandskapet svært imponerende og fantastisk vakkert. Vi skal også inn i varmen på Alta Museum, Verdensarvsenter for bergkunst, hvor vi får et nærmere innblikk i historien rundt helleristningene og Alta. Og vi skal selvsagt avlegge et besøk på Ishotellet i Sorrisniva - verdens nordligste ishotell. Igloo hotellet bygges opp hver vinter med nytt tema og både hotellet og all kunst innvendig er laget av lokale kunstnere som bruker naturlig is og snø. På denne turen blir du en aktiv deltaker i utendørsaktiviteter, men ingenting er ekstremt og du får også tid til å nyte roen og stillheten. Uansett hva som skjer vil du ta utrolige minner med deg hjem! PS: den 11. mars starter det internasjonale hundekjøringsløpet, Finnmarksløpet. Vi er tilstede for å se starten (bare på turen som går 9. – 13. mars). Det blir helt spesielt å få med seg den store begivenheten som foregår midt i sentrum av byen, ned mot Nordlyskatedralen. Byen er i tillegg pyntet og feststemt med marked, underholdning og mattelt! 
2 reiser neste tur 16 februar 2022
Opera i Verona
For mange operaelskere står Arena di Verona som en av de aller største opplevelsene. På denne turen får du to flotte forestillinger under åpen sommerhimmel, masse tid til å utforske Romeo & Julies romantiske Verona og best av alt - vi bor midt i sentrum bare et steinkast fra arenaen.  Det å sitte på den nesten to tusen år gamle romerske arenaen sammen med flere tusen andre operaelskere er helt unikt. Dette er verdens største operascene og tradisjonene går helt tilbake til 1913. Oppføringene er meget imponerende og atmosfæren utrolig. Flere hundre talentfulle sangere og levende hester er bare noen av innslagene. At det hele foregår i fantastiske Verona gjør opplevelsen ekstra stor. Verona er en særdeles flott by, som ble grunnlagt før romerne kom hit. På 1200- og 1300-tallet opplevde Verona en blomstring som stadig i dag sees på hvert gatehjørne, i form av flotte bygninger, imponerende festningsanlegg og historiske monumenter. Verona er i tillegg en kulinarisk by hvor det vrimler av gode restauranter og hyggelige vinbarer. Du får også mulighet til en ekstra utflukt til Gardasjøen, med storslått vinlunsj på et 500 år gammelt palass i Bardolino og båttur til Sirmione, Gardasjøens mest eksklusive by. Bli med vår dyktige reiseleder Monica Bjerke på denne minneverdige og musikalske reisen!
2 reiser neste tur 13 juli 2022
Vandringer Moseldalen
Bli med på vandreturer i vakre Moseldalen.  En dal som strekker seg fra Trier i vest til Koblenz i øst. Vi inviterer til en opplevelse med fantastisk utsikt, vingårder som ligger i den bratte dalsiden og et stinett som er lett å vandre på. Som i Norge er terrenget kupert, med noen bratte opp- og nedstigninger.  Dalsidene er ekstra godt egnet til vindyrking, på grunn av sitt gunstige klima og selvfølgelig er dette kjerneområdet for produksjon av den kjente Moselvinen. Under oppholdet skal vi bo i Tysklands eldste by – Trier helt vest i landet. Her starter vi med byvandring med lokalguide i denne spennende historiske byen. Vi skal selvfølgelig vandre den berømte «Römerpfad» gjennom skog og langs elven Mosel på smale stier med spektakulær utsikt og utallige spor av romersk historie.  På programmet står også en vandring langs «Schiefer.Wackenweg». Det er en rundtur som starter i byen Thomm og går gjennom vakkert naturlandskap på eng- og skogsstier. Morscheider Grenzpfad er en annen vandring med storslagen utsikt over Hunsrück, Ruwer og Moseldalen. Et av høydepunktene på turen er slottsruinene Sommerau og Marienlay. Det blir også mulighet for en utflukt til Luxemburg og båttur på Mosel med vinsmaking.   Du bør være vant til å gå i terreng, men du trenger ikke være topptrent. Turene ligger på nivå 2-3. For mer informasjon om vår nivå inndeling se her.
