Reiser med inhold

Fra 16 norske turoperatører som brenner før opplevelser

Populære temareiser med Aller Travel

Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!.
Sjarmerende Altea
Tjuvstart eller forleng sommeren og bli med til Middelhavets juvel, Altea, på Costa Blanca kysten av Spania! Denne lille spanske byen på Costa Blanca kysten regnes som en av verdens vakreste byer. En langstrakt strandpromenade, hvitkalkede hus med blomsterpotter, trange brosteinsbelagte gater, små kunst- og bruksbutikker, isbarer og uterestauranter – er bare noe av det Altea har å by på. Byen utstråler en vanvittig sjarm, og det er mye å se av attraksjoner og severdigheter. En stille og rolig landsby, med førsteklasses restauranter som tilbyr alt fra den lokale paella til et internasjonalt kjøkken. Skandinavisktalende reiseleder er med under hele oppholdet, og tar dere med på byvandring i Altea-slik at vi blir bedre kjent med området vi bor i, heldags utflukt til Guadalest, samt omvisning og innføring hos en lokal vinprodusent. Her får vi selvsagt smaksprøver og litt å spise. Utover dette vil reiseleder være behjelpelig med flere interessante utflukter, hvor man melder sin interesse for deltakelse under selve oppholdet. Vi bor godt på et fint hotell rett ved stranden, her kan du glede deg til å nyte livet og senke skuldrene.   
1 reise 14 oktober
Romantiske Gardasjøen
En storslått reise til et av Europas mest naturskjønne områder - Gardasjøen. Mot syd strekker vinmarker og olivenlunder seg ut til sjøen og mot nord reiser høye fjell seg som om man var i de norske fjordene, bare ispedd palmer, vakre blomster og hyggelige middelalderbyer. Den perfekte rammen er dannet for en uke med store opplevelser. Vi besøker de romantiske byene Casanovas Venezia og Romeo & Julies Verona, som med sine utallige severdigheter tilfredsstiller selv den mest kravstore reisende. På vår tur Gardasjøen rundt skal vi se noen av de vakre byene i området. Vi skal også oppleve et av de mest imponerende og majestetiske fjellområdene Dolomittene. Vi bor sentralt i den hyggelige og sjarmerende lille byen Garda.
1 reise 29 september
Langtidsferie Albufeira
I feriebyen Albufeira får du garantert et trivelig langtidsopphold. På vårt flotte leilighetshotell Vila Petra bor vi 3 uker i romslige, lyse leiligheter, med oppholdsrom, separat kjøkken, soverom, bad og balkong. Det moderne resortet ligger rolig til, omgitt av en flott hage i bydelen Montechoro. Det er kort vei til bydelens hovedgate med små restauranter, butikker og barer. Den vakre sandstranden Oura ligger kun en kort spasertur unna, og du kan lett ta deg til sentrum av Albufeira. Tyrefekterarenaen og Continente kjøpesenter ligger heller ikke langt til fots fra hotellet.  Det er nydelig på Algarvekysten på vinterstid, med en rolig stemning og stort sett godt vær med knallblå himmel. Et populært turistmål siden 70-tallet som fortsatt holder sin sjarm. Hyggelige kystbyer, deilig sjømat og rik middelhavskultur venter deg.  Det er gode turmuligheter og turstier i området. Våre verter arrangerer dessuten flere utflukter til de pittoreske småbyene langs Algarve-kysten, kjent for korkproduksjon, gode viner og behagelig stemning.  Eksempel på utflukter kan være vandringer, besøk på vingård i Silves, den sjarmerende gamlebyen i Faro eller fiskerlandsbyen Tavira. "Etter nordnorsk standard, er det alltid høysommer i Albufeira!" smiler en fornøyd May Brith, tidligere gjest på vår langtidsferie i Albufeira. Hva er DET GODE LIV langtidsferie? Hos oss på «DET GODE LIV» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives. 
4 reiser neste tur 8 oktober
Langtidsferie Calpe
Liker du å være aktiv, gå turer, være sosial og møte andre mennesker som ønsker det samme? Da er langtidsferie på Calpe stedet for deg! Her bor du i leilighet med balkong rett ved havet, nær byen og med flotte turmuligheter i nærmiljøet. Calpes gamle bydel byr på fine og spesielle opplevelser, og mange gode restauranter. Calpe er relativt flatt, så det er også et mekka for syklister. I tillegg er det gode muligheter for å spille golf i området. Resortet har en flott beliggenhet ved havet, og rett utenfor finner du en nydelig strandpromenade. Alle leilighetene har balkong og du kan velge havutsikt om du ønsker.  "Fellesskapet er unikt på Calpe, her er det er rom for alle"  - forteller våre verter på Calpe. Lavt enkeltromstillegg På Calpe har vi leiligheter med lavt enkeltromstillegg. Fra kr 2000,- pr. 4 ukers opphold (begrenset antall). Calpe er derfor en populær destinasjon for de som reiser alene.  Jul i Calpe Vi har også 2 ukers opphold over julen - se her Hva er DET GODE LIV langtidsferie? Hos oss på «DET GODE LIV» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives. 
35 reiser neste tur 4 oktober
Langtidsferie Club Marbella
Club Marbella passer for deg som ønsker en aktiv og sosial hverdag i varmere strøk. Leilighetene er romslige med 2 soverom og 2 bad. Her har vi et eget stort fellesrom hvor våre gjester kan møtes til sosiale aktiviteter daglig og du vil ha tilgang på oppvarmet svømmebasseng inne. Resortet passer godt for aktive da det er en del trapper på anlegget. Club Marbella ligger i et rolig og kupert boligområde i Calahonda, nær sjømannskirken. Noen få minutters gange til minimarked og et utvalg restauranter. Dette er vårt originale langtidsresort som vi startet med tilbake i sesongen 2014/15. "Siden leilighetene er store med 2 separate soverom, så delte vi to venninnene leilighet. Vi har kjent hverandre i 50 år og det fungerte utmerket"  – hilsen to glade damer fra Vestfold. Trykk her, og du kan lese en fin artikkel om Club Marbella vårt originale langtidsresort. Hva er DET GODE LIV langtidsferie? Hos oss på «DET GODE LIV» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives. 
36 reiser neste tur 1 oktober
Langtidsferie Elviria
Er du eventyrlysten er Ona Alanda et godt utgangspunkt. Det flotte leilighetshotellet ligger sentralt plassert i Elviria på Costa del Sol, mellom Marbella og Fuengirola. Elviria har gode bussforbindelser til byene rundt, hvor du kan oppleve flotte severdigheter, lange strender og store shoppingsentre.  På Ona Alanda er det bare å lene seg tilbake og nyte gode dager under palmene i hotellets frodige hager. Her får du høy standard på leilighetene, og kan velge mellom leilighet med 1 eller 2 soverom. I tillegg til to store bassengområder med hyggelig soldekk, finner du en koselig restaurant, oppvarmet innendørs basseng, jacuzzi og treningsstudio her.  Bare 500 meter fra leilighetshotellet har du tilgang til en lang sandstrand, som strekker seg kilometervis nordover og sørover, med en rekke koselige strandbarer og restauranter. Her skal det godt gjøres å ikke trives. "Dette er en av våre flotteste resort, både i forhold til beliggenhet og kvalitet på leilighetene!" - sier Jan fra Aller travel. Hva er DET GODE LIV langtidsferie? Hos oss på «DET GODE LIV» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives. 
22 reiser neste tur 1 oktober
Langtidsferie Tenerife
Ønsker du et stabilt godt klima, en leilighet med høy standard, et flott resort og samtidig muligheten til å være aktiv? Da er vår langtidsferie på Tenerife stedet for deg! Her får du 3 ukers opphold i smakfullt innredde leiligheter med balkong, på vårt flotte resort Santa Barbara Golf & Ocean Club. Leilighetshotellet ligger helt sør på øya, rett ved havet og med kort vei inn til Los Cristianos (kun 20 min med lokalbuss). Fine turmuligheter både langs havet, ved golfbanene og ellers rundt på øya. Spiller du golf er det flere muligheter i umiddelbar nærhet. Leilighetene har høy standard og moderne interiør. Her kan du nyte roen og samtidig ha muligheten til å være både aktiv og sosial hvis du ønsker det.  Spanias høyeste fjell Teide, som er verdens tredje største vulkan, ligger faktisk på Tenerife. Å spasere rundt i nasjonalparken som omgir fjellet kan minne om en spasertur på månen. Landskapet er spesielt og man kan beundre naturskulpturer som «Dronningens sko» og «Madonna», i tillegg til fantastisk utsikt over havet og de omkringliggende Kanariøyene. "Gled deg til å sitte på terrassen med et glass i hånden og se solen gå sakte ned" - sier Monica som besøkte resortet sist år. Hva er DET GODE LIV langtidsferie? Hos oss på «DET GODE LIV» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives. 
6 reiser neste tur 22 oktober
Elvecruise på Donau 2022
Vi kaster loss og  seiler på Donau gjennom Europa i vakre omgivelser helt fra Romania til Østerrike. I løpet av 11 innholdsrike dager opplever vi hele 7 ulike land og 5 hovedsteder, så vel som mange spennende småbyer. Vi seiler med den populære elvecruisebåten Kleine Prinz. Skipet er lite og intimt med god atmosfære og et usedvanlig dyktig og hyggelig mannskap. Inkludert i prisen er et stort og innholdsrikt utfluktsprogram, helpensjon med nydelig mat og levende musikk ombord på kveldene. Det er mange høydepunkter på turen, vi opplever og lærer mer om Europas spennende histore og ulike kulturer. Svært naturskjønn er seilasen gjennom Jernporten, området som har Europas lengste kløft hvor naturen er bevart med naturparker på begge sider av elven. Det her vi blant annet ser steinskulpturen av Kong Decebal mens vi nyter en deilig dag på soldekk. Vi seiler ca 1 335 km og nyter dagene med flotte utflukter i spennende byer, vi hygger oss på soldekket mens vi nyter utsikten, blir underholdt og bevertet. Båten er blant de minste elvecruisebåtene på Donau, noe som skaper en helt unik atmosfære om bord, man blir fort kjent med hverandre. Det er også en stor fordel både ved høy og lav vannstand.  Dette blir en seilas med mange uforglemmelige øyeblikk. Merk at det må påberegnes endel gåing på utfluktene og sightseeingene som foregår både til fots og i buss. For avganger på denne reisen i 2023, klikk her.
1 reise 5 oktober
Den Italienske Riviera
Pittoreske byer, fristende badeviker, avslappet italiensk sjarme, god mat og et herlig klima – dette er ferie på Rivieraen. Med base i den italienske kystbyen Diano Marina og vårt hyggelige hotell ved havet har vi satt sammen et variert program, med en god blanding av spennende utflukter og tid til å nyte det gode liv. På denne reisen skal vi blant annet besøke den sjarmerende middelalderbyen Dolceaqua, smake på vin og lokale delikatesser i dalen Val Nervia, besøke spennende San Remo og et olivenpresseri for å smake områdets fremragende olivenolje. Det blir dessuten mulighet for dagsturer til både italienske Genova og franske Monaco.  Vårt flotte hotell ligger direkte ved havet og her kan vi nyte både morgen- og ettermiddagssolen. Vil du oppleve området på egenhånd leier hotellet ut sykler slik at du enkelt kommer rundt til de nærliggende kystbyene. Opplevelsene venter på oss som perler på en snor!  
