Reiser med inhold

Fra 17 norske turoperatører som brenner før opplevelser

Populære temareiser med Aller travel

Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!.
Langtidsferie Calpe
Langtidsferie Calpe Liker du å være aktiv, gå turer, være sosial og møte andre mennesker som ønsker det samme? Da er Det Gode Liv langtidsferie Calpe stedet for deg! Dette er en favoritt blant gjester som reiser alene, da tillegget for å ha egen leilighet er lavt. Her bor du i leilighet med balkong rett ved havet, nær byen og med flotte turmuligheter og en flott strandpromenade rett utenfor døren. Calpes gamle bydel byr på fine og spesielle opplevelser, og mange gode restauranter. Nærområdet er relativt flatt, så det er også et mekka for syklister, i tillegg er det gode muligheter for å spille golf i området. Nyhet! Port Europa renoverer leilighetene med havutsikt, de maler vegger, skifter ut gardiner og møbler i kjøkken/stuedelen.  "Fellesskapet er unikt på Calpe, her er det er rom for alle"  - forteller våre verter på Calpe.
50 reiser neste tur 7 oktober
Langtidsferie Club Marbella
Langtidsferie Club Marbella Det Gode Liv Club Marbella passer deg som ønsker en aktiv og sosial hverdag i varmere strøk. Her har vi et eget stort fellesrom, hvor våre gjester kan møtes til sosiale aktiviteter daglig. Resortet passer godt for aktive, da det er en del trapper på anlegget og gode turmuligheter rett ved. Club Marbella ligger i et rolig og kupert boligområde i Calahonda, nær sjømannskirken. Det er kort gangavstand til minimarked og et utvalg restauranter. På Club Marbella bor du i romslige leiligheter med 2 soverom og 2 bad. Dette er vårt originale langtidsresort som vi startet med tilbake i sesongen 2014/15. "Siden leilighetene er store med 2 separate soverom, så delte vi to venninnene leilighet. Vi har kjent hverandre i 50 år og det fungerte utmerket"  – hilsen to glade damer fra Vestfold. Velkommen på langtidsferie til Club Marbella! Trykk her, og du kan lese en fin artikkel om Club Marbella, vårt originale langtidsresort.
44 reiser neste tur 7 oktober
Langtidsferie Elviria
Langtidsferie Elviria Er du eventyrlysten er Det Gode Liv langtidsferie i Elviria et godt utgangspunkt. Det flotte leilighetshotellet Ona Alanda ligger sentralt plassert mellom Marbella og Fuengirola. Elviria har gode bussforbindelser til byene rundt, hvor du kan oppleve flotte severdigheter, lange strender og store shoppingsentre.  Her er det bare å lene seg tilbake og nyte gode dager under palmene i hotellets frodige hager. Leilighetene har høy standard og bare 500 meter fra hotellet har du tilgang til en lang sandstrand som strekker seg kilometervis nordover og sørover, med en rekke koselige strandbarer og restauranter. Her skal det godt gjøres å ikke trives. "Dette er en av våre flotteste resort, både i forhold til beliggenhet og kvalitet på leilighetene!" - sier Jan fra Aller travel. Velkommen på langtidsferie til Elviria.  
34 reiser neste tur 7 oktober
Langtidsferie Benalmádena
Langtidsferie Benalmádena Det Gode Liv Benalmadena passer perfekt for deg som ønsker god standard på leilighetene og som vil bo midt i et bymiljø, rett ved den fine strandpromenaden og byens mange restauranter og butikker.  Benalmadena har både et flott havneområde, et typisk andalusisk byliv og nydelige parker – og ligger bare 15 minutter fra flyplassen. Leilighetene er moderne innredet og du kan velge om du vil ha leilighet med 1 eller 2 soverom. Leilighetene ligger rundt et hyggelig bassengområde. På resortet finner du spa, restaurant og det er underholdning på kveldene.  "Her er det mye å finne på. Parken rett bak resortet, gamlebyen og sommerfuglparken er absolutt verdt flere besøk". - Tidligere langtidsgjest i Benalmadena. Velkommen på langtidsferie til Benalmadena.
41 reiser neste tur 7 oktober
Langtidsferie Villacana
Langtidsferie Villacana Det Gode Liv Villacana (tidligere Estepona) er et resort for ro og fred i frodige og vakre omgivelser. Den fantastiske sandstranden med strandpromenade ligger rett ved, og det er kort vei til den lille landsbyen Cancelada. Resortet har en utmerket beliggenhet midt mellom Estepona og Marbella, ikke så langt fra Puerto Banus. Her venter flotte hager og hvitkalkede småhus med blomster, sitrontrær, palmer og fontener - som en liten andalusisk by. Flere utendørs basseng, hvorav et av dem er oppvarmet, restaurant og bar, samt muligheter for både tennis, spa, innendørs basseng og sauna. Ønsker du å leie bil er det gratis parkering. På den flotte strandpromenaden kan man gå så langt man orker. Leilighetene har høy standard og er smakfullt innredet. Noen leiligheter går over to plan og du får enten egen patio eller tilgang til takterrasse. Har du spesielle ønsker, vennligst spesifiser ved bestilling under tilleggsopplysninger.  Velkommen på langtidsferie til Villacana. "Dette er en nydelig oase med kort vei til stranden. Estepona har en fantastisk gamleby som vi også gleder oss til å utforske"  - vårt førsteinntrykk av resortet.
26 reiser neste tur 7 oktober
Vakre Sicilia
Vakre Sicilia En reise til Sicilia byr på det beste av Italia - en herlig blanding av oldtid, vulkaner, sjarmerende landsbyer, myke strender, dramatiske landskap og en matkultur som slår det meste. På denne reisen bor vi godt ved stranden i den trivelige småbyen Giardini Naxos, på østsiden av øya. Her kombinerer vi siciliansk hverdagsliv og late dager i solen med spennende utflukter og hyggelige måltider. Vi ønsker et behagelig tempo og fokuserer derfor på østkystens høydepunkter. En av Giardini Naxos fordeler er nærheten til Taormina, Sicilias mest kjente turistmål. Den fantastiske beliggenheten på en klippe høyt over Naxosbukta gjør Taormina helt unik, og her skal vi rusle i de sjarmerende brosteinsgatene, eventuelt besøke det antikk-greske amfiteateret og nyte en iskrem eller god lunsj. I Agrigento og Siracusa møter vi antikkens Hellas og besøker lokal vinprodusent på vei ned fra vulkanen Etna. Europas høyeste aktive vulkan våker over oss mens vi er her, og er en fantastisk opplevelse. Gled deg til en busstur langs kysten hvor ferden går langs vakre kyster med krystallklart vann. Reiseledere på turen er Krisztina Gergely på avgangen i mai, og Karl-Gunnar Fjellestad i oktober. Begge kjenner øya og programmet godt. 
1 reise 15 oktober
Langtidsferie Tenerife
Langtidsferie Tenerife Det Gode Liv Tenerife er stedet for deg som ønsker stabilt godt klima, høy standard på leiligheten og et aktivt opphold. Det finnes fine turmuligheter både rett i nærheten av resortet og ellers rundt på øya. For deg som er glad i golf finnes det en fin golfbane i umiddelbar nærhet.  Leilighetene har god standard og moderne interiør. Her kan du nyte roen og samtidig ha mulighet til å være både aktiv og sosial hvis du ønsker dette. Velkommen på langtidsferie til Tenerife. «En varm takk for den flotte tiden sammen med dere og gruppen på Aller travels langtidsferie «Det Gode Liv». Perfekte verter som beriket oppholdet for oss alle med smittende godt humør, vennlighet og gode problemløsninger (hvis nødvendig). Det var spesielt betryggende for meg som reiste alene, med et nettverk å forholde seg til, og fint hvordan alle i gruppen var så inkluderende.  Alt klaffet mht. mine forventninger. Santa Barbara Golf and Ocean Club er et særdeles bra resort, både mht. proff service, moderne, fresh look og velutstyrte leiligheter.»  Gjest på Tenerife, februar 2023
13 reiser neste tur 19 oktober
Singeltur - Lisboa
Singeltur - Lisboa Bli med på singeltur til en av Europas mest stemningsfulle byer, hvor vi blir godt kjent med byens indre sjarme og kultur sammen vår lokalkjente reiseleder. Dette er en singelreise hvor det ikke koster ekstra tillegg for enkeltrom, og vi samles over flere måltider og utflukter. Gled deg til å oppleve Lisboa - en liten storby med de karakteristiske gule trikkene og de svart/hvite mosaikk fortauene. Byen har en lang historie og spennende arkitektur å by på. Vi skal være med på en typisk portugisisk tradisjon, Fado - en musikksjanger med gitar og solosang, vi lover skikkelig stemning, og en spesiell opplevelse. Dessuten blir det å prøve søte kaker, møte lokale tradisjoner og komme under huden på den portugisiske kulturen. Om du liker Portugisisk vin, er det mulighet å bli med på en utflukt ut av byen til vindistriktet.  Vi bor på flott 4-stjerners hotell sentralt i Lisboa. Kort vei til butikker og sjarmerende fortausrestauranter. Vår portugisiske reiseleder er lokalguide og snakker flytende norsk – Diogo kjenner byen godt og viser oss sine favoritter. Du kommer garantert til å elske Lisboa etterpå! 
1 reise 21 oktober
Rovinj - Den kroatiske perlen
Rovinj - Den kroatiske perlen Bli med til vakre Kroatia og historiske Rovinj! Her skal vi nyte Adriaterhavets krystallklare vann, istrisk gjestfrihet og deilig, lokal mat og vin fra områdets vingårder. Vi bor godt på øya St. Andrea, en liten båttur fra Rovinj. Middelalderbyen Rovinj er en liten, fascinerende by med smale brosteinsbelagte gater og hus i venetiansk arkitektur. Her kan du gå i fred for biler, nyte utsikten, arkitekturen og sjarmerende, lokale restauranter. Med den lange historien og frodig, vakker natur er Rovinj et godt utgangspunkt for spennende og interessante utflukter.  Vår dyktige reiseleder Synnøve Langfeldt tar godt vare på hver og en. Hun tilbringer flere måneder av året her sammen med våre gjester, og hun vil tilpasse oppholdet til dine interesser og behov.  På vårt flotte hotell har du både frokost og middag inkludert. To utflukter er også inkludert, men det gis mulighet for flere. Slik oppsummerte en av våre gjester reisen: «Fantastiske omgivelser på en øy uten biler og støy. Fint hotell og nydelig utsikt fra rommet. Det var herlig med den rene sjøen. Jeg drømmer meg tilbake til restauranten på den lille naboøya, den var super.»  
16 reiser neste tur 26 juni
Jordan med Tone
Jordan med Tone Reiseleder Tone Mjøberg har sterke bånd til Jordan og lang erfaring med denne flotte destinasjonen;  "Bli med meg på en fantastisk rundtur for å oppleve eksotiske Jordan. På denne omfattende rundreisen opplever vi alt det flotte landet kan tilby fra natur til kultur. La deg forføre av den mystiske historien og de spennende kulturskattene, historie og bibelhistorie går hånd i hånd. Høyt opp og langt ned - reisen tar oss fra femtenhundre meter over havet til mer enn firehundre meter under havet "    Vi besøker hele tre steder på UNESCOs verdensarvliste: Bethany hvor Johannes Døperen virket og Jesus ble døpt, klippebyen Petra som er kåret til et av verdens syv nye underverk, og verdens vakreste ørken Wadi Rum.   Vi bor på flotte hotell og reiser på den beste tiden av året.   Dette blir en tur du sent vil glemme!  Norske Tone Mjøberg er svært interessert i historie og kultur, og er en meget erfaren reiseleder som har reist verden rundt. Midtøsten og regionens historie er hennes favorittfelt, Tone har besøkt Jordan mange ganger og reist med utallige grupper gjennom årene.   
2 reiser neste tur 25 oktober
Romantiske Gardasjøen
Romantiske Gardasjøen En storslått reise til et av Europas mest naturskjønne områder - Gardasjøen. Mot syd strekker vinmarker og olivenlunder seg ut til sjøen og mot nord reiser høye fjell seg som om man var i de norske fjordene, bare ispedd palmer, vakre blomster og hyggelige middelalderbyer. Den perfekte rammen er dannet for en uke med store opplevelser. Vi besøker de romantiske byene Casanovas Venezia og Romeo & Julies Verona, som med sine utallige severdigheter tilfredsstiller selv den mest kravstore reisende. På vår tur Gardasjøen rundt skal vi se noen av de vakre byene i området. Vi skal også oppleve et av de mest imponerende og majestetiske fjellområdene Dolomittene. Vi bor sentralt i den hyggelige og sjarmerende lille byen Garda. ** Aller travel har også vandreturer i dette naturskjønne landskapet. Dersom det kan friste med en litt mer aktiv tur, ta en titt her:  Vandringer Gardasjøen  
1 reise 8 oktober
Sommerlige Villajoyosa
Sommerlige Villajoyosa Gamlebyen i Villajoyosa gir deg bokstavelig talt en fargesterk opplevelse der husene i all sin praktfulle skjevhet lener seg kjærlig mot hverandre. Villajoyosa er en av de fineste og best bevarte byene på Costa Blanca-kysten av Spania, og vi skal bo rett ved strandpromenaden. En hel uke nyter vi klimaet og området i den sjarmerende Kardemomme by-lignende byen. Vi rusler i butikker og på strandpromenaden, et par utflukter har vi inkludert, og vi møtes til middag på hotellet på kveldene. Vår skandinavisktalende reiseleder er med under oppholdet, og tar dere med på både byvandring i Villajoyosa, utflukt til Guadalest, samt omvisning hos en lokal vinprodusent. Her får vi selvsagt smaksprøver på vinen og litt å spise. Utover dette vil det være mulighet for en ekstra utflukt til Valencia, som er den største byen på kunst og kultur på denne kysten av Spania. 
1 reise 23 oktober
Levadavandring på Madeira
Levadavandring på Madeira Frodige Madeira er et paradis for turgåere, og den aller beste måten å bli kjent med øyas vakre og ville natur er å vandre langs de gamle vanningskanalene - levadaene. Reiseleder og turguide Alina, som selv er fra Madeira, deler sin kunnskap og sitt smittende humør med oss, mens hun viser oss det beste av øya som hun er så stolt av.  Hver morgen henter Alina oss for hyggelige vandringer i flotte omgivelser, etterfulgt av en forfriskning på en lokal bar. På ettermiddagene kan du enten bli med Alina på omvisninger og hyggelige middager, eller du kan utforske den vakre øya på egenhånd. Vi bor godt og sentralt på øya med sommer og blomstring året rundt, og det er enkelt å ta seg rundt på øya med offentlig transport.  Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler og de første ble bygget på 1400-tallet, for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes og disse stiene er i dag populære turveier. Det finnes nå rundt 200 levadaer som tilsammen utgjør mer enn 1500 kilometer. Mange går gjennom vakker natur og med spektakulære utsikter, i områder det ikke hadde vært mulig å komme til ellers. Naturen er dramatisk og storslagen, og vi går til dels i høyt landskap, så man bør ikke ha høydeskrekk. Man går på stier som til tider er smale og litt steinete, men det er stort sett flatt terreng. Fotturene er lagt opp slik at man med normalt god helse, kondisjon og gode vandresko skal klare seg bra. Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer her. Reiser du alene? Vi har også singelavganger, les mer her.
4 reiser neste tur 3 september
Frodige Madeira
Frodige Madeira Denne blomsterrike og gjestfrie øya midt i Atlanterhavet kan besøkes hele året! Madeiras klima er subtropisk, som betyr milde vintre og behagelige temperaturer året rundt. Her kan du vandre i tropisk grønne skoger, bade i oppvarmede basseng og samtidig nyte fantastiske utsikter. Øya byr på et hundretalls blomsterarter, urter, eukalyptustrær, vingårder og fruktåkre, og selv om blomstringen varierer etter årstid vil du alltid kunne nyte den frodige floraen. I tillegg har Madeira en unik urskog som er på UNESCOs bevaringsliste, 2.150 km med vanningskanaler (levadaer) samt en vill kyst med bratte klippevegger. Skjønnhetsopplevelsen er nærmest total!  Øyas velkjente gjestfrihet har hundreårige tradisjoner, og service har blitt et av Madeiras varemerker. Livet i hovedstaden Funchal, og likeså i de små byene, er som solskinn for sjelen. Stress har ennå ikke funnet veien hit, så her tar man seg tid til å prate med hverandre - både om livets vesentligheter, om alt og om ingenting. Vårt opphold inkluderer tre daglige hovedmåltider med fri bar, rom med balkong samt tre utflukter med vår dyktige lokalguide Alina. Med unntak av lunsjen på utflukten til nordkysten inntas alle de inkluderte måltidene på hotellet. Utfluktene tar deg nesten øya rundt, og du velger selv hvilke du vil være med på. I tillegg til de tre som er inkludert kan du også bestille ekstra utflukter av vår reiseleder - eller utforske på egen hånd (se program). Sydkysten har det beste klimaet, og det er nettopp her vi bor, på et 4-stjerners nyrenovert all inclusive hotell, sentralt beliggende ved Lidos havpromenade utenfor Funchal. "For en tur! Alt var topp! Gruppen, hotellet, utfluktene og for ikke å snakke om koselige, morsomme og kunnskapsrike Alina (reiseleder)! Vi reiser hjem med mange gode minner og kommer snart tilbake på tur med dere!" Hilsen gjest september 23. Velkommen til Madeira!