3 reiser neste tur 28 mars 2022
Fotturer i Rovinj
Vakre utsikter, det krystallklare Adriaterhavet, små øyer, gode temperaturer og velsmakende mat. Bli med på vakre vandringer ved middelalderbyen Rovinj, med sine smale brosteinsbelagte gater og hus i venetiansk arkitektur. Her skal vi bo godt i frodige omgivelser ved havet og nyte daglige vandringer, historie og kultur sammen med vår dyktige lokale reiseleder. Underveis legger vi opp til hyggelige besøk og lunsjer, og på kveldstid nyter vi middagene sammen på vårt flotte hotell. Vandringene er på 3-4 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i terreng og har normalt god helse kan være med. Turene ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivå inndeling se her. Om du reiser alene eller sammen med noen – bli med oss på dette aktive eventyret!
2 reiser neste tur 30 april 2022
Hurtigruten Bergen til Kirkenes
«Verdens vakreste sjøreise» er en opplevelse i lys, stemninger og farger. Inntrykkene står i kø langs hele kysten. Dette er en reise som går gjennom by og land, gjennom trange fjorder og sund, og forbi åpne og majestetiske havstykker. Dette blir en opplevelse du sent vil glemme!   Vi starter vår reise med en behagelig togtur fra Oslo over Hardangervidda. I Bergen stiger vi om bord i Hurtigruteskipet som skal ta oss på den nordgående ruten til Kirkenes. Underveis opplever vi byer så vel som de små, værbitte tettsteder. Gled deg til by-sightseeing sammen med vår reiseleder i både Bergen, Ålesund, Trondheim, Tromsø og Kirkenes. I tillegg kan du glede deg over å krysse Polarsirkelen, samt oppleve de velkjente øyrikene Lofoten og Vesterålen. Siste del av turen blir med en overnatting i Kirkenes. Her blir vi vist rundt i byen og ved grenseovergangen ved Storskog. En spennende avslutning på en fantastisk reise i Norge! Med oss på turen, er vi så heldige å ha med oss en av våre mest erfarne reiseledere, Nils Krister Larsen. Han har mer enn 25 års erfaring langs kysten og vet det meste som er å vite om turen, samfunnet og de spennende historiene som utspinner seg fra området.  Slik oppsummerer en gjest en tidligere tur med Nils Krister: «Nils Krister er en behagelig og kunnskapsrik reiseleder. Han brydde seg om oss alle - 10 av 10 til ham. Han var helt enestående både faglig og menneskelig.»  
1 reise 2 april 2022
Pilegrimsveien til Santiago de Compostela
Følg i pilegrimenes fotspor på en behagelig måte! Vi følger den anerkjente pilegrimsruten «Camino Frances» med Jacobs grav og Santiago de Compostela for øyet. Vi har gjort turen litt enklere og tar de lange strekningene med buss, sover på gode hotell og smaker på regionens gode mat og drikke. På denne turen får du oppleve det flotte spanske landskapet med middelalderbyer, katedraler og vakre kirker. Vår erfarende norske reiseleder viser vei gjennom mer enn 1000 års historie. Vårt startsted er baskiske Bilbao, hvor det ikoniske Guggenheim museet har sitt hjemsted. Så bærer det gjennom små og store byer som Pamplona og Leon, hvor vi stopper for overnatting, byvandringer og måltider. Gled deg til å tusle blant vinrankene i Rioja og utallige ulike arkitektoniske stilarter langs hele veien. Dette er reisen for deg som er opptatt av kultur, liker å være sosial og vant med å gå i skog og mark – enten du reiser sammen med noen eller alene. Vi skal hygge oss på veien og vandringene foregår med to guider, èn går foran og èn bak. Dagsetappene er på ca. 2-5 timer og underlaget varierer mellom stier, skoger og asfalt. Reiseleder er Eva Hauge, som har lang erfaring som guide på våre Pilegrimsvandringer. Vi har med buss underveis, så skulle man ha behov for å stå over en dag vil det være mulig å bli med bussen. Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer   her. Dette er en opplevelse for livet!