1 reise 15 oktober
Frodige Madeira
Madeira er den blomsterrike og gjestfrie øya i Atlanterhavet du kan reise til hele året på grunn av det milde og behagelige klimaet.  Her kan du vandre i tropisk grønne skoger og bade i oppvarmede basseng, samt nyte fantastiske utsikter. Det finnes et hundretalls blomsterarter, urter, eukalyptustrær, vingårder og fruktåkre, og selv om blomstringen varierer etter årstid vil du alltid kunne nyte den frodige floraen. I tillegg har du Madeiras unike urskog som er på UNESCOs bevaringsliste, det 2.150 km lange nettet av vanningskanaler (levadas), som sørger for vann til gårdene, og den ville kysten med bratte klippevegger hvor skjønnhetsopplevelsen er nærmest total! På bakgrunn av sin skjønnhet og sitt varierte landskap, har denne skogen tidligere blitt kåret til én av de 7 naturlige underverker i Portugal. Øyas velkjente gjestfrihet har hundreårige tradisjoner, og service har blitt et av Madeiras varemerker. Livet i hovedstaden Funchal, og likeså i de små byene, er som solskinn for sjelen. Stress har ennå ikke funnet veien hit, så her tar man seg tid til å prate med hverandre - både om livets vesentligheter, om alt og om ingenting. Det er inkludert tre hovedmåltider hver dag med fri bar, rom med balkong og tre utflukter. Med unntak av lunsjen på heldagsutflukten til nordkysten inntas alle de inkluderte måltidene på hotellet. Utfluktene tar deg nesten øya rundt, og du velger selv hvilke du vil være med på. I tillegg til de tre som er inkludert, kan du også bestille ekstra utflukter av vår reiseleder - eller utforske på egen hånd (se program). Sydkysten har det beste klimaet, og det er nettopp her vi bor, på et 4-stjerners nyrenovert all inclusive hotell, sentralt beliggende ved Funchals havpromenade. Velkommen til Madeira!
9 reiser neste tur 6 september
Toscanas hjerte
Denne delen av Italia tilbyr utallige kulturskatter, stemningsfulle middelalderbyer og karakteristiske oldtidsbyer – alt i et usedvanlig vakkert og bølgende landskap. En reise til Toscana er en fest for sansene! Den vakre regionen er verdenskjent for sine maleriske landskap, olivenlunder, vinranker og vakre kunstskatter. Vi har skreddersydd et turprogram der du vil oppleve høydepunktene i Toscana. Vi skal besøke den hyggelige middelalderbyen Siena, vakre Firenze, koselige Lucca og sjarmerende Pistoia. Et besøk til det skjeve tårnet i Pisa er også inkludert i prisen. Vi bor sentralt i den sjarmerende kurbyen Montecatini. Vi har med oss en av våre populære og meget dyktige skandinaviske reiseledere, som vil fortelle oss alt vi trenger å vite underveis.  Dette blir en reise full av opplevelser og italienske eventyr!
1 reise 6 september
Vandringer Gardasjøen
Bli med på en aktiv uke, krydret med masse god mat og vin, i fantastiske omgivelser! Gardasjøen har gjennom mange år vært et yndet feriested for hele Europa. Dette med god grunn! Med sin sentrale beliggenhet er det lett å komme hit, og vel fremme møtes man av et mildt middelhavsklima som er unikt for beliggenheten ved Alpenes sydlige fot. Ved den ene enden av sjøen er det fantastisk frodig med mengder av frukt, oliven og vin. Den andre enden er mer dramatisk med fjell som på mange måter minner om en norsk fjord med omliggende fjell. I denne enden er det i tillegg et hav av fargerike og velduftende blomster og trær, og mange gamle og romantiske middelalderbyer. Utover den skjønne naturen byr Gardasjøen også på en flere tusen år gammel historie, og ikke minst gastronomiske opplevelser i særklasse. Under våre daglige vandringer ser vi vidunderlige utsikter over sjø og fjell, gamle vannmøller og det hele krydres med gode lunsjer og vinsmaking. Vi bor sentralt og sjarmerende i sentrum av Garda, som er en av områdets hyggeligste byer. Vi skal også ta båttur og taubane, og kort sagt oppleve mye på disse syv dagene! Vandringene ligger på et middels nivå der du bør ha normalt god helse og være vant med å gå/vandre i terreng, uten å være veldig topptrent! Vi går til tider bratt, men med riktig innstilling kommer vi langt. Vandreturen ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivå inndeling klikk  her.
1 reise 6 oktober
Jordan med Tone
Reiseleder Tone Mjøberg har sterke bånd til Jordan og lang erfaring med denne flotte destinasjonen;  "Bli med meg på en fantastisk rundtur for å oppleve eksotiske Jordan. På denne omfattende rundreisen opplever vi alt det flotte landet kan tilby fra natur til kultur. La deg forføre av den mystiske historien og de spennende kulturskattene, historie og bibelhistorie går hånd i hånd. Høyt opp og langt ned - reisen tar oss fra femtenhundre meter over havet til mer enn firehundre meter under havet "    Vi besøker hele tre steder på Unescos verdensarvliste: Bethany hvor Johannes Døperen virket og Jesus ble døpt, klippebyen Petra som er kåret til et av verdens syv nye underverk, og verdens vakreste ørken Wadi Rum.   Vi bor på flotte hotell og reiser på den beste tiden av året.   Dette blir en tur du sent vil glemme!  Norske Tone Mjøberg er svært interessert i historie og kultur, og er en meget erfaren reiseleder som har reist verden rundt. Midtøsten og regionens historie er hennes favorittfelt, Tone har besøkt Jordan mange ganger og reist med utallige grupper gjennom årene.   
2 reiser neste tur 28 oktober
Levadavandring på Madeira
Madeira er turgåernes Mekka, og den aller beste måten å bli kjent med øyas vakre og ville natur er å vandre langs levadaene. På denne turen er det duket for flotte turer i vakkert landskap, på øya med sommer og blomstring året rundt. Vi bor sentralt i Funchal og det blir god tid til å nyte den vakre øya. Reiseleder samler gruppen og legger opp til felles måltider og ekstra aktiviteter når det ikke er program. Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler og de første ble bygget på 1400-tallet for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes og disse stiene er i dag populære turveier. Det finnes nå rundt 200 levadaer som tilsammen utgjør mer enn 1500 kilometer og mange går gjennom vakker natur i områder det ikke hadde vært mulig å komme til ellers. Naturen er dramatisk og storslagen, så man bør ikke ha høydeskrekk. Fotturene er lagt opp slik at man med normalt god helse, kondisjon og gode vandresko skal klare seg bra. Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her. Reiser du alene? Vi har også singelavganger, les mer her.
3 reiser neste tur 1 november
Singeltur - Levadavandring Madeira
Madeira er turgåernes Mekka, og den aller beste måten å bli kjent med øyas vakre og ville natur på er å vandre langs levadaene. På denne turen er det duket for flotte turer i vakkert landskap med sommer og blomstring året rundt. Vi bor godt i utkanten av Funchal og det blir god tid til å nyte den vakre øya. Vår populære reiseleder samler gruppen og legger opp til felles måltider og ekstra aktiviteter   når det ikke er program. Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler og de første ble bygget på 1400-tallet for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes, og disse stiene er i dag populære turveier. Det finnes nå rundt 200 levadaer som tilsammen utgjør mer enn 1500 kilometer. Mange går gjennom vakker natur i områder det ikke hadde vært mulig å komme til ellers.  Fotturene er lagt opp slik at man med normalt god helse, kondisjon og gode vandresko skal klare seg bra. Naturen er dog dramatisk, så man bør ikke ha høydeskrekk!   Her reiser du med en liten, eksklusiv gruppe på maks 25 personer! Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her.
5 reiser neste tur 20 september
Tones Kreta
La vår dyktige og populære reiseleder Tone vise deg sine favoritter på vakre Kreta!  Tone har selv bodd her og har en forkjærlighet for øya som hun kjenner så godt.  Visste du at Kreta er Europas første høykultur? Øyas historie strekker seg tusenvis av år tilbake i tid. Vi skal oppleve den minoiske kulturen, fantastisk natur, spise godt og smake gode viner.  Vi går på historisk grunn, opplever det minoiske palasset Knossos og det flotte arkeologiske museet i Heraklion. Har du lest Viktoria Hislops roman Øya? Vi besøker naturligvis øya Spinalonga som er fremmet til Unesco sin verdensarvliste sammen med de minoiske palassene. Det er svært spesielt å vandre rundt på Spinalonga og tenke på alle skjebnene som har bodd der. Vi besøker også vakre Rethymnon og klosteret Arkadi, vi bor og utforsker Chania, ofte kalt for Hellas vakreste by med de venetianske kvarterene. Kreta er den største av de greske øyene, med vakker og variert natur. Ikke uten grunn at Kreta blir kalt for gudenes øy. Guden Zevs ble født her og vi finner mange av de greske mytologienes sagn og historier nettopp her. Livet er deilig på vakre Kreta, sola varmer og øya er frodig med høye fjell og dype daler. Nydelige strender inviterer til sol og bad, det blir vandring i stemningsfulle gater og trange smug som gir gode minner fra den kretiske kulturen og det lokale folkelivet på nært hold. Tone tar godt vare på alle og viser gjerne sine kjente og kjære favoritter litt utenfor allfarvei.  
1 reise 24 september
Sorrentos perler
Opplev Sorrento-halvøyas vakre perler med oss! Få områder byr på så flotte og varierte opplevelser som Sorrento-halvøya i det sørlige Italia. Nyt både olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter, for ikke å glemme de vakre appelsin- og sitronplantasjene som ligger i terrasser oppover fjellveggene. Vi bor sentralt i Sorrento og herfra tar vi spennende utflukter i dette naturskjønne og historiske området. Fra bussen får vi vakre utsikter og besøker historiske perler, og de viktigste kulturelle høydepunktene i området. I løpet av oppholdet besøker vi både Amalfi, som ligger på UNESCOS verdensarvliste, Ravello med sin fantastiske utsikt over Amalfi-kysten, Salerno-bukten og Napoli, og sist men ikke minst vulkanen Vesuv og Pompeii - et av verdens mest interessante utgravningsområder.   Bli med oss på dette eventyret fra antikken!
1 reise 6 oktober
Pasjonsspillene i Oberammergau
Bli med oss og opplev det verdensberømte pasjonsspillet i Oberammergau, som i 2022 oppføres for 42. gang. Her er Jesu lidelseshistorie levendegjort i det unike spillet, som bare oppføres hvert 10. år. I den lille alpelandsbyen Oberammergau foregår det en begivenhet hvert 10 år med lange historiske røtter. Under 30-årskrigen i 1631 brøt det ut en svartedauden-pest i Bayern. By etter by ble rammet og svært mange døde. I Oberammergau prøvde de å stenge pesten ute, men en natt greide den unge gutten Martin Schisler å komme seg inn i hjembyen. Han var smittet, og sykdommen bredte seg raskt. Da samlet byens ledere seg i kirken. De gav et løfte til Gud. Dersom pesten stanset skulle landsbyen og kirken sette opp et spill om Jesu lidelseshistorie hvert 10 år i all framtid. Byen ble spart og løftet har de holdt i 386 år når de neste år er i gang med enda et nytt pasjonsspill. Spillet går 5 dager i uken fra 16. mai til 4. oktober. Spillet starter kl. 14.30 og varer til kl. 22.30, med en tre timers pause hvor det serveres middag rundt om i byen. Over 2000 av landsbyens beboere deltar som skuespillere, musikere, sangere og medhjelpere. I teatersalen er det plass til ca. 5000 personer og vi har billetter kategori 1. Få med deg dette fantastiske pasjonsspillet sammen med opplevelser i Bayern og Salzburg. 