6 reiser neste tur 10 september
Fottur Sorrento
Fottur Sorrento Få områder i Europa har så flott natur som Sorrento-halvøya. Olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter blir våre faste følgesvenner under våre vandringer, for ikke å glemme den fantastiske utsikten over både Sorrento, Amalfikysten og Positano, men også helt til Capri, Napoli og Vesuv. Vi skal vandre på vakre Sorrento-halvøya og ta båttur i Napolibukta for å besøke øya Capri. Vi skal oppleve Pompeii og Vesuv og kose oss med god mat der selve pizzaen ble til. Vi skal også kose oss med deilig italiensk mat. Hotellets kokk inviterer oss til å se en demonstrasjon i å lage hjemmelaget gnocchi, den italienske måten å servere poteter på. Vandringene er tilrettelagt slik at alle som er vant til å gå turer kan være med. For å få den beste utsikten skal vi opp på noen høyder, så det vil bli noen opp- og nedstigninger, men på de fleste turene vil terrenget være overkommelig kupert. Under alle våre vandringer har vi i tillegg til vår skandinavisktalende reiseleder også selskap av en lokal autorisert naturguide. Han/hun vil berike oss ytterligere med informasjon om området og dets natur og flora. Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her.
1 reise 23 oktober
Vandringer på Azorene
Vandringer på Azorene De 9 grønnkledde øyene som danner Azorene, ligger omtrent en tredjedels vei ut i Atlanterhavet fra Portugal mot Amerika. Vilt og vakkert, med et behagelig klima og et gjestfritt folk. Øygruppa har få turister og fremstår nærmest som et uberørt øyparadis. Vi reiser hit med turskoene i bagasjen - vår populære reiseleder Alina viser vei. Bare smak på ordet: «Azorene» … det minner litt om ananas, noe tropisk og grønt – slik er det også, og det ligger faktisk i Europa! Naturen er slående vakker. Det vulkanske øyriket er i virkeligheten toppen av verdens høyeste, undersjøiske fjellkjede. Vi vandrer gjennom et svært frodig og spektakulært landskap med mange blomster og alle sjatteringer av grønt. Vi har valgt å bo på den største av disse portugisiske atlanterhavsøyene, São Miguel. Sammen tar vi fine utflukter til fots for å se og oppdage. På våre forholdsvis lette vandringer utenfor byen, finner vi spennende naturfenomen som irrgrønne innsjøer, sunkne vulkaner og vakre utsikter. På vår vei går vi blant annet innom koselige landsbyer for å få lunsj på lokalt vis, kokt i de varme kildene. Vi rusler også gjennom Europas eneste te-plantasjer.  Turene ligger på vårt vandringsnivå 2-3. Se våre vandringsnivå her. Denne turen passer for alle med normal kondisjon. Underlaget kan være ujevnt, og på enkelte partier kan det være bratt og høyt. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer. Azorene ligger i Golfstrømmen med et subtropisk klima, så været kan skifte raskt mellom sol og regn. Både regntøy og badetøy, samt behagelige og stødige joggesko med god demping, gjerne med ankelstøtte bør være med.  En aktiv reise med spektakulære naturopplevelser!
1 reise 3 oktober
Puglia - Italias hæl
Puglia - Italias hæl  Helt i den sørøstlige delen av Italia, og på hælen av Italias støvel finner du Puglia. Regionen har alt hva en forventer av sjarme og severdigheter i Italia, kanskje bare hakket mer dramatisk og variert.  På en uke skal vi oppleve, smake og se alle de vakreste stedene i Puglia. Vin- og oljesmaking i Alberobello, som også er kjent for en stor ansamling av de karakteristiske trulli-husene. Vi skal da selvfølgelig samtidig få høre den fascinerende historien om opprinnelsen til disse spesielle kjegleformede sten-boligene. Dessuten besøker vi barokkbyen Lecce, og byen som til sigende lager Italias beste brød, Altamura. Vi besøker fantastiske grotte- og middelalderbyer, kirker og katedraler, den ene etter den andre av UNESCO-listede severdigheter. Gled deg, dette blir en tur med store opplevelser, inkludert mye italiensk sjarme og smaker.   Puglia er for mange litt ukjent, men den har kanskje Italias flotteste klippeformasjoner og grottebyer, og dette i en kombinasjon med et flatt jordbrukslandskap. Både finkornede sandstrender og deilige Adriaterhavet, men også enorme olivenlunder og vinranker. Klimaet er tørt og varmt, og vi finner her derfor Italias største produsenter av vin, olivenolje og korn.   
2 reiser neste tur 21 september
Langtidsferie Leila Playa
Langtidsferie Leila Playa Nyhet! Fra oktober 2024 tilbyr vi 4 uker i stedet for 3 uker på Leila Playa på den spanske solkysten! Leila Playa Resort er en fin perle med ideell beliggenhet på stranden mellom de sjarmerende byene Fuengirola og Marbella. Resortet ligger i umiddelbar nærhet til en flott strandpromenade, et variert utvalg av butikker, deilige strender, livlige barer og restauranter i Calahonda.  Her finnes også utmerkede lokale transportforbindelser. Resortet har et autentisk spansk preg med hvitkalkede to etasjes bygninger. Leilighetene er sentrert rundt et grønt og frodig bassengområde, som rammer inn den uforstyrrede utsikten over Middelhavet. Spaser langs strandpromenaden eller nyt drinker på terrassen og lytt til bølgene som ruller inn. Dette reisemålet er godt egnet for deg som liker å være aktiv, med flotte turmuligheter langs strandpromenaden og i nasjonalparken. Det er lett å ta seg rundt med buss til andre små byer i nærheten.  «Svært fornøyd med plasseringen av hotellet! Det var lett å gå turer i nærområdet, både langs strandpromenaden og i nasjonalparken. Hotellet var passe stort, og leiligheten lå rolig til.»  Arne som var gjest i oktober 2023. Velkommen på langtidsferie til Leila Playa.
26 reiser neste tur 7 oktober
Sommerlig i Albir
Sommerlig i Albir Drømmer du om et par uker med fred, ro og vakre omgivelser? Bytt ut kjølige nord med avkobling og rolig strandliv på den spanske kysten sammen med oss. I den hyggelige kystbyen Albir nyter vi vårt hyggelig spa-hotell, og krydrer tilværelsen med litt kultur, historie, vin og tapas. Dette er turen for deg som ønsker rolige omgivelser, men som likevel vil ha sjøen, stranden og utfluktsmulighetene tilgjengelig. Her er god lokal mat og deilig drikke. Vi skal på vingårdsbesøk for gårdsomvisning og vinsmaking. I tillegg blir det en dagsutflukt til Alicante med besøk til slottet «Castillo de Santa» og gamlebyen «El Barrio». På veien dit blir det stopp i den fargerike kystbyen Villajoyosa. Vil du oppleve hyggelige Altea, anbefaler vi at du melder deg på vår ekstrautflukt "Tanias Altea". Her vil vår lokale guide vise deg sine "skjulte skatter".  Området rundt Albir kan by på fine naturvandringer, det finnes flere golfbaner og et stort utvalg av kafeer og restauranter, mange av dem med et herlig lokalt preg. Vil du ha liv og røre ligger storbyen Benidorm bare 6 km unna. Vår norske representant er tilgjengelig på hotellet et par timer hver dag, og tilbyr morgenturer og et sosialt arrangement i løpet av oppholdet. Opplev smaken av DET GODE LIV på Costa Blanca-kysten med oss!
1 reise 16 september
Elvecruise på Donau
Elvecruise på Donau Vi kaster loss og seiler gjennom Europa i vakre omgivelser på elven Donau. I løpet av 11 dager opplever vi sju ulike land og fem hovedsteder med den populære elvecruisebåten MS Fidelio. Inkludert i prisen er et stort utfluktsprogram, helpensjon og levende musikk om bord på kveldene. Til lunsjer og middager er det inkludert 1 glass øl/vin/mineralvann. Det er mange høydepunkter på turen med spennende historie og ulike kulturer. Svært naturskjønt er seilasen gjennom Jernporten, hvor vi blant annet ser steinskulpturen av Kong Decebal. Vi hygger oss på soldekket, blir bevertet og underholdt med f.eks klassisk konsert og folkloreshow. Dette blir et elvecruise med mange uforglemmelige øyeblikk.  
2 reiser neste tur 30 august
Balatonsjøen - en oase av kultur
Balatonsjøen - en oase av kultur Balatonsjøen, Ungarns og Sentral-Europas største innsjø, ligger 13 mil utenfor Budapest. En deilig oase av turkist vann omringet av strender, vingårder og vakre vulkanske fjell venter på oss.  Vi skal utforske historiske klostre og vakre slott, smake nærproduserte viner, besøke varme kilder og oppleve hovedstaden Budapests mest kjente severdigheter. En ettermiddag blir det elvecruise på Donau.  I Balaton skal vi bli kjent med en over 2000 år gammel kulturell og arkitektonisk arv. Vi får et innblikk i den fascinerende barokkstilen både i benediktinerklosteret på Tihany-halvøya fra 1100-tallet og det enorme slottet i Kesztheley med hele 101 rom.     Vi gleder oss til å vise fram Ungarns mange hundre år gamle kurbadstradisjoner. Vi drar til de helsebringende kildene i Hévíz, kun 6 km fra Balaton. Dette er verdens største biologiske aktive termiske sjø, enormt rik på mineraler og som aldri blir kaldere enn 22 grader på vinterstid. Området ligger beskyttet med et eget mikromiljø som innehar både uvanlige og beskyttede arter av rik flora og fauna. Det er bare å skue utover sjøen med de nydelige, røde vannliljene.   Vår dyktige reiseleder er fra Ungarn, snakker flytende svensk, og er engasjert og entusisastisk når hun forteller om historie og hverdagsliv fra sitt hjemland.  Denne turen har et innholdsrikt program, dyktige guider og smaksprøver av lokale spesialiteter. Du vil bli overrasket, og du vil elske Balatonsjøen!
1 reise 16 september
Vandringer Gardasjøen
Vandringer Gardasjøen  Bli med på en aktiv uke, krydret med masse god mat og vin, i fantastiske omgivelser! Gardasjøen har gjennom mange år vært et yndet feriested for hele Europa. Dette med god grunn! Med sin sentrale beliggenhet er det lett å komme hit, og vel fremme møtes man av et mildt middelhavsklima som er unikt for beliggenheten ved Alpenes sydlige fot. Ved den ene enden av sjøen er det fantastisk frodig med mengder av frukt, oliven og vin. Den andre enden er mer dramatisk med fjell som på mange måter minner om en norsk fjord med omliggende fjell. I denne enden er det i tillegg et hav av fargerike og velduftende blomster og trær, og mange gamle og romantiske middelalderbyer. Utover den skjønne naturen byr Gardasjøen også på en flere tusen år gammel historie, og ikke minst gastronomiske opplevelser i særklasse. Under våre vandringer ser vi vidunderlige utsikter over sjø og fjell, gamle vannmøller og det hele krydres med gode lunsjer og vinsmaking. Vi bor sentralt og sjarmerende i sentrum av Garda, som er en av områdets hyggeligste byer. Vi skal også ta båttur og taubane, og kort sagt oppleve mye på disse syv dagene! "En fantastik reiseleder som var påkobla fra start til slutt! Kunnskapsrik, behagelig, så alle deltakerne, sto på 100%, og ga gode svar på alle spørsmål. Monica skapte et flott felleskap for gruppen og hele reisen gir jeg terningkast seks."   Fra reisende april 2023. Vandringene ligger på et middels nivå der du bør ha normalt god helse og være vant med å gå/vandre i terreng, uten å være veldig topptrent! Vi går til tider bratt, men med riktig innstilling kommer vi langt. Vandreturen ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivå inndeling klikk  her.
2 reiser neste tur 1 oktober
Kulinariske høydepunkter i Piemonte
Kulinariske høydepunkter i Piemonte Opplev Piemonte og området rundt med Alba og Barolo - et kjent paradis for mat- og vinelskere!  Fra Piemonte kommer noen av verdens beste viner som Barolo og Barbaresco, men også mange andre spennende viner. Området bugner av fantastiske matprodukter og lokalbefolkningen har stor respekt for bordets gleder. De rike kjøkkentradisjonene i denne regionen tilbyr noe helt utenom det vanlige. Her har den gode italienske mattradisjonen fått en snert av fransk eleganse. På denne reisen vil vi guide deg gjennom herlige smaksopplevelser. Vi skal smake, lære og nyte blant Barolo-viner, trøfler fra Alba, oksekjøtt, pølser, oster, grappa, og hasselnøtter - for ikke å snakke om Italias beste sjokolade! Vi bor sentralt i hjertet av området, i den lille byen Barolo. "Høydepunkter var trøffeljakt i Roddi, søndagsbesøk i Neive, matkurs i Marrone og ikke minst åtte retters middag i Ristorante Bovio der vi også fikk smakt hvit trøffel og drakk noen helt overjordiske gode viner." - Harald, etter turen september -23 «Er man litt glad i god mat og drikke, så har denne turen alt hva hjertet kan begjære. Takket være kunnskapsrike guider og reiseleder, lærte vi også mye nyttig som vi kan ta med oss neste gang vi skal velge noe godt å drikke til maten!» - Githa Kristensen etter turen mars-22
1 reise 12 september
Fotturer i Rovinj
Fotturer i Rovinj Vakker utsikt, det krystallklare Adriaterhavet, små øyer, gode temperaturer og velsmakende mat. Bli med på vandringer ved middelalderbyen Rovinj, med sine smale brosteinsbelagte gater og hus i venetiansk arkitektur. Vi bor godt i frodige omgivelser ved havet og nyter daglige vandringer, historie og kultur sammen med vår dyktige, lokale reiseleder og vandreguide. Underveis legger vi opp til hyggelige besøk og lunsjer, og på kveldstid nyter vi middagene sammen på vårt flotte hotell. Vandringene er på 3-4 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i terreng og har normalt god helse og kondisjon kan være med. Turene ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivåinndeling se her. Om du reiser alene eller sammen med noen – bli med oss på dette aktive eventyret!
3 reiser neste tur 14 september
Vandring på Finnskogen
Vandring på Finnskogen Vi inviterer til en helt spesiell vandretur på Finnskogen, i mystikkens grenseland. Finnskogene er et skogsområde i den østlige delen av Solør som ligger mellom Elverum og Kongsvinger i et belte på 25–30 kilometers bredde langs riksgrensen mot Sverige. Turen passer for deg som er vant med å gå litt lengre turer på skogsstier og i terreng. Fotturene går gjennom vakkert terreng og kulturlandskap med Kjell Magne Nordvi som veiviser, kjentmann og historieforteller. Dette blir vandringer med flotte opplevelser, møte med lokalbefolkningen, vakker utsikt over grenseområdet og Finnskogens sjarme og mystikk. Forfatteren Åsta Holt bodde på Svullrya og skrev romaner om sitt folk – skogfinnene – som bosatte seg i dette vakre skogsområdet. Hun etablerte også «Republikken Finnskogen» en tre-dagers feiring av finnekulturen, avholdt i forbindelse med Finnskogdagene. Fantastisk opphold på Skaslien Gjestgiveri, med fem flotte historiske vandringer i skogfinnenes fotspor. Alt dette ledet an av vår dyktige og morsomme guide Kjell Magne.  Han fortalte om sagn og overtro, samt historier om bjørn og ulv. Vi har vandret over myrer fulle av multeblomster, gjennom skog og forbi sjøer og tjern - sett og hørt tiur og storlom.  Du behøver ikke grue deg til motbakkene, da hjelper Kjell Magne med sine "oppoverbakkevitser" :) Vi har kost oss stort med mye god mat og drikke samt knyttet nye vennskapsbånd. Dette skal jeg leve lenge på. Hilsen fra Inga – gjest på tur i mai 24 På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med lette vandresko med god ankelstøtte.  T uren ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.
1 reise 9 september
Store opplevelser i Roma
Store opplevelser i Roma Spektakulære bygninger, spennende historie og en sjarmerende atmosfære er det som møter deg i Italias hovedstad. På kort tid får vi med oss alle storhetene i Roma! Roma er ikke bare en spennende by, men en kulturskatt og en opplevelse du sent vil glemme! Den beste måten å se byen på er å tusle gatelangs. Selv den minste lille gårdsplass har ofte en liten, betydningsfull detalj: et dekorert fortau, et fresko-maleri eller en fontene. På denne turen må derfor gode sko på – her blir det mye gåing! Vår guide tar oss med på en reise gjennom historien med vakre monumenter og flotte bygninger.  Har du ikke vært i Roma før vil du nå få sjansen til å lære denne byen å kjenne på en unik måte. For deg som allerede er en Roma-elsker, vil du garantert få øynene opp for noe nytt ved byen.
1 reise 21 oktober
Sommerlige Nord-Kypros
Sommerlige Nord-Kypros Bli med til den nordlige og uoppdagede delen av Kypros. En uoppdaget perle, hvor vi nyter late dager kombinert med håndplukkede utflukter. Vi bor på flotte Oscar Resort Hotel i nærheten av den gamle havnen i Kyrenia. Hotellet ligger ned mot vannet med en egen badestrand. En dag drar vi på utflukt til hovedstaden Nicosia, en annen dag skal vi til universitetsbyen og havnebyen Famagusta og de fantastiske Salamis ruiner fra romertiden – et imponerende byggverk med blant annet datidens spa. Vi gjør også et stopp i spøkelsesbyen Varosha, på grensen mellom nord og sør og som først ble åpnet i 2020 etter å ha vært hermetisk lukket etter krigen i 1974.    Vår norske reiseleder har fast «kontortid» hvor du kan få nyttig informasjon, hjelp til praktiske ting eller bare slå av en prat. Flere dager inviterer reiseleder til felles morgentur.  Gled deg også til det kypriotiske kjøkken, en eksotisk blanding fra landene som omgir denne fascinerende øya. Og med gjennomsnittlig 300 soldager i året ligger alt til rette for å gi oss en smak av det gode liv. 