1 reise 7 mai 2022
Sommer i Alpene
Våre to dyktige Alpe-entusiaster, Else og Idar, skal denne gangen ta oss med rundt på en opplevelsestur i Østerrike og Nord-Italia. Vi skal til tre vakre Alpeområder; Maria Alm, Syd-Tirol og Seefeld. Reiselederne kjenner stedene godt, og tilrettelegger aktivitet etter gruppens ønsker og behov. De som føler seg spreke kan gå flere fotturer, andre kan bli med opp i fjellheisen, eller bare nyte utsiktene eller hotellenes fasiliteter – dette er en tur for alle!  De italienske og østerrikske Alper er kanskje meste kjent som vinterdestinasjoner, men vi reiser på sommeren når landskapet er grønt og kuene er ute på beite i store blomsterenger. Vi kommer nære den lokale atmosfæren og livet i alpene med gamle tradisjoner som fortsatt holdes i hevd. Hele veien blir vi fulgt av den majestetiske utsikten av toppene som ruver opp til 3-4.000 meters høyde.  Vårt første stopp er i idylliske Maria Alm i de østerrikske Alper; Hochkönig-området. Dette er et postkort-vakkert område omringet av høye fjell, irrgrønne daler og gressende kuer på høytliggende almer (setrer). Her kan vi blant annet oppleve den lokale seterdriften og ost- og spekeskinkeretten «Brettjausse».   Vi reiser videre til Syd-Tirol i Nord-Italia, en del av Alpenes Dolomittene. Området er kjent for både tyrolerhusene og eplene. Her tar vi utflukter for å oppleve fjellet Drei Zinnen, som står på UNESCOs verdensarvliste, en vakker innsjø og flere små alpelandsbyer som Toblach og Heiligenblut.  Vi avslutter turen med dager i Seefeld, et område med et utall muligheter til å oppleve storslått natur, og vi skal blant annet oppleve det imponerende rundmaleriet på 1000 m².  Rundreisen har et velsydd program med besøk på fjellmuseer og utsiktspunkt, historier og lokal mat. I tillegg får du muligheter til å velge ditt nivå på ulike aktiviteter, som el-sykkeltur, valgfrie lette eller mer tidkrevende fotturer. Det blir også tid til å bruke hotellenes spa. Uansett får du bevitnet alpenes majestetiske prakt og oppleve de koselige alpelandsbyene, alt sammen med våre engasjerte reiseledere.  
1 reise 28 juni 2022
Norge på langs
Bli med og la tankene vandre gjennom Norges vakre natur, historie, kultur og dagligliv fra Oslo til Tromsø. Reisen byr på store variasjoner i norsk natur, kultur og klima - fra frodige landbruksområder og store skoger, storslåtte fjellområder, ned daler til kysten. Gjennom fjorder og forbi små samfunn til Nord-Norges største by. Nordlandsbanen er blitt kåret til en av verdens vakreste togreiser av Lonely Planet - en reise gjennom særegen natur og kultur. Dikteren Sveinulv Jarnæss beskrev det slik i et dikt fra 1950: "Ta Nordlandsnetter i favn, om du kan, som det vakreste du øyner i verden. En himmel flammer i nordlysets brann over drømmenes eventyrland" Kanskje så du på den populære NRK produksjonen «Sommertoget minutt for minutt» i 2017.  På denne turen kommer vi til å oppleve litt av den stemningen, selv om det ikke blir noen lange stopp, med entusiastisk lokalbefolkning og underholdning underveis. Her er et lite eksempel:  Sommertoget minutt-for-minutt Fra Bodø kjører vi nordover og inn i Knut Hamsuns rike med bl.a Kjerringøy og Hamarøy. Men vi skal ikke glemme reisens siste del – nemlig Hurtigruten fra Svolvær til Tromsø.  Kanskje får vi litt den samme opplevelsen, som da NRK i 2013 sendte «Hurtigruten minutt for minutt».   "Vel hjemme etter en meget vellykket tur. Det var et eventyr å få oppleve det vakre landet vårt med en fantastisk og dyktig reiseleder med øye for alles ve og vel. Jeg reiser gjerne på tur med Aller travel og Nils Krister Larsen igjen. Takk og med vennlig hilsen Adèle Falkenstein" - fra juni 2021.