1 reise 24 august
Vakre Sicilia
En reise til Sicilia byr på det beste av Italia - en herlig blanding av oldtid, vulkaner, sjarmerende landsbyer, myke strender, dramatiske landskap og en matkultur som slår det meste. På denne reisen bor vi godt ved stranden i den trivelige småbyen Giardini Naxos, på østsiden av øya. Her kombinerer vi siciliansk hverdagsliv og late dager i solen med spennende utflukter og hyggelige måltider. Vi ønsker et behagelig tempo og fokuserer derfor på østkystens høydepunkter. En av Giardini Naxos fordeler er nærheten til Taormina, Sicilias mest kjente turistmål. Den fantastiske beliggenheten på en klippe høyt over Naxosbukta gjør Taormina helt unik, og her skal vi rusle i de sjarmerende brosteinsgatene, besøke det antikk-greske amfiteateret og nyte en iskrem eller god lunsj. I Agrigento og Siracusa møter vi antikkens Hellas og i Piazza Armerina tar de fortryllende mosaikkene oss med tilbake til Romerriket. Vi nyter en åpen busstur langs kysten og vi ferdes fra vakre kyster med krystallklart vann til Etnas svarte lava. Europas høyeste aktive vulkan våker over oss mens vi er her, og er en fantastisk opplevelse.
1 reise 27 september
Langtidsferie Benalmádena
Nyhet i vår langtidsfamilie på den spanske solkysten – Sahara Sunset Club. Et flott resort midt i bymiljøet i Benalmádena, rett ved den fine strandpromenaden og nært byens mange restauranter og butikker. Byen har både et flott havneområde, et typisk andalusisk byliv og nydelige parker – og ligger bare 15 minutter fra flyplassen. Leilighetene er moderne innredet og ligger rundt et hyggelig bassengområde. På resortet finner du spa, restaurant og det er underholdning på kveldene. Du kan velge om du vil ha leilighet med 1 eller 2 soverom.  "Her er det mye å finne på. Parken rett bak resortet, gamlebyen og sommerfuglparken er absolutt verdt flere besøk" - sier tidligere turister i Benalmadena. Hva er DET GODE LIV langtidsferie? Hos oss på «DET GODE LIV» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives. 
25 reiser neste tur 4 oktober
Kulinariske høydepunkter i Piemonte
Opplev Piemonte og området rundt med Alba og Barolo - et kjent paradis for mat- og vinelskere! Reiselederne på denne turen er to av våre mest erfarne reiseledere, Morten Bille og Ole Dyck-Madsen. Fra Piemonte kommer noen av verdens beste viner som Barolo og Barbaresco, men også mange andre spennende viner. Området bugner av fantastiske matprodukter og lokalbefolkningen har stor respekt for bordets gleder. De rike kjøkkentradisjonene i denne regionen tilbyr noe helt utenom det vanlige. Her har den gode italienske mattradisjonen fått en snert av fransk eleganse. På denne reisen vil vi guide deg gjennom herlige smaksopplevelser. Vi skal smake, lære og nyte blant Barolo-viner, trøfler fra Alba, oksekjøtt, pølser, oster, grappa, og hasselnøtter - for ikke å snakke om Italias beste sjokolade! Vi bor sentralt i hjertet av området, i den lille byen Barolo. Reiselederne på denne turen er Morten Bille og Ole Dyck-Madsen. Tilsammen har de over 45 års erfaring som reiseledere. De har også erfaring innenfor det kulinariske, Morten som utdannet kokk og Ole som kelner og importør av mat og vin. I tillegg har de en brennende interesse for alt som smaker godt. Begge kjenner området og vil krydre turen med all sin viten samt en god del humor og humør! «Er man litt glad i god mat og drikke, så har denne turen alt hva hjertet kan begjære. Takket være kunnskapsrike guider og reiseleder, lærte vi også mye nyttig som vi kan ta med oss neste gang vi skal velge noe godt å drikke til maten!» - Githa Kristensen etter turen mars-22
1 reise 1 september
Bad Gastein - Vandring i Alpene
Alpene gir deg de mest storslagne utsikter, fantastisk mat og utrolige vandringer. Dette blir en uforglemmelig naturopplevelse! Vi befinner oss høyt i fjellene i alpenes største nasjonalpark Hohe Tauern, i en av Østerrikes med sjarmerende alpebyer Bad Gastein. Vi skal nyte fantastiske dufter fra almkrydder, den friske fjelluften og bruset fra bekkene. Bad Gastein ligger midt i nasjonalparken Hohe Tauern, og er av mange betraktet som Østerrikes vakreste naturområde. Grønne daler og høye fjellmassiver gir dramatiske skiftninger i naturen og innbyr til mange slags flotte fotturer. Gasteinerdalen utmerker seg dessuten ved at det aldri er langt til en hyggelig fjellstue for en liten rast med god mat og godt drikke. Luften er krystallklar og myggfri, noe som hever kvaliteten på vandringene ytterligere. Takket være sine varme kilder ble Bad Gastein allerede på 1700-tallet et verdensberømt kursted, der datidens største kjendiser og kongeligheter kom på besøk for å nyte ren alpeluft, god mat, kurbad og den unike atmosfæren. Våre alpinvandringer ligger på et middels nivå, der vi noen ganger tar oss opp på fjellet med skiheisen og noen ganger til fots. Tempoet er behagelig og vi stopper ofte for å nyte utsikten. Som regel vil gruppen deles i to ulike nivåer, slik at en kan velge hvor strabasiøs man vil ha det.  Vi går dog daglig mellom 5-12 km, og stigning mellom 200 til 800 høydemeter. Denne type vandring krever god allmennkondisjon og fjellstøvler som støtter ankelen.  Disse turene ligger mellom nivå 3-4 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her. Med oss fra ankomst har vi en erfaren skandinavisktalende guide og reiseleder fra STS Alpresor.
2 reiser neste tur 25 august
Cinque Terre og Ligurias perler
Liguria byr uten tvil på en av Europas flotteste kyststrekninger. Ikke minst i den delen av regionen som ligger øst for hovedstaden Genova, der du finner de praktfulle fargerike fiskelandsbyene i Cinque Terre og det frodige landskapet rundt Portofino og Santa Margherita. På denne turen vil vi bruke flotte tog- og båtturer for å oppleve mye av det kulturelle denne flotte regionen har å tilby. Liguria er kjent for havets delikatesser, sine friske og lette hvitviner, elegante olivenolje - og selvfølgelig basilikum, den viktigste ingrediensen i pesto. Underveis vil det bli muligheter for gode mat- og vinopplevelser, der det meste står i havets tegn. Vi har valgt å bo i Sestri Levante fordi byen ligger sentralt i forhold til våre utflukter, og ikke minst på grunn av byens og vårt hyggelige hotells sjarme.
1 reise 29 september
Puglia - Italias hæl
Helt i den sørøstlige delen av Italia, og på hælen av Italias støvel finner du Puglia. Regionen har alt hva en forventer av sjarme og severdigheter i Italia, kanskje bare hakket mer dramatisk og variert.  På en uke skal vi oppleve, smake og se alle de vakreste stedene i Puglia. Vin- og oljesmaking i Alberobello, som også er kjent for en stor ansamling av de karakteristiske Trulli-husene. Vi skal da selvfølgelig samtidig få høre den fascinerende historien om opprinnelsen til disse spesielle kjegleformede sten-boligene. Dessuten besøker vi barokk byen Lecce, og byen som til sigende lager Italias beste brød, Altamura. Vi besøker fantastiske grotte- og middelalderbyer, kirker og katedraler, den ene etter den andre av UNESCO- listede severdigheter. Gled deg, dette blir en tur med store opplevelser, inkludert mye italiensk sjarme og smaker.   Puglia er for mange litt ukjent, men den har kanskje Italias flotteste klippeformasjoner og grottebyer, og dette i en kombinasjon med et flatt jordbrukslandskap. Både finkornede sandstrender og deilige Adriaterhavet, men også enorme olivenlunder og vinranker. Klimaet er tørt og varmt, og vi finner her derfor Italias største produsenter av vin, olivenolje og korn.  Vi bor godt og lekkert til på stranden i den sørlige delen, Salento. Hotellet har badebasseng og egen strand, og her blir vi servert både frokost og middag. Det blir tid til å nyte hotellets fasiliteter, men denne uken har et godt gjennomtenkt program som må oppleves.   
1 reise 29 september
Fottur Sorrento
Få områder i Europa har så flott natur som Sorrento-halvøya. Olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter blir våre faste følgesvenner under våre vandringer, for ikke å glemme den fantastiske utsikten over både Sorrento, Amalfikysten og Positano, men også helt til Capri, Napoli og Vesuv. Vi skal vandre på vakre Sorrento-halvøya og ta båttur i Napolibukta for å besøke øya Capri. Vi skal oppleve Pompeii og Vesuv og kose oss med god mat der selve pizzaen ble til. Vi skal også kose oss med deilig italiensk mat. Hotellets kokk inviterer oss til å se en demonstrasjon i å lage hjemmelaget gnocchi, den italienske måten å servere poteter på. Vandringene er tilrettelagt slik at alle som er vant til å gå turer kan være med. For å få den beste utsikten skal vi opp på noen høyder, så det vil bli noen opp- og nedstigninger, men på de fleste turene vil terrenget være overkommelig kupert. Under alle våre vandringer har vi i tillegg til vår skandinavisktalende reiseleder også selskap av en lokal autorisert naturguide. Han/hun vil berike oss ytterligere med informasjon om området og dets natur og flora. Denne turen ligger på nivå 2-3 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her.
2 reiser neste tur 13 oktober
Den portugisiske Pilegrimsveien
Det finnes en lang rekke pilegrimsveier gjennom Europa som fører til Santiago de Compostela, og denne gangen skal vi følge den portugisiske veien fra Porto.  På vår vei skal vi krysse Douroelven, spise på lokale restauranter, stoppe ved vakre katedraler og nyte flott natur i mildt klima.  Den portugisiske pilegrimsruten starter i Porto, kjent for sin portvin og flere steder på UNESCOs kulturarvliste. Vi gjør vår pilegrimstur litt enklere og tar de lange strekningene med buss. Vi skal hygge oss på veien, og har kun en dagssekk å bære på. Underlaget varierer mellom stier, brostein og asfalt.  Vandringene ligger på nivå 2 på vår skala; passer for alle med normal kondisjon, man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer og enkelte partier kan være bratt og høyt. Les mer om våre nivåer her. Reiseleder er Eva Hauge, som har lang erfaring som guide på våre Pilegrimsvandringer.
1 reise 27 september
Vandringer Moseldalen
Bli med på vandreturer i vakre Moseldalen.  En dal som strekker seg fra Trier i vest til Koblenz i øst. Vi inviterer til en opplevelse med fantastisk utsikt, vingårder som ligger i den bratte dalsiden og et stinett som er lett å vandre på. Som i Norge er terrenget kupert, med noen bratte opp- og nedstigninger.  Dalsidene er ekstra godt egnet til vindyrking, på grunn av sitt gunstige klima og selvfølgelig er dette kjerneområdet for produksjon av den kjente Moselvinen. Under oppholdet skal vi bo i Tysklands eldste by – Trier helt vest i landet. Her starter vi med byvandring med lokalguide i denne spennende historiske byen. Vi skal selvfølgelig vandre den berømte «Römerpfad» gjennom skog og langs elven Mosel på smale stier med spektakulær utsikt og utallige spor av romersk historie.  På programmet står også en vandring langs «Schiefer.Wackenweg». Det er en rundtur som starter i byen Thomm og går gjennom vakkert naturlandskap på eng- og skogsstier. Morscheider Grenzpfad er en annen vandring med storslagen utsikt over Hunsrück, Ruwer og Moseldalen. Et av høydepunktene på turen er slottsruinene Sommerau og Marienlay. Det blir også mulighet for en utflukt til Luxemburg og båttur på Mosel med vinsmaking.   Du bør være vant til å gå i terreng, men du trenger ikke være topptrent. Turene ligger på nivå 2-3. For mer informasjon om vår nivå inndeling se her.