5 reiser neste tur 12 oktober
Vandreturer i Cinque Terre
Vandreturer i Cinque Terre Liguria, med en av Europas vakreste kystlinjer, er spesielt kjent for de de praktfulle, fargerike fiskelandsbyene i Cinque Terre og Portovenere. Har du ennå ikke opplevd regionen er denne turen en perfekt start!  Vår skandinavisktalende reiseleder er lommekjent og tar oss med på fire, flotte vandringseventyr – skreddersydd for oss. Vi går på fine kyststier blant oliventrær, vinranker, viltvoksende basilikum, bratte klipper og fargerike hus som klamrer seg fast i fjellveggene. Underveis koser vi oss med italiensk mat og vin, anbefalt av reiseleder. En dag besøker vi «den vakre havnen» - Portofino. Med sin nærhet til havet er Liguria kjent for sin deilige sjømat. I tillegg fristes vi av friske og lette hvitviner, elegant olivenolje og selvfølgelig basilikum - en viktig ingrediens i pesto. Alt dette danner et perfekt grunnlag for vårt opphold.  Vi bor i Sestri Levante, en av våre yndlingsbyer, og det er ikke så rart. I denne perlen av en by finner vi mange gode restauranter, byen ligger meget sentralt for utfluktene våre, og ikke minst, den har en helt spesiell sjarme. Reiseleder er lokalkjent og tar oss med rett inn i Ligurias hjerte.  Liguria har et fantastisk landskap å vandre i. Alle de fire rutene vi skal gå er på mellom 2-3 timer, ligger langs havet og har fantastisk utsikt. En naturguide vil gå først og reiseleder sist, og sammen passer de på at alle kommer vel frem og at tempoet er behagelig. Det vil være stort fokus på å nyte naturen underveis. Vi går på gamle og flotte naturstier mellom byene. Disse kan være utfordrende med bratte stigninger, trapper og smale passasjer. Her har de lokale vandret i 1000 år. Gode sko og vandrestaver anbefales.   Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her. «Vi var veldig fornøyd med informasjonen og kunnskapen til vår reiseleder. Hotellet og beliggenheten var fantastisk, og vandringene til koselige små steder var en stor opplevelse» Reisende, april 2023
1 reise 24 september
Cinque Terre og Ligurias perler
Cinque Terre og Ligurias perler Liguria byr på en av Europas flotteste kyststrekninger. Cinque Terre - de fem, små fiskelandsbyene - er koblet sammen av en vakker kyststi, hver av dem med sin unike sjarm. Vi skal innom flere av dem og får oppleve alt fra de fargerike husene i Vernazza til den idylliske havnen i Monterosso. Men, Liguria er mer enn Cinque Terre. Vi bor i den sjarmerende byen Sestri Levante og får også med oss eksklusive Portofino og Ligurias elegante hovedstad, Genova. Vår reiseleder er lokalkjent og tar oss med lokaltog- og båt til sine favorittsteder, anbefaler de beste restaurantene for unike mat- og vinopplevelser og sørger for at vi får Italia under huden. Naturen er enestående, med bratte klipper, blått hav og grønne daler som danner en storslått kulisse. Liguria er kjent for havets delikatesser, sine friske og lette hvitviner, elegante olivenolje - og selvfølgelig basilikum, den viktigste ingrediensen i pesto. Underveis blir det muligheter for gode mat- og vinopplevelser, der det meste står i havets tegn. Vår lommekjente reiseleder kommer med anbefalinger til de som ønsker råd fra en som virkelig kjenner området fra innsiden. Vi bor i Sestri Levante fordi byen ligger sentralt i forhold til våre utflukter, og ikke minst på grunn av byens og vårt hyggelige hotells sjarme. ** Aller travel har også vandreturer i dette fantastisk vakre landskapet. Dersom det kan friste med en litt mer aktiv tur, ta en titt her:  Vandretur i Cinque Terre «Reiseleder øste av sin kunnskap om Italia og deres levesett, og vi traff så mange interessante mennesker. Hotellet var en drøm, ikke at det var luksuriøst, men for en praktfull villa med hage i slike omgivelser.» Reisende, mai 2023
1 reise 1 oktober
Tre sjøer i Nord-Italia
Tre sjøer i Nord-Italia De norditalienske sjøene har alltid fascinert og lokket besøkende fra hele verden. Det er ikke så rart, med den naturlige skjønnheten, klare og rene vann, og en rekke små, koselige byer med røtter som strekker seg tilbake til middelalderen.  På denne reisen besøker vi ikke mindre enn tre av disse sjøene. De to berømte og ganske eksklusive Maggiore- og Como-sjøene, men også den lille, uoppdagede perlen, Orta-sjøen, der vi skal bo. Orta by overrasker med sitt svært koselige historiske sentrum, men også med sin vakre beliggenhet på en liten odde ut i sjøen. Rett utenfor Orta ligger øya San Giulio. Fra terrassen på vårt hyggelige hotell kan vi nyte en storslått utsikt over både byen, sjøen og øya.  
1 reise 8 september
Et sørafrikansk eventyr
Et sørafrikansk eventyr Vakre Sør-Afrika er eventyrlig og kalles gjerne «hele verden i ett land». Landet byr på store kontraster - sterk historie, vakker natur, kule storbyer, fantastiske strender og spennende safariopplevelser.  Med høy kvalitet på hotell, service, mat og drikke er Sør-Afrika et reisemål som oppfyller de fleste krav. Naturen varierer fra høye fjell til langstrakte hvite strender, villmark med rikt dyre- og planteliv, store plantasjer, vill jungel, karrige ørkenområder og livlige storbyer. Sør-Afrika er et vakkert og mangfoldig land. Vår tur inneholder mange høydepunkter - Cape Town «The Mother City » , også ofte kalt verdens vakreste by, der den ligger ved havet med det majestetiske fjellet Table Mountain som bakteppe. Vi bor rett ved berømte Waterfront med alle sine hyggelige restauranter og barer, og fantastiske shoppingmuligheter. Vi skal ha et par dager i The Winelands, hvor landets store produksjon av vin foregår og her har det blitt laget vin i mange hundre år. Vintrikken er et morsomt innslag, den går rundt om i området og man kan stoppe på vingårder underveis og få smaksprøver.  Safari står nok på listen til mange som noe man bør oppleve en gang i livet, og det skal vi selvsagt på denne turen. Vi flyr fra Cape Town til Johannesburg og kjører videre til en flott safarilodge, hvor det blir safariaktiviteter og mulighet til å se «The Big Five».
3 reiser neste tur 24 september
Toscanas hjerte
Toscanas hjerte Denne delen av Italia tilbyr utallige kulturskatter, stemningsfulle middelalderbyer og karakteristiske oldtidsbyer – alt i et usedvanlig vakkert og bølgende landskap. En reise til Toscana er en fest for sansene! Den vakre regionen er verdenskjent for sine maleriske landskap, olivenlunder, vinranker og vakre kunstskatter. Vi har skreddersydd et turprogram der du får oppleve høydepunktene i Toscana. Vi skal besøke den hyggelige middelalderbyen Siena, vakre Firenze, koselige Lucca og sjarmerende Pistoia. Et besøk til det skjeve tårnet i Pisa er også inkludert i prisen. Vi bor sentralt i den sjarmerende kurbyen Montecatini. Vi har med oss en av våre populære og meget dyktige skandinaviske reiseledere, som vil fortelle oss alt vi trenger å vite underveis.  Dette blir en reise full av opplevelser og italienske eventyr!
1 reise 5 oktober
Bocelli i Toscana
Bocelli i Toscana Dessverre er denne avreisen utsolgt, men vi har fått billetter til ekstrakonsert med avreise fra Bergen, se mer her. Nok en gang ønsker vi velkommen med til årets store musikkopplevelse. Til sommeren inviterer Andrea Bocelli til en storslått jubileumskonsert, hvor vi feirer hans karriere som strekker seg over 30 år. Bli med på denne enestående forestillingen, i tenorens hjemby Lajatico, i Toscana.  Den storslagne oppsetningen foregår i Teatro del Silenzio, arenaen Bocelli forærte som gave til befolkningen i landsbyen han kommer fra. Kulissene kan ikke bli bedre, her er man omgitt av det bølgende toskanske landskapet med sypresser og vinranker - som skaper en magisk stemning for forestillingen. Teatro del Silenzio er et naturlig amfiteater som ligger på en høyde utenfor Lajatico med utsikt over åsene rundt. En gang i året forvandles området til en fantastisk scene med en imponerende teknisk kvalitet – og etter forestillingen fjernes alt, og stedet vender tilbake til naturen og blir et sted for meditasjon og stillhet – derav navnet Teatro del Silenzio. Andrea Bocelli er en av verdens mest populære operettesangere og viden kjent. Bocelli kalles også den blinde tenoren, han ble født med grønn stær og mistet synet allerede som 12-åring, men da hadde han alt lært seg å spille både piano og tverrfløyte. Han er først og fremst kjent for sitt enorme sangtalent, og det var som tenor på 90-tallet han fikk sitt store gjennombrudd. I løpet av de seks dagene vi får i vakre Toscana, er selvsagt konserten høydepunktet, men vi skal også utforske andre deler av denne vakre regionen, som er verdenskjent for sine maleriske landskap, olivenlunder, vinranker og pittoreske landsbyer fra middelalderen. Vi bor sentralt i den sjarmerende kurbyen Montecatini, i hjertet av Toscana, et godt utgangpunkt for å oppleve Firenze og Lucca som også står på programmet. Vi har gode konsertbilletter, og med på reisen har vi en dyktig reiseleder som har god kunnskap om området.
1 reise 14 juli
Fotturer på Mallorca
Fotturer på Mallorca  Bli med oss til vakre Mallorca hvor vi skal oppleve vandringer gjennom små landsbyer, hager med appelsintrær, eikeskoger, langs kysten og opp i fjellene. Det blir til og med mulighet for bading for de som liker det. Vi bor på et godt hotell rett ved Can Pastilla-stranden utenfor Palma by. Herfra drar vi på fire vandringer med vår dyktige og erfarne turguide Christian Eik. Underveis legger vi opp til hyggelige lunsjer, og på kveldstid er det rom for å innta den lille storbyen Palma og alt den har å tilby. Palma er en flott og stolt by med eleganse, historiske monumenter og severdigheter, yrende folkeliv og slentrende ro.  Vandringene er på 4-5 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i fjellet og som har normalt god helse kan være med. Turene egner seg ikke for de som har problemer med rygg, hofter eller knær eller for de med høydeskrekk. Vi går til tider bratt og med ulendt underlag, og man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser. Denne turen ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her. Reiseleder Christian sier følgende: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»
1 reise 17 september
Vandreparadiset Andorra
Vandreparadiset Andorra Har du noen gang vært på fottur i et 468 km2 fyrstedømme, i hjertet av Pyreneene? Hvis ikke, så er det på tide nå! Bli med dyktige Christian Eik på dette vandringseventyret i Andorra! Her legger vi opp til fem fotturer i variert fjellandskap, samtidig som vi skal utforske skjulte perler, fantastiske geologiske skatter og spektakulær natur. Inneklemt mellom Spania og Frankrike ligger dette fjellrike fyrstedømmet. Mer enn 80 % av det vakre landet er ren og uberørt natur, med et bredt utvalg av vandrestier og hele tre naturparker. Andorra er dessuten rikt på kultur og historie, med en interessant sammensmelting av kulturer og språk, et biosfærereservat i Ordino og UNESCO-listede steder som den vakre dalen Madriu-Perafita-Claror. Vår faste base blir den gjestfrie landsbyen Arinsal og flotte Hotel Yomo Patagonia. Vi går daglig mellom 5-14 km. og med oss har vi en lokal vandreguide. Tempoet er behagelig og underveis stopper vi for piknik eller lunsj på lokale restauranter. Denne type vandring krever god allmennkondisjon og fjellstøvler som støtter ankelen.  Vandrenivået på turene ligger på nivå 4 på vår skala. Ikke gå glipp av denne unike muligheten!
1 reise 24 september
Sommerlige Kemer
Sommerlige Kemer Når det fortsatt kan snø i Norge er det gode temperaturer og skyfri himmel i vakre Kemer. Gled deg til herlige strender, trivelig småhusbebyggelse, maritim atmosfære, gjestfrihet og sjarme. Vi skal nyte avslappende dager på Hotel Viking, kanskje ta et tyrkisk bad eller dyppe oss i det turkisblåe Middelhavet. Vår norske reiseleder har fast  "kontortid" på hotellet, men vil også invitere til morgenturer og andre hyggelige aktiviteter i nærområdet. En dag blir det utflukt til Antalya med lunsj i gamlebyen. Kemer er omgitt av skogkledde åser, der de mektige Taurusfjellene møter det klare blå havet. Det er en vennlig atmosfære og gjestfrihet her, i et historisk område på den tyrkiske halvøya Anatolia, tidligere ble kalt Lilleasia. Kemer oppleves som velstelt og vakkert, med mange flotte parker og grønne lunger. Det er kort vei til det meste, så du blir raskt kjent med byen og menneskene. I marinaen ligger lystbåtene side om side og er en populær småbåthavn med barer og restauranter. På hver side av havnen ligger byens strender. Den ene stranden består av rullestein med uvanlig klart og friskt vann, mens den andre danner nærmest en langgrunn lagune med finkornet sand. Kemer er perfekt for deg som liker sol og bad blandet med litt aktivitet og kultur.
8 reiser neste tur 21 oktober
Sykkelturer i Umbria
Sykkelturer i Umbria Fra sykkelsetet får du den beste utsikten over Italias duvende landskap og vinranker. Vi sykler på landeveier, gjennom middelalderbyer, forbi slott og klostre. Det blir lengre distanser, men terrenget er forholdsvis flatt og vi holder et behagelig tempo. Dessuten legger vi opp til flere stopp langs veien for å smake på områdets velkjente olivenolje, vin og mat.   Vi bor på et herlig historisk hotell i den lille byen Trevi, i hjertet av Umbria. Byens historie daterer seg langt tilbake, fra før romerne kom hit, men de viktigste historiske severdigheter er fra middelalderen. I sjarmerende Trevi finnes et bredt utvalg av lokale vinbarer, restauranter, og også en del butikker. Umbria er en av Italias mindre kjente regioner, men byr på vakkert, grønt landskap og har sin helt særegne sjel og tradisjoner. Maten er enkel, landlig og særdeles velsmakende. Gled deg til et lite, lokalt matlagingskurs, lunsj på en vingård og hyggelige middager på hotellet.  På vår reise opplever vi de naturskjønne omgivelsene på nært hold under våre fem sykkeldager. Du må være i normal god form og kunne sykle lengre distanser.  "Jeg har i flere år reist med ulike selskaper på sykkelturer i Italia, men denne turen har vært den aller beste!  Mye takket være den dyktige reiselederen. Hotellet var også bra! Takk for flott tur."  Reisende april 2024
1 reise 3 oktober
Opera i Verona
Opera i Verona For mange operaelskere står Arena di Verona som en av de aller største opplevelsene. På denne turen får du to flotte forestillinger under åpen sommerhimmel, masse tid til å utforske Romeo & Julies romantiske Verona og best av alt - vi bor midt i sentrum bare et steinkast fra arenaen.  Det å sitte på den nesten to tusen år gamle romerske arenaen sammen med flere tusen andre operaelskere er helt unikt. Dette er verdens største operascene og tradisjonene går helt tilbake til 1913. Oppføringene er meget imponerende og atmosfæren utrolig. Flere hundre talentfulle sangere og levende hester er bare noen av innslagene. At det hele foregår i fantastiske Verona gjør opplevelsen ekstra stor. Verona er en særdeles flott by, som ble grunnlagt før romerne kom hit. På 1200- og 1300-tallet opplevde Verona en blomstring som stadig i dag sees på hvert gatehjørne, i form av flotte bygninger, imponerende festningsanlegg og historiske monumenter. Verona er i tillegg en kulinarisk by hvor det vrimler av gode restauranter og hyggelige vinbarer. Du får også mulighet til en ekstra utflukt til Gardasjøen, med storslått vinlunsj på et 500 år gammelt palass i Bardolino og båttur til Sirmione, Gardasjøens mest eksklusive by.  
1 reise 15 august
Vandring i Rondane
Vandring i Rondane Bli med på vandring i Rondane - i vakker natur og flott turterreng sammen med vår vandreguide Kjell Magne Nordvi. Turen starter ved Ringebufjellet, fortsetter i majestetiske Rondane og avsluttes ved Folldalsfjellet, Savalen og Jutulhogget. Dette er en vandringsreise som passer for deg som er vant til å gå i noe krevende fjellterreng. Vi nyter utsikten og vandrer over hengebruer, i steintrapper og på fjellstier. Om kveldene tar vi inn på gode fjellhotell for avslapning, mat og hygge. På denne turen anbefaler vi alle til å vandre med vandresko med god ankelstøtte. Turen ligger på nivå 3.  Les mer om våre nivåer her. Første vers av Åsmund Olavsson Vinjes kjente dikt «Ved Rondane» gir oss en liten forsmak av hva vi har i vente: No ser eg atter slike fjell og dalar som dei eg i min fyrste ungdom såg, og same vind den heite panna svalar; og gullet ligg på snjo som før det låg. Det er eit barnemål som til meg talar, og gjer meg tankefull, men endå fjåg. Med ungdomsminne er den tala blanda: det strøymer på meg, so eg knapt kan anda.
2 reiser neste tur 24 juni
Lette vandringer i Femundsmarka
Lette vandringer i Femundsmarka Velkommen med på lette vandringer i Femundsmarka, både langs Femunden med transport med MS Fæmund II, samt på Rørosvidda i Johan Falkbergets rike. Vår populære vandreguide Kjell Magne Nordvi viser vei. Her får vi oppleve naturen, kulturen og historien i dette verdensarvområdet med besøk til Femundshytten, Ratvolden, Olavsgruva og gruvene Chistianus Sextus, kjent fra Falkbergets romantrilogi, og Muggruva. Her blir det mye historie fra livet ved og i kobbergruvene og den barske naturen. Vandreguide Kjell Magne Nordvi tar oss med til sine forfedres trakter, og vi vandrer i fantastiske omgivelser med vakker natur, flott utsikt og skiftende terreng. Hans forfedre har innehatt forskjellige stillinger gjennom 333 år ved Røros Kobberverk. Å bo i historiske omgivelser i bergstaden Røros er en opplevelse i seg selv. Denne turen går i varierte områder og terreng, og er lett til middels krevende. Vandreturene ligger på nivå 2-3 på vår skala. Les mer om våre nivå her. Turen passer også for de som har vært med Kjell Magne på tur i Femundsmarka tidligere.