1 reise 6 mai 2022
Flotte vandringer i Champoluc
Skibyen Champoluc ligger vakkert til i Val d`Ayas, ved foten av Europas nest høyeste fjell Monte Rosa. Byen går under navnet “Alpenes største hemmelighet”, og her venter naturopplevelser helt utenom det vanlige. Idyllisk atmosfære, god mat og eventyrlig natur kjennetegner området i Nord-Italia. Dette blir en reise med fokus på vandringer i flott natur og vakre utsikter. I løpet av uken fokuserer vi også på Aosta-dalens mattradisjoner, og underveis passerer vi hyggelige alpehytter hvor vi får servert hyggelige lunsjer inkl. vin, basert på lokale råvarer som ost, sopp og vilt. Med sin spesielle beliggenhet mellom Italia, Frankrike og Sveits har Aosta-dalen blitt påvirket av de beste mattradisjoner fra alle tre land.  Underveis på våre vandringer gjør vi små stopp, hvor guiden forteller nærmere om tradisjoner, historie og ikke minst flora og fauna. Vi bor fast på vårt hyggelige fjellhotell midt i Champoluc og nyter daglig våre middager sammen på hotellet. Vi beveger oss i eventyrlig landskap og ser dyr som beiter, Monte Rosas breer og fjelltopper samt panoramautsikt over det majestetiske fjellet Matterhorn. På denne turen bør man være turvant, dvs. vant til å gå tur i fjellet og til høydeforskjeller. Her vandrer vi 3-6 timer, og turene kan være krevende da vi delvis går i terreng med mye stigning. Gode vandresko er viktig. Denne turen ligger på nivå 4 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her.    
1 reise 4 september 2022
Singeltur - Roma
Den italienske hovedstaden er en by som vil ta pusten fra deg! Her har vi satt sammen våre favoritter og på kort tid får du oppleve alle storhetene i selveste Roma. Den beste måten å se byen på er å rusle gatelangs. Selv den minste lille gårdsplass har ofte en liten, betydningsfull detalj; et dekorert fortau, et fresko-maleri eller en fontene. På denne turen må derfor gode gå-sko på, og vår dyktige reiseleder Katarina tar oss med på en magisk reise gjennom historien, den rike kulturen, vakre monumenter og ærverdige bygninger. På spaserturene gjennom byen kommer vi forbi byens spennende historiske skatter, som Spansketrappen, Pantheon, Piazza Navona, det imponerende Colosseum og gamle Romas politiske og religiøse sentrum, Forum Romanum. Vi besøker det imponerende Vatikanmuseet, der pavene gjennom århundrer har samlet all verdens mesterverker, og Peterskirken, den katolske kirkens sentrum. Turen er planlagt slik at det er god tid til egne eventyr, lange lunsjer og middager i stemningsfulle omgivelser.  Vi bor godt og sentralt, med gangavstand til de fleste store severdigheter. Har du ikke vært i Roma før vil du nå få sjansen til å lære denne byen å kjenne på en unik måte. For deg som allerede er en Romaelsker vil du garantert få øynene opp for noe nytt ved byen. Roma er en spennende by og en kulturskatt. Dette blir en opplevelse du sent vil glemme!