1 reise 19 september
Fotturer i Rovinj
Vakre utsikter, det krystallklare Adriaterhavet, små øyer, gode temperaturer og velsmakende mat. Bli med på vakre vandringer ved middelalderbyen Rovinj, med sine smale brosteinsbelagte gater og hus i venetiansk arkitektur. Her skal vi bo godt i frodige omgivelser ved havet og nyte daglige vandringer, historie og kultur sammen med vår dyktige lokale reiseleder. Underveis legger vi opp til hyggelige besøk og lunsjer, og på kveldstid nyter vi middagene sammen på vårt flotte hotell. Vandringene er på 3-4 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i terreng og har normalt god helse kan være med. Turene ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivå inndeling se her. Om du reiser alene eller sammen med noen – bli med oss på dette aktive eventyret!
2 reiser neste tur 17 september
Julemarkedscruise langs Donau
Om bord på vår hyggelige elvecruisebåt, Der Kleine Prinz, får du julestemning og god forpleining. Vi får oppleve tre land og tre ulike hovedsteder, som alle har forskjellige julemarked og gir gode minner langs Donau. Inkludert i prisen er helpensjon på båten og levende musikk om bord på kveldene. Båten ble totalrenovert vinter 2016, så vi kan nyte av nytt inventar med høy standard. Reiseleder på turen er Tone Mjøberg. Hun er meget kunnskapsrik og er lokalkjent i området. Hun har vært reiseleder på elvecruise i over 15 år.
2 reiser neste tur 1 desember
Vandring på Finnskogen
Vi inviterer til en helt spesiell vandretur på Finnskogen, i mystikkens grenseland. Kanskje et område som mange har hørt om, men få faktisk har besøkt. Finnskogene er et skogsområde i den østlige delen av Solør som ligger mellom Elverum og Kongsvinger i et belte på 25–30 kilometers bredde langs riksgrensen mot Sverige. Turen passer for deg som er vant med å gå litt lengre turer på skogsstier og i terrenget. Fotturene går gjennom vakkert terreng og kulturlandskaper med Kjell Magne Nordvi som veiviser, kjentmann og historieforteller. Dette blir vandringer med flotte opplevelser, møte med lokalbefolkningen, vakker utsikt over grenseområdet og Finnskogens sjarme og mystikk. Forfatteren Åsta Holt bodde på Svullrya og skrev romaner om sitt folk – skogfinnene – som bosatte seg i dette vakre skogsområdet. Hun etablerte også «Republikken Finnskogen» en tre-dagers feiring av finnekulturen, avholdt i forbindelse med Finnskogdagene. På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med lette vandresko med god ankelstøtte.  T uren ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer   her.
1 reise 26 september
Vandring i Rondane
Bli med Aller Travel på vandring i Rondane - i vakre sommerfarger og flott turterreng sammen med vår vandreguide Kjell Magne Nordvi. Turen starter ved Ringebufjellet, fortsetter i majestetiske Rondane og avsluttes ved Folldalsfjellet, Savalen og Jutulhogget. En vandringsreise som passer for deg som er vant til å gå i noe krevende fjellterreng. Du vil få med deg utsikter og historiske steder, over hengebruer, stentrapper og fjellstier. På kveldene tar vi inn på gode fjellhotell for avslapning, mat og hygge. På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med vandresko med god ankelstøtte. Turen ligger på nivå 3. Les mer om våre nivåer   her. Som en liten forsmak på opplevelsene, tar vi med første verset av Åsmund Olavsson Vinjes kjente dikt «Ved Rondane», som ble publisert i «Ferdaminne frå sumaren 1860»; No ser eg atter slike fjell og dalar som dei eg i min fyrste ungdom såg, og same vind den heite panna svalar; og gullet ligg på snjo som før det låg. Det er eit barnemål som til meg talar, og gjer meg tankefull, men endå fjåg. Med ungdomsminne er den tala blanda: det strøymer på meg, so eg knapt kan anda.  
1 reise 12 september
Vandring i Femundsmarka
Bli med å vandre gjennom glisen furuskog og se det blinke i et stille tjern med snaufjell som bakgrunn. Hør bare lyden av skogen og stillheten – og du vet du er i Femundsmarka.  Turen passer for vante fjellfolk. Vi inviterer til en vandretur i et landskap som Johan Falkberget har beskrevet i flere av sine romaner. Vi skal selvfølgelig bo i bergstaden Røros og vandre i Femundsmarka og Forelhogna. Lars Monsen har mange ganger snakket varmt om disse områdene i sine reportasjer fra turer han har gjort.   Vandreguide Kjell Magne Nordvi tar oss med til sine barndoms trakter, og vandrer i fantastiske omgivelser med vakker natur, flott utsikt og skiftende terreng. Han påstår også at han vet om noen fantastiske ørret tjern, så har du lyst til å sjekke om det er sant, tar vi oss tid til en liten fiskepause. Men ikke minst å bo i historiske omgivelser i bergstaden Røros er en opplevelse i seg selv. "Stor takk til vår spreke og kunnskapsrike turleder Kjell Magne Nordvi, vi hadde en alle tiders fin tur. Vi ble raskt en sammensveiset gruppe med hyggelige bekjentskaper.  Vi takker for flotte opplevelser og håper å være med på ny Norgestur til neste år." - Marit og Morten fra sommerturen 2021  På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med lette vandresko med god ankelstøtte. Turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her.
2 reiser neste tur 29 august
Vandringer på vakre Ischia
Bli med vår populære reiseleder Roberto på fine vandringer på øya Ischia! Flott, vakker og uspolert er ofte uttrykk som anvendes om Napoli-buktens største øy, best kjent for sine varme kilder, sitt helsebringende vann og sin frodige og vakre natur. Et perfekt sted for velvære! Vår reise starter med lette vandringer på selve øya, med flotte utsikter over Napoli og vulkanen Vesuv. Vi tar oss god tid til å nyte og utforske, og reiseleder sørger for at vi når fram til små koselige restauranter ved lunsjtid, slik at vi i hyggelig atmosfære kan nyte god mat, samle energi og diskutere dagens opplevelser. Vi får blant annet oppleve Le Fumarole, en strand med 100 grader varm sand. Her blir det lunsj som delvis er tilberedt i den varme sanden. Turens siste dager tilbringes i Agerola, en fin liten by som ligger høyt over Amalfikysten på Sorrento halvøyen. Her blir det også lett vandring samt besøk i Napoli, Sør-Italias største og viktigste by. Vår meget dyktige skandinaviske reiseleder og Italia-spesialist Roberto vil fortelle oss alt vi trenger å vite underveis, og tar godt vare på oss!  Dette blir en reise full av opplevelser og italienske eventyr! Denne turen ligger på nivå 2 på vår vandreskala. Les mer om våre nivåer  her.  
1 reise 23 september
Langtidsferie Mallorca
Som vinterreisemål er Mallorca en flott destinasjon med frodig og grønn natur. For alle som ønsker en aktiv høst eller vinter så er det mange opplevelser i vente, rundt omkring på øya og i Palma by. På leilighetshotellet VistaSol kommer våre gjester tilbake år etter år, og samholdet på vårt resort er supert. Reiser du alene er det også lavt tillegg for å benytte leiligheten alene. Resortet ligger på en høyde i Torrenova, mellom Palma Nova og Magaluf, med kun fem minutters gangavstand til to flotte strender. De to småbyene har en rolig og fin atmosfære vinterstid, og her finnes et godt utvalg av butikker, restauranter og kaféer, samt god forbindelse til øyas hovedstad Palma de Mallorca. «Mange turmuligheter og utsiktspunkter, utrolige grotter, slettelandskap med vinranker og mandeltrær. Øya imponerte meg enormt» - sier vår tidligere gjest, Anne Grethe Hesselberg. Lavt enkeltromstillegg På Mallorca har vi leiligheter med lavt enkeltromstillegg. Fra kr 1000,- pr. 4 ukers opphold (begrenset antall). Mallorca er derfor en populær destinasjon for de som reiser alene.  Hva er DET GODE LIV langtidsferie? Hos oss på «DET GODE LIV» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives.  ****Siste frist for "bestill tidlig rabatt" er 30. april! Bestill nå og få kr 500,- i rabatt per person. Legg inn kampanjekode «langtidsferie» ved bestilling.****  
5 reiser neste tur 5 oktober
Flyktningeruta Spikern
Bli med å vandre deler av flykningruta «Spiker’n», som ble brukt under 2. verdenskrig. Ruta strekker seg langs begge sider av riksgrensen mellom Solør i Norge og Värmland i Sverige.  Under 2. verdenskrig var det mange som trengte å komme seg til Sverige og sikkerhet.  Noen av disse var motstandsfolk, andre hadde jødisk bakgrunn mens noen hadde andre grunner til å flykte fra okkupasjonsmakten.  Det var mange veier å komme til Sverige på, men flyktningeruten Spiker`n var en av de få som aldri ble oppdaget. De flyktningene som kom denne ruta, hadde fått pass og tillatelse til å reise til Odals Verk for å kjøpe spiker. Noen kom fra Strandlykkja (Stasjon mellom Minnesund og Tangen) og tok seg østover til Trautskogen og Bergsetra. Mens denne turen starter ved Austvatn i Nord-Odal og går via Bergsetra. Derfra gikk ferden over skogen mot Brandval og Grue og videre gjennom Finnskogen til de ble tatt imot på svensk side etter en farefull vandring.  En historie forteller om en familie som gikk over, hadde en 6 måneder gammel unge i ryggsekken alle milene. Han fikk sukkerbit med hjemmebrent på så han skulle være stille. Sammen med Kjell Magne Nordvi, som veiviser, kjentmann og historieforteller, skal vi få et inntrykk av hvordan disse strabasiøse turene kunne oppleves. Dette blir en vandring med mange opplevelser og inntrykk, møte med lokalbefolkningen, og Finnskogens sjarme o g mystikk. Du bør være vandt til å vandre og være fysisk aktiv.  Enkelte etapper kan være litt krevende. Turen ligger på nivå 2-3. På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med lette vandresko med god ankelstøtte.  T uren ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer   her.   Frihetens pris 5 grenseloser ble drept mens de loset flyktninger 8 ble tatt til fange og henrettet 16 døde i fangenskap Kilde: Kongsvinger festningsmuseum
1 reise 10 oktober
Vandringer på Nord-Kypros
Bli med oss til den nordlige og uoppdagede delen av Kypros. En perle rett og slett! Her kan du ha strender, fjell og landsbyer nesten for deg selv.  Øya Kypros er den tredje største i Middelhavet. Nord-Kypros er virkelig det søvnige middelhavs-området slik det var for 40 år siden. Her finner du kilometervis av gylne strender, tallrike slott, kirker og klostre som fremdeles er uoppdaget av masseturismen. På ettermiddagene kan du på egenhånd spasere til havna i den sjarmerende kystbyen Kyrenia, hvor vi bor godt på Vuni Palace Hotel som ligger rett ved stranda. Vi vandrer på en øy som har historie tilbake over 10 000 år, og når du går til fots kommer vi til steder som turister vanligvis ikke får se. Kypriotisk kjøkken er en unik og eksotisk blanding av kultur og mat fra alle nabolandene, som omkranser denne fascinerende øya. Innbyggere på Nord-Kypros er berømt for sin sjenerøse gjestfrihet. Med gjennomsnittlig 300 soldager i året har Kypros et behagelig klima. Prisnivået er gunstig, uten kjøpepress. Bli med oss på vandring og opplev Nord-Kypros.  Vandreturen ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivå inndeling klikk  her.