1 reise 5 august
Bad Gastein - Vandring i Alpene
Bad Gastein - Vandring i Alpene Alpene gir deg de mest storslagne utsikter, fantastisk mat og utrolige vandringer. Dette blir en uforglemmelig naturopplevelse! Vi befinner oss høyt i fjellene i alpenes største nasjonalpark Hohe Tauern, i en av Østerrikes med sjarmerende alpebyer Bad Gastein. Vi skal nyte fantastiske dufter fra almkrydder, den friske fjelluften og bruset fra bekkene. Bad Gastein ligger midt i nasjonalparken Hohe Tauern, og er av mange betraktet som Østerrikes vakreste naturområde. Grønne daler og høye fjellmassiver gir dramatiske skiftninger i naturen og innbyr til mange slags flotte fotturer. Gasteinerdalen utmerker seg dessuten ved at det aldri er langt til en hyggelig fjellstue for en liten rast med god mat og godt drikke. Luften er krystallklar og myggfri, noe som hever kvaliteten på vandringene ytterligere. Takket være sine varme kilder ble Bad Gastein allerede på 1700-tallet et verdensberømt kursted, der datidens største kjendiser og kongeligheter kom på besøk for å nyte ren alpeluft, god mat, kurbad og den unike atmosfæren. Våre alpinvandringer ligger på et middels til høyt nivå, der vi noen ganger tar oss opp på fjellet med skiheisen og noen ganger til fots. Tempoet er behagelig og vi stopper ofte for å nyte utsikten. Er vi nok i gruppen, så deler vi oss i to på vandringene, slik at du kan velge litt ulikt nivå.  Vi går dog daglig mellom 5-12 km, og stigning mellom 200 til 800 høydemeter. Denne type vandring krever god allmennkondisjon og fjellstøvler som støtter ankelen.  Disse turene ligger mellom nivå 3-4 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her. Ved ankomst er det en erfaren skandinavisktalende guide og reiseleder fra STS Alpresor som møter oss.
6 reiser neste tur 19 august
Bocelli i Toscana - ekstra avgang
Bocelli i Toscana - ekstra avgang Andrea Bocelli inviterer til en storslått jubileumskonsert, hvor vi feirer hans karriere som strekker seg over 30 år. Bli med på denne enestående forestillingen, i tenorens hjemby Lajatico, i Toscana.  Denne storslagne oppsetningen foregår i Teatro del Silenzio, arenaen Bocelli forærte som gave til befolkningen i landsbyen han kommer fra. Kulissene kan ikke bli bedre, her er man omgitt av det bølgende toskanske landskapet med sypresser og vinranker - som skaper en magisk stemning for forestillingen. Teatro del Silenzio er et naturlig amfiteater som ligger på en høyde utenfor Lajatico med utsikt over åsene rundt. En gang i året forvandles området til en fantastisk scene med en imponerende teknisk kvalitet – og etter forestillingen fjernes alt, og stedet vender tilbake til naturen og blir et sted for meditasjon og stillhet – derav navnet Teatro del Silenzio. Andrea Bocelli er en av verdens mest populære operettesangere og viden kjent. Bocelli kalles også den blinde tenoren, han ble født med grønn stær og mistet synet allerede som 12-åring, men da hadde han alt lært seg å spille både piano og tverrfløyte. Han er først og fremst kjent for sitt enorme sangtalent, og det var som tenor på 90-tallet han fikk sitt store gjennombrudd. I løpet av de fem dagene vi får i vakre Toscana, er selvsagt konserten høydepunktet, men vi skal også utforske andre deler av denne vakre regionen, som er verdenskjent for sine maleriske landskap, olivenlunder, vinranker og pittoreske landsbyer fra middelalderen. Vi bor i Lucca, et godt utgangspunkt for å oppleve Toscana og en av de mest pittoreske byene i denne regionen. Vi har gode konsertbilletter, og med på reisen har vi en dyktig reiseleder som har god kunnskap om området - så alt er tilrettelagt for en uforglemmelig reise med gode opplevelser! MERK: Vi har også fått billetter til ekstrakonserten to dager senere med avreise direkte fra Bergen. Les mer HER
1 reise 14 juli
Bocelli i Toscana - ekstra jubileumskonsert
Bocelli i Toscana - ekstra jubileumskonsert Vi har gleden av å tilby denne unike turen, med avreise direkte fra Bergen til Firenze, for å være med på årets store musikkopplevelse. Andrea Bocelli inviterer til en storslått jubileumskonsert - for å feire hans karriere som strekker seg over 30 år. Bli med på denne enestående forestillingen, i tenorens hjemby Lajatico, i Toscana. Ønsker du avreise fra andre byer i Norge, ta kontakt! Denne storslagne oppsetningen foregår i Teatro del Silenzio, arenaen Bocelli forærte som gave til befolkningen i landsbyen han kommer fra. Kulissene kan ikke bli bedre, her er man omgitt av det bølgende toskanske landskapet med sypresser og vinranker - som skaper en magisk stemning for forestillingen. Teatro del Silenzio er et naturlig amfiteater som ligger på en høyde utenfor Lajatico med utsikt over åsene rundt. En gang i året forvandles området til en fantastisk scene med en imponerende teknisk kvalitet – og etter forestillingen fjernes alt, og stedet vender tilbake til naturen og blir et sted for meditasjon og stillhet – derav navnet Teatro del Silenzio. Andrea Bocelli er en av verdens mest populære operettesangere og viden kjent. Bocelli kalles også den blinde tenoren, han ble født med grønn stær og mistet synet allerede som 12-åring, men da hadde han alt lært seg å spille både piano og tverrfløyte. Han er først og fremst kjent for sitt enorme sangtalent, og det var som tenor på 90-tallet han fikk sitt store gjennombrudd. I løpet av de seks dagene vi får i vakre Toscana, er selvsagt konserten høydepunktet, men vi skal også utforske andre deler av denne vakre regionen, som er verdenskjent for sine maleriske landskap, olivenlunder, vinranker og pittoreske landsbyer fra middelalderen. Vi skal bo i sjarmerende Pistoia, et godt utgangspunkt for å oppleve Toscana og en av de hyggeligste byene i denne regionen. Vi har gode konsertbilletter, og med på reisen har vi en reiseleder fra Aller travel som har god kunnskap om området - så alt er tilrettelagt for en uforglemmelig reise med gode opplevelser!  
1 reise 17 juli
Langtidsferie Thailand
Langtidsferie Thailand Det Gode Liv Thailand er stedet for deg som ønsker en litt annerledes langtidsferie hvor du møter lokalbefolkningen og kan utfordre deg selv med nye opplevelser og smaker. På Resortet vårt i Sam Roi Yot, får du rolige dager og god tid til å ligge under palmene rundt bassenget med en god bok.  På vårt hyggelige resort, The Beach Village, bor vi i flotte og moderne leiligheter, alle på bakkeplan og med alle fasiliteter. Nærmeste sandstrand ligger en kort gåtur unna. Stranden er langgrunn med gyllenmyk sand og deilig badetemperaturer året rundt.  "Møte med menneskene i "Smilets land", som ikke vet hva godt de skal gjøre for deg! En service du sjelden finner maken til" - hilsen noen av våre gjester i 2023 Velkommen på langtidsferie til Thailand.
3 reiser neste tur 7 januar 2025
Singeltur - Roma
Singeltur - Roma Den italienske hovedstaden er en by som vil ta pusten fra deg! Her har vi satt sammen våre favoritter og på kort tid får du oppleve alle storhetene i selveste Roma. Den beste måten å se byen på er å rusle gatelangs. Selv den minste lille gårdsplass har ofte en liten, betydningsfull detalj; et dekorert fortau, et fresko-maleri eller en fontene. På denne turen må derfor gode gå-sko på, og vår dyktige reiseleder tar oss med på en magisk reise gjennom historien, den rike kulturen, vakre monumenter og ærverdige bygninger. På spaserturene gjennom byen kommer vi forbi byens spennende historiske skatter, som Spansketrappen, Pantheon, Piazza Navona, det imponerende Colosseum og gamle Romas politiske og religiøse sentrum, Forum Romanum. Vi besøker det imponerende Vatikanmuseet, der pavene gjennom århundrer har samlet all verdens mesterverker, og Peterskirken, den katolske kirkens sentrum. Turen er planlagt slik at det er god tid til egne eventyr, lange lunsjer og middager i stemningsfulle omgivelser.  Vi bor godt og sentralt, med gangavstand til de fleste store severdigheter. Har du ikke vært i Roma før vil du nå få sjansen til å lære denne byen å kjenne på en unik måte. For deg som allerede er en Roma-elsker vil du garantert få øynene opp for noe nytt ved byen. Roma er en spennende by og en kulturskatt. Dette blir en opplevelse du sent vil glemme!
1 reise 21 august
Langtidsferie Benalmádena havn
Langtidsferie Benalmádena havn Velkommen til vårt nyeste tilskudd i langtidsfamilien på solkysten! Dette er langtidsferien for deg som ønsker å bo et steinkast fra en fantastisk sandstrand med kort avstand til det populære havneområdet i Benalmadena, området er flatt og det er flotte turmuligheter langs strandpromenaden. Rundt hotellet finner du mange hyggelige restauranter og på hotellet tilbys et stort fellesskap med masse aktiviteter.  Hotellet er omgitt av hager og grøntområder og ligger rett ut mot den flotte sandstranden. Alle leilighetene har balkong og rundt det store, deilige utebassenget kan du nyte fine solrike dager. Her ligger alt til rette for en innholdsrik og hyggelig langtidsferie. Velkommen på langtidsferie til Benalmadena havn. 
13 reiser neste tur 15 oktober
Skibladner og Birkebeinerstien
Skibladner og Birkebeinerstien I tillegg til båttur på Skibladner og flotte vandringer i vakker norsk natur, får du på denne reisen oppleve spennende kultur og historie. Først en behagelig båtreise på Mjøsa med hjuldamperen Skibladner, fra de brede, vennlige bygdene på Hedemarken og begynnelsen på Gudbrandsdalen, til Lillehammer. Der skal vi bo godt og vandre over fjellet til Rena i birkebeinernes fotspor. Det var her Torstein Skevla og Skjervald Skrukka flyktet fra baglerne med den vesle kongesønnen Håkon Håkonsson og videre til Nidaros i 1206. Turen går i slakt fjellterreng. Underveis vil vandreguiden Kjell Magne Nordvi fortelle om områdene vi vandrer i og antagelig har han noen gode historier på lager også. Vandreturene ligger på nivå 2-3 på vår skala. Les mer om våre nivå her. 
1 reise 10 juli
Langtidsferie Albir
Langtidsferie Albir Nyhet! Albir er for mange nordmenn en spansk favoritt! Den lille feriebyen ligger rolig og tilbaketrukket til, i forhold til sine mer travle naboer Benidorm og Altea. Dette er stedet for deg som ønsker deilige uker i rolige omgivelser. Her finner du brede avenyer beplantet med trær, lave bygninger omgitt av hager, godt utvalg av restauranter og butikker, nærhet til havet og en strandpromenade som strekker seg helt til sjarmerende Altea. Og best av alt – det meste ligger i gangavstand. Vi bor i leiligheter på trivelige Albir Garden, omringet av en stor hage med flere innbydende bassenger, solsenger og en bassengbar. I bakgrunnen av Albir troner fjellkjeden Sierra Helada. Her kan man nyte naturskjønne omgivelser, omgitt av appelsinlunder og mandeltrær. Velkommen på langtidsferie til Albir!
27 reiser neste tur 9 oktober
Langtidsferie Algarve
Langtidsferie Algarve Nyhet! Fra oktober 2024 tilbyr vi 4 uker i stedet for 3 uker på den vakre Algarvekysten! Lagos er perfekt for deg som ønsker nærhet til nydelig strand og en kort spasertur inn til et hyggelig historisk sentrum med butikker og restauranter. Velkommen til vårt nyeste tilskudd i vår langtidsfamilie på Algarvekysten. Lagos ligger ca. 60 minutter fra flyplassen i Faro, og er et perfekt utgangspunkt for å komme seg til kystens mange andre småbyer og opplevelser. Algarvekysten er en av Europas vakreste kystlinjer, her er gylne sandstrender flankert av høye, dramatiske klipper og koselige idylliske havnebyer. Langs kysten og ikke langt fra hotellet har du mange vakre turmuligheter. På leilighetshotellet bor du i rolige omgivelser i en leilighet med enten balkong eller terrasse. En kort spasertur unna hotellet finner sandstranden Praia Dona Ana og går du litt til kommer du til sentrum av den hyggelige og pulserende byen Lagos hvor du finner du hyggelige småbutikker, en rekke restauranter og barer som serveres alt fra tradisjonell portugisisk mat til internasjonale retter.  Det er trivelig å sette seg ned på en av de mange uterestaurantene i gamlebyen for å se på folkelivet og kose seg med noe godt i glasset og en liten matbit.  Velkommen på langtidsferie til Algarvekysten.
3 reiser neste tur 5 november
Langtidsferie Mijas Pueblo
Langtidsferie Mijas Pueblo På Det Gode Liv Mijas Pueblo vil du oppleve en langtidsferie i en av de karakteristiske hvite landsbyene som Andalusia er berømt for. Vårt nye resort La Ermita ligger vakkert til i fjellsiden, i den sjarmerende landsbyen Mijas Pueblo. Her får du en helt spektakulær utsikt over Costa del Sol! De hvitkalkede husene og de brosteinsbelagte gatene skaper en eventyrlig stemning. Hotellet ligger kun få minutters gange fra landsbyens smale gater, med sine tradisjonelle butikker, barer og tapasrestauranter. Stedet passer godt for den aktive, da man jo faktisk bor i fjellene med naturen rett utenfor døren. Området er kupert og det er gode turmuligheter og et eget stisystem i umiddelbar nærhet til resortet. Her kan du virkelig nyte stillheten og roen, samtidig som du er en kort busstur unna kysten og Fuengirola. På La Ermita bor du i romslige leiligheter, alle med 2 soverom og balkong med flott utsikt over Middelhavet.
5 reiser neste tur 2 oktober
Langtidsferie Mogan
Langtidsferie Mogan Det er med stor glede vi nå kan tilby deg langtidsferie på Gran Canaria - i sjarmerende Puerto de Mogan. Denne koselige fiskehavnen på sørkysten av Gran Canaria har fortsatt bevart atmosfæren som er typisk for øyas kystlandsbyer. Her står den unike arkitekturen i kontrast til blomsterhagene og broene som lar deg krysse kanalene som kommer inn fra havet.  Det flotte leilighetshotellet Cordial Mogan Valle ligger perfekt til, bare en kort spasertur fra stranden og det fargerike havneområdet. Her finner du flust med hyggelige kafeer og restauranter, og det er enkelt å utforske resten av kysten, både med båt og med buss.  Resortet har tre koselige bassengområder omgitt av frodige palmer og grønne vekster. To av bassengene er oppvarmet, og her kan du nyte flott utsikt over den fantastiske Mogán-dalen. Her ligger alt til rette for et avslappende opphold i solen.  Dette er stedet for deg som ønsker deilig sommertemperaturer, nærhet til det meste og hyggelige spaserturer i havnen blant fiskebåter, restauranter og butikker.  Velkommen på langtidsferie til Puerto de Mogan.
13 reiser neste tur 2 oktober
Peru - i inkaenes fotspor
Peru - i inkaenes fotspor Finn frem eventyreren i deg og bli med reiseleder Karl-Gunnar Fjellestad til inkaenes rike og den sagnomspunne ruinbyen Machu Picchu. På denne reisen får vi innblikk i inkaenes kultur, tradisjoner og fascinerende historie. Vi får med oss museer og arkeologiske skatter i Lima og Cuzco, indianersamfunnene på de flytende sivøyene i Titicacasjøen, en spektakulær togtur gjennom Andesfjellene på Titicaca Train, besøk på hacienda og sist men ikke minst – den vakre togturen gjennom Den Hellige Dal og besøket på Machu Picchu. Machu Picchu, også kjent som inkaenes tapte by, er et av de syv underverker og står på UNESCOs verdensarvliste. Ruinene er meget godt bevart og anses som det fremste symbolet på Inkakulturen. Byen lå gjemt i jungelen i flere hundre år før Hiram Bingham oppdaget stedet i 1911. Vi skal også bli kjent med lokale tradisjoner, musikk, mat og drikke og vi bor på gode firestjerners hotell. Med oss har vi vår dyktige reiseleder Karl-Gunnar som kjenner Peru godt og tar godt vare på gruppen.
1 reise 25 august
I Armfeldts fotspor
I Armfeldts fotspor Bli med på en spennende vandring der vi opplever vakker natur og kommer nært på et naturfenomen i Hessdalen. Her får vi også historien om Armfeldts tragiske dødsmarsj, der 3000 svenske karolinere frøs i hjel. Vi vandrer i deres fotspor, fra Haltdalen til Tydalsfjella og innunder de ville og vakre Sylan. Karl XII samlet våren 1718 en karolinerhær som skulle angripe og erobre Norge. Hovedstyrken på 40 000 mann, anført av kongen selv, ble satt inn i Sør-Norge. En annen styrke på 10 000 mann skulle angripe Trondheim fra Jämtland. Generalløytnant Carl Gustav Armfeldt ble utpekt til å lede hæren og ta Trondheim innen seks uker.  Felttoget startet i Duved med et følge på 10 000 mann, 6 700 hester og 2 500 kyr. Med veier i dårlig forfatning på grunn av mye regn ble marsjen forsinket. Artilleriet måtte etterlates på veien og det var små muligheter for å innta Kristiansten festning. Det ble lang ventetid, og sult og sykdom herjet. General de la Barre ble sendt til Røros for å ta byen og kobberet der. Armfeldt begynte å trekke seg sørover til Haltdalen da de fikk beskjed om at kongen var skutt ved Fredriksten festning. De slo seg ned ved Haltdalen i jula 1718 og plyndret gårdene for mat, klær og brensel. Nyttårsnatten startet det skjebnesvangre tilbaketoget. Hæren var knapt kommet opp i høyfjellet da det blåste opp til kraftig snøstorm og stadig flere av soldatene omkom. Kulden og stormen vedvarte, og de kom bort fra hverandre. Totalt omkom 3 700 mann på felttoget.  Vi skal følge i deres fotspor opp i fjellet. Denne turen går i variert terreng, og er lett til middels krevende. Vandreturene ligger på nivå 2-3 på vår skala. Les mer om våre nivå her. 