1 reise 22 august 2022
Rørosmartnan
Vi har i år gleden av å invitere deg til tradisjonsrike Rørosmartnan som finner sted på Røros, en av Europas eldste bevarte trebyer, med over 100 fredede bygninger.  Rørosmartnan er en tradisjon fra tiden med bergverksdrift. Bergverkssamfunnet var avhengig av tilførsel av matvarer og andre forsyninger. Folk kom fra alle kanter for å selge korn, erter, tørrfisk, småsei, salta og røkt kjøtt, sild, smør tobakk brennevin og hester. Samfunnet var i starten veiløst, så man var helt avhengig av sledeføre for å frakte varer til byen og i februar var det tradisjonelt godt vinterføre. Denne spesielle stemningen skal vi gjenoppleve i gatene og på plassene rundt i Røros. Med sine fargerike trehus, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små, danner verdensarven Røros den perfekte rammen.  De fargerike Rørosgatene er kjent for sitt levende kunst- og kunsthåndverksmiljø, verkstedsutsalg, gallerier og særegne små butikker så vel som sjarmerende små kaféer, restauranter og bakgårder som byr på regionens fantastiske lokalmat.
1 reise 15 februar 2022
Elvecruise på Douro
Elven Douro renner fra Spania og gjennom norddelen av Portugal, der den munner ut i Atlanterhavet ved byen Porto. Det er også her, i selve portvinshovedstaden at vi går om bord og tar utgangspunkt i vår reise. De mange slusene langs elven gjør vårt elvecruise til en harmonisk og behagelig båttur. Med vår elvecruiseekspert og reiseleder Tone Mjøberg i spissen, skal vi la oss guide gjennom det unike landskapet i Dourodalen. Vi blir underholdt av Fado-sang og skal smake på gode viner og portvin, så vel som andre lokale spesialiteter. Vi skal besøke flotte katedraler, herregårder og byer med en rik arv som Lamego, Salamanca og Vila Real. Den frodige og grønne Duoro-dalen har et så spektakulært og vakkert landskap at den er oppført på UNESCOs liste over spesielt naturskjønne områder i verden. Dette blir et unikt elvecruise og en vakker reise, hvor et rikt utfluktsprogram og helpensjon med drikke er inkludert. Porto er en utrolig sjarmerende by med sine vakre og fargeglade hus som strekker seg fra elven og opp i høyden. Det historiske sentrum er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Duoroelven deler byen i to, Vila Nova de Gaia og gamlebyen. I Vila Nova de Gaia finner vi alle portvinshusene på rekke og rad, det er her de tradisjonelle båtene «Rabelos» la til kai med alle druene som ble fraktet fra vinområdene lenger opp langs elven og ned hit til selve portvinshusene. Vi skal bo ombord på skipet MS Infante Don Henrique som regnes som et 4 stjerners skip. Alle lugarer er utvendige og ligger over vannlinjen, lugarene på mellomdekk og øvre dekk har vinduer som kan åpnes. Rederiet er velkjent for sine dyktige kokker og nydelige mat. Vi kan vente oss 3-4 retters lunsjer og middager med ulike tema. Fra skipets soldekk har vi et førsteklasses skue over den majestetiske elven i hjertet av Nord-Portugals unike og berømte vinregion. Her ser du de dypeste kløfter omgitt av terrasser med nesten uendelige vingårder. Det er her druene til portvinen stammer fra og hvor de edle dråpene ble laget allerede tilbake i 1756. Portvinsprodusenter ligger langs hele dalen og innehar kjente navn som Cockburns, Taylors og Sandeman. Vi skal oppleve historiske landsbyer langs dalen, men manges favoritt vil nok være sjarmerende Porto. Det blir også tid til en avstikker inn i Spania, hvor vi opplever den berømte universitetsbyen Salamanca. La deg rive med av sjarmen av Portugals bankende hjerte for tradisjoner og arkitektur, samt en bemerkelsesverdig historie som i dag gir oss all sin sjarm. Gled deg til å oppleve Douroelven som bukter seg gjennom vindistriktet og 200km langs Dourodalen, som mange kaller Europas vakreste.