1 reise 1 november
Jul i Calpe - Det Gode Liv
Vårt juleopphold i Calpe passer for deg som ønsker å reise til mildere strøk over julen. Her bor vi nær en by og nyter hyggelige og aktive dager under julen.  Vi samles selvfølgelig for feiring og hyggelig julemiddag, og hotellet pyntes til staselig høytid. Resortet har en flott beliggenhet ved havet, og rett utenfor finner du en nydelig strandpromenade. Leilighetene har balkonger og dette er et av våre mest populære langtidsresort. Byen Calpe som ligger ca. 15 minutters gange fra hotellet er en moderne by med mange tilbud, og den har også en sjarmerende gammel bydel. For de som ønsker å holde seg aktive, er det flotte turmuligheter i nærmiljøet, både for den som vil oppover i Calpe-klippen, men også for de som trives bedre med flatt terreng. Calpe er et mekka for syklister, og det er også muligheter for golf. På Det Gode Liv Calpe får du trygge dager med innhold, aktivitet og mening – i sol, lys og varme. Daglig kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt, bli beriket og få nye venner. Våre norske voksne verter er «limet» i vårt unike langtidsferiekonsept. De ser og tilrettelegger for blant annet utflukter, vaffelstunder, fellesmiddager, turgåing, quiz, bingo, foredrag etc. Vårt allsidige ukeprogram gir deg valgmuligheter og frihet. Les mer under «Verter, aktiviteter og utflukter».  For oss er det aller viktigste at du blir sett og trives. Derfor har alle våre steder eget fellesrom og et lite bibliotek med norske bøker, som bidrar til nærhet og kos, også om du er alene. Vi tar deg på alvor – det vil du merke.
1 reise 13 desember
Langtidsferie Estepona
Eksklusiv nyhet i vår langtidsfamilie på den spanske solkysten – Villacana Resort, Estepona. Dette er et langtidsresort for ro og fred i frodige og vakre omgivelser, noen få skritt fra en fantastisk sandstrand med strandpromenade og med kort vei til landsbyen Cancelada. Resortet har dessuten en utmerket beliggenhet midt mellom Estapona og Marbella, samt kort vei til Puerto Banus. Flotte hager og hvitkalkede småhus med blomster, sitrontrær, palmer og fontener, som en liten Andalusisk by. Flere utendørs basseng hvorav ett oppvarmet, restaurant og bar samt muligheter for både tennis, spa, innendørs basseng og sauna. Ønsker du å leie bil er det gratis parkering. På den flotte strandpromenaden kan man gå så langt man orker i begge retninger, og underveis passerer man luksuriøse hoteller og boligområder og kan stoppe for noe kaldt å drikke eller spise.   Leilighetene har høy standard og er smakfullt innredet. Noen leiligheter går over to plan og du får enten egen patio eller tilgang til takterrasse. "Dette er en nydelig oase med kort vei til stranden. Estepona har en fantastisk gamleby som vi også gleder oss til å utforske"  - vårt førsteinntrykk av resortet nær Estepona. Hva er DET GODE LIV langtidsferie? Hos oss på «DET GODE LIV» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives. 
17 reiser neste tur 4 oktober
Montenegro
Oppdag Montenegro med oss - et land som frister med fine strender langs Adriaterhavet i tillegg til storslått natur, en rik historie, godt bevarte middelalderbyer og en fargerik kultur. Sammen med vår dyktige reiseleder Sonja skal vi vandre i gamle byer og trange smug, vi skal oppleve vakker natur og krystallklart vann, blandet med historiske byggverk og god mat. Her er det aldri langt til strender, opplevelser og gode måltider, og de gjestfrie montenegrinerne tar hånd om deg på beste måte. Montenegro betyr «svart fjell» og landet er noe mindre enn Telemark i størrelse. Landets har vært en del av kongeriket Serbia, egen fyrstestat, en del av staten Venezia, i kamp mot de osmanske, erklært kongerike, tatt under Serbia igjen og ble så en del av Jugoslavia. Det var ikke før i 2006 at Montenegro igjen kunne kalle seg en egen stat. Vi bor på et godt SPA-hotell utenfor Herceg Novi, og det blir god tid til å nyte hotellets flotte strand og det gode liv.
1 reise 8 oktober
Førjulshelg med Tone
Bli med vår populære reiseleder Tone Mjøberg til hennes hjemtrakter. Lampeland Hotel utenfor Kongsberg har lange tradisjoner med å motta gjester etter mer enn 70 år i bransjen og hotellet er kjent for god og hjemmelaget mat og en hyggelig atmosfære. Her inviterer vi til flotte foredrag, tradisjonsrik og kortreist mat, hyggelige stunder, vinmaking, levende musikk og inspirasjon. Begge kvelder får vi nyte godt av hotellets berømte julebord med kortreiste spesialiteter og nydelig julemat. Numedal kalles for Middelalderdalen på grunn av sin lange historie. I perioden fra jernalderen frem til sølvtiden har dalen forbundet øst og vest i Norge. Numedal strekker seg fra Hardangervidda, langs elva Numedalslågen og frem til sølvbyen Kongsberg, som var landets nest største by på slutten av 1700-tallet. Her finner vi noen av landets eldste bosetninger bygget i tre samt flere stavkirker.  Sølvgruvene og bergstaden ble grunnlagt av Kong Christian IV på begynnelsen av 1600-tallet og skapte velstående samfunn langs Numedalen og lågen. Det var bøndene i Numedal som fraktet tømmer til Bergstaden for oppbygging av boplasser, så vel som ved til sølvgruvene for utvinning av sølv. Sølvgruvene og inntektene derfra var med på å bygge opp København.  På Kongsberg finnes Norges Myntverk fra 1686 og frem til i dag, foruten mange museer og teknologi bedrifter samt Skandinavias største barokk kirke, Gamle Kongsberg Kirke. Rundt 20 minutters kjøring utenfor Kongsberg finner vil Lampeland og hotellet som har mottatt kongelige og andre reisende i flere generasjoner. Hotellet vant den gjeve Travelers Choice Award i 2019 og er dermed på topp 25 listen over best service i Norge. Her venter god og hjemmelaget mat med lokale råvarer fra produsenter i Numedal. I november kan det allerede være snø på Lampeland og nær hotellet finnes det fine skiløyper. Ønsker du ekstra tid til å utforske naturen og skiløpene er det mulig å forlenge oppholdet. Ta direkte kontakt med hotellet for gunstige priser og bestilling. 
1 reise 18 november
Marokkos kongebyer
Dette blir en flott introduksjon til den rike historien og mangfoldige kulturen i Marokko, med de spektakulære, ikoniske kongebyene Rabat, Fes, Meknes og Marrakesh. Sammen med oss på turen har vi vår lokalkjente norske reiseleder Anne Marthe Barfod. Marokko har fire gamle kongebyer, og vi skal besøke dem alle. Sultaner med deres harem og konger har gjennom århundrer hersket og bygget byene som nå huser flotte palasser, moskeer og vakre mosaikker. Flere av dem er på UNESCOs verdensarvliste. Vi skal oppleve byenes mylder av mystikk, farger og herlige lukter. I de såkalte medina bydelene snirkler gatene seg i labyrintformer, og i soukene, altså basarene eller markedene, blir vi underholdt av teppehandlere, skreddere og håndverkere som gjør at vi føler vi har kommet til en annen tidsepoke. Her finnes de mest fantastiske stoffer, håndknyttede berber-tepper, smijernslamper i alle former, sko og keramikk. På vår rundreise til kongebyene, stopper vi også i den romerske ruinbyen Volubilis, hvor vi blir kjent med det gamle imperiets historie.  Denne reisen blir variert og spennende med fantastiske møter med de orientalske tradisjonene, mystikken og ikoniske arkitekturen.  
1 reise 4 mars 2023
Lette vandringer i Portugal
Hyggelige landsbyer og vakkert landskap spekket med vingårder og olivenmarker, gjør Portugal til en perle for naturelskere. Vi bor i Estoril, en eksklusiv forstad til Lisboa og kun 15 minutters gangavstand til den kjente fiskelandsbyen Cascais. Denne vennlige feriebyen har flere fine, små strender, gågater og hyggelige omgivelser. Bli med på en kombinasjon av lette vandringer og kulturelle gåturer, hvor vi lærer å kjenne dette vakre området og dets vell av historiske kulturskatter. Her får du mye for pengene, da det meste er inkludert. På programmet står slående utsikter, eventyrslottet Pena Palace, romantiske Sintra, vinsmaking i en gammel vinkjeller, byvandring i den storslåtte hovedstaden Lisboa og hyggelige måltider hvor vi fordøyer dagens opplevelser. Vandreturene er på 3 til 4 timer, noen i flatt og enkelt terreng, mens andre er noe brattere og med steinete underlag. Reiseleder tilpasser tempo til gruppen og det viktigste på denne turen er at vi koser oss ute og nyter dagene. I tillegg til vandringene besøker vi også Lisboa, den sjarmerende hovedstaden med trikker, smale gater og trivelige kafeer. Vi besøker også vakre Sintra, byen som er på UNESCOS liste over verdens kulturarv og Cabo da Roca - Europas vestligste punkt, Denne turen ligger mellom nivå 1-2 på vår skala. Les mer om våre nivåer   her.
1 reise 1 oktober
Tones Egypt
Bli med vår dyktige reiseleder Tone og la henne vise deg sitt eventyrlige Egypt! Her opplever vi historie og kultur i verdensklasse og vi fordøyer inntrykk på flotte hoteller og ombord på et av Nilens beste skip. Vår ferd starter i Luxor med en ukes flott elvecruise på Nilen. Vi fortsetter til Kairo og besøker de fantastiske pyramidene i Giza, Sfinxen og det Egyptiske museet med noen av verdens mest kjente kulturskatter så vel som Tutankhamons gullskatter. Det blir også muligheter til å besøke oldtidens hovedstad Alexandria med sitt berømte bibliotek og det verdenskjente Abu Simbel som ble flyttet i en storstilt operasjon på 1960-tallet. Abu Simbel er noe av det mest unike vi finner i Egypt og helt ulikt alt annet vi opplever. Opplevelsene står i kø; vi besøker de fantastiske faraogravene i Kongenes Dal, det kjente tempelområdet Karnak og Luxor-tempelet, opplever vakker natur, rikt fugleliv og nyter god mat og godt drikke ombord.  Reiseleder Tone Mjøberg har bodd mange år i Egypt og er lokalkjent. Her viser hun deg sine favoritter i landet hun er så glad i. "Luxortempelet i mørket var magisk, båtturen i Aswan var flott, besøket i den Nubiske landsbyen en opplevelse og cruiset på Nilen helt uforglemmelig. Alt i alt en fantastisk eventyrreise for de som er interessert i historie og kultur. Reiseleder, Tone, er meget profesjonell og kunnskapsrik." Gjest fra reise mars 2022 Denne reisen får 9,6 av 10 poeng fra våre gjester!