1 reise 19 august
WMOC i Åbo (Turku) 2024
Orienteringsreise til Turku I år er det Finland og den vakre historiske byen Turku eller Åbo som inviterer til WMOC 2024. Begge navnene benyttes, og Turku er det finsk språklige navnet mens Åbo benyttes av svensktalende finner. Byen er tospråklig med finsk som majoritetsspråk og har ca. 177.000 innbyggere og er dermed den sjette største byen i landet.  Byen omgis av en skjærgård på ca. 20.000 øyer. Åbo er Finlands eldste by og ble grunnlagt ca. år 1200. Åbo domkirke og Åbo slott ble påbegynt på slutten av 1200 tallet.  Byen var fram til 1812 hovedstaden i Finland som da var en del av Sverige fram til 1809. Under konkurransene skal vi bo sentralt i Åbo i gangavstand til både sprint kvalifisering og sprint finale. Event center ligger ca. 2 km fra hotellet. Til skogsløpene benytter vi arrangørens transport. Det er også mulig å benytte lokalbuss til sprintløpene.
1 reise 1 august
Singeltur - Levadavandring Madeira
Singeltur - Levadavandring Madeira Frodige Madeira er et paradis for turgåere, og den aller beste måten å bli kjent med øyas vakre og ville natur er å vandre langs de gamle vanningskanalene - levadaene. Reiseleder og turguide Alina, som selv er fra Madeira, deler sin kunnskap og sitt smittende humør med oss, mens hun viser oss det beste av øya som hun er så stolt av.  Hver morgen henter Alina oss for hyggelige vandringer i flotte omgivelser, etterfulgt av en forfriskning på en lokal bar. På ettermiddagene kan du enten bli med Alina på omvisninger og hyggelige middager, eller du kan utforske den vakre øya på egen hånd. Vi bor godt og sentralt på øya med sommer og blomstring året rundt, og det er enkelt å ta seg rundt på øya med offentlig transport.  Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler og de første ble bygget på 1400-tallet, for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes og disse stiene er i dag populære turveier. Det finnes nå rundt 200 levadaer som tilsammen utgjør mer enn 1500 kilometer. Mange går gjennom vakker natur og med spektakulære utsikter, i områder det ikke hadde vært mulig å komme til ellers. Naturen er dramatisk og storslagen, og vi går til dels i høyt landskap, så man bør ikke ha høydeskrekk. Man går på stier som til tider er smale og litt steinete, men det er stort sett flatt terreng. Fotturene er lagt opp slik at man med normalt god helse, kondisjon og gode vandresko skal klare seg bra. Her reiser du med en liten, eksklusiv gruppe på maks 25 personer! Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer  her.
1 reise 22 oktober
Antikkens Hellas
Antikkens Hellas Om du vil oppleve gresk sjarme, mat og kultur med antikkens historie i sentrum, så bli med reiseleder Tone Mjøberg på denne flotte rundreisen i Hellas.  Hun har bodd i Hellas i mange år og kjenner kulturen og snakker språket. Vi starter i Thessaloniki – som er landets kulturelle hovedstad. Så opplever vi selvfølgelig storhetene i Athen og de spektakulære klostrene i Meteora. På denne reisen blir det også tid til å nyte både varmen, strendene og solen – vi skal tross alt til Hellas. Dette blir en tur hvor det bugner at steder på UNESCOs verdensarvliste. Det største høydepunktet blir kanskje å vandre på historisk grunn på Akropolis i Athen. Dessuten blir det stort å se noen av de viktigste gresk-ortodokse klostrene i Meteora, som betyr «hengende i luften» på gresk. Betegnelsen får sin mening når vi får se hvordan bygningene balanserer på de søylelignende fjellformasjonene.  Gled deg til å reise sammen med vår dyktige reiseleder Tone, som er godt kjent og viser vei til de flotteste stedene og får oss til å smake på den deilige greske maten – som for øvrig noen mener er verdens sunneste. 
1 reise 24 september
Jul på Madeira
Jul på Madeira Velkommen til en stemningsfull julefeiring sammen med oss på Madeira. I behagelig temperatur på den gjestfrie Atlanterhavsøya blir det, om ikke helt tradisjonell, både julestemning og julemiddag. I tillegg kan du bli med på et innholdsrikt program for å se øyas mange skatter sammen med vår dyktige norsktalende reiseleder Alina.  Det er høysesong på Madeira rundt juletider. Den lille hovedstaden Funchal er pyntet til fest, kirkeklokkene ringer stadig til julemesser og markedene bugner av jule-godter. Det kjennes som det alltid er vår på Madeira, og i desember er temperaturene på behagelige 15-20 grader. Kanskje det føles litt uvant, men både sommersko og nisselue kan gå i kofferten på denne turen. Øyas velkjente gjestfrihet har hundreårige tradisjoner, og service har blitt et av Madeiras varemerker. Livet i hovedstaden Funchal, og likeså i de små byene, er som solskinn for sjelen. Stress har ennå ikke funnet veien hit, så her tar man seg tid til å prate med hverandre - både om livets vesentligheter, om alt og om ingenting. På programmet står byvandring i Funchal og de vakre utsiktene på nordsiden. Dessuten blir det vinsmaking og vi skal få se hvordan den lokale likøren Poncha lages. For de som vil, blir det mulighet til en liten levadavandring og enkel fjelltur. Dette blir en reise for å få en litt utradisjonell jul, med høy stemning og hyggelige medreisende.  Gled deg til å senke skuldrene, oppleve tropiske grønne skoger, eksotisk julestemning og ikke minst, kunne bade i hotellets oppvarmede basseng.   
1 reise 18 desember
Marokkos kongebyer
Marokkos kongebyer Dette blir en flott introduksjon til den rike historien og mangfoldige kulturen i Marokko, med de spektakulære, ikoniske kongebyene Rabat, Fes, Meknes og Marrakech. Sammen med oss på turen har vi vår lokalkjente norske reiseleder Anne Marthe Barfod. Marokko har fire gamle kongebyer, og vi skal besøke dem alle. Sultaner og konger har gjennom århundrer hersket og bygget byene som nå huser flotte palasser, moskeer og vakre mosaikker. Flere av dem er på UNESCOs verdensarvliste. Vi skal oppleve byenes mylder av mystikk, farger og herlige lukter. I de såkalte medinaene snirkler gatene seg i labyrintformer, og i soukene, altså basarene eller markedene, blir vi underholdt av teppehandlere, skreddere og håndverkere som gjør at vi føler vi har kommet til en annen tidsepoke. Her finnes de mest fantastiske stoffer, håndknyttede berber-tepper, smijernslamper i alle former, sko og keramikk. På vår rundreise til kongebyene, stopper vi også i den romerske ruinbyen Volubilis, hvor vi blir kjent med det gamle imperiets historie.  Denne reisen blir variert og spennende med fantastiske møter med de orientalske tradisjonene, mystikken og den ikoniske arkitekturen.   «Anne Marthe er en unik reiseleder som øste av sin kunnskap om landets historie, politikk, økonomi og de forskjellige folkegruppene og hvordan de lever. Det var en stor trygghet og berikelse at hun kan språket, mye detaljkunnskap som vi ellers ikke hadde fått. Utrolig dyktig!»  Reisende,  mars 2023
1 reise 16 november
Sorrentos perler
Sorrentos perler Få områder byr på så flotte og varierte opplevelser som Sorrento-halvøya i det sørlige Italia. Nyt både olivenlunder, vinstokker og velduftende krydderurter, for ikke å glemme de vakre appelsin- og sitronplantasjene som ligger i terrasser oppover fjellveggene. Vi bor like utenfor sentrum av Sorrento og herfra tar vi spennende utflukter i dette naturskjønne og historiske området. Fra bussen får vi vakre utsikter og besøker historiske perler, og de viktigste kulturelle høydepunktene i området. I løpet av oppholdet besøker vi både Amalfi, som ligger på UNESCOs verdensarvliste, Ravello med sin fantastiske utsikt over Amalfi-kysten, Salerno-bukten og Napoli, og sist men ikke minst vulkanen Vesuv og Pompeii - et av verdens mest interessante utgravningsområder.   Bli med oss på dette eventyret fra antikken! ** Aller travel har også vandreturer i dette fantastisk vakre landskapet. Dersom det kan friste med en litt mer aktiv tur, ta en titt her:  F ottur Sorrento
1 reise 30 oktober
Strikkefestival på Hurtigruten
STRIKKEFESTIVAL PÅ HURTIGRUTEN   Följ med på ”Strikkefestivalen” med Hurtigruten! Kan det bli bättre än att se den underbart vackra norska kusten glida förbi utanför medan vi stickar, lyssnar till olika föreläsningar inom stickningens och ullhanteringens områden, besöker garnbutiker, husflidsbutiker och muséer? Naturligtvis finns det även tid att delta i Hurtigrutens ordinarie program såsom besök på Nordkap, olika utflykter, kajakpaddling och mycket annat. Deltagarantalet är begränsat till 30 personer, så att vi får tid att lära känna varandra och dela med oss av våra erfarenheter. Du kan vara nybörjare eller rutinerad. Alla stickar utifrån sin egen förmåga och vi inspireras av varandra, olika stick- och ulltraditioner och förstås: av landskapet. Kystlinjen angör 34 hamnar med början i Bergen och avslut i Kirkenes nära den ryska gränsen, där den vänder och går söderut. Den trafikeras av två rederier, Hurtigruten och sedan 2021 även av Havila. Hurtigruten trafikerar med sju fartyg, Havila med fyra. Tillsammans sörjer de för att det avgår ett fartyg i vardera riktning var dag, året runt. I 2023 firade Hurtigruten 130-årsjubileum. Grundaren och sjökaptenen Richard With startade 1893 det som kom att bli Nordnorges livlina. På grund av Golfströmmen är hamnarna längst hela kusten så gott som alltid isfria och blir därför avgörande för transporter av gods och människor. För många verksamheter, inte minst fiskeindustrin, är linjen oumbärlig och för resenärerna är det en fröjd att se trucken på kajen vrida runt på en femöring med gods som ska iland, ombord, fort ska det gå i de små hamnarna där stoppet ofta inte är längre än 15 minuter. I de större städerna är tiden i hamn längre. Vi får tid att göra utflykter, arrangerade eller på egen hand. I Trondheim, Bodö, Tromsö och Honningsvåg (Nordkap) är stoppen på 2½ -  3 timmar. Resan utgår från och avslutas i Oslo. Vi reser med den spektakulära Bergensbanen över till Bergen där vi övernattar och gör olika studiebesök under dagen. Därefter går vi ombord på M/S Trollfjord. Under sex dagar följer vi den norska kusten via hamnar som Ålesund, Trondheim, Lofoten, Tromsö och Honningsvåg vid Nordkap, hela vägen till Kirkenes, där planet tar oss tillbaka till Oslo.  I priset ingår hotell i Oslo och Bergen, tåg Oslo – Bergen, båtresan Bergen – Kirkenes, flyg Kirkenes – Oslo, och helpension med Hurtigrutens erkänt smakrika mat gjord på lokala råvaror samt Strikkefestivalens föreläsningar och studiebesök.  
1 reise 2 oktober
Belfast og Dublin
Bli med på en fantastisk reise gjennom storslått natur, rikholdig kultur og fascinerende historie – opplev to nasjoner og to verdensbyer på én øy. På vår tur vil vi utforske Belfast og den imponerende Titanic-utstillingen, den maleriske Antrimkysten, Majestetiske Malahide slott, og naturligvis hovedstaden Dublin. I landet med flere sauer enn mennesker vil vi dykke inn i ullens verden og nyte et energisk irsk show samt tradisjonsrik mat. Vi skal fordype oss i den irske og keltiske kulturen og naturen, og møte det vennlige og stolte folket på vår vei. Den smaragdgrønne øya inviterer til et landskap rett ut av et eventyr, med fjell, grønne bakker, skinnende innsjøer, og selvfølgelig en rik kulturhistorie og imponerende historiske landemerker. Svensktalende Annie Daly er vår kunnskapsrike reiseleder og guide på denne unike turen.
1 reise 18 august
Vandringer på vakre Ischia
Vandringer på vakre Ischia Bli med vår populære reiseleder Roberto på fine vandringer på øya Ischia! Flott, vakker og uspolert er ofte uttrykk som anvendes om Napolibuktens største øy, best kjent for sine varme kilder, sitt helsebringende vann og sin frodige og vakre natur. Et perfekt sted for velvære! Vår reise starter med lette vandringer på selve øya, med flott utsikt over Napoli og vulkanen Vesuv. Vi tar oss god tid til å nyte og utforske, og reiseleder sørger for at vi når fram til små koselige restauranter ved lunsjtid, slik at vi i hyggelig atmosfære kan nyte god mat, samle energi og diskutere dagens opplevelser.  Vi får blant annet oppleve Le Fumarole, en strand med 100 grader varm sand. Her blir det lunsj som delvis er tilberedt i den varme sanden. Turens siste dager tilbringes på fastlandet, i en fin liten by som ligger høyt over Amalfikysten på Sorrentohalvøya. Her blir det også lett vandring samt besøk i Napoli, Sør-Italias største og viktigste by. Denne turen ligger på nivå 2-3 på vår vandreskala. Les om våre vandrenivåer her. Vår meget dyktige skandinaviske reiseleder og Italia-spesialist Roberto vil fortelle oss alt vi trenger å vite underveis, og tar godt vare på oss!  Dette blir en reise full av opplevelser og italienske eventyr!
1 reise 23 september
Julemarkedscruise på Donau
Julemarkedscruise på Donau Julemarkedscruise er blitt en fantastisk opplevelsesrik tradisjon, fordi en mer stemningsfull førjulstid skal du lete lenge etter! Vårt femdagers elvecruise på Donau tar deg med til tre land og tre ulike hovedsteder, hvor du finner Europas flotteste og mest anerkjente julemarkeder. Om bord på våre utvalgte elvecruisebåter får du underholdning og topp forpleining.   Vi har med omhu valgt  skip som skal ta oss med på rundturen. Skipet har tre dekk, god standard, flink besetning og helpensjon med god mat om bord. Vi skal seile på elven Donau, med avgang og ankomst i historiske Wien i Østerrike. Turen går via spektakulære Budapest i Ungarn og kroningsbyen Bratislava i Slovakia.  Våre reiseledere er godt kjent langs ruten og tar oss med på utfluktene. Sammen skal vi oppleve de tre byene, alle med ulike markeder med hver sin sjarm og særpreg - fra de største og mest kjente i Wien til mer lokale og sjarmerende i Bratislava.  Gled deg til å få den første lukten av julegløgg og bakst, oppleve de lokale håndverkstradisjoner, og det blir selvfølgelig anledning til å gjøre noen gode julegaveinnkjøp. Vel tilbake på ettermiddagene til en julepyntet båt, skal vi bare lene oss tilbake, og nyte god mat sammen med resten av vårt hyggelige reisefølge.  Bli med på julemarkedscruise for magisk julestemning og Europas vakreste julemarkeder!
2 reiser neste tur 4 desember
Andrea Bocelli i Krakow
Andrea Bocelli i Krakow Bli med og opplev Andrea Bocelli i Krakow! Krakow er den nest største, og en av de eldste og vakreste byene i Polen. Den var i lang tid hovedstaden i landet og er en smeltedigel av gammel og ny historie, et arkitektonisk mesterverk og hjertet av polsk kultur og historie. Vi bor på et førsteklasses hotell midt i sentrum, der vi har tilgang til byens severdigheter. Krakow byr på et hundretalls restauranter, barer og kafeer. Her skal vi spise godt, ha det gøy og føle den fantastiske atmosfæren i denne dynamiske og travle byen. Vår dyktige reiseleder sørger for alt det praktiske og det sosiale samholdet i gruppen.  
1 reise 14 november
Lette vandringer ved Lisboakysten
Lette vandringer ved Lisboakysten Hyggelige landsbyer og vakkert landskap spekket med vingårder og olivenmarker, gjør Portugal til en perle for naturelskere. Vi skal bo godt i Estoril, en eksklusiv forstad til Lisboa og kun et par kilometer til den kjente fiskerlandsbyen Cascais. Denne vennlige feriebyen har flere fine, små strender, gågater og hyggelige omgivelser.  Bli med på en kombinasjon av lette vandringer og kulturelle gåturer, hvor vi lærer å kjenne dette vakre området og dets vell av historiske kulturskatter. Her får du mye for pengene, da det meste er inkludert. På programmet står slående utsikter, romantiske Sintra, vinsmaking i en gammel vinkjeller, byvandring i den storslåtte hovedstaden Lisboa og hyggelige måltider hvor vi fordøyer dagens opplevelser. Vandreturene er på 3 til 4 timer, noen i flatt og enkelt terreng, mens andre er noe brattere og med steinete underlag. Reiseleder tilpasser tempo til gruppen og det viktigste på denne turen er at vi koser oss ute og nyter dagene. I tillegg til vandringene besøker vi også Lisboa, den sjarmerende hovedstaden med trikker, smale gater og trivelige kafeer. Vi besøker også vakre Sintra, byen som er på UNESCOS liste over verdens kulturarv og Cabo da Roca - Europas vestligste punkt. Denne turen ligger mellom nivå 1-2 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.