1 reise 22 august 2022
Seniortrening på Gran Canaria
Har du lyst til å komme i bedre form? Eller kanskje er du allerede godt i gang, men trenger nye utfordringer? Bli med oss på en aktiv og morsom treningsuke til Puerto Mogan! Vi som reiser med deg er et team med mange års erfaring innen fysioterapi, idrettsmedisin, kosthold, seniortrening og senior treningsreiser. Vi har energien og kunnskapen til å hjelpe deg med å forbedre styrke, kondisjon, balanse og bevegelighet. Treningen er lagt opp til å passe alle, uansett nivå og utfordringer. Har du problemer med helsen bør ikke dette stoppe deg fra å bli med. Treningen er svært variert og foregår utendørs på forskjellige underlag. Om kveldene møtes vi til refleksjon, foredrag og teori om trening, kosthold og helse, samt litt skjemt og moro.  Med på turen vil det også være med lege. Det blir individuelle samtaler og veiledning for de som ønsker det. Dette blir en herlig, sosial og aktiv uke, hvor vi skal komme hjem med overskudd, nye vennskap og mer motivasjon til å fortsette den gode treningen. 
1 reise 17 november
Musikkfest i Dublin
For fjerde år på rad inviterer vi til en reise i irsk folkemusikk og til hyggelige Dublin i full feststemning! Det er duket for både musikalske, kulturelle og sosialt hyggelige stunder, og med oss har vi vår skandinavisktalende og dyktige guide Annie Dale, som selv er engasjert i musikkmiljøet. Festivalen «TradFest» er en årlig begivenhet som byr på konserter og musikalske opplevelser i fem hele dager til ende. Alt foregår i hjertet av Dublin og konserter arrangeres i hele byen, inkludert Dublin Slott, Rådhuset, St.Patrick`s Cathedral og mer intime historiske steder. Området rundt Dublin byr dessuten på vakre landskap, spennende kulturhistorie og storslåtte severdigheter. Vi legger opp til 3 konserter i løpet av oppholdet, sightseeingtur med besøk på Trinity College, The Old Library og Book of Kells, historisk vandring med besøk på Dublinia museum og Hooley Night med levende musikk, show og middag på populære Johnnie Fox`s Pub.  Cassidys Hotel ligger sentralt øverst i O`Connell Street, bare 10 minutters gange fra Temple Bar-området - perfekt for en gruppe som skal på Tradfest!    
1 reise 27 januar 2022
Romjulstur til Røros
Forestill deg julepyntede gater, lyden av dombjeller og lukten av juletre, sammen med snøhvite omgivelser midt i den sjarmerende trehusbebyggelsen på Røros. Vi har i år gleden av å invitere deg til romjulstur til Røros. En av Europas eldste bevarte trebyer, med over 100 fredede bygninger. Her skal vi oppleve og kose oss lokale romjulstradisjoner både ute i byen og inne i gjestmilde og julepyntede Bergstaden Hotel. Med sine fargerike trehus, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små, danner verdensarven Røros den perfekte rammen.  Rørosgatene er kjent for sitt levende kunst- og kunsthåndverksmiljø, verkstedsutsalg, gallerier og særegne små butikker så vel som sjarmerende små kaféer, restauranter og bakgårder som byr på regionens fantastiske lokalmat. Og alle på Bergstadens Hotel vil gjøre sitt beste for å ivareta de gode norske juletradisjonene og sørge for at du kan senke skuldrene og nyte oppholdet
1 reise 26 desember
- Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!
Systersajter
Top