1 reise 26 februar 2023
Singeltur - Porec, Kroatia
Hva gjør at man gang på gang kommer tilbake til Kroatia? Svaret er enkelt; Kroatia lokker med krystallklart vann, sjarmerende byer, et mildt klima, en rik kulturarv og en skjærgård med mer enn tusen øyer og skjær. Dessuten er landet et av Europas rimeligste å feriere i. Denne reisen tar oss til vakre Porec, hvor vi får muligheten til å nyte late dager på stranden samtidig som vi får oppleve historien, kulturen og gjestfriheten.  Prisen er basert på boende i enkeltrom, og reisen er for alle som ønsker å reise med likesinnede og som vil dele opplevelser og minner med andre reisende.  Med oss har vi dyktige Karina Jurman som reiseleder.
1 reise 21 september
Sensommer Kemer
Når det første sluddværet kommer inn over Norge, da er det fortsatt gode badetemperaturer og skyfri himmel i vakre Kemer. Gled deg til herlige strender, trivelig småhusbebyggelse, maritim atmosfære og sjarm. Vi skal nyte avslappende dager på Hotel Viking, kanskje ta et tyrkisk bad eller et dypp i det turkisblåe Middelhavet. Vi legger opp til spennende utflukter og turer - du velger selv et passende program og vår norske reiseleder viser vei. Kemer er omgitt av skogkledde åser, der de mektige Taurusfjellene møter det klare blå havet. Det er en vennlig atmosfære og gjestfrihet her, i et historisk område på den tyrkiske halvøya Anatolia, som tidligere ble kalt Lilleasia. Kemer oppleves som velstelt og vakkert, med mange flotte parker og grønne lunger. Det er kort vei til det meste, så du blir raskt kjent med byen og menneskene. I marinaen ligger lystbåtene side om side og er en populær småbåthavn med barer og restauranter. På hver side av havnen ligger byens strender. Den ene stranden består av rullestein med uvanlig klart og friskt vann, mens den andre danner nærmest en langgrunn lagune med finkornet sand. Kemer er perfekt for deg som liker sol og bad blandet med litt aktivitet og kultur. Vi bor godt, og blir tatt godt vare på av hotelbetjeningen med deres herlige sjarme og varme og personlige service. Er det rart vi føler oss velkomne? Tyrkere er glade i nordmenn - vi elsker deres gjestfrihet og vennlighet.
3 reiser neste tur 25 oktober
Et sør-afrikansk eventyr
Vakre Sør-Afrika er eventyrlig og kalles gjerne ‘hele verden i ett land’. Landet byr på store kontraster - sterk historie, vakker natur, kule storbyer, fantastisk strender og spennende safariopplevelser.  Med høy kvalitet på hotell, service, mat og drikke er Sør-Afrika et reisemål som oppfyller de fleste krav. Naturen varierer fra høye fjell til langstrakte hvite strender, villmark med rikt dyre- og planteliv, store plantasjer, vill jungel, karrige ørkenområder og livlige storbyer. Sør-Afrika er et vakkert og mangfoldig land. Vår tur inneholder mange høydepunkter -  Cape Town ‘The Mother City’, også ofte kalt verdens vakreste by, der den ligger ved havet med det majestetiske fjellet Table Mountain som bakteppe. Vi bor rett ved berømte Waterfront med alle sine hyggelige restauranter og barer, og fantastiske shopping muligheter. Vi skal ha et par dager i The Winelands, hvor landets store produksjon av vin foregår og her har det blitt laget vin i mange hundre år. Vintrikken er et morsomt innslag, den går rundt om i området og man kan stoppe på vingårder underveis og få smaksprøver.  Safari står nok på listen til mange, som noe man bør oppleve en gang i livet, og det skal vi selvsagt på denne turen. Vi flyr fra Cape Town til Johannesburg og kjører videre til den flotte safari lodgen Mabula Game Lodge, hvor det blir safari aktiviteter og mulighet til å se ‘The Big Five’.  
1 reise 2 november
Julemarked i Lübeck
Vi fortsetter suksessen fra tidligere år. Bli med på et førjulseventyr til hansabyen Lübeck! Her finner vi et av Europas mest kjente og tradisjonsrike julemarkeder – et av førjulstidens høydepunkter i hansabyen. Lübeck pyntes fra topp til tå med lys og fakler, handelsmenn i tidsriktige kostymer tilbyr sine produkter og duften av ristede kastanjer og gløgg ligger som et teppe i den klare vinterluften. Byen står på UNESCOS verdensarvliste og er en av de best bevarte hansabyene. Vi seiler med Color Line til Kiel og tar buss videre til Lübeck. Her bor vi på et godt og sentralt hotell og har god tid til å hygge oss på markedet. På veien hjem blir det julebord på skipet. Vår dyktige og lokalkjente reiseleder Elbjørg Haugsdal tar godt vare på alle og enhver!
1 reise 29 november
Svingende sørstater
En rundreise i USAs fantastiske sørstater – en reise gjennom musikken, historien og det fargerike «swingende» USA. Denne flotte reisen er bl.a viet musikk som mange kjenner igjen og har danset til og som garantert vil hente frem gode minner om vinylplater og flotte danseskjørt. Kanskje blir det mulighet for å svinge seg! Vi tar deg med gjennom legendariske sørstatsbyer og musikkgenrer; country i Nashville og jazz i New Orleans, Johnny Cash museum og Elvis Graceland. Her venter de beste livemusikk-stedene du kan tenke deg. Vi er flere dager på hvert sted og har derfor også god tid til å oppleve de spennende byene på egen hånd. I tillegg til musikalske opplevelser kan du se frem til storbyen Atlanta - Martin Luther Kings fødeby, tur i sumpene med båt, kreolske New Orleans - full av sjarm og rytme, båttur på Mississippi ved New Orleans, Jack Daniels’ whisky­destilleri og verdens beste spare­ribs. Vi bor godt underveis og med oss som reiseleder har vi dyktige Nils Krister Larsen. Her garanterer vi unike øyeblikk og minner for livet!  
1 reise 9 november
Jul på Madeira
Velkommen til en stemningsfull julefeiring sammen med oss på Madeira. I behagelig temperatur på den gjestfrie Atlanterhavsøya blir det, om ikke helt tradisjonell, både julestemning og julemiddag. I tillegg kan du bli med på et innholdsrikt program for å se øyas mange skatter sammen med vår dyktige norsktalende reiseleder Alina.  Det er høysesong på Madeira rundt juletider. Den lille hovedstaden Funchal er pyntet til fest, kirkeklokkene ringer stadig til julemesser og markedene bugner av jule-godter. Det kjennes som det alltid er vår på Madeira, og i desember er temperaturene på behagelige 15-20 grader. Kanskje det føles litt uvant, men både sommersko og nisselue kan gå i kofferten på denne turen. Øyas velkjente gjestfrihet har hundreårige tradisjoner, og service har blitt et av Madeiras varemerker. Livet i hovedstaden Funchal, og likeså i de små byene, er som solskinn for sjelen. Stress har ennå ikke funnet veien hit, så her tar man seg tid til å prate med hverandre - både om livets vesentligheter, om alt og om ingenting. På programmet står byvandring i Funchal og de vakre utsiktene på nordsiden. Dessuten blir det vinsmaking og vi skal få se hvordan den lokale likøren Poncha lages. For de som vil, blir det mulighet til en liten levadavandring og enkel fjelltur. Dette blir en reise for å få en litt utradisjonell jul, med høy stemning og hyggelige medreisende.  Gled deg til å senke skuldrene, oppleve tropiske grønne skoger, eksotisk julestemning og ikke minst, kunne bade i hotellets oppvarmede basseng.   
1 reise 20 desember
Mandelblomstring og vandring på Gran Canaria
Flotte vandringer på Gran Canaria - en aktiv uke med vandringer mellom vakre fjellbyer i grønnkledde daler og deilig temperatur. I januar vil du i tillegg få oppleve den vakre mandelblomstringen. Vi beveger oss i variert terreng og med fantastiske utsikter, og bor på et flott spa-hotell i fjellene, med tilgang til de beste løypene. Vandringene ligger på 4-6 timer og underveis spiser vi våre matpakke-lunsjer. Vær og vind bestemmer ofte hvilken løype som egner seg å gå, og således vil våre to dyktige og erfarne turguider tilrettelegge dagene deretter. Når vi ikke er på tur koser vi oss på det flotte Parador Cruz de Tejeda. Hotellet ligger på et av de høyeste punktene på Gran Canaria, omgitt av fjell og skog, og tilbyr et stort spa og rom med gratis Wifi og egen balkong. Her kan vi starte vandringene direkte fra hotellet eller med korte transportstrekninger, og vi kan slappe av og nyte det gode liv resten av tiden. Turen ligger på nivå 3. Det innebærer at man bør være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller. Terrenget er stedvis bratt og underlaget består stort sett av grus og stein med innslag av gamle steintrapper. Gode vandresko er viktig!  Les mer om våre nivåer  .
1 reise 24 januar 2023
Singeltur til Kypros
Vi nordmenn elsker Kypros, og det er ikke uten grunn. Her kan vi bade i fantastisk rent vann og nyte storslått natur, variert kultur, et velsmakende kjøkken og stor gjestfrihet. Øya innehar dessuten en av Europas eldste kulturer og tilbyr mange vel bevarte arkeologiske steder. I løpet av vårt opphold får vi med oss gylne strender, vakre fjell, bortgjemte landsbyer og middelalderborger. Vi bor på Mediterranean Beach Hotel, et godt 4-stjerners hotell, bare 2 minutters gange fra stranden i Limassol. Herfra legger vi opp til daglige utflukter, men det gis mulighet til å ta pauser og nyte late dager ved stranden for de som ønsker det. Med oss har vi en norsktalende reiseleder som tar godt vare på gruppen, i tillegg til en skandinavisk guide på utfluktene.
1 reise 26 november
Langtidsferie Thailand
Nå kan du endelig bli med oss på langtidsferie til Thailand igjen!  Tørster du etter sol og varme? Vil du nyte ro og sjelefred i autentiske og lokale omgivelser? Da er vårt resort i Sam Roi Yot stedet for deg. Her blir det rolige dager og god tid til å ligge under palmene rundt bassenget med en god bok. Vi bor på landet i et boligområde, i rolige Sam Roi Yot. Nærmeste nabo er en bananplantasje og nærmeste by er Hua Hin, som ligger 40 minutter med buss fra vårt resort. I Hua Hin finner du shoppingsentre, restauranter, markeder, strender og mye liv. På vårt hyggelige resort, The Beach Village, bor vi i flotte og moderne leiligheter, alle på bakkeplan og med alle fasiliteter. Leilighetene har soverom, kjøkken og direkte utgang til svømmebasseng. Våre hus ligger i klynger rundt hvert sitt innbydende lille basseng, med frodige omgivelser og utsikt til sukkertoppfjell, kokospalmer og lyden av eksotiske fugler. Nærmeste sandstrand ligger en kort gåtur unna, eller du kan ta en tuk-tuk om det passer deg bedre. Stranden er stor og lang, med fin sand og alltid herlige badetemperaturer. Det er en fin strandpromenade der er fint å gå tur og et lite sentrum med lokale restauranter. Sam Roi Yot er et sted ukjent for de fleste turister, det er nettopp derfor vi er stolte av vårt anlegg. Dette er stedet for deg som ønsker en litt annerledes langtidsferie hvor du møter lokalbefolkningen og kan utfordre deg selv med nye smaker og opplevelser.  På vårt resort kan du oppleve områdets beste restaurant, og det er sykler til utlån, kort vei til nærmeste lokale thaimassasje og golfbane. Her kan du nyte herlige, late dager og sosiale samlinger. Det blir også mulighet for turer til nasjonalparken med sine templer, båttur og grottebesøk, samt litt byliv, markeder og shopping i den nærmeste byen Hua Hin. Området i og rundt resortet er flatt og godt egnet til sykkelturer, samt lange rusleturer på strandpromenaden. "Trygg og rolig resort med verdens hyggeligste betjening. Det vi likte best var maten og det å nyte livet ved bassengkanten" - hilsen noen av våre gjester i 2019. Hva er DET GODE LIV langtidsferie? Hos oss på «DET GODE LIV» langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives.   