1 reise 18 september
Sjarmerende Porto
Sjarmerende Porto Vår reise begynner i hjertet av Porto, hvor vi vandrer gjennom historiske bydeler og lar oss begeistre av arkitektoniske mesterverk av azulejos, de tradisjonelle portugisiske flisene som forteller byens rike historie. Det blir båttur på den majestetiske Douroelven og besøk til en anerkjent portvinkjeller.  De påfølgende dagene åpenbarer flere skatter seg: Dourodalens vinmarker, den pittoreske byen Amarante og den historiske byen Guimarães.  I Dourodalen, der elven bukter seg forbi grønne åser og vinranker, får vi oppleve essensen av Portugals berømte vintradisjoner. Vi besøker en prestisjetung vingård hvor vi hører hemmelighetene bak portvinens rike smaker og lærer om det delikate håndverket som driver regionen. Vi får en smak av de edle dråpene.  Denne reisen gjennom Porto og Dourodalen er skreddersydd for å vekke sansene og berike din forståelse av Portugals sjel. 
1 reise 20 september
Sommerlige Kypros
Sommerlige Kypros Drømmer du om et par uker med fred, ro og vakre omgivelser? Bli med oss til solfylte Kypros! Vi nordmenn elsker Kypros, og det er ikke uten grunn. Her kan vi bade i fantastisk rent vann og nyte storslått natur, variert kultur, et velsmakende kjøkken og stor gjestfrihet.  I løpet av vårt opphold får vi med oss gylne strender, vakre fjell, bortgjemte landsbyer og middelalderborger. Vi bor på Kapetanios Odysseia Hotel, et godt 3-stjerners hotell, bare få minutters gange fra stranden i Limassol. Her legger vi opp til avslappende dager med litt kultur og historie innimellom. Ønsker du flere utflukter blir det også mulighet for det. Øya innehar en av Europas eldste kulturer og tilbyr mange vel bevarte arkeologiske steder.   Med oss har vi en norsk reiseleder som tar godt vare på gruppen, i tillegg til en skandinavisk guide på utfluktene.
1 reise 12 oktober
Elvecruise i Sør-Frankrike
Elvecruise i Sør-Frankrike Bli med på elvecruise gjennom pittoreske Sør-Frankrike om bord på MS Rhône Princess. Vi skal utforske historiske perler som Avignon, Arles og Lyon og får et innblikk i en verden av kultur, gastronomi og naturskjønnhet langs Rhône-elven. Dagene om bord på MS Rhône Princess byr på en perfekt kombinasjon av luksus og eventyr. Etter ankomst i Martigues, begynner reisen med en tur til elvedeltaet Camargue, kjent for sine rosa flamingoer, hvite hester og okseoppdrett!  I Arles blir vi tatt tilbake i tid, til romerske amfi-teatre og sjarmerende gater som vitner om byens rike historie. I Avignon får vi se det UNESCO-listede Pavepalasset, før vi cruiser videre mot Viviers. Neste stopp er La Voulte, hvor et besøk til Vercors-massivet gir oss kunnskap om den historiske betydningen under andre verdenskrig. Smaksprøver av musserende vin i Die setter prikken over i-en på dagen. Lyon, med de tradisjonelle «traboulene» i gamlebyen, er vårt neste stopp. Fourvière-basilikaen og Saint Jean-distriktet gir oss et innblikk i byens kulturelle skatter. Vi får en omvisning i Burgund-byen Mâcon, så videre til Beaujolais-vingårdene og museet «Hameau Duboeuf» hvor vi får lære om regionens vintradisjoner. Vi får også smake. Reisen avsluttes med galla-middag om bord før vi vinker farvel til MS Rhône Princess. Se video fra elvecruiset her:  
1 reise 24 august
Cruise i Panama-kanalen og Karibien
Cruise i Panama-kanalen og Karibien Vårt cruise starter i Miami, hvor det blir tid til litt strandliv etter den lange reisen fra Norge. Skipet vi skal seile med er Norwegian Gem, som er nyrenovert og har svært høy standard på mat, drikke og service, og det aller meste er inkludert. Det er mange hyggelige barer og restauranter om bord, og et godt utvalg av underholdning og aktiviteter. Foruten USA og Panama, stopper vi i Costa Rica, Belize, Colombia, Grand Cayman og Mexico!   Høydepunktet på turen er nok den legendariske Panama-kanalen, som er en av vår moderne tids største ingeniørbragder. Det var USA som ferdigstilte kanalen i 1914 og som hadde kontroll over den til 1999, da overtok Panama. Snarveien mellom Atlanterhavet og Stillehavet fikk stor betydning for handel og skipsfart. Avstanden mellom de to verdenshavene er 82 km, og en stor del av kanalen er sjøen Gatun Lake, som vårt skip seiler til. En seilas på Panama-kanalen er på manges ønskeliste! På Grand Cayman kan man besøke den kjente Seven Mile Beach, i Costa Rica kan man dra på utflukt til regnskogen. I alle havner tilbyr skipet et bredt utvalg av utflukter (ikke inkl.). Cartagena har en fargerik gammel bydel, her gjenspeiles en turbulent historie med pirater og conquistadorer. En hel dag tilbringes på øya Harvest Caye i Belize, hvor rederiet har et eksklusivt resort på stranden, med mange restauranter og aktiviteter. Øya Cozumel i Mexico er et av verdens beste steder for snorkling og dykking. Strendene er fantastiske og det er maten også!  Med på reisen er reiseleder Lise Hella, som har lang erfaring med cruise i dette området. Hun samler gruppen til sosiale sammenkomster og bistår med alt det praktiske underveis.     Det skal være trygt og enkelt å reise på cruise med Aller travel! 
1 reise 19 november
Sommerlige Porec
Sommerlige Porec Denne reisen tar oss til vakre Porec i Kroatia. Her får vi muligheten til å nyte late dager på stranden. Vårt hotell ligger rett ved stranden, og her får vi mulighet til å nyte noen deilige dager. Men, vi får også oppleve historien, kulturen og gjestfriheten. En dag blir det bysightseeing til fots i Porec, vi skal besøke fjellandsbyen Motovun og dra på båttur til middelalderbyen Rovinj. Vi får også være med på trøffeljakt med påfølgende lunsj, selvsagt med en smak av trøffel. Det er bare å glede seg! Reiseleder samler gruppen og legger opp til felles måltider og ekstra aktiviteter når det ikke er program.
1 reise 2 oktober
Opatija - Kroatias riviera
Opatija - Kroatias riviera Bli med til Kroatias riviera! Den vakre byen Opatija byr på deilig klima, storslagen, historisk arkitektur og helsebringende kurbadtradisjoner.  Det er lett å finne roen i Opatija, enten du vil benytte deg av velværebehandlinger på hotellet, slappe av på stranden, bade i det krystallblå havet eller rusle rundt i byen. Vi bor i den historiske delen av Opatija, på ærverdige Imperial Hotel. Dette er et 4-stjerners hotell med privat strand, svømmebasseng og egen spa- og velværeavdeling. Alle frokoster og middager er inkludert, og nytes i den flotte spisesalen. Beliggenheten nord-øst på Istra-halvøya er optimal for flotte utflukter. Vi drar blant annet på båttur til byen Lovran og til vingården Nada, hvor vi får lære om vinproduksjon og smake på de gode, lokale vinene. Du kan også melde deg på flere valgfrie utflukter sammen med reiseleder.  Mellom byen og vannet snor det seg en vakker strandpromenade som byr på flotte turmuligheter forbi noen av de storslagne, historiske bygningene som finnes her. At Opatija har så mye vakker arkitektur skyldes at byen var et yndet feriested for adelen tidlig på 1900-tallet.
1 reise 28 september
Fotturer i Makarska
Fotturer i Makarska Bli med på vakre vandringer ved strandbyen Makarska i Kroatia. Byen ligger inneklemt mellom havet og de majestetiske Biokovofjellene. Her bor vi på et hyggelig hotell, hvor kun strandpromenaden skiller oss fra havet. Sammen med vår populære reiseleder Christian Eik skal vi nyte varierte vandringer, både ved kysten og i fjellet. Vi lærer om områdets natur, historie og kultur. Underveis legger vi opp til hyggelige besøk og lunsjer, og på kveldstid nyter vi felles middag på vårt hotell. Vandringene er på 3-5 timer og man bør være vant til å gå i fjellet. Terrenget er stedvis bratt og underlaget består stort sett av grus og stein med innslag av asfalt. Gode vandresko er viktig på denne vandreturen. Turene ligger på nivå 2-3. For mer informasjon om vår nivåinndeling se her. Om du reiser alene eller sammen med noen – bli med oss på dette aktive eventyret!
1 reise 10 oktober
Canada på tvers
Canada på tvers Velkommen med på kontrastenes reise - fra Vancouvers skyskrapere, gjennom Rocky Mountains massive og ville fjell, til præriens flate sletter og Niagara Falls. På første del av vårt eventyr benytter vi buss. Vi starter med å bli litt kjent i Vancouver, før vi setter kursen mot Whistler, Nord-Amerikas største skiresort. Det var her blant annet nordiske grener under OL i Vancover i 2010 ble arrangert. Vi får oppleve den storslåtte Fraser Canyon på veien mot Banff og Canmore. I Edmonton går vi om bord på toget som skal bringe oss hele veien til Toronto – en tur på fire dager. Vi sjekker inn i egen sovekupé. Restaurantvognen serverer god mat, mens vi nyter landskapet som passerer. I komfortable utsiktsvogner får vi med oss det vekslende terrenget og små klynger med hus som passerer. På de større stedene står gjerne toget en times tid, slik at det er mulig å strekke på bena. Ingeniørkunsten ble virkelig satt på prøve da man startet arbeidet med Canadian Pacific Railway i 1881, en jernbane som går fra kyst til kyst. Det tok fem år å bygge strekningen, som var et av landets mest utfordrende jernbaneprosjekter. Turens siste høydepunkt blir Toronto, hvor vi får en storslått «finale» med besøk til Niagara Falls.
1 reise 30 september
Seniortrening på Gran Canaria
Seniortrening på Gran Canaria Har du lyst til å komme i bedre form? Eller kanskje er du allerede godt i gang, men trenger nye utfordringer? Bli med oss på en aktiv og morsom treningsuke til Puerto Mogan! Vi som reiser med deg er et team med mange års erfaring innen fysioterapi, idrettsmedisin, kosthold, seniortrening og senior treningsreiser. Vi har energien og kunnskapen til å hjelpe deg med å forbedre styrke, kondisjon, balanse og bevegelighet. Treningen er lagt opp til å passe alle, uansett nivå og utfordringer. Har du problemer med helsen bør ikke dette stoppe deg fra å bli med. Treningen er svært variert og foregår utendørs på forskjellige underlag. Om kveldene møtes vi til refleksjon, foredrag og teori om trening, kosthold og helse, samt litt skjemt og moro. På turen vil det også være med lege. Det blir individuelle samtaler og veiledning for de som ønsker det. Dette blir en herlig, sosial og aktiv uke, hvor vi skal komme hjem med overskudd, nye vennskap og mer motivasjon til å fortsette den gode treningen. 
1 reise 13 november
Vintur til Sør-Afrika
Vintur til Sør-Afrika Vakre Sør-Afrika er eventyrlig og kalles gjerne «hele verden i ett land». Landet byr på store kontraster - sterk historie, vakker natur, kule storbyer, fantastiske strender og spennende safariopplevelser.  Vår tur har fokus på Sør-Afrika som vinland. Vi reiser rundt for å smake, lære og oppleve noen av landets fantastiske vingårder. Vi får blant annet et par dager i The Winelands, hvor det har blitt laget vin i mange hundre år. Vintrikken er et morsomt innslag, den går rundt om i området og man kan stoppe på vingårder underveis og få smaksprøver.  NB! Dette er en lukket gruppe for privat vinklubb
1 reise 13 januar 2025
Vandringer i Kemer
Vandringer i Kemer Bli med på opplevelsesrike vandreturer i Kemer. Byen omgis av skogkledde åser, der de mektige Taurusfjellene møter det asurblå havet.  Dette historiske området på halvøya Anatolia byr på en varm atmosfære og en gjestfrihet uten sidestykke. Vandreturene er nøye utvalgt og underveis møter vi på romerske ruiner, så fascinerende at vi rent glemmer tid og sted. Naturen er frodig, og flere ganger ser vi det asurblå havet under oss. En dag utforsker vi gamlebyen i Antalya. Vår vandreguide gir oss innblikk i oldtidens historie og dagens samfunn. Kemer er en vakker by med mange grønne lommer. På hver side av havnen ligger byens strender. Den ene har rullestein og krystallklart vann, den andre er nærmest en langgrunn lagune med silkemyk sand. Vårt hyggelige hotell blir vår base under hele oppholdet. Vår populære reiseleder Kjell Magne Nordvi er med fra Norge. Turen har nivå 2-3, uten store utfordringer. Se våre vandringsnivå her! Du bør være vant til å gå 10 - 12 km daglig.
1 reise 9 november
Egypt og Nilencruise
Egypt og Nilencruise Bli med vår dyktige reiseleder Tone og la henne vise deg sitt eventyrlige Egypt! Her opplever vi historie og kultur i verdensklasse og vi fordøyer inntrykk på flotte hoteller og om bord på et av Nilens beste skip. Vår ferd starter i Kairo med 4 netter på hotell hvor vi besøker de fantastiske pyramidene i Giza, Sfinxen og Det egyptiske museet med noen av verdens mest kjente kulturskatter så vel som Tutankhamons gullskatter. Det blir også muligheter til å besøke oldtidens hovedstad Alexandria med sitt berømte bibliotek. Deretter flyr vi til Luxor og sjekker inn på vårt flotte elvecruiseskip for én uke.  Opplevelsene står i kø: vi besøker de fantastiske faraogravene i Kongenes dal, det kjente tempelområdet Karnak og Luxor-tempelet, opplever vakker natur, rikt fugleliv og nyter god mat og godt drikke om bord.  Reiseleder Tone Mjøberg har bodd mange år i Egypt og er lokalkjent. Her viser hun deg sine favoritter i landet hun er så glad i. "Luxortempelet i mørket var magisk, båtturen i Aswan var flott, besøket i den nubiske landsbyen en opplevelse og cruiset på Nilen helt uforglemmelig. Alt i alt en fantastisk eventyrreise for de som er interessert i historie og kultur. Reiseleder, Tone, er meget profesjonell og kunnskapsrik." Gjest fra reise mars 2022 Denne reisen får 9,6 av 10 poeng fra våre gjester!
1 reise 6 februar 2025
Antalya O-Festival
Antalya O-Festival Bli med på en ny tur til Middelhavets kyst og nyt muligheten til å konkurrere i god «sommervarme», historiske omgivelser, nye spennende terreng med mulighet til et behagelig bad i havet. Gjennom en årrekke har orienteringsmiljøet i Antalya arrangert Antalya O-festival.  Et flott arrangement som har vært populært blant norske o-løpere. Løpene går også i år i Kemer-området som ligger ca.45 min syd for Antalya, med flere nye kart. Vi skal bo staslig på flott hotell Viking Star med «all inclusive».  Her er Ibrahim en av eierne.  Han snakker er en meget hyggelig person, snakker norsk og kjenner Norge godt etter å ha bodd i Norge i flere år. I motsetning til Antalya er Kemer en liten hyggelig by, som det er lett å få oversikt over.  Kort avstand til stranden og selv om vi har «all inclusive», så er det mange hyggelige barer og små restauranter i området som det er fristende å besøke.   I år inviterer vi til 6 løp inkl. nattløp og sprint.  På denne tiden er det normalt fortsatt god sommertemperatur med mulighet for et bad i Middelhavet. Gjennomsnittstemperaturen på dagtid ligger på litt i overkant av 20 grader.
1 reise 26 oktober
Det store Asia-cruiset
Det store Asia-cruiset På dette cruiset får vi oppleve store deler av Sørøst-Asia, med anløp både i store byer og på små øyer. Eventyret starter i Singapore, hvor det blir en overnatting og byrundtur, før vi går om bord på det flotte skipet MS Noordam, fra det ærverdige rederiet Holland America Line. Skipet har en klassisk stil med høy standard på mat, drikke og service, og det aller meste er inkludert. Cruiset starter rolig med en dag på sjøen, og første anløp blir Thailand og øya Koh Samui, som kan friste med vakre strender og frodig natur. En natt i Bangkok gir mulighet for spennende utflukter, kanskje til Det gylne tempel eller til det flytende markedet. Kystbyen Sihanoukville i Kambodsja har ikke bare flotte strender, herfra kan man utforske templer og få innblikk i landets dramatiske historie. Vietnam har en lang kyst, og her blir det flere stopp, med mulighet til å besøke hovedstaden Ho Chi Minh City og Hue som ligger vakkert til ved Parfymeelven. Halong Bay blir nok et høydepunkt for mange, kjent for sine ikoniske kalksteinsklipper. Å seile inn i Hong Kongs havn er uforglemmelig. Et par dager i denne fasinerende byen blir en herlig avslutning på en fantastisk reise! Med på reisen er reiseleder Lise Hella, som har lang erfaring med cruise i dette området. Hun samler gruppen til sosiale sammenkomster og bistår med alt det praktiske underveis. Det skal være trygt og enkelt å reise på cruise med Aller travel!
1 reise 30 januar 2025
Den portugisiske Pilegrimsveien
Den portugisiske Pilegrimsveien Det finnes en lang rekke pilegrimsveier gjennom Europa som fører til Santiago de Compostela. Denne gangen skal vi følge den portugisiske veien fra Porto.  På vår vei skal vi krysse Douroelven, spise på lokale restauranter, stoppe ved vakre katedraler og nyte flott natur i mildt klima.  Den portugisiske pilegrimsruten starter i Porto, kjent for sin portvin og flere steder på UNESCOs kulturarvliste. Vi gjør vår pilegrimstur litt enklere og tar de lange strekningene med buss. Vi skal hygge oss på veien, og har kun en dagssekk å bære på. Underlaget varierer mellom stier, brostein og asfalt.  Vandringene ligger på nivå 2 på vår skala: passer for alle med normal kondisjon, man må kunne gå i et normalt tempo over lengre distanser uten pauser. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer og enkelte partier kan det være bratt og høyt. Les mer om våre nivåer her.
1 reise 9 oktober
Vandringer på Nord-Kypros
Vandringer på Nord-Kypros Bli med oss til den nordlige og uoppdagede delen av Kypros. En perle rett og slett! Her kan du ha strender, fjell og landsbyer nesten for deg selv.  Øya Kypros er den tredje største i Middelhavet. Nord-Kypros er virkelig det søvnige middelhavsområdet slik det var for 40 år siden. Her finner du kilometervis av gylne strender, tallrike slott, kirker og klostre som fremdeles er uoppdaget av masseturismen. På ettermiddagene kan du på egen hånd spasere til havna i den sjarmerende kystbyen Kyrenia, hvor vi bor godt på Oscar Resort Hotel som ligger rett ved stranda. Vi vandrer på en øy som har historie tilbake over 10 000 år, og når du går til fots kommer vi til steder som turister vanligvis ikke får se. Det kypriotiske kjøkkenet er en unik og eksotisk blanding av kultur og mat fra alle nabolandene, som omkranser denne fascinerende øya. Innbyggere på Nord-Kypros er berømt for sin sjenerøse gjestfrihet. Med gjennomsnittlig 300 soldager i året har Kypros et behagelig klima. Prisnivået er gunstig, uten kjøpepress. Bli med oss på vandring og opplev Nord-Kypros.  Vandreturen ligger på nivå 2. For mer informasjon om vår nivå inndeling klikk  her.
2 reiser neste tur 26 oktober
Singelreise - Vandringer på Nord-Kypros
Singelreise - Vandringer på Nord-Kypros Bli med oss til den nordlige og uoppdagede delen av Kypros. En perle rett og slett! Her kan du ha strender, fjell og landsbyer nesten for deg selv.  Øya Kypros er den tredje største i Middelhavet. Nord-Kypros er virkelig det søvnige middelhavsområdet slik det var for 40 år siden. Her finner du kilometervis av gylne strender, tallrike slott, kirker og klostre som fremdeles er uoppdaget av masseturismen. På ettermiddagene kan du på egen hånd spasere til havna i den sjarmerende kystbyen Kyrenia, hvor vi bor godt på Oscar Resort Hotel som ligger rett ved stranda. Vi vandrer på en øy som har historie tilbake over 10 000 år, og når du går til fots kommer vi til steder som turister vanligvis ikke får se. Det kypriotiske kjøkkenet er en unik og eksotisk blanding av kultur og mat fra alle nabolandene, som omkranser denne fascinerende øya. Innbyggere på Nord-Kypros er berømt for sin sjenerøse gjestfrihet. Med gjennomsnittlig 300 soldager i året har Kypros et behagelig klima. Prisnivået er gunstig, uten kjøpepress. Bli med oss på vandring og opplev Nord-Kypros.  Vandreturen ligger på nivå 2. For mer informasjon om våre vandrenivåer se her. 
1 reise 9 november
Eventyrlige Nepal
Eventyrlige Nepal Midt blant verdens høyeste fjell, i en umåtelig vakker og imponerende natur, ligger det lille, vakre kongeriket Nepal.   På denne flotte reisen skal vi utforske spennende historie, se imponerende bygninger og reise gjennom Nepals eventyrlige og UNESCO-vernede områder.   Vår reise går til hovedstaden Katmandu og områdene rundt, med vakre hindutempler, forgylte buddhistklostre, fargerikt folkeliv, slående utsikt og soloppgang over Himalaya-platået. Vi får også oppleve imponerende natur, med vidder, grønne daler, elver, frodig jungel og tre av verdens høyeste fjell. I Chitwan nasjonalpark blir det møte med et rikt dyreliv. Her foregår aktivitetene enten i jeep, kano eller til fots.  Nepal er fjellvandrernes land, og siden man stort sett bare kommer rundt til fots vil vårt program også by på et par fotturer i vakker natur.   Vi bor godt og her er det meste inkludert. Med oss har vi dyktige Morten Bille, som kjenner Nepal og tar godt vare på oss.   Bli med oss på en reise inn i en eventyrlig verden du aldri vil glemme.
1 reise 20 oktober
Placido Domingo
Placido Domingo i Verona Arena di Verona var verdens tredje største romerske amfiteater og er nesten 2000 år gammel. Stemningen er magisk når tonene fyller teateret som kan huse nesten 15.000 tilskuere. Ikke mindre unikt blir atmosfæren når selveste «King of opera»,en av verdens mest kjente og kjære operasangere, Plácido Domingo, entrer scenen. Han inviterer oss denne kvelden til en «Spansk aften» med flere andre operasangere. * Vi skal bo sentralt i den stemningsfulle byen Verona, byen til Shakespeares «Romeo og Julie», hvor vi straks blir kjent med byens flotte bygninger, romerske monumenter, gammel historie og et vell av gode restauranter og hyggelige vinbarer. I tillegg skal vi få oppleve operaforestillingen Aida av Giuseppe Verdi på samme ærverdige operascene.  Det blir også mulighet til en ekstra utflukt til Gardasjøen, med storslått vinlunsj på et 500 år gammelt palass i Bardolino og båttur til Sirmione, Gardasjøens mest eksklusive by.  Velkommen til en komplett operareise for både operakjennere og andre som vil oppleve magisk stemning i Italia.  * Programmet er ennå ikke satt, men det skal være «Spansk aften» med Placido Domingo og hans gjester. La oss tro og håpe at han drar frem sitt spanske «zarzuela» repertoar - den spanske musikalske teaterformen som oppsto på 1600-tallet. Det kombinerer elementer fra opera, operette og teater og inkluderer både sang og dialog. Plácido Domingo far var en zarzuela-baryton, og hans mor, Pepita Embil Echániz, var en operasangerinne og zarzuela-skuespillerinne. Plácido selv har ofte inkludert zarzuela elementer i sine konserter, som en hyllest til sin kulturelle arv. Han har sunget mange av de mest kjente ariene fra zarzuela på scener over hele verden og har bidratt til å få sjangeren har blitt internasjonalt kjent. 
1 reise 20 august
Julen i Roma
Julen i Roma På Piazza Farnese, på en svært sentral og historisk plass, ligger Birgittasøstrenes klosterhotell. Bli med å feire en helt spesiell og annerledes jul med vår faste reiseleder Nils Krister Larsen og hans kone, kunsthistoriker Siri Holst Larsen. Fra klosterhotellet ser vi tvers over plassen til Palazzo Farnese, et steinkast unna ligger blomstertorget Campo di Fiori og med noen få minutters gange er vi på Piazza Navona. Kan vi bo mer sentralt? I tillegg til at vi skal feire en annerledes jul hvor vi blir kjent med andre juletradisjoner og -skikker, skal vi vandre og oppleve noen av Romas mange berømte kunstskatter, kirker og monumenter. Vi skal bo i et palass fra 1300-tallet – det som i dag er Casa di Santa Brigida – Birgittasøstrenes klosterhotell. Dette er en klosterorden som har sitt opphav fra den svenske kvinnen Birgitta av Vadstena. Vi går ikke i kloster selv, men lar oss oppvarte av vennlige, blide og gjestfrie nonner, som ikke vet hva godt de kan gjøre for sine boende gjester. «When in Rome, do as the Romans do» er et kjent ordtak – og vil vi gjøre som romerne, møter de ofte sine venner på en restaurant eller bar. Rundt vårt klosterhotell mangler ingen av delene – og det er sosialt og koselig å møtes til et glass eller et måltid. Fra dette svært sentralt plasserte hotellet vil vi hver dag tilby vandringer. Vi går forbi kjente plasser og palass, vi ser viktige monumenter, vi besøker kirkene for å se berømte kunstverk og kanskje hilser vi på steder nordmenn som blant annet Sigrid Undset, Bjørnstjerne Bjørnson, Henrik Ibsen har hatt et forhold til.                               Vi blir kjent med italienernes tradisjon med å pynte med julekrybber, en tradisjon som startet med Frans av Assisi på 1200-tallet! Hver dag starter med en orientering før vi går ut. Slik kan vi lettere ta inn alle sanseinntrykkene underveis. Vi gleder oss til å feire jul i Roma sammen med dere som er kultur- og historieinteresserte, som ønsker å dele opplevelser, gleder og godt sosialt samvær.
1 reise 22 desember
Sommerlige Amalfikysten
Sommerlige Amalfikysten Bli med på en uforglemmelig reise til et av Italias mest billedskjønne områder. Spektakulær kystlinje med bratte klipper, små pittoreske byer og hus, historiske skatter og kulinariske mesterverk – dette er Amalfikysten. Fra det øyeblikket du ankommer vil du merke den varme italienske gjestfriheten og den avslappede middelhavsatmosfæren.  Vår base blir hyggelige Hotel Minori Palace i det lille tettstedet Minori. Hotellet ligger like ved havet og nær restauranter, barer og butikker. Minori er en av de hyggeligste, små byene langs Amalfikysten. Det er masse lokalt liv, og det går ikke mer enn en dag eller to før du er stamgjest på en av de lokale kaféene. Er du av den aktive sorten finner du også et veldig godt utvalg av turstier som utgår fra Minori. På denne turen balanserer vi fritid og rolig tempo med opplevelsesrike utflukter. Vi skal utforske lokale tradisjoner, vandre langs sitronlunder og oppleve verdenskjente severdigheter som Ravello og Amalfi. Det blir også mulighet for utflukt til både historiske Pompeii og Vesuv, samt til vakre Capri, Med oss har vi en lokalkjent reiseleder som deler av sin kunnskap og tar godt vare på gruppen.
1 reise 14 oktober
Vietnam og Kambodsja
Vietnam og Kambodsja Bli med på en eventyrlig reise gjennom Vietnam og Kambodsja, hvor vi skal oppleve en verden av fascinerende historie, vakkert landskap og deilige smaker.  Vi starter reisen i Ho Chi Minh-byen, Vietnams pulserende hjerte. Vi utforsker de travle gatene, besøker historiske landemerker som Krigsmuseet og Gjenforeningspalasset, og går på oppdagelsesferd på det spennende Ben Thanh-markedet.    Så venter Mekongdeltaet, hvor vi cruiser på elven, utforsker landsbylivet og opplever den lokale kulturen på nært hold. Vi skal også besøke Cu Chi-tunnelene, et imponerende underjordisk nettverk som vitner om Vietnams motstandskamp.    I Kambodsja tar eventyret en ny vending når vi utforsker Phnom Penh, med sitt kongelige palass, sølvpagoden og den rystende historien på Toul Sleng-museet. Reisen avsluttes i Siem Reap, hvor vi opplever de majestetiske Angkor-templene og den unike skjønnheten til Tonle Sap-sjøen.    La deg forføre av den rike kulturen, det levende landskapet og den gjestfrie atmosfæren i Sørøst-Asia. Bli med på denne uforglemmelige reisen og skap minner for livet. Vår dyktige reiseleder viser vei, hele veien fra Norge.   
1 reise 17 januar 2025
Strikketur til Færøyene
Strikketur til Færøyene Det er med glede vi ønsker velkommen til vår populære Strikketur til Færøyene! Færøyene ligger plassert i det nordlige Atlanterhavet og sies å være Europas best bevarte hemmelighet. Øygruppen er underlagt Danmark, men med sitt eget folkevalgte Lagting er de på en måte selvstyrte. Det er faktisk kun ca. 50.000 innbyggere der, og her lever adskillig flere sauer enn folk! Færøyene består av totalt 18 klippeøyer (17 er bebodde), som alle har vulkansk opprinnelse. Historien til øyriket går helt tilbake til år 625 da irske munker bosatte seg her. Disse ble riktignok snart fordrevet av norske vikinger. Det er helt naturlig å arrangere strikketur til Færøyene – som betyr saueøyene, for her finnes lange tradisjoner når det gjelder garn, strikk og annet håndverk.  Færøyene er et friskt og annerledes feriemål, med storslått natur og steile fjell, forrevne klipper og mange øyer. Det er en opplevelse å se de mektige irrgrønne fjellene speile seg i det spesielle lyset. Tusenvis av elver og fosser renner ned over de bratte fjellsidene og mengder av sauer beiter i fjellene. Mange hus har gress på taket, og det er sauer som har jobben med å holde gresset nede. Vi skal bo i sjarmerende Torshavn – verdens minste hovedstad. Hotellet ligger sentralt med gåavstand til havnen og severdigheter. Det er koselig å rusle rundt i byen med fargerike hus, smale gater og smug. Det blir byvandring i Torshavn og tur rundt på øyene med buss og båt, alt selvsagt nøye planlagt med interessante stopp hos designere, garnprodusenter og garnutsalg.  En allsidig tur med store naturopplevelser, i hyggelig selskap og med dypdykk i færøysk kultur, håndverk og tradisjon. Reiseleder på turen er strikkedesigner Tove Richter. Velkommen med!
1 reise 9 oktober
Førjulstur med tog til Røros
Vi har gleden av å invitere deg med på en stemningsfull førjulstur til bergstaden Røros - en av Europas eldste bevarte trebyer, med over 100 fredede bygninger. Mer passende omgivelser for julestemning skal du lete lenge etter. Det starter allerede på den behagelige togturen opp til Røros. Vel fremme blir vi møtt av den sjarmerende trebyen, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små. Gled deg til et stemningsfullt opphold med kanefart i byens sjarmerende gater og omvisning i vakre Røros kirke. For de som har lyst, blir det tid til et besøk i Olavsgruva. Vi bor på tradisjonsrike Bergstadens Hotel og får servert mat av lokale råvarer. Reiselederne på disse turene har alle lang erfaring med reiser i Norge. 
3 reiser neste tur 18 november
Singeltur til Marokko
Singeltur til Marokko På reise til Marokko med lokalkjent reiseleder kan du glede deg til å oppleve fargerike Marrakech, den hvite byen Essaouira og badebyen Agadir. Dette er en reise med et turprogram som blir både spennende og smaksrikt – dessuten er det ikke tillegg i prisen for enkeltrom! Marrakech er en magisk blanding av ørken og yrende byliv med spennende markeder. Et fantastisk sted å reise sammen for å gå på oppdagelse inne i de myldrende soukene og de labyrintlignende medinaene. Her kan du fråtse i velduftende krydder og spennende arkitektur. Er du glad i å handle, får du alltid sjansen til et godt kjøp. Det er bare å suge inn inntrykkene fra det fargerike livet i gatene, den enestående spansk-mauriske arkitekturen og den eksotiske naturen. Hvis du er interessert i kunst og håndverk, kan du besøke keramikkverksteder der du kan se de dyktige håndverkerne i arbeid og kjøpe vakre keramikk- og flisprodukter. Marrakech er også kjent for sine skinnvarer, som vesker, belter og sko. På en rundreise i Marokko må man også til byen Essaouira som står på UNESCOs verdensarvliste. Sammenlignet med storbylivet i Marrakech er Essaouira en fredelig fiskerlandsby. Her skal vi nyte den hyggelige atmosfæren. Vi avslutter turen med et par herlige dager på hotell ved stranden i Agadir. Det er «vinter» i Marokko på denne tiden av året og som regel lite nedbør. På dagtid er temperaturen vanligvis behagelig med godt over 20 grader.
1 reise 8 mars 2025
Mesta Pensjonistforening - medlemstur til kulturbyen Dresden
Vi inviterer på en reise til kulturbyen Dresden, hvor du får oppleve cruise på Elbe med elvebåt og sightseeing i denne gamle kulturbyen. Men vi skal i tillegg bli bedre kjent med byen og selvfølgelig besøker vi «Alte Meister» i Dresden. Det er også mulighet for å delta på en konsert tirsdag kveld hos «Dresdner Rezidenz Konzerte» som fremfører Vivaldis «Die vier Jahrzeiteb». Dresden er den staslige hovedstaden i den tyske delstaten Sachsen, og ble frem til andre verdenskrig regnet som en av Europas vakreste byer. Den er også omtalt som Nord-Europas Firenze eller Elbflorenz. Byen ble utsatt for massiv bombing av allierte bombefly 13. februar 1945. Omfattende gjenoppbygging og restaurering har gradvis gitt byen tilbake noe av sin gamle skjønnhet. Her er det også muligheter for opplevelser i fleng og vi kan raskt nevne de fem museene i Residenzschloss Dresden, Porzellanmuseum, Albertinum kunstmuseum og Kulturpalast i Dresden, som alle ligger i den gjenoppbyggede gamlebyen.
2 reiser neste tur 2 september
Julemarked i Lübeck
Vi fortsetter suksessen fra tidligere år. Bli med på et førjulseventyr til hansabyen Lübeck! Her finner vi et av Europas mest kjente og tradisjonsrike julemarkeder – et av førjulstidens høydepunkter i hansabyen. Lübeck pyntes fra topp til tå med lys og fakler, handelsmenn i tidsriktige kostymer tilbyr sine produkter og duften av ristede kastanjer og gløgg ligger som et teppe i den klare vinterluften. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de best bevarte hansabyene. Vi seiler med Color Line til Kiel og tar buss videre til Lübeck. Her bor vi på et godt og sentralt hotell og har god tid til å hygge oss på markedet. På veien hjem blir det julebord på skipet. Vår dyktige og lokalkjente reiseleder Elbjørg Haugsdal tar godt vare på alle og enhver!