2 reiser neste tur 11 januar 2023
Førjulstur til Røros
Vi har gleden av å invitere deg med på en stemningsfull førjulstur til bergstaden Røros - en av Europas eldste bevarte trebyer, med over 100 fredede bygninger. Mer passende omgivelser for julestemning skal du lete lenge etter. Det starter allerede på den behagelige togturen opp til Røros. Vel fremme blir vi møtt av den sjarmerende trebyen, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små. Gled deg til et stemningsfullt opphold med kanefart i byens sjarmerende gater og omvisning i vakre Røros kirke. For de som har lyst, blir det tid til et besøk i Olavsgruva. Vi bor på tradisjonsrike Bergstaden hotell og får servert lekker julemat med lokale råvarer. Med oss som reiseleder har vi dyktige Elbjørg Haugsdal som har lang erfaring med reiser i Norge. I skumringen når vinden snor rund hushjørnene og snøen fyker gjennom førjulskvelden, er det nesten så vi kan fornemme Falkbergets Ann-Magritt, som sliten vandrer krumbøyd mot vinden på vei hjem. De fargerike Rørosgatene er kjent for sitt levende kunst- og kunsthåndverksmiljø, verkstedsutsalg, gallerier og særegne små butikker så vel som sjarmerende små kaféer, restauranter og bakgårder som byr på regionens fantastiske lokalmat. Byen er i førjulsstemning, så vi benytter muligheten til å vandre litt på egenhånd og kanskje handle litt julegaver og nyte noen av de små kafeene. 
3 reiser neste tur 21 november
Kroatias beste
Den kroatiske Dalmatiakysten går for å være en av Europas vakreste kyststrekninger. Bli med oss på denne spennende reisen til Dubrovnik og Split, hvor vi også får med oss historiske Mostar i Bosnia Hercegovina.  Sammen med vår dyktige reiseleder skal vi vandre i gamle byer og trange smug, vi skal oppleve vakker natur og krystallklart vann, blandet med historiske byggverk og god mat. Vår reise starter i Dubrovnik, kjent for sin flotte bymur, nydelige strender og fantastiske fiskerestauranter. Turen avsluttes i sjarmerende Split, med sin gjestfrie atmosfære og spennende kombinasjon av gammelt og nytt. Underveis besøker vi også piratbyen Omis, det blir båttur på Cetina-elven og vi får oppleve den kjente broen Stari Most i byen Mostar. Bli med på en sosial og hyggelig tur til vakre Kroatia!  
1 reise 8 oktober
Elvecruise til Donaudeltaet
Den populære elvecruisebåten Der Kleine Prinz tar denne gangen en spennende sving ut fra Bucuresti, ned mot Svartehavet og tilbake. Dette elvecruiset blir med en eksotisk snert når vi seiler i Donaudeltaet, og tar flotte dagsutflukter i natur og byliv langs elva. Med på turen er som alltid vår elvecruiseekspert Tone Mjøberg og det erfarne mannskapet på elvecruisebåten Der Kleine Prinz.  Vi skal seile på Donau gjennom Romania til Donaudeltaet, munningsområdet som går ut i Svartehavet. Deltaet ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1991 og regnes som det best bevarte i Europa. Det er tilholdssted for et fantastisk rikt fugleliv og hvor den store, karakteristiske, hvite pelikanen er blitt selve symbolet på området. Her deler elven seg i flere munningsarmer, og vi setter oss i mindre båter for å komme nærme naturen og fuglene denne dagen.  Å reise på elvecruise er en behagelig måte å feriere på. Etter hvert som vi stille reiser på elva, kan vi sitte på soldekk å skue over det vakre landskapet og livet som endrer seg langs elvebredden. Vi får servert fantastisk mat ombord og blir underholdt hver kveld. Vår båt er akkurat passe stor med hyggelig betjening og store lugarer med panoramavinduer.  På denne turen skal vi besøke både Romania og Bulgaria. Det blir en spennende reise til ukjent kultur, inkludert både buss sightseeing og byvandring i Tsarens by blant palasser og klostre, og vi besøker områder med uberørte naturperler.  
1 reise 15 april 2023
Albir - forleng sommeren
Drømmer du om et par uker med fred, ro og vakre omgivelser? Bytt ut høsten med avkobling og rolig strandliv på den spanske kysten sammen med oss. I den hyggelige kystbyen Albir nyter vi vårt flotte spa-hotell, og krydrer tilværelsen med litt kultur, historie, vin og tapas. Dette er turen for deg som ønsker rolige omgivelser, men som likevel  vil ha sjøen, stranden og utfluktsmulighetene tilgjengelig. Her er god lokal mat og deilig drikke. Vi skal på vingårdsbesøk til familien Mendoza for gårdsomvisning og vinsmaking. Det blir også dagsutflukt til Alicante med besøk til slottet «Castillo de Santa» og gamlebyen «El Barrio». På veien dit blir det besøk til den fargerike kystbyen Villajoyosa. Området rundt Albir kan by på fine naturvandringer, det finnes flere golfbaner og et stort utvalg av kafeer og restauranter, mange av dem med et herlig lokalt preg. Vil du ha liv og røre ligger storbyen Benidorm bare 6 km unna. Vår norske representant er tilgjengelig på hotellet et par timer hver dag, og både utflukt til Alicante og Villajoyosa samt et vingårdsbesøk er inkludert i prisen. Oppdag Costa Blanca med oss!
1 reise 19 september
Elvecruise på Donau 2023
Vi kaster loss og  seiler på Donau gjennom Europa i vakre omgivelser på Donau helt fra Romania til Østerrike. I løpet av 11 innholdsrike dager opplever vi hele 7 ulike land og 5 hovedsteder, så vel som mange spennende småbyer. Vi seiler med den populære elvecruisebåten Kleine Prinz. Skipet er lite og intimt med god atmosfære og et usedvanlig dyktig og hyggelig mannskap. Inkludert i prisen er et stort og innholdsrikt utfluktsprogram, helpensjon med nydelig mat og levende musikk ombord på kveldene. Det er mange høydepunkter på turen, vi opplever og lærer mer om Europas spennende histore og ulike kulturer. Svært naturskjønn er seilasen gjennom Jernporten, området som har Europas lengste kløft hvor naturen er bevart med naturparker på begge sider av elven. Det her vi blant annet ser steinskulpturen av Kong Decebal mens vi nyter en deilig dag på soldekk. Vi seiler ca 1 335 km og nyter dagene med flotte utflukter i spennende byer, vi hygger oss på soldekket mens vi nyter utsikten, blir underholdt og bevertet. Båten er blant de minste elvecruisebåtene på Donau, noe som skaper en helt unik atmosfære om bord, man blir fort kjent med hverandre. Det er også en stor fordel både ved høy og lav vannstand.  Dette blir en seilas med mange uforglemmelige øyeblikk. Merk at det må påberegnes endel gåing på utfluktene og sightseeingene som foregår både til fots og i buss.
6 reiser neste tur 19 mai 2023
Antalya O-Festival
Gjennom en årrekke har orienteringsmiljøet i Antalya arrangert Antalya O-festival.  Et flott arrangement som har vært populært blant norske o-løpere. Vi har tidligere vært i områdene rundt Antalya, men nå går turen lenger øst og til Alanya – en by med snaut 300.000 innbyggere. På grunn av sin strategiske posisjon på en liten halvøy, har dette historisk sett vært en viktig by helt tilbake til Romerriket. I middelalderen ble noen av byens kjente landemerker som «Det røde tårnet» og borgen «Alanya Kalesi» bygget. Det er i disse områdene vi inviterer vi til 6 løp inkl. nattløp og sprint.  På denne tiden er det normalt fortsatt god sommertemperatur med mulighet for et bad i Middelhavet. Gjennomsnittstemperaturen på dagtid ligger på litt i overkant av 20 grader.
1 reise 29 oktober
Seniortrening med Yngvar
Yngvar Andersen og Anne Wangensten fra Naardic inviterer alle godt voksne til aktive dager på Kanariøyene, og øya Fuerteventura. Vi skal ut under solen, i flotte omgivelser av grønne hager og sandstranden La Pared. Vi skal trene, vandre, strekke og bøye, samt høre inspirerende foredrag og nyte av varmen, bade og ha sosiale dager. Reisen vil passe alle - enten du er nybegynner eller godt trent. Yngvar, med hans velkjente smil og "berre gjer da" motto skal sørge for at vi alle drar hjem motivert med stort utbytte og glede av disse dagene.   Har du lyst til å finne treningsglede, bli inspirert til å komme i form eller ta din trening til et høyere nivå? Kom alene eller ta med deg partner, venninne eller venn og bli med på sosiale og energiske dager under solen på Kanariøyene.  Hver morgen og ettermiddag ønsker Yngvar og Anne deg velkommen til å være med på det du måtte ønske av ulike aktiviteter. Med sitt brennende engasjement, ønsker Yngvar og Anne å få folk til å oppleve glede ved å bevege seg – uansett alder.  Du vil få inspirasjon, verktøy og trygge alternativer til å bli den beste versjonen av deg selv og til å ta vare på din egen helse. Yngvar og Anne ser deg som individ og gir deg motivasjonen til å opprettholde en god treningsrutine eller tipsene du trenger for å komme i gang. Vi starter morgenen med en tur eller en trimøkt og på ettermiddagen vil det stå nye treningsøkter på programmet. Du er med på det du måtte ønske.  Vi håper og tror at du skal finne akkurat det du trenger for å få ny inspirasjon og motivasjon, ha det gøy og føle deg bra.  
1 reise 24 mars 2023
Julen på Beitostølen
Glem mas og tjas og kom til ferdigpyntet jul i eventyrlige vinteromgivelser på Beitostølen.  Vi stresser ned, lar andre lage julematen, rydde og ta oppvasken - mens vi koser oss i hyggelig lag med koselige aktiviteter.  Det blir felles aktiviteter og vi går til dekket bord til frokost, lunsj og julebuffet – og selve julenissen kommer på besøk.   Vi bor godt på Radisson Blu høyfjellshotell med tilgang til lobbybar, SPA-avdeling, svømmebasseng og treningssenter.  Enten du kommer alene eller sammen med noen – vår dyktige reiseleder tar godt vare på alle og enhver! Det er ingen grunn til å sitte alene i julen!   
1 reise 23 desember
Påskecruise langs Donau
Vår yndlings-elvecruisebåt, Der kleine Prinz inviterer til påsketur langs Donau. Det er en kortere versjon av den klassiske ruten, men som alltid blir det kos og god forpleining av det fremdragende personalet om bord. Inkludert i prisen er utflukter, helpensjon, og levende musikk på kveldene.  På denne turen blir det opplevelser av tre land og tre ulike hovedsteder. Vi starter i Budapest, før stopp i gamlebyen i Bratislava og til slutt besøk i praktfulle Wien. Gled deg til å se landskapet gli forbi når vi behagelig beveger oss nedover elven. Vi skal oppleve sluseanlegg, se arkitekturen og få med oss årets påskemarkeder i byene. Vi skal spise godt og oppleve mye på disse fem dagene. Velkommen om bord! Reiseleder på turen er denne gangen, Marie Svanstrøm. Hun er meget kunnskapsrik og har lang erfaring som reiseleder på elvecruise.
1 reise 1 april 2023
Musikkfest i Dublin
For fjerde år på rad inviterer vi til en reise i irsk folkemusikk og til hyggelige Dublin i full feststemning! Det er duket for både musikalske, kulturelle og sosialt hyggelige stunder, og med oss har vi vår skandinavisktalende og dyktige guide Annie Dale, som selv er engasjert i musikkmiljøet. Festivalen «TradFest» er en årlig begivenhet som byr på konserter og musikalske opplevelser i fem hele dager til ende. Alt foregår i hjertet av Dublin og konserter arrangeres i hele byen, inkludert Dublin Slott, Rådhuset, St.Patrick`s Cathedral og mer intime historiske steder. Området rundt Dublin byr dessuten på vakre landskap, spennende kulturhistorie og storslåtte severdigheter. Vi legger opp til 3 konserter i løpet av oppholdet, sightseeingtur med besøk på Trinity College, The Old Library og Book of Kells, historisk vandring med besøk på Dublinia museum og Hooley Night med levende musikk, show og middag på populære Johnnie Fox`s Pub.  Cassidys Hotel ligger sentralt øverst i O`Connell Street, bare 10 minutters gange fra Temple Bar-området - perfekt for en gruppe som skal på Tradfest!    
1 reise 26 januar 2023
Singeltur - Nyttår i vakre Budapest
Vår dyktige reiseleder og lokalguide Krisztina inviterer på en opplevelsesrik nyttårstur til sin vakre hjemby Budapest. Krisztina ønsker å invitere deg som reiser alene på nyttårstur til Budapest – byen hun har bodd i mesteparten av sitt liv.  Her vil hun gjerne vise deg historiske steder, små trivelige restauranter og plasser hvor lokalbefolkningen vanker.  Men ikke minst feire det nye året med deg. Budapest har mye å tilby, med sine flotte bygninger, gode atmosfære, glitrende jule-lys, god mat og ikke minst lave priser. Vi skal i løpet av våre dager her bli kjent med byen, oppleve en klassisk konsert, spise tradisjonell ungarsk mat, smake ungarsk vin samt ha et stemningsfullt kveldscruise med middag på Donau. Vi bor godt og sentralt på 4 stjerners Hotel Mercure Budapest City Center som ligger rett ved gågata Vaci. Krisztina kommer til ta godt vare på gruppen og sørge for at dette blir en hyggelig og sosial tur.
1 reise 30 desember
Julemarked i Zagreb
Det er antagelig ikke julemarked Kroatia forbindes med – men i 2016, 2017 og 2018 ble julemarkedet i Zagreb kåret til Europas beste.  Så snart adventstiden kommer, fylles torg og gater med mat- og salgsboder. Duften av deilig tradisjonell julemat, «julegløgg» kjennes rundt i gater og på torg. Musikk skaper stemning og lokalbefolkning koser seg sammen med turisten og nyter førjulsstemningen.  De utallige julelys sørger for en magisk julestemning og på de forskjellige julemarkedet kan du handle fristelser i matbodene, julegaver i salgsbodene eller nyte lokale godbiter. Kroatias hovedstad er som turistmål kommet i skyggen av de vakre byene langs kysten, men denne førjulsstemningen er det nok bare Zagreb som kan tilby.  
1 reise 5 desember
Julemarkeder i Dresden
Bli med på julemarked i kulturbyen Dresden – hovedstaden i fristaten Sachsen. I førjulstiden fortrylles byen av et fantastisk julemarked med tradisjoner fra 1434. De fascinerende omgivelsene er en blanding av tradisjon og modernitet og Dresden omtales ofte som Nord-Europas Firenze.  Til tross for store ødeleggelser under annen verdenskrig har gamlebyen bevart og gjenoppbygget de vakreste byggverkene. Byen er preget av praktfulle arkitektur fra epokene renessanse, barokk og klassisisme. Dette er en kulturby av verdensklasse. I kulturbyen Dresden skal vi selvsagt besøke Semper Oper og oppleve balletten «Romeo and Juliet” av David Dawson. Så må vi nevne at vi benytter tog mellom Belin og Dresden og har 10 enkeltrom med lavt enkeltromstillegg.  
1 reise 28 november
Nyttårsfeiring i Berlin
Bli med oss til en av Europas beste nyttårsbyer Berlin og møt det nye året med brask og bram! Berlin er en by som har utrolig mye å by på. Her finner du alt du måtte ønske deg både når det gjelder kunst og kultur, historie, god mat og drikke og shopping. Vi skal i løpet av våre dager her bli kjent med byen, oppleve et forrykende nyttårsshow på Fridichstadt Palast Teater, besøke noen av de hyggelige julemarkedene som faktisk fortsatt holder åpent fram til 31. desember, feire nyttårsaften med stil samt ha litt tid til å utforske byen på egenhånd.. Vår dyktige reiseleder Elbjørg Haugsdal vil ta godt vare på alle og enhver og sørge for at dette blir en sosial og hyggelig tur!
1 reise 29 desember
Strikketur til Island med Garnmani
Det er med stor glede vi ønsker velkommen til Strikketur til Island! Denne gang i samarbeid med garnbutikken Garnmani som er spesialister på islandsk garn. På denne turen som har strikk og garn i fokus, skal vi besøke garnfabrikken Istex og få både omvisning og en tur i fabrikkutsalget. Det blir bading i den Blå Lagune, vi skal besøke en sauefarm og få innblikk i garnproduksjon helt fra begynnelsen av. Vi bor sentralt i herlige Reykjavik, og skal selvsagt utforske byen og ikke minst smake på islandske delikatesser!  Det sies at den islandske sauen har norsk herkomst og at det var vikingene som brakte den til Island for omtrent 1000 år siden. I løpet av disse årene har sauen tilpasset seg det barske klimaet på øya og ulla har utviklet spesielle egenskaper som gjør islandsk garn helt unikt.  Det gir beskyttelse i tøft og fuktig vær og sies å være den varmeste ulla i verden. Island har lang tradisjon med å lage vakre mønstre og strikkeplagg med den fine garnet sitt. Sjarmerende Reykjavik med sine fargerike hus, rike utvalg av gode restauranter og førsteklasses shoppingmuligheter, vil være vår base i disse begivenhetsrike dagene på sagaøya. Vi har avgang både fra Stavanger og Oslo, og reiseleder fra Stavanger er Tove Richter fra Garnmani og fra Oslo er det Githa Kristensen fra Aller Travel som er reiseleder – hele gruppen er sammen på Island!
1 reise 5 oktober
Skjærgårdscruise i Kroatia
Kroatias skjærgård er et sant øyparadis! Kyststripen Split - Dubrovnik byr på krystallklart vann, kalksteinklipper og sandstrender, ispedd unike middelalderbyer og historiske landemerker. Reiserute: Split - Makarska - Mljet - Dubrovnik - Pelješac - Korčula - Hvar - Brač - Split ​ Her får du en behagelig utgave av øyhopping, hvor vi overnatter på vår private båt og nyter late dager på soldekket samtidig som vi får oppleve en ny havn, på en ny øy, hver dag. Hver morgen får vi servert deilig frokost og til lunsj serveres deilige retter fra Middelhavet. Båten, som kun har 19 lugarer, har bare vårt selskap om bord denne gangen. Vi blir derfor tatt godt vare på av det profesjonelle mannskapet om bord, og kapteinen seiler oss trygt rundt bukter og øyer i Adriaterhavets vakre skjærgård. Ved hver havn tar vår dyktige reiseleder oss med for å se katedraler, palasser, lokale markeder og flotte utsikter. Vi besøker blant annet øya Hvar, som for mange er kjent som et solrikt sted, og hvor vi anbefaler å kjøpe med øyas spesialiteter som lavendelolje, tørket oregano og honning. Vi får også med oss byen Split med sitt keiserpalass, og byen Dubrovnik som selv har utpekt seg til «Kroatias hovedstad for sjarme og kultur». Det blir garantert mange flotte steder langs Adriaterhavets kroatiske kyststripe.  Denne reisen har en god harmoni av utflukter og opplevelser, hyggelig lag om bord, og tid til selv å nyte sjøluften, båten, et bad i havet og det gode kroatiske kjøkken. Vi reiser utenfor høysesongen, og den perfekte tiden for å nyte været og cruiset.  Hyggelige opplevelser og spennende utflukter venter. Velkommen ombord!
1 reise 17 september
Kenya og Zanzibar
"I had a dream of Africa" sa Karen Blixen i sin biografi om livet i Kenya. Vår afrikanske drømmereise begynner i hovedstaden Nairobi, før turen går til naturskjønne Lake Naivasha som er kjent for blant annet flodhester og et rikt fugleliv. I Masai Mara bor vi i luksustelt på savannen – et perfekt utgangspunkt for spennende safariopplevelser! En passende avslutning på eventyret, for å fordøye alle inntrykk, blir noen dager i sus og dus på vakreste Zanzibar!  Det er i Kenya man opplever den klassiske afrikanske safarireisen, som står på ønskelisten til mange. Å kjøre i åpne safaribiler i det karakteristiske savannelandskapet med paraplyformede akasietrær og langhalsede giraffer som stikker opp hodene sine, er en opplevelse for livet.  Turen starter i hovedstaden Nairobi, før den fortsetter gjennom The Great Rift Valley til Lake Naivasha, en ferskvanns innsjø og den nasjonalparken i Kenya med høyest tetthet av dyr, mest kjent for sitt rike fugleliv og flodhester. Her blir det både båttur på innsjøen og safari til fots! De rosa flamingoene holder seg rundt innsjøen Lake Nakuru, de skal vi også besøke. I Masai Mara får vi naturen og dyrelivet tett innpå oss når vi bor i telt på savannen. Det blir to safariturer om dagen i åpne biler, og mulighet til å slappe av ved bassenget i campen midt på dagen, når det er varmest og både vi og dyrene må slappe av litt. Masai Mara er det mest kjente viltreservatet i Kenya, det er ikke så stort men har en høy tetthet av dyr, og muligheten for å se de fem store er tilstede. Etter noen fantastiske dager i Kenya, kan det vel ikke være en bedre avslutning på den afrikanske drømmereisen, enn noen late dager på Zanzibars hvite vakre strender!  På Zanzibar, skal vi bo på nordkysten utenfor den sjarmerende byen Nungwi. Det er lagt opp til et avslappende strandliv her, med alt inkludert på hotellet, det vil si all mat og drikke. Fra stranden kan man dykke og snorkle rundt fantastiske korallrev, se etter delfiner og nyte solnedgangen! Zanzibar kalles krydderøya, og det er mulig å besøke en av de mange krydderfarmene som finnes der og kjøpe med seg hjem duftende vanilje, kanel og muskat. Den gamle byen Stone Town er også verdt et besøk, og det er som å komme til en annen verden når man rusler rundt i byens labyrinter av trange smug og gater, blant sultan palass, moskeer og flotte arabiske hus.  Etter denne drømmereisen til Afrika, kanskje dere vil si som Ernest Hemingway: "Alt hva jeg ønsker nå er å komme tilbake til Afrika. Vi hadde enda ikke forlatt det. Men når jeg våknet om natten, ville jeg ligge og lytte, allerede med en hjemlengsel etter Afrika"
1 reise 15 mars 2023
- Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!
Systersajter
Top