1 reise 7 desember
Singeltur - Wien
Wien er en av Europas mest stemningsfulle byer, og ikke minst når julemarkedene begynner å sette form. Vi reiser for å få med oss de kulturelle scenene, samt for å se de første julelysene tent. I Wien skal vi oppleve alt som byen er kjent for - slott, musikk og julestemning! Sammen med vår lokalkjente norsktalende reiseleder og guide Andrea, skal vi ta bena fatt og bruke lokal transport for å komme oss rundt. Det er absolutt den beste måten å få med seg de viktigste kulturskattene denne byen har å tilby. Vi skal selvfølgelig besøke Schönbrunn-palasset, den tidligere residensen til Habsburg-herskerne. Palasset har 1441 rom med en enorm tilhørende hage, en stor opplevelse å se. Wien har ellers en interessant byplan og historie. Byen har en indre middelaldersk kjerne som inntil midten av 1800-tallet var omgitt av festningsverk. Vi får med oss det meste av kjente bygg på vår rute. Så skal vi sette oss ned, nyte og høre klassisk musikk i verdensklasse! Wien er viden kjent for sine konserter og komponister, så vi skal overvære en Mozart- og Strauss-konsert i konserthuset. Vi er så heldige at turen går ved åpningen av noen av julemarkedene. Vi er her tidlig på sesongen, men skal få oppleve litt av den magiske stemningen. Lys, boder, mat og hygge. Gled deg til å tusle rundt, høre musikken, kanskje kjøpe inn noen julegaver og smake den første julegløggen. Vi bor godt og sentralt på denne reisen, og vi skal hygge oss over felles måltider. Her koster det ikke ekstra for enkeltrom, og vi får flotte opplevelser sammen i Østerrike. Maks antall reisende er 25 personer på turen – så her gjelder det å melde seg på i tide!
1 reise 17 november
Jul i Calpe - Det Gode Liv
Vårt juleopphold i Calpe passer for deg som ønsker å reise til mildere strøk over julen. Her bor vi nær en by og nyter hyggelige og sosiale dager sammen med andre. Hotellet pyntes staselig til høytiden og vi samles for feiring og hyggelig festmiddag på julaften. Resortet har en flott beliggenhet ved havet, og rett utenfor finner du en nydelig strandpromenade. Leilighetene har balkonger og er et av våre mest populære langtidsresort mye pågrunn av beliggenhet og det sosiale fellesskapet.  Byen Calpe som ligger ca. 15 minutters gange fra hotellet er en moderne by med mange tilbud, og den har også en sjarmerende gammel bydel. For de som ønsker å holde seg aktive, er det flotte turmuligheter i nærmiljøet, både for den som vil oppover i Calpe-klippen, men også for de som trives bedre med flatt terreng. Calpe er et mekka for syklister, og det er også muligheter for golf. Hos oss på Det Gode Liv langtidsferie får du aktiviteter, innholdsrike og meningsfulle dager – i sol, varme og trygge omgivelser. Hver dag kan du delta på våre sosiale samlinger, bli underholdt og få nye venner. Våre norske, voksne verter er limet i vårt unike langtidsferiekonsept. De er der for deg og arrangerer aktiviteter og utflukter. Dette vil kun være for våre gjester, og du blir med på det du måtte ønske. Med varierte ukeprogram har du valgmuligheter og frihet til å velge hva du ønsker å være med på. Vertene gjør det de kan for at vi skal få gode opplevelser sammen. For oss er det aller viktigste at du har det hyggelig og trives.
1 reise 13 desember
Cruise fra Sydney til Fiji
Cruise fra Sydney til Fiji Har du drømt om øyhopping i Stillehavet? Da bør du bli med oss på cruise med flotte Royal Princess. Palmer som vaier i vinden, blendende hvite strender og krystallklart vann i naturskjønne omgivelser venter på oss. Eventyret begynner i Sydney, kjent for sin avslappede atmosfære. Et gunstig klima, mange vakre strender og et bredt utvalg av attraksjoner og hyggelige mennesker bidrar til at vi får et innholdsrikt program i Sydney før cruiset. Vi bor midt i smørøyet, i den sjarmerende bydelen The Rocks rett ved havnen, og fra hotellets takterasse er det nydelig utsikt til Sydney Opera House og The Harbour Bridge. Her finnes det utallige butikker og restauranter i gåavstand fra hotellet, og området er perfekt for å føle pulsen av Sydney. Vi går om bord på flotte MS Royal Princess og får oppleve noe som går for å være den flotteste utseilingen! Å seile ut og inn av Sydney havn, med det berømte operahuset som bakgrunn, er et uforglemmelig syn. Mange mener at dette er verdens vakreste havn! Det blir flere dager til havs, og stopp på blant annet Mystery Island i Vanuatu, som er et eget land. Så blir det øyhopping til noen av Fiji-øyene, hvor vi tilbringer flere dager med å utforske dette stillehavsparadiset. Vår dyktige reiseleder tar vare på gruppen – hele veien fra Norge. Det blir daglige samlinger om bord, og reiseleder bidrar med praktisk hjelp og informasjon om skipet og cruiset, slik at alle skal finne seg godt tilrette!
1 reise 11 mars 2025
Sommerlige Hua Hin
Sommerlige Hua Hin Hua Hin har lenge vært et feriested for Thailands kongelige, og den fredelige atmosfæren i byen gjenspeiler dens edle arv. Nå tilbyr vi endelig en to-ukers eksotisk reise! Fylt med minnerike øyeblikk, avslapning og nye vennskap i Thailands eldste badeby. Den sjarmerende kongebyen har en rik historie, og med vår reiseleder som veiviser kan du utforske byens særegenheter med morgenturer langs den kilometerlange stranden og besøk rundt om i byens hjerte. Vi skal bo på ett lekkert hotell midt i byen, kort vei til bystranden, restauranter og markeder. På hotellet får vi daglig frokost og tilgang til et stort svømmebasseng.  Vi reiser for å komme bort fra vintermørket her hjemme. Klimaet i Hua Hin er tropisk, men med en deilig bris som ofte stryker inn fra havet, er temperaturen behagelig selv for de som kan være varmefølsomme. På dagtid er det anledning til å ta det rolig i skyggen eller ved hotellets bassengområde. Når det svaler om kvelden våkner byen til liv, og vi kan ta turen til markedet som bugner av matboder, eller på en av de artige sjømatrestaurantene ved havet. Vår reiseleder er på plass, og sørger for et sosialt og innholdsrikt opphold. I tillegg til de hyggelige morgenturene, organiseres det besøk til lokale markeder, tempelruiner og kanskje en ettermiddag med thaimassasje. Å smake på det thailandske kjøkken er også et must: fra fersk sjømat til eksotiske frukter. Du trenger bare å pakke og dra – og gled deg til late dager under solen.
1 reise 16 januar 2025
Vårcruise i Japan
Vårcruise i Japan  Velkommen til et eventyrlig cruise hvor vi får oppleve Japan under kirsebærblomstringen.  Cruise en fantastisk måte å bli kjent med Japan på. Seilingsruten til vårcruiset starter og slutter i Tokyo og tar oss rundt hele landet.  Først skal vi ha et par dager i Tokyo, og bli nærmere kjent med denne pulserende byen med sin unike energi og herlige blanding av moderne teknologi, popkultur og templer. Vel om bord på Diamond Princess tar seilaset oss rundt hele Japan, med mange spennende havneanløp, og også en liten avstikker til Busan i Sør Korea.  Japan er et land der fortiden møter fremtiden. Her finner vi gamle templer og kimonokledde geishaer som haster mellom tradisjonelle tehus, men også lynraske tog som forbinder de høyteknologiske byene Osaka og Tokyo. Landets stolte tusenårig historie med keisere, shoguner og prinser har satt sine spor i form av imponerende slott, vakre templer og praktfulle hager. Japans kultur verner om så umoderne dyder som høflighet og orden (husk å bukke når du hilser). Her går toget i tide og det offentlige rom er like rent og pent som det private. Her finner man vakker og variert natur med boblende vulkaner, snødekte topper og klare innsjøer, og et hypermoderne samfunn som inspirerer hele verden med sin arkitektur og teknologiske evner. Denne tiden av året er svært spesiell i Japan, når kirsebærtrærne blomster. Folk samles i parker og har piknik under de rosa trærne og tradisjonen er en viktig del av japansk kulturarv og har sitt eget navn - hanami – som betyr blomsterseeing. Skipet er nyrenovert og lekkert med svært høy standard både på mat og drikke og service, og det meste er inkludert. Det er mange hyggelige barer og restauranter om bord, og et godt utvalg av underholdning og aktiviteter. I havnene kan man delta på spennede utflukter eller utforske på egen hånd. Med på reisen er en erfaren reiseleder med lang erfaring med cruise. Reiseleder samler gruppen til sosiale sammenkomster og bistår med alt det praktiske underveis.      Det skal være trygt og enkelt å reise på cruise med Aller travel!
1 reise 2 april 2025
Musikkfest i Dublin
Da har vi gleden av å igjen invitere til en reise i irsk folkemusikk og til hyggelige Dublin i full feststemning! Det er duket for både musikalske, kulturelle og sosialt hyggelige stunder, og med oss har vi vår dyktige reiseleder Annie Dale. Festivalen «TradFest» er en årlig begivenhet som byr på konserter og musikalske opplevelser i fem hele dager til ende. Alt foregår i hjertet av Dublin og konserter arrangeres i hele byen, inkludert Dublin Slott, Rådhuset, St.Patrick`s Cathedral og mer intime historiske steder.  Vi legger opp til tre konserter, sightseeingtur med besøk på Trinity College, The Old Library og Book of Kells, byvandring og levende musikk, show og middag på populære Merry Ploughboys. Vårt hotell ligger bare 10 minutters gange fra Temple Bar-området - perfekt for oss som skal på Tradfest!
1 reise 24 januar 2025
Sommerlige Gran Canaria
Sommerlige Gran Canaria Bli med til Gran Canaria, med en perfekt kombinasjon av kultur, natur, historie og deilig avslapning! Vi bor i den idylliske fiskerlandsbyen Puerto de Mogan på øyas sørvest-kyst. Vårt hotell har god standard og her skal vi nyte late dager. En dag blir det utflukt til Vegueta, den koselige gamlebyen i hovedstaden Las Palmas. Her vandrer vi i de brosteinsbelagte gatene og spiser lunsj på en lokal restaurant. Vi skal også nyte den imponerende utsikten fra Pico de Bandama. En helt spesiell opplevelse blir vårt besøk til Barranco de Guayadeque, en spektakulær kløft med hundrevis av huler som tidligere var bebodd. Vi spiser lunsj i en av dem. På dager uten program samler reiseleder gruppen og legger opp til morgenturer, felles måltider og ekstra aktiviteter – for de som ønsker.
1 reise 22 januar 2025
Julemarkedscruise på Rhinen
Julemarkedscruise på Rhinen Bli med på et magisk elvecruise langs Rhinen og opplev noen av Tysklands mest sjarmerende byer og deres berømte julemarkeder.  Denne reisen tar oss fra Düsseldorf til Köln, med stopp i historiske byer som Koblenz, Mainz og Rüdesheim. Hver by byr på flotte opplevelser, fra fascinerende byvandringer og kulturelle skatter til julemarkeder fylt med håndverk, lokal mat, gluhwein og god julestemning. Vår erfarne reiseleder tar godt vare på oss alle, fra avreise til hjemkomst. Vi reiser komfortabelt om bord på MS Crucevita, som byr på førsteklasses fasiliteter og en varm, innbydende atmosfære. Slapp av i de komfortable lugarene og nyt deilige måltider med drikke til lunsjer og middager inkludert. Om kvelden er det levende musikk i baren.  Vi skal oppleve historiske perler og flotte julemarkeder. Vi ser Koblenz, en av Tysklands eldste byer, og Mainz med sin imponerende katedral og sjarmerende gamleby. I Rüdesheim kan vi utforske den pittoreske Drosselgasse og nyte en smak av byens berømte vin. Videre til Köln, hvor den majestetiske Kölnerdomen troner over et livlig julemarked. Dette elvecruiset en uforglemmelig måte å oppleve Europas beste julemarkeder på.   
1 reise 22 november
Eksotiske Marokko
Eksotiske Marokko Opplev mystikken og magien på vår reise til Marokko - fra de livlige basarene i Marrakech til rolige oaser i Atlasfjellene. Eventyret begynner i Marrakechs kulturrike virvar, hvor vi skal utforske historiske palasser og det berømte torget Djemaa el Fna. Vi lar oss forføre av atmosfæren i Atlasfjellenes Tahnaout. Her tilbringer vi natten i luksuriøse omgivelser på en tradisjonell kasbah. Videre venter Agafay-ørkenen, hvor vi kan nyte en stille, stjerneklar natt, bare avbrutt av det knitrende bålet. Reisen fører oss langs kysten til Essaouira, en kunstnerisk havneby ved Atlanterhavet. Her møtes vi av livlige markeder og fargerike gallerier. Fra intime byvandringer til fredelige netter i ørkenleiren, kombinerer vår reise kulturell rikdom med avslappende luksus. Med oss rundt i landet er vår dyktige reiseleder som sørger for at vår reise blir fylt med uforglemmelige øyeblikk. Denne turen gir en perfekt balanse mellom opplevelser og avslapning.  
1 reise 25 februar 2025
Julen på Beitostølen
Julen på Beitostølen Glem mas og tjas og kom til ferdigpyntet jul i eventyrlige vinteromgivelser på Beitostølen.  Vi stresser ned, lar andre lage julematen, rydde og ta oppvasken - mens vi koser oss i hyggelig lag med koselige aktiviteter.  Det blir felles aktiviteter og vi går til dekket bord til frokost, lunsj og julebuffet. Selveste julenissen kommer også på besøk.   Det vil bli mulighet til å bli med på kanefart (ikke inkludert). Vi bor godt på Radisson Blu Mountain Resort med tilgang til lobbybar, svømmebasseng og badstu.  Enten du kommer alene eller sammen med noen – vår dyktige reiseleder tar godt vare på alle og enhver! Det er ingen grunn til å sitte alene i julen! 
1 reise 23 desember
Singeltur - Hurghada
Singeltur - Hurghada Velkommen til en spennende singeltur til Egypt. Vi skal bo i eksotiske Hurghada, en drømmedestinasjon fint beliggende langs kysten, kjent for sitt turkise hav. På denne 8-dagers turen, som er spesielt tilrettelagt for deg som reiser alene, kan du utforske nye steder, møte nye mennesker og skape minner for livet. I tillegg til å bo komfortabelt på luksuriøse Hotell Hurghada Marriott Beach Resort, som ligger rett på den vakre stranden, blir det mulighet for spennende aktiviteter, felles middager og opplevelser. Reiseleder Tone har bodd i Egypt i mange år og har guidet utallige grupper i landet. Hun er godt kjent med stedet, menneskene og tradisjonene som gjør reisen unik. Et av turens virkelige høydepunkter er en heldagsutflukt til Luxor, kjent som verdens største utendørsmuseum. I den vakre Nildalen besøker vi Kongenes Dal med de fantastiske faraogravene og det enorme Karnak-tempelet. Under turen vil vi også nyte en deilig lunsj og se den vakre og eksotiske naturen. Hurghada er kjent for sin kosmopolitiske atmosfære, sine vakre strender, krystallklare vann og rike marineliv. På flere av dagene kan du slappe av på hotellets private strand eller ved et av bassengene. Reiselederen tar med de som vil på en frivillig båttur, da Hurghadas korallrev er blant de mest imponerende i verden, noe som gjør snorkling og dykking til populære aktiviteter. Vi ser frem til å ønske deg velkommen på denne singelturen til Hurghada, hvor du vil få muligheten til å oppleve Egypts rike kultur, vakre landskap og spennende historie, alt i selskap med nye venner og uten ekstra kostnad for enkeltrom.  
1 reise 11 januar 2025
Vietnam - fra nord til sør
Vietnam - fra nord til sør Dette er en reise som viser deg mange vakre deler av Vietnam. En reise der ingen dag er lik, og der opplevelsene er store og mange, men med tid til å nyte sol og hav. Velkommen til eventyr i Vietnam! Vår eventyrlige reise i Vietnam starter i Hanoi i nord og avsluttes i Ho Chi Minh City i sør. Mellom disse to storbyene får du oppleve vakre bølgende landskaper med rismarker, elver med flytende markeder og hele landsbyer som flyter på vannet. Her er det bukter med mektige fjell-formasjoner formet av naturen gjennom tusener av år, deilig badevann og kritthvite strender. Et av de store høydepunktene er kanskje dagene hvor vi disponerer vår egen båt i Halong Bay. Området regnes som et av de vakreste i verden og finnes naturligvis på UNESCOs verdensarvliste.  Ikke bare får du oppleve vakker natur, du får også innblikk i en interessant historie og får se bygninger fra kolonitiden fra den gang Vietnam var en del av Fransk Indochina, og enda tidligere tider da landet var under kinesisk styre. Du får oppleve landsbyer med etniske folkegrupper og fargerike markeder. Du får kjøre med richshaw gjennom trange gater og smug og oppleve et yrende folkeliv med et kaos av sykler og mopeder. Vi nyter deilige dager i sjarmerende Hoi An hvor gamlebyen også finnes på UNESCOs verdensarvliste. Utenfor byen fordøyer vi inntrykk på vårt hyggelige strandhotell med ett fint bassengområde. I Vietnam blir du møtt av smil og varme, vennlighet og gjestfrihet og kan nyte deilig mat. Her føler du deg velkommen! Norske Tone Mjøberg er reiseleder på turen. Tone er svært interessert i historie og kultur, og er en meget erfaren reiseleder som har reist verden rundt. «For en reise! Helheten og variasjonen var perfekt. Reiseleder formidlet fakta om Vietnam på en meget god måte, inkluderte også politisk historie som vi er svært interessert i. Vietnamesisk kultur og historie fascinerer, og det var sterkt å få møte folk der de bor. Vi satte ekstra stor pris på å få komme utenfor allfarvei, til små steder og spesielle farkoster som vi forflyttet oss med; alle båtene, tuk-tuk etc, veldig gøy» Reisende februar 2023
1 reise 4 mars 2025
- Alle temareiser samlet. Søk inspirasjon og bestill!
Systersajter
Top